דלג לתוכן

איך אפשר לדעת אם הסמארטפון שלי תומך ב-eSIM?

משרד התקשורת מתכוון לצאת בקרוב בקמפיין מודעות ל-eSIM ואפילו שוקל לחייב את חברות הסלולר להציע את השירות ללקוחות בישראל. כך תוכלו לדעת אם המכשיר שביד שלכם תומך ב-eSIM ואיך הסים המוטמע יכול לחסוך לכם כסף

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

דצמבר 2022

אם אתם כאן איתנו, אנחנו מניחים שאתם לא מתגוררים במערה מבודדת מהעולם. ואם אתם לא מבודדים את עצמכם מהעולם, בוודאי שמעתם בשבועות האחרונים את המונח ״eSIM״ שוב, ושוב, ושוב. מומחי הטכנולוגיה שביניכם לא צריכים הסבר מה זה eSIM וכבר מבינים היטב מה המשמעות שלו, אבל אם אתם קצת טכנופובים או סתם דחיינים שאומרים ״אני כבר אבדוק מה זה אחר כך״, כדאי לכם להפסיק את הדחיינות ולהתחיל להתעניין. למה? כי זה יכול לחסוך לכם הרבה מאוד כסף. 

eSIM הופך את הביקור בחו״ל לזול יותר

המקום שבו אנחנו שומעים הכי הרבה על טכנולוגיית eSIM היא לקראת טיסות לחו״ל. עד היום הדרך הזולה ביותר היא להגיע ליעד, לזרוק את המזוודה במלון, ולצאת לשוטט בעיר בחיפוש אחר דוכן או חנות שמוכרים כרטיס סים. הבעיה: אנחנו נשארים מנותקים מרגע הנחיתה ועד שמגיעים למלון. נכון, ברוב נמלי התעופה יש WiFi, גם בבתי המלון, אבל בזמן שניסע ברכבת או במונית לא נהיה מקושרים. ״מה הבעיה, אני אקנה סים בשדה״, אתם בטח אומרים לעצמכם. זו בהחלט אפשרות, אבל בנתב״ג ממש לא המציאו את ״בואו נהיה הכי יקרים בהכל״, גם בערים אחרות המחירים בנמל התעופה פי 2-3 מהעיר עצמה, גם בכרטיסי סים. בערים רבות באירופה החנויות סגורות ביום ראשון, כך שאם אתם נוחתים ביום הזה תתקשו למצוא מקום שמוכר סים. בנוסף, אם הטיסה שלכם נוחתת בלילה, תיאלצו לחכות לבוקר למחרת. 

זה בדיוק השלב שבו אנשים רבים מדי מרימים ידיים, מוותרים, ומחליטים לרכוש חבילת גלישה מספקית הסלולר שלהם. ״נו, אז אני אשאר עם המספר שלי, ולא אצטרך לכתת רגליים חצי עיר, לא לקפוא בחורף האירופאי, אז מה אם זה יקר״. כמה יקר? תלוי בחבילה ובשימוש שלכם, הממוצע נע סביב 150-200 שקלים אבל הסכום יכול להגיע גם להרבה יותר מזה.

וכאן נכנסת האפשרות השלישית, טכנולוגיה שקיימת כבר מספר שנים אבל הישראלים מגלים אותה רק כעת - eSIM. eSIM זהו סים שמוטמע במכשיר ומאפשר לכם לרכוש חבילות מבלי לחכות לכרטיס פיזי שיגיע אליכם. אתם רוכשים חבילה, סורקים ברקוד, עוקבים אחרי ההוראות, נפרדים מדולרים בודדים, וזהו. המטוס נגע בקרקע והדיילת אמרה שאפשר להפעיל טלפונים? אתם כבר מחוברים. בלי להוציא את הסים הישראלי שלכם, בלי לחפש חנויות, בלי להתעצבן על המחיר שעלתה לכם החבילה. 

למה לא מציעים לנו eSIM לשימוש בארץ?

אבל מה אם היינו אומרים לכם שהטכנולוגיה הזו לא שמורה רק לשיחות בחו״ל? בארצות הברית למשל, אייפון 14 כבר לא מגיע עם חריץ לסים פיזי אלא רק עם eSIM. המשמעות היא שכל חברות הסלולר האמריקאיות מאפשרות להצטרף אליהן באמצעות eSIM, אין להן ברירה אחרת. גם באירופה יותר ויותר חברות מאפשרות הצטרפות באופן הזה. אצלנו בישראל, נכון לעכשיו, רק שתי חברות קטנות מציעות הצטרפות לחבילה לשימוש בארץ באמצעות eSIM, והן wecom ו-SkyCall. החברות הגדולות עדיין גוררות רגליים ולא מאפשרות זאת, למעט בשעונים החכמים. 

אז למה חברות הסלולר בישראל מתמהמהות עם פתיחת האפשרות להצטרפות לחבילות eSIM בארץ ובחו״ל? הרי הטכנולוגיה קיימת ברוב המכשירים שיש לכם ביד, ואנחנו יודעים שהן יכולות לעשות את זה כי הן כבר עושות את זה בשעונים החכמים. התשובה היא, כך נראה, כי ככה קל יותר לשמור אתכם אצלן. לדוגמה, אם אתם מנויים בחברה סלולרית אחת ומעוניינים לעבור לאחרת, אתם צריכים לחכות לסים פיזי שיגיע אליכם. בטח כבר עברה לכם בראש המחשבה ש״נו, בשביל פחות חמישה שקלים בחודש אני אחכה עכשיו לדואר, ואם הסים יהיה תקול, ואם ילך לאיבוד, אני כבר אשאר בחברה שלי״. eSIM מבטל את כל הליך החלפת הסים - אתם מקבלים ברקוד, סורקים, וזהו, אתם כבר בחברה החדשה. eSIM פותח אפשרויות כמו להחזיק מספר חבילות ולעבור בין החבילות לפי הצרכים שלכם. זה נוח, זה זול, וכבונוס קטן זה גם לא מזהם עם מיליוני חתיכות פלסטיק קטנות. 

לפי דיווחים בכלי התקשורת, במשרד התקשורת מתכוונים לצאת בקמפיין מודעות לצרכנים כדי שתכירו את השירות ותבינו איך הוא עובד, והכי חשוב - איך הוא מועיל לכיס של כולנו. אם המהלך לא יצליח והחברות הגדולות לא תצטרפנה לשתיים הקטנות שכבר משווקות חבילות eSIM, במשרד שוקלים להתערב רגולטורית ולחייב את חברות הסלולר לתת לנו את השירות הזה שיגביר את התחרות ויסיר חסמים.

איך אפשר לדעת אם הסמארטפון שלי תומך ב-eSIM?

כך תבדקו אם המכשיר שלכם תומך ב- eSIM ב-Apple

מכשירי אייפון XR והלאה תומכים ברובם ב-eSIM. זה כולל את כל דגמי סדרות אייפון 11, אייפון 12, אייפון 13 ואייפון 14, כולל דגמי פלוס, פרו, ופרו מקס. גם אייפון SE מ-2020 ומ-2022 תומכים ב-eSIM. יוצאי דופן הם מכשירי אייפון שנקנו בסין היבשתית, הם לא תומכים בטכנולוגיה. כך גם רוב מכשירי האייפון מהונג קונג ומקאו. אייפדים עם תכונות WiFi ואינטרנט סלולרי תומכים בeSIM- מהדגמים: אייפד אייר מהדור השלישי והלאה, אייפד מיני מהדור החמישי והלאה, אייפד החל מהדור השביעי, כל אייפד פרו 11 אינץ׳ והחל מהדור השלישי של אייפד פרו 12.9 אינץ׳. 

כדי לוודא שהמכשיר שלכם תומך ב-eSIM יש לוודא קודם כל שהוא לא נעול.

עברו אל הגדרות, כללי, אודות. משם גללו מטה ל״נעילת המפעיל״. אם אתם רואים הודעת ״אין הגבלות SIM״, המכשיר אינו נעול. ואתם יכולים להמשיך לבדוק תמיכה ב-eSIM.

גללו לצפייה בסעיף ״SIM זמין״ החל ממערכת הפעלה גרסת iOS 15 והלאה או ״SIM דיגיטלי״ בגרסאות הישנות יותר. אם מופיע לכם IMEI מתחת ל״SIM זמין״ או ״SIM דיגיטלי״, המכשיר מתאים להפעלת eSIM.

כך תבדקו אם יש eSIM באנדרואיד שלכם

מכשירי אנדרואיד הם ממש אין-סופיים ולכן נתקשה להזכיר את כל האפשרויות, אך נציין שבסמסונג גלקסי החל מדגם S20 והלאה יש תמיכה ב-eSIM. גם מכשירי Z פולד ופליפ תומכים בטכנולוגיה. יש עוד דגמים רבים של סמסונג, גוגל פיקסל, ועוד. 

הבדיקה אם האנדרואיד שלכם תומך ב-eSIM פשוטה מאוד:

מכשירי Samsung: תחת ״הגדרות״ הזינו את המילה "IMEI״ בשורת החיפוש. כעת תופיע האפשרות ״פרטי IMEI״. אם זמין לכם ״(IMEI (eSIM״, המכשיר שלכם תומך ב-eSIM. אם לא, עברו אל ״אודות הטלפון״ ומשם ל״סטטוס״. הקישו על ״פרטי IMEI״ - זמין? נהדר! יש לכם eSIM. 

מכשירי אנדרואיד אחרים: חייגו #06#* ולחצו על כפתור השיחה. אם מופיע לכם מספר זיהוי ייחודי של ה-eSIM שלכם, EID, הטכנולוגיה קיימת. 

האם הסמארטפון שלי תומך ב-eSIM? שאלות ותשובות

איך eSIM עובד?

eSIM הוא למעשה סים וירטואלי שמוטמע במכשיר, הוא פועל כמו כל כרטיסי הסים שהכרנו עד עכשיו רק ללא צורך בכרטיס פיזי. ה- eSIM מאפשר להתקין פרופיל שמסופק על ידי חברת תקשורת, רכישה והפעלה של  חבילות הפועלות על גבי ה- eSIM.  

האם לכל מכשיר סלולרי יש תמיכה ב- eSIM?

לא כל מכשיר סלולרי תומך בטכנולוגיית ה- eSIM. בסקירה "איך אפשר לדעת אם הסמארטפון שלי תומך ב-eSIM?" תוכלו לגלות איך לבדוק בעצמכם במהירות. 

Esim לחו"ל - חברות

להשוואת מחירים >

גלובוסים- חבילות תקשורת ואינטרנט לנוסעים לחו"ל כולל eSIM

גלובוסים מציעה לנוסעים לחו"ל כרטיסי SIM וגם eSIM מקומיים בתעריפים משתלמים. השירות כולל שיחות, הודעות טקסט, מגוון חבילות גלישה ואפשרות לשמר את המספר...

eSIM Wifly: חבילות גלישה ושיחות בחו"ל

החיפוש אחר חבילות גלישה ושיחות ליעד שאליו אתם טסים כבר לא צריך לגרום לכם לתחושת אי- נוחות. חברת Wifly מציעה שירות מלא לנוסע הישראלי בצורת חבילות...

רנט א פון - פתרונות תקשורת בכל העולם

RENT A PHONE - מתמחה בפתרונות תקשורת לכל יעד בעולם, מעניקה ייעוץ בנושא תקשורת סלולרית בחו"ל: כרטיסי סים בינלאומיים, eSIM, נתבים סלולריים ועוד.

eSIM eSIMple: חבילות גלישה בחו"ל

עתידות: בטיסה הקרובה שלכם לא תצטרכו להסתבך עם החלפת כרטיסי סים וחיפוש מעיק אחרי מפעילה מקומית. בחברת eSIMple תוכלו למצוא חבילות אינטרנט, המבוססות על...

Travel sim: חבילות eSIM ו- SIM לשימוש בחו"ל

מוצר חדש מבית הוט מובייל- Travel sim, חבילות תקשורת סלולרית לטסים לחו"ל למגוון רחב של יעדים בעולם, ללקוחות כלל החברות. המוצר תומך הן בטכנולוגיית eSIM...

eSIM Airalo: אירלו חבילות גלישה בחו״ל

במקום להיפרד ממאות שקלים עבור שירותי נדידה בחו״ל ומבלי לרכוש כרטיס סים במדינת היעד, חברת Airalo מציעה חבילות גלישה בחו״ל במחירים נמוכים במיוחד. בדקנו...

eSIM Multi Travel: חבילות גלישה בחו״ל

כבר לא חייב לשלם כסף רב עבור חבילות גלישה ושיחות בחו״ל וגם לא לחפש חנות סלולר ביעד. הכירו את שירות eSIM Multi Travel שיספק לכם חבילות גלישה במחירים...

עוד מידע על eSIM

eSIM לחו״ל: השירות שיוזיל לכם את הטיול לחו"ל

בלי לשלם מאות שקלים לחברת הסלולר וללא חיפוש דוכן למכירת סים במדינת היעד - הכירו את שירות eSIM לחו״ל של חברות כמו eSIM Airalo שיחבר אתכם לאינטרנט...

eSIM ישראל- סים וירטואלי מוטמע במכשיר

מה זה eSIM? רכיב אלקטרוני קטן, סים וירטואלי, שמוטמע בגוף המכשיר וחוסר את הצורך לפתוח מגירה. איך זה עובד, מה היתרונות של e SIM לעומת כרטיס פיזי,...