דלג לתוכן

eSIM ישראל- סים וירטואלי מוטמע במכשיר

מה זה eSIM? רכיב אלקטרוני קטן, סים וירטואלי, שמוטמע בגוף המכשיר וחוסר את הצורך לפתוח מגירה. איך זה עובד, מה היתרונות של e SIM לעומת כרטיס פיזי, ובאילו מכשירים ניתן להשתמש בו? כל התשובות בסקירה

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

סים וירטואלי: מה זה eSIM ולמה זה טוב?

אם עקבתם בשנים האחרונות אחרי פרסומים של יצרניות הטלפונים החכמים ומכשירים מתקדמים אחרים, ייתכן ששמעתם את המושג eSIM. למרות שרבים חושבים שה-e הקטנה בהתחלה מייצגת את המילה ״אלקטרוני״, היא דווקא מייצגת מילה אחרת - embedded. ובתרגום מדויק לעברית - eSIM הוא סים דיגיטלי שמוטמע ישירות במכשיר. בלי לקבל סים חדש בכל פעם שעוברים חברת סלולר, בלי לפתוח מגירה ולקוות שאתם מכניסים את הסים בכיוון הנכון, בלי חשש שבזמן החלפה לסים נטען שרכשתם בחו״ל הסים המקורי ייפול ויעלם, ועוד יתרונות שממש עוד מעט נגיע אליהם.

איך עובד eSIM?

ה-eSIM פועל בדיוק כמו כרטיס הסים המוכר לכולנו, רק שלא צריך כרטיס פיזי כדי להשתמש במכשיר. אפשר להתייחס לכך כאל התפתחות של הכרטיס, כפי שבעבר היה סים רגיל שהפך למיקרו סים שהפך לננו סים והופך עכשיו לסים מוטמע וירטואלי.

ואיך עובד בדיוק eSIM ישראל? במכשירים תומכי eSIM אפשר להתקין פרופיל שמסופק על ידי מפעילי התקשורת ולרכוש תוכנית שיחות ונתונים שתפעל על גבי eSIM בישראל. האקטיבציה, ההפעלה, נעשית מרחוק על ידי המפעיל הסלולרי. מפעיל אמרנו? מפעילים! למה ברבים? כי עם eSIM ניתן להירשם ליותר מספק תקשורת אחד. אפשר שיהיה מספר אחד שמקושר לסים הפיזי במכשיר ומספר אחר שמקושר ל-eSIM דיגיטלי. למה זה טוב? כך אפשר להפריד בין שימוש אישי לטלפון עסקים מבלי להחזיק בשני מכשירים, ניתן להוסיף חבילת גלישה מקומית כשמטיילים בעולם, ולרכוש תוכניות שונות לפי צרכים שונים שיש לכם.

איזה חברות בישראל מציעות חבילות סלולר eSIM? חברות כמו: Skycall, wecom, פלאפון, 019 מובייל והוט מובייל מציעות הצטרפות לחבילות באמצעות eSIM, ללא צורך בכרטיס סים פיזי. בעקבות הכזרת משרד התקשורת לקידום השירות בישראל, ייתכן ונראה עוד חברות שיצטרפו למהלך ויציעו חבילות eSIM בהתאם.

כאן תוכלו לקבל עוד מידע על הצטרפות לחבילות סלולר עם eSIM ולהשוות מחירים

אילו מכשירים תומכים בטכנולוגיית eSIM?

יש לא מעט מכשירים שכבר מגיעים עם eSIM ויש חברות שעדיין לא הטמיעו את הטכנולוגיה. ברשימת ה״כן״ אפשר למנות את מכשירי האייפון מדגם XR והלאה, כמובן שגם המכשירים מסדרת אייפון 12, מגוון מכשירי אייפד אייר, אייפד פרו, ואייפד מיני, מכשירי סמסונג החדשים, גוגל פיקסל מסדרה 2 ומעלה, וואווי P40 ו-P40 פרו, ומכשירים נוספים שפחות מוכרים בישראל. אילו מכשירים לא אימצו eSIM? מכשירי LG, שיאומי, HTC, One Plus ואחרים.

איך אפשר לדעת אם הסמארטפון שלי תומך ב- eSIM? ניתן ללחוץ כאן להסבר

שעונים חכמים תומכי eSIM

טכנולוגיית eSIM כבר מוטמעת גם בשעונים החכמים של אפל, סמסונג וגלקסי, אך לא כל החברות הסלולריות הטמיעו את האפשרות להשתמש בכך בכל הדגמים. היתרון של שירות eSIM בשעון החכם הוא ניתוק התלות מהמכשיר הסלולרי. למשל אם אתם יוצאים לריצה ולא רוצים לקחת את הטלפון הסלולרי הכבד איתכם אלא רק את השעון החכם, באמצעות שירות eSIM אפשר להשאיר את הנייד בבית ולקבל הודעות ושיחות דרך השעון. גם אם שכחתם את הטלפון בבית אבל השעון עליכם - לא נורא, לא צריך לחזור מיד הביתה. כאמור, ההודעות והשיחות ימשיכו להתקבל בשעון החכם ללא תלות במיקום הטלפון.

האינטרנט של הדברים

המונח ״האינטרנט של הדברים״, שהוא תרגום למונח באנגלית Internet of Things או בקצרה IoT, מתאר מכשירים חכמים שמתקשרים ביניהם, כמו למשל מכונית חכמה או בית חכם. טכנולוגיית eSIM משחקת תפקיד מרכזי באינטרנט של הדברים והיא כבר מוטעמת במכוניות, מכשירים חשמליים כמו מכונת כביסה ומקרר, מכונות תעשייתיות, ועוד.

היתרונות של מכשירים תומכים eSIM:

  • לא הולך לאיבוד: הכי חשוב - אי אפשר לאבד אותו! ה-eSIM כבר נמצא בתוך הנייד, אי אפשר להפיל אותו, לשכוח איפה שמנו אותו, הוא לא הולך לשום מקום. אין צורך ללכת לחנות כדי לקנות אחד, אין צורך לחכות שיגיע בדואר. הוא כבר בתוך המכשיר.
  • ניוד קל: היתרון השני הוא מעבר פשוט יותר בין מפעילות סלולר. מכיוון שהסים מוטמע במכשיר והאקטיבציה נעשית מרחוק, לא צריך לקבל כרטיס פיזי מספקית השירות.
  • תוכניות גלישה זולות בחו״ל: אחד הדברים הידועים הוא שסים מקומי ביעד החופשה או נסיעת העסקים יהיה זול יותר מחבילת גלישה בארץ. אבל זה גם קצת מסורבל - קודם צריך לנחות, להגיע למלון או לדירה, לצאת לחפש מקום שמוכר סים, ורק אז אפשר להכניס ולאקטב אותו. במכשירים תומכי eSIM אפשר לעשות הכול מרחוק דרך המכשיר הסלולרי. יש היום גם חברות בישראל שמציעות תמיכה וחיבור באמצעות QR קוד לכ-200 מדינות בעולם ובכל מדינה תקבלו את מגוון התוכניות המקומיות שיחסכו המון כסף.
  • קישוריות מרחוק ללא תלות בנייד: בזכות ה-eSIM אפשר להשאיר את הטלפון הנייד בבית כשאתם יוצאים לג׳וגינג, לבריכה, לים, או למסיבה וחוששים שהנייד היקר ייגנב או יאבד. לא משנה היכן אתם נמצאים וכמה רחוק הטלפון הנייד, הטכנולוגיה מאפשרת לכם להוציא ולקבל שיחות והודעות בשעון החכם שגם ככה כל הזמן עליכם.

ויש גם חסרונות:

בחיים האלה אין שום דבר מושלם, וגם לטכנולוגיה מתקדמת שמאפשרת לנו דברים שעד לא מזמן לא דמיינו שהם אפשריים יש גם חסרונות.

  • הסים תמיד במכשיר: אם רציתם להיות ״בלתי מושגים״ וללא יכולת מעקב, אי אפשר לעשות זאת כי הסים תמיד בתוך המכשיר.
  • טלפון שבור: הטלפון שלכם נפל ונשבר? אולי התקלקל ולא נדלק? עם סים פיזי אין בעיה - פשוט מוציאים אותו ומעבירים לטלפון חלופי עד לתיקון או לטלפון חדש אם קונים כזה. כשיש eSIM זו בעיה קצת יותר קשה והתהליך מעט מסורבל.
  • אין (עדיין) תמיכה מלאה: כמו בכל טכנולוגיה חדשה, לוקח זמן עד שכולם מאמצים אותה, ואנחנו נחכה בסבלנות לחברות נוספות שיצטרפו לשירות.

eSIM ישראל- שאלות תשובות

מה זה eSIM?

eSIM הוא סים דיגיטלי המוטמע ישירות במכשיר הנייד. הוא פועל כמו כל כרטיס סים רק לא ככרטיס פיזי,  טכנולוגיה זו מיתרת את מגירת הסים הקיימת במכשירים שונים וחוסכת סיבוכים בעת מעבר מחברה לחברה או מיעד ליעד.

איך ניתן להפעיל תוכנית על גבי ה- eSIM?

קודם כל כדי להפעיל eSIM צריך שיהיה בידכם מכשיר שתומך בטכנולוגיה זו, ניתן לבדוק בקלות האם הסמארטפון שלכם תומך ב- eSIM לפי המדריך בלחיצה כאן. לאחר מכן ניתן לפנות לחברה המציעה חבילות על גבי האיסים ולהתקין פרופיל שיסופק על ידי המפעיל.

איזה חברות בישראל מציעות חבילות סלולר על גבי ה- eSIM?

ניתן למצוא חבילות eSIM ישראל אצל מפעילות סלולר כמו: wecom, פלאפון, 019 מובייל, Skycall והוט מובייל, שמציעות הצטרפות לחבילות סלולר באמצעות eSIM. בעקבות הכרזת משרד התקשורת לקידום הנושא, יתכן ונראה עוד חברות שישיקו את השירות לצרכנים וללקוחות.

עוד מידע על eSIM

eSIM לחו״ל: השירות שיוזיל לכם את הטיול לחו"ל

בלי לשלם מאות שקלים לחברת הסלולר וללא חיפוש דוכן למכירת סים במדינת היעד - הכירו את שירות eSIM לחו״ל של חברות כמו eSIM Airalo שיחבר אתכם לאינטרנט...

איך אפשר לדעת אם הסמארטפון שלי תומך ב-eSIM?

משרד התקשורת מתכוון לצאת בקרוב בקמפיין מודעות ל-eSIM ואפילו שוקל לחייב את חברות הסלולר להציע את השירות ללקוחות בישראל. כך תוכלו לדעת אם המכשיר שביד...

תגובות