ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
בעידן הבינג׳ כולם רוצים אינטרנט ו-Wi-Fi מהירים יותר. ריכזנו עבורכם שבעה טיפים קלים, זולים ומעשיים לחיבור אינטרנט מהיר, מבלי שתצטרכו להיכנס לעדכוני תוכנה וקושחה מסובכים, ומבלי לנסות להבין איך הנתב עובד. כך תגלשו מהר יותר באינטרנט הביתי מבלי לקרוע את הכיס
דצמבר 2022
לפני הכל, התחילו עם בדיקת מהירות האינטרנט שלכם כדי להבין אם יש בעיה כלשהי. חברו את המחשב לרשת הביתית. אם אתם עושים את הבדיקה מהטלפון החכם שלכם, ודאו שהוא מחובר לרשת ה-Wi-Fi הביתית ולא לרשת הסלולרית. סגרו את כל החלונות והתוכנות שפועלות ברקע כדי שהבדיקה תהיה נכונה. בזמן הבדיקה, כדאי לנתק מכשירים אחרים שמחוברים ל-Wi-Fi, כלומר לא להוריד אפליקציות לנייד או להזרים תוכניות וסרטים לצפייה בטלוויזיה. את הבדיקה ניתן לעשות באתר speedtest שיראה לכם את מהירות ההורדה ומהירות ההעלאה.
אנשים רבים מעדיפים להסתיר את הנתב, הראוטר, בארון או להחביא אותו במדף או על כוננית מאחורי ספרים או חפצים נאים יותר מהנתב. שמירה על הנתב מחוץ לטווח הראייה עלולה לפגוע במהירות ה-Wi-Fi שלכם. איך להציב את הנתב באופן מיטבי עבור מהירות גלישה באינטרנט הביתי? מקמו את הנתב במרכז הבית לכיסוי הטוב ביותר. אל תסתירו אותו בארון או בקופסה, בוודאי שלא סגורה, כדי למנוע התחממות יתר. מומלץ לא למקום את הנתב ליד מכשירים אלקטרוניים, מכשירי חשמל או חפצי מתכת, ואם יש לכם אפשרות כדאי להניח אותו גבוה על מדף או עם תושבת. כוונו את אנטנות הנתב באופן הנכון. רבים חושבים שלייצב אותן ישר כלפי מעלה זו הדרך הנכונה, אך הזזתן יכולה לשפר את אות ה-Wi-Fi. אם אתם גרים בדירה רגילה בת קומה אחת, כוונו את האנטנות ישר כלפי מעלה. אם מדובר בבית עם יותר מקומה אחת, כוונו חצי מהאנטנות ישר כלפי מעלה ואת החצי השני מקמו בזווית או במקביל לרצפה. אם מדובר בנתב עם אנטנות פנימיות, ודאו שאתם מציבים אותו באופן שהוא אמור לעמוד - לא להפוך אותו על הצד אם הוא נתב שמוצב לגובה.
כדאי לאפס את הנתב מדי חודש בערך כדי לתת למכשיר הפסקה ולרענן את חיבור האינטרנט. אם אתם נתקלים בבעיות רציניות של מהירות העלאה והורדה, אפשר לאפס את הנתב מדי יום. ברוב המקרים, הנתבים של היום כוללים גם מודם פנימי, אך אם יש לכם מודם נפרד מהנתב אפסו גם אותו. לא מדובר כאן בפתרון קסם שיאיץ את האינטרנט שלכם למהירות גלישה שמזכירה את מהירות האור, אבל זה יעזור במקרים של אינטרנט מגמגם וזו פעולה קלה של ניתוק מהחשמל וחיבור מחדש.
נתב ישן עלול להיות הגורם שחוסם את רשת ה-Wi-Fi שלכם. אם הראוטר שלכם בן יותר מכמה שנים, אולי הגיע הזמן לשדרג. נתבים חדשים יותר כוללים פרוטוקולי Wi-Fi מודרניים עם מהירויות מקסימליות גבוהות יותר. לעיתים הנתבים הישנים לא יכולים לספק את המהירויות הגבוהות בחבילות שנמכרות היום, ונתב חדש יכול לכלול רכיבים שמשפרים את עוצמת האות ומאפשרים ליותר מכשירים להשתמש ב-Wi-Fi הביתי בו-זמנית מבלי להפחית את איכות האות.
שנת 2023 כבר כאן, ואינטרנט נחשב ממש לאוויר לנשימה. רבים מאיתנו עובדים מהבית או משלבים עבודה מהבית, וברגע שהאינטרנט איטי מדי העבודה שלנו נפגעת. בנוסף, לכולנו יש מכשירים רבים שפועלים על האינטרנט - לפטופים, מחשבים, טלפונים חכמים, טלוויזיות חכמות, ואפילו הפעלת דוד חשמל ומכונת כביסה על גבי הרשת. רשת מבוססת סיבים אופטיים מחליפה את הטכנולוגיה הישנה יותר שעברה על כבלי נחושת. סיבים אופטיים מאפשרים העברת נפח עצום של מידע במהירויות אדירות שפעם נראו לנו כאילו נלקחו מסרט מדע בדיוני. טכנולוגיית DSL או כבלים הושפעו ממאפיינים כמו מרחק מהמרכזייה, עומסי שימוש, וגורמים נוספים. אתם בוודאי מכירים את זה - רכשתם חבילה של ״עד 100 מגה״, ולאורך היום קיבלתם מהירויות שונות, פעם 70 מגה, פעם 80 מגה, ופעם 50 מגה. אינטרנט בסיבים אופטיים מביא לכם מהירות אדירה שבדרך כלל תואמת לחבילה שרכשתם.
המהירויות של אינטרנט בסיבים אופטיים אדירות - 300 מגה, 500 מגה, 600 מגה, 1000 מגה, ואפילו חבילת 2,500 מגה. גם מהירויות ההעלאה אדירות ביחס למה שהכרנו, והן נעות בין 30 מגה ל-250 מגה. כיום בישראל ניתן לרכוש חבילות אינטרנט סיבים אופטיים מהירות דרך פרטנר פייבר, סלקום פייבר, בזק פייבר, הוט פייבר, וכן דרך החברות הקטנות יותר כמו 019 מובייל, אינטרנט רימון, 018 אקספון, הוט נט ועוד.
באפריל 2022 נכנסה לתוקפה רפורמת האינטרנט שמעבירה יותר כוח אלינו, הצרכנים. עד הרפורמה, ספק תשתית אינטרנט וספק שירות אינטרנט היו שני שירותים נפרדים שהגיעו אלינו עם חיוב מפוצל ומסורבל. כעת, לקוחות חדשים יכולים להצטרף לשירות מאוחד בלבד, ולקוחות קיימים יכולים לעבור לשירות המאוחד. במסגרת הרפורמה, יש לנו כתובת אחת בלבד - החברה שממנה אנחנו צורכים את השירות, בלי הפניות לשירות לקוחות אחר וזריקת האחריות בין ספק לתשתית. אם אתם עדיין על שירות מפוצל, זה הזמן לעבור לשירות מאוחד ולעשות סקר שוק בין החברות. בדקו איזו חברה מציעה מחיר נמוך יותר על מהירות גבוהה יותר, ותתחילו לחסוך כסף.
לפעמים יש צורך בציוד נוסף כדי למשוך את אות ה-Wi-Fi לפינות הרחוקות ביותר של הבית.
לפעמים אות ה-Wi-Fi חזק באזור מסוים בבית, אך באזור אחר כמו למשל חדר השינה העוצמה יכולה לגמרי לתסכל. משפר טווח Wi-Fi יכול לעבוד ממש כמו קסם, ותוכלו לעשות בינג׳ בשירות הסטרימינג האהוב עליכם בלי לצאת מהמיטה. בדקו אילו מגדילי טווח ספק התקשורת שלכם מספק, כמו למשל mesh של בזק בינלאומי. בדקו איזה נתב ספקית האינטרנט שלכם נותנת בחבילה שלכם, ואם הם כוללים משפרי טווח וWi-Fi. ניתן לרכוש משפר טווח דרך ספקית האינטרנט שלכם וגם באופן עצמאי.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]