ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
מהו אינטרנט לעסקים ומה הוא כולל? לאילו עסקים הוא מתאים? איך לבחור אינטרנט לעסקים? מי החברות אשר מספקות אינטרנט לעסקים וכמה זה אמור לעלות? קבלו את כל התשובות לשאלות ועוד..
ינואר 19, מערכת "כמהזה?"
יש דבר כזה אינטרנט לעסקים? זה לא אותו אינטרנט כמו בבית? זהו שלא! היום בכל העסקים הבינוניים והגדולים, האינטרנט ממלא אינספור פונקציות חשובות שהעסק לא יכול בלעדיהן - החל מקשר רציף עם הלקוחות והספקים, ערוץ שיווק ותדמית ועד לתקשורת פנים ארגונית, שימוש בכלי ניהול אינטרנטיים, גיבוי נתוני העסק על גבי הענן והרשימה רק הולכת וגדלה ו"מכבידה" על רשת האינטרנט המשרדי. זו הסיבה שכל עסק חייב שתהיה לו רשת אינטרנט עסקי חזקה ולא פחות חשוב, מוגנת ואמינה. יש אומנם לא מעט עסקים אשר מסתפקים בחבילת אינטרנט ביתית, אך מדובר בעסקים קטנים מאוד או כאלה אשר הפעילות העסקית שלהם לא מבוססת על תקשורת אינטרנט.
נתחיל מלמטה, מסוג התשתית אשר תישא על כתפיה את מסת הנתונים והמידע הזורמים מדי רגע בתוך העסק, אל העסק ומהעסק.
אם מדובר בעסק בן 5 שנים ויותר, רצוי לברר לאיזו תשתית העסק מחובר, היות ונכנסו הרבה שינויים ושיפורים בתחום התשתיות וכולם לטובה. אם זה עסק חדש וזוהי ההתחברות הראשונה, כמעט כל האפשרויות פתוחות בפניכם. למה כמעט? כי לא כל התשתיות זמינות בכל הארץ.
לפני בחירת תשתית יש למפות היטב את כל צרכי העסק ולהגיע מוכנים עם רשימת דרישות הכרחיות, כמו למשל האם ניהול העסק צריך תשתית סימטרית (קצב העלאה שווה לקצב הורדה, זמין בד"כ בתשתיות החדשות), מספר מכשירים נתמכים, שטח העסק וכיוב'.
להלן סוגי התשתיות הנפוצות:
DSL - וDigital Subscriber Line ובתרגום חופשי: קו מנוי דיגיטלי. מדובר בתשתית ה"מתלבשת" על גבי תשתית חוטי הטלפון של חברת בזק. תשתית DSL בגרסתה הבסיסית, לוקה בחוסר סימטריות בין מהירות ההורדה למהירות ההעלאה. ישנן מספר תשתיות DSL משודרגות המצליחות להגביר משמעותית את קצב ההעלאה וההורדה, למשל ADSL, VDSL, SDSL וכד'. תשתית זו נפוצה מאוד בישראל ובפריסה ארצית מלאה.
כבלים – אינטרנט על גבי רשת הכבלים של חברת הוט. מבחינת הזמינות ומחיר, מדובר בפתרון משתלם בפריסה ארצית נרחבת למדי, למעט אזורי ספר מרוחקים ביותר. כיום רק לחברת הוט פריסת כבלים והחברה מספקת מספר פתרונות תקשורת לעסקים באמצעות חטיבת HOT עסקים.
רשת סיבים אופטיים – סיב אופטי מורכב מעשרות צינורות שקופים (בדרך כלל מזכוכית), המאפשר העברת נתונים מקצהו האחד לשני בקצב גבוה במיוחד – עד Mbps 1000 ( ג'יגה 1!). רשת הסיבים מסוגלת לתמוך בעשרות מכשירים המחוברים במקביל בשל רוחב הפס ובנוסף, לתשתית זו גם עמידות גבוה מפני פריצות וגניבות מידע. החיסרון הגדול של תשתית זו, היא הזמינות והמחיר – מדובר בתשתית יקרה יחסית ואשר אינה זמינה בכל הארץ, אלא בערים המרכזיות בלבד. בין ספקיות תשתית הסיבים האופטיים ניתן למצוא את סלקום פייבר, פרטנר פייבר ואנלימיטיד.
מודם סלולרי – אי אפשר לקרוא לזה בדיוק "תשתית" אלא יותר כפתרון לשעת חירום כגיבוי במקרה של נפילת תשתית, או לעסקים ממש קטנים, או לעסקים/אנשי עסקים ניידים. בנוסף ליתרון הניידות, לרשת הסלולר זמינות בכל מקום בארץ וכמעט בכל מקום בעולם. חבילות גלישה ומכשירי מודם, ניתן לרכוש מהחברות הבאות: פלאפון, 012 מובייל, הוט מובייל, פרטנר, סלקום ורמי לוי תקשורת.
לוויין – תשתית זו קולטת ומעבירה נתונים באמצעות צלחת לווין אשר מקושרת לרשת הלוויינים. תשתית זו עלולה להיות איטית ביחס לתשתיות המבוססות על פריסת כבלים ועלולה גם להיות מושפעת מתאי מזג האוויר. היתרון של תשתית זו, הוא הזמינות והמיידיות שלה בכל מקום ובייחוד באזורים המרוחקים. יש מספר חברות ישראליות אשר מספקות אינטרנט באמצעות לוויין בעולם ובמיוחד במדינות עולם שלישי, אולם אף אחת מהן לא פועלת בשוק הישראלי. כנראה עניין של היצע וביקוש.
אז אחרי שבחרתם את התשתית המתאימה לעסק מבחינת חוזק, זמינות ומחיר, זה הזמן לבחירת הספק. ספקיות האינטרנט הפועלות בישראל מציעות מגוון רחב ומשתנה של שירותי אינטרנט, פתרונות עסקיים, תפעוליים וברמות אבטחה שונות. לכן חשוב מאוד להשוות בין החברות לא רק מבחינת המחיר, אלא גם את רמת השירות. אלו רק חלק מהשירותים החשובים שכדאי לכם לברר מול ספקית האינטרנט שלכם:
• מוקד תמיכה זמין 24/7, הכולל מערך שירות טכנאים מיוחד לעסקים
• אספקה ותמיכה בציוד קצה מתקדם אשר מסוגל לתמוך במספר רב של משתמשים בו זמנית ובשטח גדול– מודם, נתב, מגבר וכד'
• תמיכה בשידורי וידאו ושיחה מרחוק ( Video Conferencing)
• שירותי דואר אלקטרוני.
• שירות מצלמות עסק בענן
• שירותי תמיכה בדומיין ואתרי אינטרנט
• חבילות הגנה על המידע הרגיש בעסק ואבטחה מפני מתקפות סייבר וכופר: IPS, Firewall, Anti Virus, Anti-Bot Anti Spam & E-mail Security, Sandblast.
• התראה חכמה בזמן אמת על פעילות לא שגרתית בעסק
• תמיכה לגישה מאובטחת ומוצפנת מרחוק לעובדים, שותפים וספקים.
• מרכזיות חכמות על גבי ענן
• גיבוי עסקי אוטומטי מאובטח בענן ואחזורו בכל עת ולכל מקום בעולם
• תמיכה והקמה של עסק חכם.
• חיבור פס רחב סלולרי לצרכי גיבוי במידה והתשתית הקווית נופלת.
בין ספקיות אינטרנט עסקים, תוכלו למצוא את: בזק בינלאומי, נטוויז'ן (סלקום), הוט נט, 012, טריפל סי, 018 אקספון, אינטרנט רימון ופרטנר.
התשובה היא לא חד משמעית וברור שיש העדפה לעבודה מול ספק אחד אשר ייקח אחריות תפעולית מלאה ושלא תאלצו לסנכרן ולתמרן בין שני ספקים. אולם לא תמיד הדבר מתאפשר – יש מקרים שתעדיפו תשתית בטכנולוגיה אחת ושירותים מתקדמים או משתלמים מספק אינטרנט אחר. במקרה זה יש לברר האם ניתן להתנהל מול ספק אחד באמצעות חבילת "שוק סיטונאי" (רפורמת האינטרנט), או בחבילת באנדל - בעדיפות שנייה, שכן חבילות הבאנדל קצובות בזמן שלאחריו החבילה מתפצלת לשני ספקים.
אלו החברות אשר מספקות חבילות אינטרנט משולבות של ספק ותשתית: בזק בינלאומי, הוט, נטוויז'ן (סלקום), בזק, הוט נט, 012, טריפל סי, 018 אקספון, 019 mobile, אינטרנט רימון ופרטנר.
המחיר של אינטרנט לעסקים יכול לנוע מעשרות שקלים ועד לאלפים. יש הרבה גורמים אשר משפיעים על המחיר למשל סוג התשתית גודל העסק ואילו שירותים העסק מבקש לרכוש (שירות גיבוי, אבטחה, אימייל, מרכזייה שירותי דומיין ועוד). הדרך הטובה ביותר להשיג עסקה משתלמת, מתחילה במיפוי של צרכי העסק וקבלת הצעות מחיר ממספר חברות לצרכי משא ומתן.
כאן תוכלו לערוך השוואות מחירים ראשוניות בין הספקים השונים:
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]