ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
אתם לא רק נורא עייפים ועמוסים, אתם גם ממש תפרנים :) ומנסים בכל דרך אפשרית לחסוך, איפה שרק אפשר. הלו, בשביל מה אנחנו כאן?!
אוקטובר 2018, מערכת "כמהזה?"
הוצאות התקשורת יכולות להיות סעיף כבד ומכביד של מאות שקלים מדי חודש, או סכום צנוע דו-ספרתי.
איך עושים את זה? תשקיעו 5 דקות בקריאת הכתבה ותדעו.. זו אולי ההשקעה הכי משתלמת שתהיה לכם היום.
לפני שנתחיל, זכרו את טיפ חיסכון מספר 1 - הנחות לסטודנטים! חלק מהחברות מפרסמות מעת לעת מבצעים אטרקטיביים לסטודנטים. אבל גם אם לא נתקלתם במבצע כזה, שווה להרים טלפון לנציג השירות ולברר האם יצא לאחרונה מבצע ואם לא, תנסו לפנות לליבו של הנציג: "תתחשבו בי, אני סטודנט תפרן". 'שיטת מצליח' לרב לא מאכזבת :)
חסכון בהוצאות הסלולר תחילה
כבר אי אפשר בלעדיו - הסמארטפון ממלא יותר ויותר פונקציות חיוניות בחיינו, החל מניהול חשבון הבנק, העברת כספים, ניהול יומן וזימון תורים ועד למקור מידע, ניווט ואמצעי בידור (טלוויזיה, מוזיקה). אה, גם אפשר לנהל באמצעותו שיחות. האמת, אין שום קושי למצוא חבילת סלולר ממש זולה גם אם אתם לא סטודנטים - כך למשל חבילות של 40 ג'יגה החל מ 19.9 ₪, 50 ג'יגה החל מ 27 ₪ וחבילות של 100 ג'יגה החל מ 39 ש"ח. על מנת לחסוך בשאר הוצאות התקשורת, אנו ממליצים בחום לרכוש חבילת גלישה נכבדת (לפחות 50 ג'יגה), כזו שתספיק לשאת את שאר אמצעי התקשורת ועל זה בהמשך הכתבה.
חסכון בהוצאות האינטרנט
יש שתי דרכים להתחבר לרשת האינטרנט הביתית: הראשונה באמצעות התקשרות עם שני ספקים שונים - ספק אינטרנט וספק תשתית, או באמצעות חבילת דאבל מספק אחד. לרב חבילת הדאבל תהיה משתלמת יותר, הן במחיר והן בהתנהלות הקלה והפשוטה מול ספק אחד בלבד. למעט הדאבל, יש עוד מספר דרכים באמצעותם תוכלו לחסוך בהוצאות האינטרנט:
חסכון בהוצאות הטלוויזיה
למי בכלל יש זמן לטלוויזיה כשיש מבחנים, עבודות, בילויים וגם צריך להתפרנס לפעמיים... אפליקציות התוכן על גבי רשת האינטרנט, זה בדיוק מה שאתם צריכים. במחיר נמוך יחסית שנע בין 30-90 ₪ למנוי, תוכלו בנוסף ליהנות ממספר יתרונות ברורים לסטודנטים, אבל לא רק:
בין ספקי התוכן ע"ג רשת האינטרנט ניתן למצוא את: סלקום טיוי, פרטנר טיוי, סטינג טיוי, נקסט טיוי ונטפליקס. לפני ההתחברות, תוודאו שיש לכם חיבור אינטרנט במהירות של 40Mb לפחות.
אם בכל זאת חשקה נפשכם בחבילת תוכן מורחבת של אחת מספקיות הטלוויזיה הגדולות כדוגמת הוט או יס, תוכלו למצוא חבילות תקשורת משולבות לסטודנטים, המציעות חבילת טלוויזיה, טלפון קווי ותשתית אינטרנט.
ואולי מתאים לכם טלוויזיה בחינם? למי לא.. אם להורים שלכם או לחברים, יש מנוי לאחת מספקיות התוכן, תוכלו להתחבר על שם המנוי שלהם באמצעות אפליקציית התוכן של אותה חברה. כך למשל תוכלו להתחבר ל-yes GO (עד 3 מכשירים) או HOT PLAY (עד 5 מכשירים). לרשימת אפליקציות התוכן המלאה לחצו כאן כמו כן, תמיד תוכלו לצפות בחינם בתוכניות קשת, רשת, ערוץ 10 וערוץ 1 (כאן) באינטרנט או באמצעות התקנת אפליקציה.
חיסכון בהוצאות הטלפון הקווי
הלו, יש בקהל מישהו שמשתמש בטלפון קווי? אם כן, ניתן היום להתחבר לאחת מספקיות הטלפון הקווי במחיר הנע בין 19.90 ₪ לשיחות מקומיות ועד למחיר של 64.90 ₪ הכולל גם שיחות לחו"ל.
חיסכון בהוצאות המוזיקה
אפליקציות המוזיקה ממש אוהבות אתכם ותוכלו בקלות למצוא חבילת מוזיקה במחיר מוזל, מיוחדות לסטודנטים. דרך נוספת לחסכון בהוצאות המוזיקה, הן החבילות המשפחתיות ל-6 משתמשים. ויש כמובן את חבילות המוזיקה החינמיות, בהן תאלצו להאזין מדי פעם לפרסומת ולוותר על מספר פיצ'רים מגניבים כמו הורדת שירים לסמארטפון.
זהו חברים לעכשיו, ועד לפעם הבאה תזכרו שתחום התקשורת דינאמי ותמיד שווה לפתוח אתר השוואת מחירים (למשל כמהזה?), להתעדכן על המבצעים החדשים ולראות איזה שחקן חדש נכנס לזירה – זה תמיד גורם לטלטלה בשוק ולירידת מחירים. שתהיה שנת לימודים מוצלחת ופורייה!
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]