דלג לתוכן

מדריך נתבים: הראוטרים שמציעות חברות האינטרנט

לא משנה אם תשתית האינטרנט שלכם היא בזק, הוט, פרטנר, או סלקום, כדי לגלוש באינטרנט אתם חייבים ראוטר, נתב בעברית. בדקנו אילו נתבים מציעה כל חברה, מה היתרונות של כל אחד מהם, כמה מהר הראוטר יאפשר לכם לגלוש, האם תידרשו לשכור או לרכוש, ואם ספקית האינטרנט מאפשרת שימוש בנתב שקניתם באופן עצמאי

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

ראוטר, או בשמו העברי - נתב, הוא אחד המכשירים החשובים ביותר בכל בית, שבלעדיו אנחנו מרגישים ממש כאילו חסר לנו אוויר לנשימה. חושבים שאנחנו מגזימים? נסו להיזכר בפעם האחרונה שהייתה לכם תקלת אינטרנט, הייתם רגועים או שמפלס העצבים שלכם עלה גבוה יותר מחללית של אילון מאסק? חשבנו כך. 

פעם לב ליבו של הבית היה המודם, שהוחלף בנתב. יש ביניהם לא מעט הבדלים, אבל העיקרי שבהם הוא שמודם יכול להתחבר רק להתקן אחד, בזמן שנתב יכול להתחבר למספר התקנים. נתב יכול להתחבר למספר רשתות וזהו החיבור הנפוץ כיום לאינטרנט. ארבע חברות התשתית בזק, הוט, פרטנר וסלקום מספקות ראוטרים ללקוחותיהן, בדקנו מה הן היכולות של כל אחד מהם כדי שתדעו איזה מהם עונה על הצרכים שלכם. 

ראוטרים של חברות האינטרנט:

ראוטר סלקום

כל המידע על סופר ראוטר של סלקום, נתב התומך בגלישה באינטרנט רגיל ובאינטרנט סיבים אופטיים. פירוט על תקן, אנטנות ואפשרויות גלישה מתקדמות.

ראוטר הוט

ראוטר של הוט: כל מה שחשוב לדעת על הראוטרים / נתבים שמציעה חברת הוט. סוגי ראוטרים שונים המתאימים לרשת האינטרנט הרגילה לרשת הסיבים האופטיים

כל מה שחשוב לדעת על ראוטר פרטנר

פרטנר ראוטר: איזה נתב מציעה פרטנר? האם הוא מתאים לתשתית סיבים אופטיים? כל מה שצריך לדעת על הנתבים השונים שמציעה החברה

ראוטר בזק - כל מה שנתב Be יכול לעשות בשבילכם

בזק ראוטר: כל המידע על נתב בזק שמציעה החברה, מהו נתב BE, איזה אפשרויות לגלישה באינטרנט הביתי הוא נותן, מהי טכנולוגיית MESH ואיך ניתן להצטרף

האם ניתן לחבר ראוטר באופן עצמאי

ברוב המקרים חברות האינטרנט מציעות נתב במודל של השאלה או השכרה, במיעוט המקרים ניתן לרכוש את הנתב מהחברה וכך לא לשלם עליו דמי שכירות. במקרים רבים תוכלו לרכוש מודם בעצמכם באופן פרטי אם אינכם מעוניינים במודם שספקית השירות מציעה לכם. היתרון של ראוטר שנרכש באופן עצמאי הוא העלות שיכולה להיות נמוכה יותר מהעלות המצטברת של שכירת נתב, אין צורך להחזירו אם מחליפים חברה, והוא יכול לשמש אתכם בכמה חברות. החיסרון הוא שאם יהיה תקן חדש ויוצע ראוטר מתקדם יותר, תצטרכו לרכוש נתב חדש במקום לקבל מספקית האינטרנט שלכם.

אם בחרתם ברכישת נתב באופן עצמאי, עליכם לוודא שהוא מותאם לתשתית האינטרנט שבביתכם, לדוגמה: תשתית ADSL של בזק, תשתית כבלים של הוט, או תשתית סיבים אופטיים של סלקום או פרטנר וכדומה. כדאי לבדוק עלויות של נתב שמתאים לכל התשתיות למקרה שתחליפו בעתיד חברת אינטרנט.

עוד דברים שחשוב לבדוק כשרוכשים נתב באופן עצמאי: רמת אבטחת המידע, שיטת ההצפנה, והאם יש לנתב חומת אש. בדקו האם מדובר בנתב קווי או אלחוטי, כשמבחינת נגישות אלחוטי עדיף כמובן, ורובם מגיעים עם אפשרות חיבור קווי. ודאו שהנתב מציע מהירות גלישה גבוהה אפילו אם התוכנית שלכם נמוכה יותר כדי שלא תצטרכו להחליף ראוטר כשאתם משדרגים את התוכנית, וכדאי שבנתב יהיו יציאות USB אם תצטרכו לחבר אליו התקנים נוספים כמו למשל מדפסת. 

תגובות