ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
מכשירי חשמל הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. חלקם, כמו מזגן בקיץ, הכרחיים ממש, ואחרים, כמו מדיח כלים או מייבש כביסה מציעים נוחות שקשה לוותר עליה. אולם יחד עם הנוחות הזו, מגיעים חשבונות החשמל שיכולים להיות אימתניים. אספנו עבורכם טיפים חשובים שהתוצאה שלהם היא חיסכון בחשמל, ואיך רפורמת החשמל קשורה לכל זה?
זה קורה בכל פעם שאתם מקבלים את חשבון החשמל. המעטפה או הקובץ נפתחים, המספרים מופיעים, ואתם שואלים בלחש רועם: "מה? זה מחיר החשמל? אבל ניסיתי ממש לצמצם את הצריכה, איך עוד אפשר לחסוך בחשמל?". זה בוודאי לא מנחם אתכם, אבל אתם ממש לא לבד, במיוחד בעונת קיץ החמה והבלתי נגמרת, אבל גם בחורף הקצר, אך בכל זאת קר. כדי שחשבון החשמל הבא שלכם יהיה ידידותי יותר, ריכזנו את 7 המכשירים שזוללים הכי הרבה חשמל בבית, ובסוף גם נמליץ לכם מה לעשות כדי שהמספר הזה שמופיע בסעיף "לתשלום" לא יהיה כל כך גבוה.
תנור המטבח הוא מכשיר חשמלי המשמש לבישול, צלייה ואפייה של מזון. התנור צורך כמות חשמל משמעותית, במיוחד אם משתמשים בו לבישול ארוחות גדולות לכל המשפחה ולאורחים. צריכת החשמל של מכשירי חשמל כמו תנורי בישול משתנה בהתאם לגודל התנור, סוג התנור, ותוכנית הבישול או האפייה שבה משתמשים. באופן כללי, תנורים גדולים יותר צורכים יותר חשמל מתנורים קטנים יותר. תכניות בישול או אפייה המצריכות חום גבוה, כמו צלייה או טורבו, צורכות יותר חשמל מתוכניות כמו למשל אפייה של עוגות.
איך לחסוך בחשמל בתנור המטבח: עברו לתנור חדיש בדירוג אנרגטי A, נקו אותו בקביעות כדי להגביר את היעילות, והימנעו מלפתוח אותו מספר פעמים לאורך האפייה. השתדלו לדחות את השימוש בתנור לשעות הערב הקרירות יותר בעונה החמה, כדי להפחית את עומס החום בבית.
על פי אתר חברת החשמל, כיריים חשמליות מבזבזות בממוצע 6 קילו-וואט לשעה, והן שייכות לקבוצת מכשירי חשמל הבזבזניים ביותר. העלות יכולה להגיע ל-3 שקלים ל-50 דקות הפעלה בממוצע ביום. צריכת החשמל של כיריים חשמליות משתנה בהתאם לסוג הכיריים, להספק של כל אחת מהכירות וגודלן, וזמן הבישול. כיריים חשמליות אינדוקציה צורכות פחות חשמל בהשוואה להלוגן או סוגים אחרים, משום שהן מחממות את הסירים והמחבתות ישירות.
איך לחסוך בחשמל בכיריים חשמליות: השתמשו בסירים ובמחבתות בעלי תחתית שטוחה לפיזור חום מיטבי, השתמשו בהספק המינימלי החום המינימלי הנדרש לבישול המזון, כבו את הכיריים מיד בתום השימוש. אם אין באפשרותכם לעבור לכיריים גז, הקפידו על כיריים מתקדמות ביעילות אנרגטית גבוהה.
מדיחי כלים הם מכשירי חשמל שחוסכים לנו בכאבי גב ולעמוד על הרגליים מעל הכיור, אולם הם שייכים לקבוצת המכשירים זוללי החשמל. צריכת החשמל של מדיחי כלים משתנה בהתאם לגודל המדיח, סוג המדיח, ותוכנית ההדחה שבה משתמשים.
איך לחסוך בחשמל במדיח כלים: השתמשו במדיח כלים רק כשבאמת יש צורך בכך, והדיחו את הכלים בעצמכם אם אין הרבה כלים לשטיפה. במדיחי הכלים החדשים יש תכניות חסכוניות בחשמל, השתמשו בהם. הקפידו על ניקיון הפילטרים והמדיח עצמו ליעילות מרבית של המדיח, וכמובן, בחרו במדיח עם היעילות האנרגטית הגבוהה ביותר.
הדוד החשמלי מככב בצמרת רשימת מכשירי חשמל הבזבזניים ביותר. הוא צורך כמות חשמל משמעותית ולא מאפשר חיסכון בחשמל, במיוחד אם משתמשים בו באופן קבוע לאספקת מים חמים למשפחות גדולות או מספר שותפים בדירה. צריכת החשמל של הדוד החשמלי משתנה בהתאם לנפח הדוד וסוג הדוד.
איך לחסוך בחשמל בדוד מים חמים: אנחנו חיים במדינת ישראל ולא חסרה לנו שמש. כדאי להתקין דוד שמש שיכול להחזיר את ההשקעה תוך זמן קצר. ודאו שהדוד מבודד כדי לא לבזבז חשמל, והזמינו טכנאי לניקוי אבנית כדי לשפר את יעילות החימום. אל תפעילו את הדוד זמן ארוך יותר ממה שלוקח למים להתחמם, כדי שלא תופתעו בחשבון החשמל.
טוב, זאת כנראה הנקודה הכואבת ביותר, במיוחד כשמדברים על הקיץ הישראלי. מכשירי חשמל כמו מזגן טוב הוא מוצר הכרחי בכל מקום בארץ, וקשה לדמיין חיסכון בחשמל בחודשים יולי-אוגוסט, וגם יוני וספטמבר, ולא שאוקטובר מקפיא אותנו. צריכת החשמל של מזגנים משתנה בהתאם לסוג המזגן, האם מדובר במזגן יחיד או מיזוג מרכזי, גודל החלל שיש למזג, והטמפרטורה שבחוץ.
איך לחסוך בחשמל במיזוג האוויר: מזגנים בדירוג אנרגטי גבוה יותר (A) יהיו יקרים יותר, אך ההבדל יבוא לידי ביטוי בחשבון החשמל החודשי, כך שלאורך זמן מדובר בחיסכון. סגרו את החלונות והדלתות כשהמזגן פועל, כך שהוא יקרר רק את האזור שבו אתם נמצאים בדירה. נקו את הפילטרים של המזגן באופן קבוע כדי לשפר את יעילות הקירור (או החימום בחורף). אל תקפיאו את החלל, על פי חברת החשמל מספיק לכוון ל-25 מעלות, זה עדיין קר באופן משמעותי מהטמפרטורה שבחוץ. בקיץ כדאי לכוון את הטמפרטורה ל-18 עד 20 מעלות, ולזכור שכל תוספת מעלה בחורף או הפחתת מעלה בקיץ, משמעותה תוספת של 5% בצריכת החשמל.
עוד מכשירי חשמל בזבזניים במיוחד הם תנורי החימום לחורף. התנורים בזבזניים במיוחד כשמשתמשים בהם במשך שעות ארוכות לחימום חדרים גדולים. תנורי ספירלה מבזבזים אנרגיה רבה בתהליך החימום ולכן הם לא מומלצים כשאנחנו מדברים על חיסכון בחשמל. רדיאטורים אמנם צורכים בערך פי 2.5 יותר חשמל בהשוואה למזגן, אך הם עדיפים על תנורי ספירלה. אנשים רבים אוהבים את החום הנעים של מפזרי חום, אך אלו הם מכשירי חשמל בזבזניים במיוחד.
איך לחסוך בחשמל בתנורי חימום: השתמשו בתנור חימום רק כשהוא באמת נחוץ, בעוצמת חום נמוכה ככל האפשר. סגרו את החלונות והדלתות כשהתנור פועל, ודאו שאין חדירת אוויר קר מהדלת. העדיפו שימוש במזגן, הוא זול יותר ומסייע לחיסכון בחשמל.
גם מכונות כביסה וגם מייבשי כביסה נחשבים מכשירי חשמל בעלי צריכה גבוהה, במיוחד מייבשים שצורכים בערך פי 2 חשמל בהשוואה למכונת כביסה. אם יש לכם משפחה גדולה עם ילדים קטנים, אתם בוודאי מכירים היטב את המשמעויות הכלכליות של כביסה בלתי נגמרת.
איך לחסוך בחשמל בכביסה: בחרו גם במכונה וגם במייבש בעלי דירוג אנרגטי גבוה, החיסכון בחשמל יבוא לידי ביטוי, ובמכונה מדובר גם בחיסכון בצריכת המים. הימנעו מהפעלת מכונה ריקה למחצה, והפעילו אותה על תוכנית הכביסה הקצרה ביותר האפשרית לבגדים נקיים. בקיץ, הימנעו ככל הניתן מייבוש בגדים במכונה ותלו אותם באוויר הפתוח. אם אין לכם אפשרות להימנע ממייבש, כוונו את מכונת הכביסה למהירות סחיטה גבוהה, כדי שהבגדים יגיעו כמה שיותר יבשים למייבש. בגדים שדורשים גיהוץ יכולים לצאת לחים מהמייבש, גם זה יחסוך לכם בחשמל.
לא נתנו להם מספר ברשימה משום שהם דווקא לא נחשבים מכשירי חשמל בזבזניים, אבל הם עובדים 24/7 ולכן עולים לנו כסף. אולם גם כאן אפשר לנקוט בצעדי חיסכון בחשמל, כמו ריחוק ממקור חום, לא בקרבה ישירה לשמש, ולוודא שהמקפיא לא קפוא עם קרח. שמירה על ניקיון ותקינות המקרר והמקפיא, במיוחד בעונה החמה, תעזור לניצול יעיל יותר של החשמל.
בסופו של דבר, הדרך הטובה ביותר לחסוך בחשבון שלנו היא לעבור לצריכת חשמל חכמה ויעילה יותר, על ידי מעבר אל מכשירי חשמל בעלי דירוג אנרגטי גבוה. אולם מעבר לכל הטיפים שכבר נתנו לכם לחיסכון באנרגיה, יש כלי מרכזי נוסף שיכול לעזור בחיסכון בחשמל, ובכך להכאיב לנו פחות בכיס. הכלי הוא מעבר מחברת חשמל לאחת מחברות החשמל החדשות במסגרת רפורמת החשמל, שהחל מיולי 2024 מתאפשר לכלל הצרכנים, גם בעלי מונה חכם וגם בעלי מונה בסיסי.
בעקבות הרפורמה, שוק החשמל נפתח לתחרות במקטע האספקה, כך שממש כמו באינטרנט או בסלולר, תוכלו להתחבר לאחת החברות החדשות, כמו אלקטרה פאוור (סופרגז לשעבר), פזגז, אמישראגז, סלקום אנרג׳י, פרטנר פאוור, הוט אנרג'י, בזק אנרג'י וחברות נוספות שצפויות להתווסף. חברת החשמל הוותיקה עדיין אחראית על התשתיות ותיקון תקלות, אך כל חברת חשמל מציעה תעריפים שונים, ולכן חשוב לבדוק היטב את האופציות הקיימות לקראת מעבר חברת חשמל בתעריפים המשתלמים ביותר עבורכם.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]