דלג לתוכן

איך בוחרים חברת גז מומלצת

קרוב ל-60 חברות גז פועלות בישראל, אבל כנראה שאתם מכירים רק ארבע מהן, וייתכן שמעבר לפינה מסתתרת הצעה משתלמת שתפחית לכם את החשבון החודשי. אבל האם רק המחיר קובע, או שיש פרמטרים נוספים שצריך לבדוק? אספנו חמישה דברים שאתם חייבים לבדוק כשאתם עושים סקר שוק, ויש כאן כמובן מידע מה צריך לעשות אם רוצים לעבור לחברת גז חדשה

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מי שעוקב אחרי הסקירות שלנו באתרי כמהזה, יודע שאנחנו אוהבים מאוד רפורמות שמיטיבות עם הצרכנים. אחרי הכל, גם אנחנו צורכים שירותים ואוהבים לראות את ההוצאות שלנו מתכווצות. אולם נראה שאחת הרפורמות שלא מעט צרכנים כלל לא מודעים אליה, היא רפורמת הגז שפתחה את השוק לתחרות בשנת 2008. אם בעבר השוק נשלט על ידי שלוש עד ארבע חברות גז בלבד - אמישראגז, פזגז, סופרגז ודורגז, נכון ל-2023-2024 פועלות בישראל כ-60 חברות מורשות לאספקת גז ביתי. 

איך מכל המבחר הזה אפשר לבחור חברת גז מומלצת? האם כדאי להסתכל רק על המחיר ולבחור בחברה הזולה ביותר, או שעדיף לבחור באחת מארבע החברות הגדולות והמבוססות? האם יש פרמטרים נוספים שצריך לתת להם משקל, ואיך בכלל אפשר להשוות בין כל כך הרבה חברות? כדי שתוכלו לבחור חברת גז מומלצת באופן יעיל ונכון, ארגנו עבורכם בצורה מסודרת את כל הדברים הכי חשובים שאתם צריכים להקדיש להם תשומת לב בהליך הבחירה. 

1. ודאו שמדובר בספק גז מורשה

עוד לפני שבכלל מסתכלים על המחיר, הצעד הראשון בחיפוש חברת גז מומלצת הוא לוודא שמתקן הגז שאתם רוכשים, ההתקנה והחיבור, ורכישת הגז עצמו מגיעים מספק גז מורשה או מסוכנים מורשים. ספק פיראטי שיציע לכם מחיר זול מאוד לא עומד בדרישות החוק, והחיסכון הזה עלול לעלות בחיים שלכם ושל הסובבים אתכם, בנזק לסביבה, וכמובן שזה בניגוד לחוק. רק טכנאי גז מוסמכים ובעלי רישיון יכולים לבצע את ההתקנה והחיבור, והחברות מספקות כיסוי ביטוחי על פי חוק. איך מוודאים שהספק מורשה? נכנסים לאתר משרד האנרגיה והתשתיות, מחפשים את תחום הרישיון, האזור שבו אתם גרים, וזהו - תקבלו רשימה של ספקיות הגז והסוכנים המורשים. אפשר גם להקליד בשדה "חיפוש חופשי" את שם הספק ולוודא שהוא מופיע. 

2. חיפוש חברת גז מומלצת לפי מחיר

קיימות שתי צורות לרכישת גז ביתי: הראשונה, בחיבור פרטי ישיר, כלומר עבור בתים פרטיים או חיבור ישיר של בלון הגז לדירה. במקרים אלה, החיוב נעשה על פי מכלי גז, שרבים קוראים להם גם בלוני גז, והחיוב נעשה לפי משקל - 12 ק"ג או 48 ק"ג למיכל. השנייה, גז באספקה מרכזית לכל הבניין, כאן מדובר בצובר תת-קרקעי או מרכזיית מכלים בבניינים ישנים יותר או היכן שלא ניתן להטמין צובר. במקרה הזה החיוב נעשה לפי נפח - מ"ק. 

אתר משרד האנרגיה והתשתיות מאפשר לקבל מידע באופן שקוף וברור לפי אזור המגורים שלכם, סוג המתקן שבו אתם משתמשים וסוג השירות שתזדקקו לו. כאן תוכלו להשוות מחירים ולהגיע למסקנה אם כדאי לכם להישאר עם ספק הגז שלכם, או שזה הזמן לקבל הצעה של חברת גז מומלצת אחרת. 

3. ודאו שהחברה עורכת בדיקת גז תקופתית כחוק

לא משנה באיזו חברת גז מומלצת בחרתם, חברה גדולה או קטנה, יקרה או זולה, החוק קובע כי על החברה לערוך בדיקת גז תקופתית ללא תשלום אחת לחמש שנים. מדובר בבדיקת חובה ועליכם לוודא שהיא אכן מבוצעת, אחרי הכל, מדובר בבטיחות שלכם, ומטרתה למנוע תקלות במערכת הגז על כל הסכנות הכרוכות בכך. טכנאי הגז בודק את נקודות הגז במקום המגורים, מכלי הגז והחיבורים, ומוודא שאין חלודה והכל עומד בתקנים הקבועים. חלק מהתיקונים אינם כרוכים בתשלום נוסף, כמו למשל החלפת צינור הגז הגמיש שמחבר את המכשיר למתקן הגז כולל עלות הצינור, החלפת הצינור שמחבר את מיכל הגז לווסת מתקן הגז וגם כאן כולל עלות הצינור, תיקונים ותחזוקה של המכלים וברז המכל ותיקון ציוד גז שנמסר כפיקדון. ישנם תיקונים אחרים שייתכן שיהיו כרוכים בתשלום. אין חובה לבחור בחברת הגז לביצוע התיקונים, אפשר לבחור בכל טכנאי גז, ובלבד שהוא עובד בתיאום עם חברת הגז שלכם. 

4. בחירת חברת גז מומלצת לפי מגוון המוצרים

פעם השתמשנו בביטוי "גז בישול" כדי לתאר בדיוק את זה - גז שבו משתלמים לבישול, אולם היום גז ביתי משמש גם לצרכים אחרים ובכך ניתן להוזיל את חשבון החשמל. גז זול יותר מחשמל, ולכן אם תבחרו במכשירים שמחממים עם גז ביתי, חשבון הגז יעלה רק במעט, אך חשבון החשמל יקטן באופן משמעותי. מדוע הסעיף הזה חשוב? משום שלא כל חברות הגז מספקות מוצרים שמופעלים בגז, כך שאם אתם מעוניינים במכשיר כזה, יש לבחור חברת גז מומלצת שמציעה מכשירים כאלו. אם אין בכוונתכם לעבור משימוש בחשמל לשימוש בגז, אתם יכולים לדלג לסעיף הבא. כל השאר, הנה שני מכשירים עיקריים שפועלים על גז ביתי:

מחמם מים: הדרך הזולה ביותר לחמם מים בישראל היא דוד שמש, אך מה עושים בימים קרים או מעוננים? או בדירות ישנות שבהן לא מותקן דוד שמש? מחמם מים גז ביתי הוא הדרך הנוחה והיעילה ביותר למקלחת שבה המים החמים לא נגמרים אף פעם. קיימים שלושה סוגים של מחמם מים בגז, אך נזכיר כאן את הסוג הנפוץ ביותר בישראל, מחמם מים מהיר. ברגע שמפעילים את המים החמים, חיישן מפעיל מצת שמדליק מבערים שמחממים נחושת במהירות רבה. תוך שניות בודדות יגיעו אלינו מים חמים שיישארו שם כל עוד הברז פתוח או שנעביר למים החמים. מחמם מים מייתר את הצורך להדליק דוד או לחשוש מסוף המים החמים כשהעיניים מלאות בסבון באמצע המקלחת. 

מייבש כביסה על גז: מייבש כביסה על גז משלב מבער גז שמחמם את הבגדים בתוף עם מנוע חשמלי. משום שהייבוש עצמו נעשה בגז, חשבון החשמל יוזל. בנוסף, זמן הייבוש מתקצר בין 30% ל-50% בהשוואה למייבש חשמלי. אפילו אם תכוונו מייבש כביסה על גז לשעה וחצי, חיישני הלחות שלו יזהו מתי הבגדים יבשים והמכשיר יפסיק לפעול גם אם חלפה פחות משעה. משום שמדובר במייבש כביסה על גז, לא נוצר בפנים חשמל סטטי, מה שמסייע לשמור על הבגדים או המצעים לאורך זמן. 

5. שירותים נוספים של חברת הגז

כבר הזכרנו בתחילת הסקירה הזו שאנחנו בעד רפורמות, אז עוד רפורמה שאנחנו אוהבים היא רפורמת החשמל. רפורמת החשמל פתחה את שוק החשמל לתחרות במקטע האספקה, ובמסגרתה מוקמות חברות חשמל חדשות שניתן יהיה לעבור אליהן מחברת החשמל הוותיקה. מבין חברות הגז, יש שלוש חברות שכבר היום מציעות הנחות על חשבון החשמל, וייתכן שכדאי לקחת את ההטבה המשולבת כשבוחרים חברת גז מומלצת:

אלקטרה פאוור סופרגז: אלקטרה פאוור מציעה שלושה מסלולים - הנחה קבועה של 5% על כלל צריכת החשמל בשנה הראשונה, 6% בשנה השנייה, ו-7% בשנה השלישית או 8% בשעות הלילה והיום בשנה הראשונה, 9% בשנייה ו-10% בשלישית, או מסלול לילה עם הנחה קבועה של 20% בשעות הלילה. גם אלקטרה פאוור סופרגז מציעה חבילת חשמל-גז, עם 120 שקלים הנחה בשנה בחשבון הגז בנוסף למסלול החשמל. 

פזגז חשמל: חברת הגז הוותיקה מציעה כעת גם אספקת חשמל במסגרת זרוע פזגז חשמל עם ארבעה מסלולים לבחירה, שכל אחד מהם מציע הנחות אחרות. התוכניות הן 5% הנחה קבועה בכל שעות היום או 10% הנחה על צריכת החשמל בסופ"ש, או 15% הנחה בשעות הלילה, או 15% הנחה על ימי חול בשעות היום. 

אמישראגז חשמל: גם אמישראגז מצטרפת לספקיות החשמל החדשות באמצעות אמישראגז חשמל, עם הנחה קבועה של 6.5% על מחיר החשמל בכל שעות היממה. בנוסף, אמישראגז מציעה חבילות חשמל-גז, כך שעלות צריכת האנרגיה הביתית תרד. 

עכשיו יש לכם את הכלים להחליט אם טוב לכם עם ספקית הגז שלכם, או שאתם רוצים לעבור אל חברת גז מומלצת אחרת. הכנו עבורכם מספר שאלות ותשובות מה אתם יכולים לעשות מכאן והלאה.

אני רוצה לעבור לחברה מומלצת חדשה, מה לעשות?

החוק מחייב את חברות הגז לאפשר לנו לעבור מחברה לחברה ללא הערמת קשיים מיותרים. חברת הגז שממנה אתם עוברים חייבת למכור לספקית הגז החדשה שלכם את התשתית הקיימת, אלא אם החברה החדשה רוצה להתקין תשתית משלה. אל דאגה, עלות המעבר לא נופלת עליכם אלא על הספקית החדשה. חוששים שהספקית הישנה תתחיל להציק עם פניות והודעות? אסור לה לפנות אליכם במשך חצי שנה לפי החוק. 

אני גר בבית פרטי או יש לי חיבור ישיר לדירה, כמה המעבר לספקית גז חדשה מורכב?

צריך לזכור שמדובר כאן בתשתיות ולא בכרטיס סים, כך שהמעבר לא מתבצע כמעט מידית כמו במעבר לחברת טלפון חדשה. למרות זאת, ברגע שאתם מחוברים למכלי גז ביתי משלכם, המעבר קל וחלק יחסית. אחרי שערכתם סקר שוק והחלטתם איזו חברת גז מומלצת היא הטובה ביותר עבורכם, יש לשלוח לספקית הגז הנוכחית בקשת התנתקות חתומה בכתב. הספקית הישנה חייבת לנתק את הציוד תוך חמישה ימים, ובזמן הזה החברה החדשה מקבלת אתכם לידיה. לא רוצים להיות בקשר עם הספקית הישנה? תוכלו לתת לספקית הגז החדשה שלכם ייפוי כוח לבקש את ההתנתקות בשמכם.  

אני גר בבניין משותף עם חיבור גז מרכזי, וראיתי הצעות יותר משתלמות עבורנו. הליך המעבר מסורבל?

לא יותר מסורבל מהחלטות אחרות שמתקבלות עבור כלל הדיירים. מן הסתם זה קצת פחות פשוט ממכלי גז פרטיים, אבל זה אפשרי. ערכתם סקר שוק ומצאתם הצעה משתלמת יותר? עכשיו צריך לאסוף הסכמה בכתב חתומה מלפחות 51% מבעלי הדירות. אם מערכת הגז היא צובר שמשרת מספר בניינים בשכונה, אז כן - צריך לאסוף חתימות מ-51% מכלל בעלי הדירות בשכונה. ספקית הגז הביתי שלכם מחויבת להעביר לכם את רשימת הדיירים שמחוברים אליה כדי שתוכלו לדעת למי לפנות. הצלחתם? העבירו את המסמך לספקית הגז הקיימת ובתוך 15 ימים היא צריכה לפנות את הציוד. עוד לפני כן, תאמו עם חברת הגז החדשה את מועד תחילת הפעילות. 

אולי יעניין אותך גם:

השוואת מחירי גז: כך תפחיתו את החשבון

האם אתם משלמים יותר מדי על מחירי הגז? הידעתם שבישראל פועלות עשרות חברות גז קטנות בנוסף לפזגז, סופרגז, אמישראגז ודור אלון גז (דורגז)? ריכזנו עבורכם...

איך אפשר לחסוך בחשמל? 7 המכשירים הכי בזבזניים

מכשירי חשמל הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. חלקם, כמו מזגן בקיץ, הכרחיים ממש, ואחרים, כמו מדיח כלים או מייבש כביסה מציעים נוחות שקשה לוותר...

בין רפורמת החשמל למונה חכם: מושגים שחייב להכיר

מה זה קוט"ש, איך פתאום יש מספר חברות חשמל, האם גם אנחנו זכאים להנחה בחשמל, מה זה ניוד ומעבר, ועוד מושגים שאם רק תכירו, תוכלו גם אתם להפחית את מחיר...

הרפורמה במשק החשמל: כך תפחיתו את חשבון החשמל ומה התחולל בשנת 2024?

שוק אספקת החשמל נפתח לתחרות עם חברות חשמל חדשות שמציעות הנחה על מחיר חשמל ביתי. אילו חברות כבר פועלות בישראל, מדוע כדאי לכם לעבור לאחת החברות החדשות...