ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
אם הטלוויזיה לא תופסת מקום מרכזי בשעות הפנאי שלכם, אבל בכל זאת אתם רוצים להיות מחוברים לעניינים אבל לא להתחייב למנוי חודשי או לספק טלוויזיה, עידן פלוס זו התשובה המושלמת בשבילכם!
פברואר 2021, מערכת כמהזה
מה יש לראות וכמה עולה להתחבר לעידן+?
שירותי עידן+ מונים 7 ערוצי טלוויזיה ישראלים: כאן 11, ערוץ 23 (החינוכית), ערוץ 12, ערוץ 13, ערוץ 33, ערוץ הכנסת, ערוץ 14 (מורשת) וערוץ 1 נוסף באיכות HD ומגוון תחנות רדיו ארציות ואזוריות כגון גלי צה"ל, גלגל"צ, רשת א', רשת ב', רשת ג', רשת ד', קול המוסיקה, רק"ע, רשת מורשת, 88, לב המדינה, רדיוס, קול ברמה, אמצע הדרך, קול חי ורדיו א-שמס.
את הערוצים ניתן לקלוט באמצעות ממיר חיצוני (ממיר VisionNet) או ממיר פנימי שקיים בטלוויזיות חכמות (smart tv), הטלוויזיה החכמה מאפשרת קליטה של ערוצי הטלוויזיה החינמיים, ללא צורך בממיר דיגיטלי חיצוני ומנגיש את התכנים על-גביי שלט אחד ומסך אחד. הפעלת הערוצים מצריכה התחברות לאנטנה מתאימה בעלות חד פעמית.
*עלות ממיר חיצוני: ממיר VisionNet, ממיר בפורמט HD המותאם לדרישות הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו בעלות של 280 ש״ח (לא כולל התקנה והובלה)
עדכון מאי 2019,
כיום ישנן בשוק טלוויזיות חכמות עם ממיר דיגיטלי מובנה. במידה ואתם הבעלים הגאים של טלוויזיה כזו, תוכלו לקלוט את השידורים של עידן פלוס ללא ממיר חיצוני, אך עדיין תצטרכו להשתמש באנטנה מותאמת. על מנת לקלוט את שידורי כל הערוצים יש לוודא כי הממיר המובנה בטלוויזיה תומך טכנולוגיית DVB-T2.
במידה ותרצו לקלוט את שידורי עידן+ במחשב (נייד או נייח) יש צורך ברכיב דונגל אותו מחברים למחשב באמצעות כבל USB. בנוסף ניתן לקלוט את שידורי עידן+ גם במסכים ניידים ובמסכים ברכב.
מה זה DTT (עידן+)
DTT הם ראשי התיבות של Digital Terrestrial Television כאשר ניתן בעצם לצפות בערוצים באמצעות ממיר דיגיטאלי בקליטה מצוינת וללא הפרעות כמו באנטנה לדוגמא, ללא חיבור לאינטרנט, קו טלפון, כבלים או צלחת לווין. הממיר מתחבר לטלוויזיה ולחשמל וזהו, צפייה נעימה.
דברים שחשוב לדעת על הממיר הדיגיטאלי
ניתן לרכוש ממיר עידן פלוס דיגיטאלי בכל רשתות החשמל, ההמלצה שלנו: להשוות בין עלויות הממירים וטווח הקליטה שלהם. מספר הממירים בבית צריך להיות לפי מספר הטלוויזיות בבית.
חשוב לוודא לפני הרכישה, כי הממיר תומך במאפיינים הטכניים הבאים:
• ממיר המותאם למערך דיגיטאלי-קרקעי בסטנדרט DVB-T
• תומך בכתוביות סמויות
• תומך בתקן דחיסת שמע HE ACCּV2
• תומך במדריך התוכניות הדיגיטאלי EPG
• תומך בדחיסת תמונה MPEG-4
• ללא הצפנה, בעל אנטנה אקטיבית וכולל שלט רחוק לתפעול
בשוק ישנם ממירים מסוגים שונים עם יכולת שידור איכותית יותר כגון HD או יכולת הקלטה או עם חיבור למחשב ולאינטרנט, וכמו כן ממירים מובנים בתוך מכשירי אלקטרוניקה כגון, DVD טלוויזיות LCD או פלזמה.
למי כדאי לעבור לעידן פלוס?
בעיקר לאנשים שלא צופים הרבה בטלוויזיה, לאנשים הצופים בעיקר בערוצים כאן 11, רשת, קשת ו-10 ולאנשים המעוניינים לחסוך אלפי שקלים בשנה בהוצאות התקשורת (אחת ההוצאות החודשיות הנכבדות ביותר למשפחה).
עידן+ מתאים גם כתוכן משלים ואקטואלי, לאלו הצופים בסרטים/בסדרות באמצעות האינטרנט, או לבעלי חבילות תוכן ללא ערוצים חיים כמו נטפליקס ודומיו.
להתחברות לשירות יש לרכוש ממיר DDT של עידן פלוס בעלות חד פעמית של 160 ₪ או באמצעות טלוויזיה בעלת ממיר דיגיטלי מובנה ואנטנה מותאמת - כך תחסכו גם את עלות רכישת הממיר.
פתרון נוסף, גם הוא חינמי: צלחת לווין
לא אוהבים להתחייב לספק אחד ולהשתעבד לתשלום חודשי שרק גדל? יש פתרון: התקנת צלחת לווין פרטית.
בזמן שספקי הטלוויזיה הרב ערוצית, מנסות לפתות את הצרכנים עם שירותי טכנולוגיה מפתים, ממירים חכמים, חבילות תוכן מגוונות (לפעמים מדי מגוונות), לקוחות רבים פונים לאלטרנטיבה שקיימת כאן כבר שנים – צלחת הלווין הפרטית. בלי התחייבות לאף ספק, חבילה או תשלום חודשי.
מעבר לסקירה מקיפה על צלחות לווין
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]