ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
אחרי שרובנו עברנו לעבוד מהבית ובתי הספר מלמדים בזום, חל שינוי גדול בהרגלי צריכת האינטרנט. חברות האינטרנט והסלולר לא נשארו מאחור וממשיכות להגדיל את נפחי הגלישה והמהירות. אילו חברות מציעות את הטכנולוגיות החדשות ביותר וכמה זה עולה? כל מה שחייבים לדעת
ינואר 2021
עד מרץ 2020 רובנו השתמשנו באינטרנט הביתי רק בשעות הערב. כל היום היינו במשרד, הילדים היו בבתי הספר ובגנים, ואחרי ארוחת הערב התיישבנו לראות טלוויזיה. לא הרבה אנשים שמו לב למהירות האינטרנט שלהם, ואם הייתה תקלה זה היה אולי קצת מרגיז, אבל לא משהו שיכול להרוס את היום. כך גם באינטרנט הסלולרי - רוב היום היינו עסוקים במחשב של העבודה, כך שחבילות גלישה שלנו הספיקו לנו לשיחות בקבוצות הווטסאפ וכדי לבדוק מדי פעם מה קורה ברשתות החברתיות.
ואז הגיע מרץ 2020. אי שם עוד חשבנו שמדובר בעניין של חודשים בודדים, אבל אחרי סגר ועוד סגר, ריסון קל, ריסון מהודק, ואין ספור רמזורים, הבנו שמושגים כמו "הום-אופיס", "זום", ו"למידה מרחוק" כאן כדי להישאר. גם חברות האינטרנט והסלולר הבינו שמה שהספיק לנו לפני קורונה כבר לא עובד יותר, וחבילות הגלישה והמהירויות עלו בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות.
בישראל קיימות שלוש תשתיות אינטרנט: דרך קווי טלפון על תשתית בזק, באמצעות HOT בתשתית הכבלים, ותשתית סיבים אופטיים על ידי החברות Unlimited, פרטנר, וסלקום.
לצידן עומדות עשרות ספקיות אינטרנט, ביניהן: בזק בינלאומי, הוט מובייל, פרטנר (012), סלקום (נטוויז'ן), 018 אקספון, 019 מובייל, Triple C, אינטרנט רימון ועוד.
תשתית בזק והוט
15 עד 40 מגה: עלות החבילות במהירויות אלו נעות בין 65 שקלים ל-100 שקלים.
100 מגה: חבילות גלישה במהירות 100 מגה בעלות שנעה בין 68 שקלים ל-103 שקלים.
200 מגה: חבילות אינטרנט במהירות 200 מגה בעלות שנעה בין 80 שקלים ל-130 שקלים.
500 מגה: על גבי תשתית הכבלים של הוט ניתן להצטרף לחבילות במהירות 500 מגה בעלות שנעה בין 129 שקלים ל-149 שקלים, בהתאם למבצעי לקוחות חדשים.
הגלישה במהירויות הגבוהות תלויה בפריסה הארצית של תשתיות בזק והוט. המהירות המקסימלית תקפה בחיבור קווי והיא צפויה להיות איטית יותר בחיבור אלחוטי. בימים אלו של שירותי טלוויזיה מבוססי אינטרנט, שירותים כמו נטפליקס, וכן עבודה ולימודים בזום, מהירויות גבוהות יותר יספקו גלישה חלקה יותר. בחלק מהמקרים חבילות הגלישה המהירות יותר עשויות להיות זולות ומשתלמות יותר מהמהירויות האיטיות. טווחי המחירים שצוינו כוללים תשלום עבור תשתית וספק אינטרנט ביחד. בכולן יש לקחת בחשבון עלות נוספת עבור הנתב.
על מנת לדעת האם אתם גולשים במהירות אליה התחברתם ואם התשתית עובדת באופן תקין, תוכלו לבצע בדיקת מהירות גלישה בלחיצת כפתור.
תשתית הסיבים האופטיים מאפשרת גלישה במהירויות גבוהות במיוחד של 200-1000 מגה ומציעה גם מהירויות העלאה גבוהות מהמהירויות המוכרות שלנו. תשתית סיבים אופטיים נמצאת בתהליכי פריסה ברחבי הארץ על ידי החברות UNLIMITED, סלקום ופרטנר (ובקרוב גם בזק).
בהצטרפות לתשתית UNLIMITED תוכלו לפנות לחברה לצורך חיבור התשתית ולבחור את הספקית המועדפת עליכם:019 מובייל, אקספון 018, הלו 015, סלקום, רימון ועמיתנט. (חשוב לדעת שאם תרצו להצטרף לחבילות משולבות תשתית אנלימיטד עם סלקום או רימון יש לפנות ישירות לספקיות).
בהתחברות לתשתית הסיבים של סלקום או פרטנר תקבלו את שירות התשתית והספק מאותה החברה.
200 מגה: התחברות למהירות זו באמצעות תשתית אנלימיטד בסביבות ה-90 שקלים לחודש.
300 מגה: מהירות זאת ניתן לקבל במסלולי האינטרנט המהיר של פרטנר, וסלקום. העלויות נעות בין 80 ל-105 שקלים.
500 עד 600 מגה: מהירויות גלישה של 500 ו-600 מגה מוצעות על ידי אנלימיטד, פרטנר, וסלקום בעלות שמתחילה ב-90 שקלים ומגיעה ל-119 שקלים.
1000 מגה: המהירות הגבוהה ביותר כיום בישראל שמאפשרת גלישה חלקה ומהירה בריבוי מכשירים מוצעת על ידי אנלימיטד, סלקום, ופרטנר. במהירות הזו לא תתקשו לנהל משרד ביתי תוך כדי לימודי זום של הילדים, והעלות נעה בין 100 ל-125 שקלים.
חשוב מאוד לשים לב שהאפשרות להתחבר לתשתית סיבים אופטיים תלויה בכך שתשתית זו נפרסה באזור מגוריכם. תוכלו לבצע בדיקה האם הכתובת שלכם מחוברת לתשתית סיבים טרם ההצטרפות.
בשונה מחבילות הגלישה באינטרנט הביתי, חבילות גלישה סלולרית נמדדות בנפח. אם בעבר הסתפקנו בכמה ג'יגה בודדות, כיום הנפחים כמעט בלתי נתפסים ומגיעים ל-500 ג'יגה, 1,000 ג'יגה, (ולעיתים אפילו מוצעות חבילות ללא הגבלה).
גלישה סלולרית: כל חברות הסלולר מציעות היום חבילות בדור השלישי והרביעי בנפחי גלישה של 12 עד 250 ג'יגה בעלויות שנעות בין 20 שקלים ל-49 שקלים (מי זוכר את הימים ששילמנו 700 ₪ לחודש???).
גלישה סלולרית בדור 5: גלישה סלולרית בדור 5 מתאפשרת כיום ברוב חברות הסלולר, אך יש שני תנאים שחייבים להתקיים על מנת שתוכלו לגלוש בדור החמישי: עליכם להחזיק מכשיר סלולר תומך 5G ובנוסף עליכם להיות באזור קליטה של הרשת (נושא שיש עליו עמימות מסוימת). החברות מציעות תכניות גלישה בנפח של 200 עד 500 ג'יגה בעלות שנעה בין 49 שקלים ל-80 שקלים.
מהירות גלישה סלולרית: אמנם את חבילות הגלישה בסלולר אנחנו בוחרים לפי נפח גלישה ולא לפי מהירות, אך עדיין זה נושא שמעסיק רבים מאיתנו. מוזמנים לקרוא עוד מידע על מהירות גלישה סלולרית ועל טיפים לשיפור המהירות.
אם בעבר רוב צריכת האינטרנט בבית או בסלולר הייתה כדי לחפש מידע, להתעדכן באתרי החדשות, או להעלות תמונות ברשתות החברתיות, היום לאינטרנט יש שימושים רבים נוספים.
עבודה מהבית: כמו במקומות רבים אחרים בעולם, ההמלצה בישראל היא שכל העובדים והעובדות שיכולים לבצע את עבודתם מהבית - יעשו זאת מביתם. עבודה מהבית דורשת משאבים ובהם חיבור אינטרנט חזק ומהיר.
למידה מרחוק: לא מדובר רק בילדים שעברו ללמוד בזום, אלא גם בסטודנטים שעברו ללימודי תואר בלמידה מרחוק. בין סגר לסגר, גם העובדים הרבים שהוצאו לחל"ת, רכשו השכלה חדשה וכישורים חדשים באמצעות קורסים שמוצעים אונליין.
טלוויזיה באינטרנט: ספקיות תוכן כמו yes (ושירות סטינג TV), הוט (באמצעות next), סלקום, פרטנר, נטפליקס, ועוד, מעבירות את שידוריהן בסטרימינג באינטרנט. החבילות האיטיות יותר הספיקו אולי בצריכת שירות אחד, אך בימים אלו כשצורכים אינטרנט גם לצורך שידורי טלוויזיה במסך אחד, שיעור בזום במסך שני, ופגישת עבודה במסך השלישי, יש צורך בחיבור מהיר יותר. חלק מספקיות התוכן מציעות גם צפייה באמצעות אפליקציה סלולרית, והחבילות בעלות הנפח הגדול מתאימות במיוחד עבור זה.
הקורונה ככל הנראה תחלוף או תהפוך למחלה קלה יותר בעתיד, אך גם כשנחזור לשגרה היא תהיה שונה. מקומות עבודה רבים ימשיכו להציע עבודה מהבית לפחות באופן חלקי, מכללות ואוניברסיטאות מפתחות עוד יותר את אפשרויות הלמידה מרחוק, וספקיות התוכן מציעות שידורים בטכנולוגיות מתקדמות. כל אלה יצריכו גם בעתיד אינטרנט ביתי במהירות גבוהה, וחבילות אינטרנט סלולרי בנפח גבוה.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]