גמילה מסוכר - איך עושים את זה?

גמילה מסוכר - כל המידע אודות התהליך והחברות והמקומות בהם ניתן לעבור גמילה מסוכר וגלוטן.
מתעניינים בגמילה מסוכר?

התמכרות לסוכר וגלוטן (קמח לבן בעיקר) הנמצאים במאכלים רבים מהווה עבור רבים את הסיבה המרכזית להשמנה ולקושי לשמור על משקל תקין ועל אורח חיים בריא.
בניגוד לגמילה מחומרים ממכרים אחרים כמו ניקוטין, אלכוהול וכו' פחממות לא ניתן להפסיק לצרוך לחלוטין, אולם כן ניתן להפסיק לגמרי לאכול סוכר וקמח לבן אשר נמצאו כגורמים המרכזיים להתמכרות ולהשמנה. 
ההתמכרות לסוכר וקמח לבן היא כל כך חזקה שאם רוצים להורידם מהתפריט באמצעות דיאטה רגילה - לרוב נתקלים בקושי ממשי ומתמשך, ולשם כך מוצע הפתרון של גמילה.
בישראל קיימות מספר חברות גדולות ומוכרות בישראל ולצדם עשרות חברות קטנות ומטפלים פרטיים שזו ההתמחות הספציפית שלהם - גמילה מסוכר וגלוטן.   
איך נגמלים מסוכר? אספנו מידע אודות התחום אשר צובר פופלאריות בשנים האחרונות, ואודות החברות והמקומות בהם ניתן לעבור גמילה מסוכר וגלוטן.


גמילה מסוכר

היכן מתחבא הסוכר?

אין כמעט מוצר מזון שאינו מסווה סוג מסוים של סוכר תחת שמות שמקשים עלינו להבין מה באמת יש בקופסה או בחפיסה: גלוקוז, דקסטרוז, לקטוז, סוכרוז, מלטוז, עמילן, סירופ תירס ואפילו דבש שנחשב ל"בריא" יותר, וגם פרוקטוז שנמצא בפירות. גם קטשופ, מוצרי חלב, גרנולה, ופירות יבשים מקבלים תוספות סוכר, והמים בטעמים לא מתוקים כך סתם, אלא באמצעות תוספת ממתיקים.

כמה סוכר אנחנו צורכים ביום?

בישראל אנחנו צורכים בממוצע 30 כפיות סוכר ביום. בקרב ילדים המצב גרוע עוד יותר - 34 כפיות ביום. לכן גמילה מסוכר אינה סתם ויתור על מתוקים או קינוחים, אלא ממש פרידה מכל מזון מעובד שרק נראה תמים, כן, גם מדף הרטבים העמוס במקרר.

מה יש בסוכר שגורם לנו להתמכר אליו?

מכירים את הסרטונים שבהם רואים פעוטות מתייפחים כשמגישים להם ברוקולי וקורנים מאושר כשנותנים להם ממתק? כשקולטני הטעם המתוק שמצויים בקדמת הלשון פוגשים בסוכר, הם גורמים לשחרור דופמין במוח. הדופמין הוא הורמון בעל תפקיד חשוב במערכת ההנאה הרגעית והתגמולים שלנו. הוא משתחרר גם בקליטת חומרים כמו אלכוהול, ניקוטין, והרואין, כך שממש כמו כל אלה - גם הסוכר ממכר. ההשפעה כמובן פחות אלימה מהתמכרות לסמים, אבל התהליך דומה ומוביל לשחרור יתר של דופמין, עד שסוכריה אחת או פרוסת עוגה כבר לא יספקו אותנו, ונמשיך לאכול עד שנגיע לסיפוק.

ומה לגבי גלוטן?

רבים מסתכלים על גמילה מסוכר וגלוטן כמקשה אחת, אבל בפועל לרוב האנשים אין בעיה ממשית עם צריכת הגלוטן כשלעצמו אלא הבעיה נובעת מאכילת קמח לבן מהונדס גנטית שמעלה את רמות הסוכר בצורה חדה. לכן שמדברים על גמילה מסוכר נכון יהיה לדבר גם על גמילה ממוצרי קמח לבן דוגמת לחמים, קוראסונים, בורוקסים, מאפים, פסטות, פתיתים ועוד.

הסיכונים והנזקים הבריאותיים שבהתמכרות לסוכר 

הנה כמה דברים שמדגישים את חשיבותה של גמילה מסוכר:
השמנת יתר: סוכר מוסיף קלוריות ריקות לתפריט שלנו. כשהקלוריות הללו מצטברות הן מובילות להשמנת יתר ולעלייה בשומן הבטני שגורמת למגוון בעיות בריאותיות, כמו עמידות לאינסולין, סוכרת, מחלות לב וכלי דם. בנוסף ישנה השפעה שלילית על מערכת ויסות התיאבון במוח.
כבד שומני ושומנים בדם: מחקרים גילו שקיים קשר מובהק בין צריכת משקאות ומזונות עתירי סוכר לרמות טריגליצרידים גבוהות ורמות הכולסטרול הטוב (HDL) נמוכות. צריכה מוגברת של סוכר שמקורו בפרוקטוז גורמת לכבד שומני ומובילה להתנגדות לאינסולין.
מאיץ הזדקנות: צריכה קבועה ומוגברת של סוכר מעודדת תהליכים דלקתיים בגוף, מאיצה את הזדקנות העור, ותורמת להתפתחות מחלות כרוניות כמו סוכרת.
מזין תאים סרטניים: הסוכר ידוע כמזין תאים סרטניים באנרגיה ואף ממלא תפקיד מרכזי במערכת החיונית להישרדותם. 
נזק לחלבוני גוף: צריכת סוכר מוגברת גורמת לתהליך שנקרא סכרור, שמוביל לשינוי במבנה החלבונים בצורה בלתי הפיכה. התהליך עלול לסכן את תפקודי המערכות בגוף.


מרגישים שהגיע הזמן להיגמל מסוכר? לחצו כאן ונציגי חברת מיינדטק יחזרו אליכם בהקדם
loading
גמילה מגלוטן וסוכר

גמילה מסוכר או דיאטה? 

לרוב מי שמגיע/ה לטיפול גמילה מסוכר התנסו כבר בכמה סוגי תמיכה שונים, בדיאטות כסאח, בתפריטי תזונה ובתוכניות אימונים, אבל הכל נכשל. החוויה של מטופלים רבים היא תחושת חוסר שליטה על התפריט ואי-אמון ביכולת העצמית לשנות את המצב. המועקה גדולה ולמרות שהסוכר מספק את המוח - כבר אין הנאה מהאוכל. לכן, במקרים רבים, דיאטה לא תשחרר מההתמכרות, אלא יש צורך בגמילה מוחלטת, הפסקת צריכת מוצרים עתירי סוכר בבת אחת.

היכן ניתן לעבור גמילה מסוכר?

איך נגמלים מסוכר? מומלץ לעשות זאת בליווי מומחים דוגמת מכונים מובילים בתחום כמו מכון אברהמסון, אלן קאר או מיינדטק. לחלופין ניתן לבחור בליווי פרטני של דיאטנית מומחית בתחום.

מכון אברהמסון
מכון אברהמסון מפעיל תשעה מרכזי גמילה ברחבי הארץ בשיטה שפותחה בישראל על ידי אהוד אברהמסון. הטיפול נמשך כשעתיים וכולל מפגש בקבוצה קטנה ושיחה אישית עם המטפל. יום לאחר מכן מלווה ממכון אברהמסון יוצרת קשר עם המטופל להמשך ליווי בתהליך. 

אלן קאר סוכר טוב סוכר רע

חברות אלן קאר התפרסמה בגלל מומחיותה בגמילה מעישון. בשנים האחרונות היא מציעה גם סדנת גמילה מסוכר אשר זוכרה לפופלאריות רבה. הסדנא כוללת מפגש מיוחד בין יום אחד ואחריו ליווי של מאה ימים בקבוצה ותמיכה צמודה ממומחים בתחום. 

מיינדטק סדנת גמילה מסוכר 
שיטת הקפסולה של מיינדטק, משלבת עולמות של דמיון מודרך ו-NLP עם יעוץ פרטני של דיאטנית קלינית, יעוץ והכוונה לגבי אכילה, כושר גופני ואורח חיים בריא. לשיטה לקוחות מרוצים רבים. 

תזונאית מומחית 
ניתן להיוועץ עם דיאטנית שלמדה תזונה במשך שנים, עברה הכשרה קלינית ומכירה את ההשלכות של הפחתת פחמימות וגלוטן במצבים שונים כמו סוכרת, מחלות כליה, מעי רגיז, קרוהן, קוליטיס, ומבינה בבעיות גדילה אצל ילדים.

כמה עולה גמילה מסוכר?

•מיינדטק מחיר: גמילה מסוכרים ופחמימות בטכנולוגיה הייחודית של מיינדטק עולה כ- 2,500 ל-3,000 ש"ח, ניתן לחלק לעד 10 תשלומים, העלות כוללת את הטיפול הייחודי עצמו, תוכנית תזונה מותאמת אישית, שני מפגשים עם דיאטנית קלינית, וקבוצה סגורה לשיתוף והתייעצויות.
מכון אברהמסון: המכון מציע תוכנית גמילה מסוכר בעלות של 2,700 שקלים. במקרה של אי הצלחה ניתן להשתתף שוב ללא תוספת תשלום. 
• אלן קאר: עלות מגמילה מסוכר בסדנא של אלן קאר הינה בין 1900 ל-3700 ש"ח תלוי במסלול שתבחרו.  
• דיאטניות פרטיות: גמילה מסוכר אצל דיאטנים ותזונאיות עולה בהתאם לתעריף של כל אחד ואחת מהם. ניתן לברר זכאות להשתתפות בעלות בקופות החולים, בהתאם לרובד הביטוחי שלכם. 
• קופות החולים: ישנן דיאטניות מטעם קופות החולים בעלות היטל רבעוני בלבד, ובהפניית הרופא המטפל. 


מרגישים שהגיע הזמן להיגמל מסוכר? לחצו כאן ונציגי החברה/ות שתבחרו יחזרו אליכם בהקדם
loading

גמילה מסוכר - חברות בתחום

דיאטה - חברות בתחום

בדיקת רוק גנטית - דנובה DNA

בדיקת רוק גנטית MyBio

דיאטת לורן

Day Two - דיאטת מכון ויצמן

בדיקת גנטית MyGenes

אולי יעניין אותך גם:

תגובות