דלג לתוכן

חבילת סלולר לילדים

יחד עם הטלפון הראשון אנחנו בוחרים חבילת סלולר לילדים. כל מה שחשוב לקחת בחשבון וכדאי לדעת על מנת לעשות את הבחירה הנכונה ולהצטרף לחבילת הסלולר שהכי מתאימה לילדים שלנו

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

יוני, 2020

אילו חבילות סלולר מומלצות לילדים ומה כדאי לדעת כשבוחרים חבילה?

כיום כאשר רוב הילדים ממש "נולדים עם מכשיר סלולר ביד" והבקשה, או שנאמר דרישה לטלפון אישי משלהם מגיעה בשלב מוקדם ובגיל צעיר. לא כל ההורים מרוצים מכך ומעוניינים לתת לילדיהם מסך שצמוד אליהם לכל היום, אך היתרון של ערוץ תקשורת ישיר עם הילדים בכל שעות היום גם כאשר הם לא בבית בשילוב עם הלחץ הלא כל כך מתון מצד הילדים לרוב מכריעים את הכף לטובת רכישת מכשיר סלולרי.

כידוע, עם המכשיר יש גם לעשות מנוי לחבילת סלולר לילדים. מבחר החבילות הזמינות הוא גדול והחבילות שמתאימות לנו ההורים לאו דווקא עונות על הצורך של הילדים. בעת בחירה של חבילת סלולר לילד יש לקחת בחשבון כל מיני גורמים ולהגדיר את דפוסי השימוש שיעשו במכשיר. בראש ובראשונה יש להתחשב בגיל הילד. מהנסיון שלנו ילדים בכל גיל יכולים להעביר ימים שלמים מול המסך, בכל סוג של מסך ומכשיר, אבל כאן נשאל את עצמנו האם אנחנו מעוניינים שילדינו הצעירים יבהו במסך יום שלם? כנראה שלא... אז כעת נכנסות לתמונה חבילות הסלולר הבסיסיות שמציעות החברות. מדובר בחבילות שמציעות בין 100 ל- 200 דקות שיחה/ SMS שלרוב הילדים יספיקו לגמרי ובין 100 ל-200 מגה גלישה, שלא יאפשרו גלישה ארוכה, אלא יספיקו לדברים בסיסיים בלבד. עלות של חבילת סלולר בסיסית נעה בממוצע בין 10 ₪ ל-20 ₪ לחודש. למעבר לחבילות סלולר שמתאימות לילדים שמציעות החברות.

במידה ואתם מחפשים חבילת סלולר מומלצת לילדים קצת יותר גדולים או שפשוט אתם מאוד מעריכים את עבודת הבייביסיטר המצויינת ש-YouTube עושים ותרצו חבילה עם נפח גלישה גדול יותר, תמיד תוכלו להתחבר לאחת מחבילות הסלולר הסטנדרטיות שמוצעות בשוק. החבילות עם נפחי גלישה שנעים בין 7 ג'יגה ועד ל-200 ג'יגה ויותר בכל חודש ומחיריהן נעים בין 19 ₪ ועד ל-99 ₪ בהתאם לנפח הגלישה והתוספות בחבילה (שיחות לחו"ל, שיחות וגלישה מחו"ל, גלישה חופשית באפליקציות נבחרות, אנטי וירוס ועוד). למעבר לחבילות סלולר מומלצות.

עוד כמה נקודות שחשוב לזכור כאשר מציידים במכשיר סלולרי ובוחרים חבילת סלולר לילדים: 

  • חברות הסלולר מחויבות לספק שירות סינון וחסימת תכנים בסיסי בחינם. בנוסף, רוב החברות מציעות שירות מורחב בתוספת תשלום. עוד על אינטרנט בטוח והגנות ילדים בגלישה באינטרנט.
  • ניתן להתקין אפליקציה לניהול זמן מסך ובקרת תכנים על המכשיר הסלולרי של הילדים. יש בשוק מגוון אפליקציות, חלקן אפליקציות חינמיות (של גוגל) שמספקות חלק מן הפונקציות בעוד שהאפליקציות האחרות כגון Screentime, נטספרק, בוסקו קסטודיו ועוד הן בתשלום חודשי או שנתי ועלותן נעה עד סכום של 180 ₪ בחודש ולרובן תכונות דומות. הן מתריעות בפני ההורים על הודעות פוגעניות, תמונות וסרטונים לא הולמים, היסטוריית גלישה, אישור התקנת אפליקציות חדשות, שינוי משמעותי בעוקבים ברשתות החברתיות, שיחות עם מספרים לא מזוהים, הגבלת זמן גלישה לכל אפליקציה בנפרד, כיבוי מסך בזמנים קבועים, כיבוי מסך מרחוק, מיקום הילד והגעה ויציאה מבית הספר ועוד. 
  • עם הטלפון הסלולרי, די במהירות מגיע השלב בו הילדים מתחילים לתחזק חשבונות מאוד פעילים משלהם ברשתות החברתיות. מומלץ מאוד לעבור איתם על הגדרות הפרטיות בחשבונות האישיים שלהם ולוודא שהם פרטיים ומוגנים. במדריך להגדרות הפרטיות באפליקציות נבחרות תוכלו ללמוד איך לשנות את ההגדרות.

הצטרפות לחבילת סלולר