ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
לאיזה מחלות גורם הסוכר? באיזה מאכלים הוא מתחבא? כיצד נוכל להפחית את התלות שלנו בו? הנטורופתית רעות קפויה מציעה טיפים מעשיים להפחתה מיידית של הצורך במתוק.
מכירים את החשק הזה? תחושה של חוסר שקט, ורצון עז למשהו מתוק או פחמימה ריקה. בקליניקה אני פוגשת לא מעט אנשים אשר חווים את הצורך הזה, ולכן לפני שאתם חוטפים משהו מתוק כדאי לדעת מהן ההשלכות ואיך נטפל בצורך.
הסוכר הינו גורם מספר אחת כמעט לכל המחלות. תחושת החשק למתוקים וצריכתם לרוב גורמת, בלי לשים לב, למחלות רבות (לכן הסוכר נקרא "הרוצח הלבן"): סרטן, סוכרת והשמנה, כולסטרול ולחץ דם, מחלות מעי דלקתיות, קנדידה, בעיות קשב וריכוז והכי חשוב - הסוכר גורם להתמכרות!
קשה מאוד להתמודד עם החשק למתוק ובמקרים מסוימים הקושי והצורך במתוק הוא ממש פיזי. הצורך מתבטא באופן אינדיבידואלי מאדם לאדם, יש אנשים שצריכים את המתוק מיד לאחר ארוחה כדי "לסגור את הארוחה", יש אנשים שחייבים משהו מתוק עם הקפה, חלקם מרגישים צורך בשעות אחה"צ ערב ויש כאלה שצריכים מתוק לאורך כל היום.
הבעיה העיקרית בימינו היא שמעבר למתוק הקטן שצירפנו לקפה, לאחר כל ארוחה, בארוחות הביניים וכו' יש גם המון סוכרים שמוחבאים לנו בתוך האוכל. כמות ניכרת מהסוכרים שנכנסים אלינו לגוף הן הפחמימות באוכל שלנו, במידה והן ריקות הן יעלו את ה"אינדקס הגליקמי" (מערכת דירוג לפחמימות המבוססת על השפעתן על רמת הגלוקוז בדם) וישפיעו לנו על הצורך במתוק במהלך כל היום.
בעיה נוספת הוא הסוכר שאנו מוסיפים למשקאות חמים ושתייה קלה מתוקה שמהווה חלק ניכר מהתזונה. גם מזונות מעובדים - ארוחות אינסטנט, רטבים, דגני בוקר וחטיפים עשירים בסוכר וממתיקים.
הגענו להרבה מתוק בלי לשים לב בכלל. אז מה עושים? איך גורמים לכך שלא יהיה את ה"קרייבינג" הזה למתוק? להלן כמה דברים חשובים שעליכם לעשות:
קמח לבן, סוכר לבן וכדומה - OUT. תעברו למזונות מלאים כמו לחם מקמח מלא, קמח כוסמין, קינואה, גריסים, שיפון, כוסמת וכדומה. אלו עשירים בסיבים ותופסים נפח גדול.
איכות המזון ואכילה מסודרת במהלך היום - כאשר נאכל מזון איכותי ואמיתי ולא מזון מעובד שמוחבאים בו סוכרים רוב הסיכויים שהגוף שלנו יישאר מאוזן ולא יבקש עוד סוכר מבחוץ.
מזון עם אינדקס גליקמי נמוך (זה שמשפיע על רמת גלוקוז בדם) כאשר נפתח את היום עם מתוק, כל היום הגוף שלנו יהיה בתחושת UP & DOWN כלומר, מזונות שמעלים את רמות הסוכר מהר ומורידים אותן עוד יותר מהר, ובכך גורמים לשינויים חדים ברמות הסוכר - מה שמתיש את הגוף וגורם לעודף תיאבון.
מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך הם ארטישוק ירושלמי, ברוקולי, חסה, מלפפון, כרובית, דייסת קווקר, גריסים, אפונה, גרגרי חומוס ועוד.
הרבה פעמים כאשר נדלג על ארוחות, נחוש תחושת רעב והדבר שהכי זמין בדרך כלל אלו המזונות המתוקים. חשוב שכל ארוחה תכיל את כל אבות המזון.
הרבה פעמים רוב היום יעבור כמו שצריך ואז כאשר נחזור הביתה מהעבודה יווצר סוג של בלגן. כמובן שיש כאן הסבר מאוד הגיוני. עם ירידת החושך יש גם ירידה בהורמונים רבים ובינהם הורמון הסרטונין. הורמון זה אחראי בין היתר על תחושת הרוגע והשובע וכאשר הוא יהיה בחוסר, הגוף שלנו יהיה בחיפוש מתמיד אחר סוכר זמין. לכן, בשעות אלו נרצה להוסיף לתזונה שלנו מזון עשיר בטריפטופאן- שהוא חומר מוצא לסרוטונין וכך נטפל בצורך האמיתי של הגוף. מזונות עשירים בטריפטופאן הם- שיפון, גרגירי חומוס, שיבולת שועל, בטטה, קקאו ועוד.
כן כן, כמו בכל מנגנון גם כאן הלחץ מהווה פקטור חשוב. כאשר יש סטרס - רמת הקורטיזול בגופנו עולה ומשם חיפוש אחר סוכר זמין. ניתן להוריד סטרס על ידי פעילות גופנית, יוגה ונשימות.
ישנם צמחי מרפא רבים אשר מאזנים את הסוכר אך חשוב מאוד להבין מה מקור הבעיה, האם יש מחלות ברקע, תרופות הנלקחות על בסיס קבוע ורק אחר כך להתאים צמחים לאיזון הסוכר.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]