דלג לתוכן

איך להגמל מסוכר?

לאיזה מחלות גורם הסוכר? באיזה מאכלים הוא מתחבא? כיצד נוכל להפחית את התלות שלנו בו? הנטורופתית רעות קפויה מציעה טיפים מעשיים להפחתה מיידית של הצורך במתוק.

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

הטקסט נכתב על ידי רעות קפויה נטורופתית N.D. מטפלת בירידה בריאה ומאוזנת במשקל ואיזון הורמונאלי.

מכירים את החשק הזה? תחושה של חוסר שקט, ורצון עז למשהו מתוק או פחמימה ריקה. בקליניקה אני פוגשת לא מעט אנשים אשר חווים את הצורך הזה,  ולכן לפני שאתם חוטפים משהו מתוק כדאי לדעת מהן ההשלכות ואיך נטפל בצורך.

הסוכר הינו גורם מספר אחת כמעט לכל המחלות. תחושת החשק למתוקים וצריכתם לרוב גורמת, בלי לשים לב, למחלות רבות (לכן הסוכר נקרא "הרוצח הלבן"): סרטן, סוכרת והשמנה, כולסטרול ולחץ דם, מחלות מעי דלקתיות, קנדידה, בעיות קשב וריכוז והכי חשוב - הסוכר גורם להתמכרות! 

קשה מאוד להתמודד עם החשק למתוק ובמקרים מסוימים הקושי והצורך במתוק הוא ממש פיזי. הצורך מתבטא באופן אינדיבידואלי מאדם לאדם, יש אנשים שצריכים את המתוק מיד לאחר ארוחה כדי "לסגור את הארוחה", יש אנשים שחייבים משהו מתוק עם הקפה, חלקם מרגישים צורך בשעות אחה"צ ערב ויש כאלה שצריכים מתוק לאורך כל היום.

הבעיה העיקרית בימינו היא שמעבר למתוק הקטן שצירפנו לקפה, לאחר כל ארוחה, בארוחות הביניים וכו' יש גם המון סוכרים שמוחבאים לנו בתוך האוכל. כמות ניכרת מהסוכרים שנכנסים אלינו לגוף הן הפחמימות באוכל שלנו, במידה והן ריקות הן יעלו את ה"אינדקס הגליקמי" (מערכת דירוג לפחמימות המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם) וישפיעו לנו על הצורך במתוק במהלך כל היום.

בעיה נוספת הוא הסוכר שאנו מוסיפים למשקאות חמים ושתייה קלה מתוקה שמהווה חלק ניכר מהתזונה. גם מזונות מעובדים - ארוחות אינסטנט, רטבים, דגני בוקר וחטיפים עשירים בסוכר וממתיקים.

הגענו להרבה מתוק בלי לשים לב בכלל. אז מה עושים? איך גורמים לכך שלא יהיה את ה"קרייבינג" הזה למתוק? להלן כמה דברים חשובים שעליכם לעשות:

להוציא מהתפריט לחלוטין את הפחמימות הריקות

קמח לבן, סוכר לבן וכדומה - OUT. תעברו למזונות מלאים כמו לחם מקמח מלא, קמח כוסמין, קינואה, גריסים, שיפון, כוסמת וכדומה. אלו עשירים בסיבים ותופסים נפח גדול.

איכות המזון ואכילה מסודרת במהלך היום - כאשר נאכל מזון איכותי ואמיתי ולא מזון מעובד שמוחבאים בו סוכרים רוב הסיכויים שהגוף שלנו יישאר מאוזן ולא יבקש עוד סוכר מבחוץ.

לאכול מזון עם אינדקס גליקמי נמוך

מזון עם אינדקס גליקמי נמוך (זה שמשפיע על רמת גלוקוז בדם) כאשר נפתח את היום עם מתוק, כל היום הגוף שלנו יהיה בתחושת UP & DOWN כלומר, מזונות שמעלים את רמות הסוכר מהר ומורידים אותן עוד יותר מהר, ובכך גורמים לשינויים חדים ברמות הסוכר - מה שמתיש את הגוף וגורם לעודף תיאבון. 
מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך הם ארטישוק ירושלמי, ברוקולי, חסה, מלפפון, כרובית, דייסת קווקר, גריסים, אפונה, גרגרי חומוס ועוד.

להקפיד על ארוחות מסודרות במהלך היום

הרבה פעמים כאשר נדלג על ארוחות, נחוש תחושת רעב והדבר שהכי זמין בדרך כלל אלו המזונות המתוקים. חשוב שכל ארוחה תכיל את כל אבות המזון.

להיערך מראש לשעת ה'בא לי'

הרבה פעמים רוב היום יעבור כמו שצריך ואז כאשר נחזור הביתה מהעבודה יווצר סוג של בלגן. כמובן שיש כאן הסבר מאוד הגיוני. עם ירידת החושך יש גם ירידה בהורמונים רבים ובינהם הורמון הסרטונין. הורמון זה אחראי בין היתר על תחושת הרוגע והשובע וכאשר הוא יהיה בחוסר, הגוף שלנו יהיה בחיפוש מתמיד אחר סוכר זמין. לכן, בשעות אלו נרצה להוסיף לתזונה שלנו מזון עשיר בטריפטופאן- שהוא חומר מוצא לסרוטונין וכך נטפל בצורך האמיתי של הגוף. מזונות עשירים בטריפטופאן הם- שיפון, גרגירי חומוס, שיבולת שועל, בטטה, קקאו ועוד.

להימנע מסטרס

כן כן, כמו בכל מנגנון גם כאן הלחץ מהווה פקטור חשוב. כאשר יש סטרס - רמת הקורטיזול בגופנו עולה ומשם חיפוש אחר סוכר זמין. ניתן להוריד סטרס על ידי פעילות גופנית, יוגה ונשימות.

לשקול הוספת צמחי מרפא לתפריט

ישנם צמחי מרפא רבים אשר מאזנים את הסוכר אך חשוב מאוד להבין מה מקור הבעיה, האם יש מחלות ברקע, תרופות הנלקחות על בסיס קבוע ורק אחר כך להתאים צמחים לאיזון הסוכר.

גמילה מסוכר - סקירות בתחום

גמילה מסוכר ופחמימות- איך עושים את זה?

גמילה מסוכר ופחמימות- כל מה שצריך לדעת על איך להיגמל מסוכר, מה כולל התהליך, מחיר הסדנה, והמקומות בהם ניתן לעבור גמילה מסוכר וגלוטן.

גמילה מסוכר: מה קורה לגוף בגמילה מסוכר ופחמימות?

ירידה בכולסטרול, סיכון מופחת לחלות בסוכרת, איזון רמות האנרגיה, שיפור באיכות השינה והפחתה במשקל הם רק חלק מהדברים החיוביים שהגוף מרגיש בגמילה מסוכרים....

גמילה מסוכר ופחמימות כמה זה עולה?

סדנאות גמילה מסוכר ופחמימות הן לא סתם כדי ״לעשות דיאטה״ ויש להן יתרונות בריאותיים רבים. בישראל פועלים מספר מכוני גמילה כמו מכון אברהמסון, מיינדטק,...

גמילה - איך נפרדים מהרגלים רעים?

מוחו של האדם בנוי באופן כזה שנותן הוראות לפעולות ומעניק גמול ועונג על ביצוען. כתוצאה מכך אנו נולדים עם נטייה להתמכרויות, ולא משנה אם אלו התנהגויות או...

אולי יעניין אותך גם:

דיאטה | תזונה נכונה ושיטות הרזיה

ההחלטה להתחיל דיאטה אינה פשוטה אך היא רק הצעד הראשון בתהליך ההרזיה. יש מגוון רחב של דיאטות ושיטות הרזיה בשוק. חשוב לבחור את התוכנית המתאימה ביותר...

דיאטה ותזונה נכונה: השיטות המובילות בישראל

שומרי משקל, חצי שירה, חלי ממן, דיאטת לורן, דיאטות מותאמות אישית מבוססות בדיקת מעבדה - בדקנו מה הן הדיאטות המובילות כיום בישראל

דיאטה מומלצת - איך לבחור דיאטה?

לעיתים תכופות אנו שומעים על "דיאטה מומלצת חדשה שאתם חייבים לנסות!". ריכזנו עבורכן ועבורכם דיאטות מומלצות, בדקנו האם יש הבדל בין דיאטה מומלצת לנשים...

תזונה מותאמת אישית על סמך בדיקות מעבדה

תזונה מותאמת אישית עשויה לעזור איפה שדיאטות כלליות נכשלו. איך עובדת בניית תפריט תזונה אישי לפי בדיקת דם, מהי בדיקת רוק גנטית והאם דיאטה גנטית מתאימה...

תגובות