המדריך להגדרות הפרטיות באפליקציות נבחרות

כיצד ניתן לשנות את הגדרות הפרטיות באפליקציות שבשימוש יומיומי? הכנו לכם מדריך עם הוראות כיצד לבצע שינויים קטנים ומומלצים על מנת לשמור על הפרטיות בשימוש בוואטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק, יוטיוב, טיק טוק וסנאפצ'אט

ינואר, 2020

לכבוד שבוע הבטיחות ברשת הכנו לכם מדריך קצר המפרט כיצד רצוי להגדיר את חשבונכם ברשתות חברתיות ובאפליקציות פופולאריות על מנת לשמור על הפרטיות ולהגן על המידע האישי.

בימינו, כשהילדים שלנו מתחזקים חשבונות משלהם ברשתות החברתיות (ולרוב חשבונות הרבה יותר פעילים מאלה שלנו), מומלץ מאוד לעבור גם עם הילדים על הגדרות הפרטיות בחשבונות האישיים שלהם ולוודא שהם
פרטיים ומוגנים. הגדרות הפרטיות ברשתות ובאפליקציות חשובות ומסייעות לשמור על הפרטיות של הילדים בעת השימוש באפליקציות, אך אינן מחליפות סינון תכנים לא הולמים לילדים באינטרנט כחלק מהאמצעים שכדאי לנקוט על מנת לאפשר להם גלישה בטוחה ומוגנת ברשת.


לפרטים נוספים ולהצטרפות לאחת מספקיות האינטרנט לחצו כאן

Instagram, אינסטגרם, אינסטוש הפופולארית

ראשית תדעו שתמיד ניתן לבקש מאינסטגרם שישלחו אליכם במייל תוך 48 שעות סיכום של כל המידע והנתונים שיש להם עליכם. כל שיש לעשות הוא להיכנס ל ל"פרופיל האישי" - הגדרות - אבטחה – הורדת נתונים ולהזין את כתובת המייל לקבל הד"וח.

לשינוי הגדרות פרטיות נוספות, יש להיכנס ל"פרופיל האישי" – הגדרות – פרטיות. בעמוד שנפתח ניתן לשנות את הגדרות הפרטיות:

  • פרטיות החשבון – כאן ניתן להפוך את החשבון מציבורי לפרטי. במצב זה מי שיוכל לראות את התמונות והסרטונים שלכם הם רק מי שאישרתם.  
  • סטטוס פעילות – כאן ניתן להשבית את סטטוס הפעילות שלכם. כאשר הסטטוס מושבת משתמשים אחרים לא יוכלו לראות מתי הייתם מחוברים לאפליקציה לאחרונה. שימו לב שגם אתם לא תוכלו לראות את סטטוס הפעילות של חבריכם.
  • סטורי – כאן תוכלו לקבוע מי יוכל לראות את הסטורי שלכם, להסתיר אותו מאנשים ספציפיים ולהגדיר מי יכול להגיב ומי יכול לשתף את ה- story.
  • מיקום – ידעתם שניתן לכבות את המיקום וכך יבוטל תיוג המיקום כאשר מעלים תמונה? כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס להגדרות המכשיר – באנדרואיד -לכבות את המיקום. באייפון – אינסטגרם – מיקום –אף פעם.

וואטסאפ

באפליקציית ההודעות הפופולארית ניתן לשנות מספר הגדרות ולנקוט מספר פעולות על מנת להגן על החשבון שלכם.

כנסו להגדרות – חשבון – פרטיות:

  • נראה לאחרונה -  כאן מגדירים מי יוכל לראות מתי הייתם מחוברים לוואטסאפ בפעם האחרונה - אף אחד, אנשי הקשר שלי או כולם. במידה ותבחרו שלא לשתף את המידע הזה, גם לא תוכלו לראות מתי אחרים היו מחוברים.
  • תמונת פרופיל - כאן תבחרו מי רואה את התמונת פרופיל שלכם.
  • סטטוס – הגדרה של מי רואה את הסטטוס האישי שלכם (אנשי הקשר, אנשי הקשר חוץ מאנשים שתבחרו או רק אנשי קשר נבחרים). 
  • אישורי קריאה - כאן קובעים האם ישלח אישור קריאה לאחר פתיחת הודעה. זיכרו שבמידה ולא תשלחו אישורי קריאה, גם לא תקבלו אישורים.
  • אנשי קשר חסומים - כאן ניתן לחסום אנשי קשר. כאשר חוסמים איש קשר, הוא לא יוכל ליצור איתכם קשר באמצעות האפליקציה לא בהודעות ולא בשיחות. בנוסף, חסומים לא יוכלו לראות את הפרטים שלכם. 

הגדרות - חשבון - אימות דו-שלבי:

כאן ניתן להגדיר אימות דו-שלבי באמצעות קוד PIN. אימות דו שלבי נוצר על מנת לעצור התחברות של גורם זר לחשבון שלכם בזמן של מעבר בין מכשירים ורישום חוזר של מספר הטלפון שלכם.


Facebook פייסבוק, פייסוש

בפייסבוק יש מספר רב של הגדרות שניתן לשנות על מנת להגביל את החשיפה של החשבון להתאים את רמת הפרטיות הרצויה.

נתחיל בהגדרות חשבון – הגדרות פרטיות:

  • הפעילות שלך – כאן ניתן להגדיר מי יכול לראות אחר מי אתם עוקבים, את הפוסטים שאתם מעלים, את אלו שכבר העלתם בעבר וסטורי שאתם מעלים. ניתן להגדיר שרק אתם תראו, חברים מסויימים, כל החברים, חברים וחברים שלהם או ציבורי.
  • כיצד אנשים מוצאים אותך ויוצרים איתך קשר – כאן מגדירים מי יכול להציע לך חברות, מי רואה את רשימת החברים שלך, כיצד ניתן לאתר אותך (מייל, מס' טלפון) גם כאן ניתן להגדיר שרק אתם תראו, חברים מסויימים, כל החברים, חברים וחברים שלהם או ציבורי. בנוסף ניתן לחסום ממנועי חיפוש חיצוניים להציג בתוצאות את הפרופיל. 
  • מיקום – כאן ניתן לכבות את גישה של פייסבוק למיקום המכשיר.

הגדרות חשבון – זיהוי פנים:

כאן ניתן לבחור האם לאפשר לפייסבוק לזהות באופן אוטומטי אם אתם מופיעים בתמונות או סרטונים. 

הגדרות חשבון – ציר הזמן ותיוג:

  • ציר הזמן - כאן מגדירים מי יכול לפרסם בציר הזמן שלכם, מי יכול לראות את מה שפורסם בציר הזמן שלכם והאם אחרים יכולים לשתף פוסטים שלכם בסטורי'ז שלהם.
  • בדיקה – כאן ניתן לבדוק תיוגים שמוסיפים לפוסטים שלכם ולבדוק פוסטים שתוייגתם בהם לפני שהפוסט מופיע בציר הזמן שלכם.
  • תיוג – הגדרה של מי יוכל לראות פוסטים שתוייגתם בהם בציר הזמן.

הגדרות חשבון – פרסומים ציבוריים:

  • תגובות על פרסומים ציבוריים - כאן תגדירו מי יוכל להגיב על פרסומים ציבוריים שלכם.
  • פרטי פרופיל ציבורי - כאן מגדירים מי יראה את הפוסטים שלכם באוסף החדשות שלו. 

הגדרות חשבון – המידע שלך בפייסבוק:

  • גישה למידע שלך - איזה מידע פייסבוק אוספת עליכם, איזה שימוש היא עושה בו, לאורך כמה זמן המידע נשמר ומהן הזכויות שלכם.
  • יומן פעילות - כל הפעילויות שלכם בפייסבוק עד כה, כגון לייקים, תגובות, תיוגים, פרסומים ועוד.

הגדרות חשבון – סטוריז:

מי יראה את ה-story שלכם , מי יוכל לשתף אותו והגדרת ארכיון הסטוריז. 


יוטיוב

על מנת לשנות את הגדרות המשתמש ביוטיוב, יש לחוץ על שם המשתמש שלכם - Your Channel - כפתור ההגדרות – Privacy, כאן תוכלו לבחור עם מי לחלוק לאיזה סרטונים עשיתם לייק, את הפלייליסטים שלכם ואת הערוצים אליהם נרשמתם.


טיק טוק (מיוזיקלי)

כאשר מעלים סרטון לטיק טוק, יש כמה אמצעי זהירות שרצוי מאוד לנקוט, שימו לב שהמיקום בו אתם מצטלמים אינו חושף פרטים אישים עליכם, כגון מקום מגורים, מומלץ לחסום את אפשרות המיקום, על מנת שלא יופיע אוטומטית בעת העלאת סרטון.   

שימו לב כי בעת העלאת סרטון בשידור חי, אין באפשרותכם להגדיר מי יכול לצפות בו והוא זמין לכולם. בנוסף, אין אפשרות למחוק סרטון שצולם בשידור חי מהפרופיל.

לשנוי הגדרות הפרטיות, יש להיכנס להגדרות - Privacy and Safety:

  • Allow Other to Find Me - תוכלו לבחור האם להופיע במנוע החיפוש של האפליקציה.
  • Private Account – כאן ניתן להגדיר שהסרטונים שלכם יהיו זמינים לצפייה רק לעוקבים שאישרתם.
  • Who Can Download My Video - כאן תבחרו מי יוכל להוריד את קטעי הווידאו שלכם.
  • Who Can Duet with Me – כאן תגדירו מי יכול לשוחח איתכם. 
  • Who can react to Me – כאן תבחרו מי יכול להגיב הסרטונים שלכם.
  • Who Can Send Me Messages - כאן תגדירו מי יוכל לשלוח לכם הודעות.
  • My Block List - רשימת החסומים שלכם. על מנת לצרף משתמש לרשימה, כנסו לפרופיל שלו - בחרו את האייקון של שלוש נקודות בפינה הימנית - בחרו באפשרות 'חסום משתמש זה'.

סנאפצ'אט

לשנוי הגדרות בסנאפצ'אט יש להיכנס להגדרות – Who can ואז:

  • Contact me – כאן ניתן להגדיר מי יכול ליצור עמכם קשר (צילום תמונות, וידאו, צ'אטים, טקסט ושיחות) - חברים או כולם.  
  • View my story – כאן אפשר לבחור שה-Story שלכם יהיה זמין רק לחברים שלכם. בנוסף ניתן לבנות רשימה מותאמת אישית על ידי בחירת 'מותאם אישית'.
  • See my location – כאשר בוחרים לשתף מיקום בזמן אמת, ניתן להגדיר מי יוכל לראות את המיקום: 
    - (Only Me (Ghost Mode – המיקום אינו זמין למשתמשים אחרים. ניתן להגביל את בזמן ל-3 או    24 שעות.
    - Select Friends – המיקום יהיה גלוי רק לחברים שתבחרו.
    - My Friends – המיקום יהיה גלוי לכל חבריכם באפליקציה.
    * המיקום שלכם מופיע ומתעדכן רק בזמן שהאפליקציה פתוחה. תמיד אפשר להגדיר מצב GHOST      ואז מיקומכם לא יהיה זמין.
  • See me in Quick Add - סנאפצ'ט מציגה את החשבון שלכם למשתמשים אחרים על מנת שיוספו אתכם בלחיצת כפתור לרשימת החברים שלהם. תוכלו לבטל אפשרות זו על ידי מקש הכיבוי המופיע בהגדרות. 

כל משתמש בסנאפצ'ט יכול להוסיף אתכם לרשימת החברים שלו. בכדי למנוע את האפשרות ולחסום אותם יש להיכנס לפרופיל - הוסף חברים -  הקליקו על שמם -  במידה ותרצו למנוע מהם להוסיף אתכם לרשימת החברים, סמנו את האפשרות "התעלם". במידה ואתם לא מעוניינים שהמשתמש יצור אתכם קשר בעתיד, סמנו את האפשרות "חסום".


הרשם לאתר כמהזה ותהנה ממערכת תזכורות לפני סיום מבצע וניוזלטר עם עדכוני מחירים

תגובות