דלג לתוכן

סיבים אופטיים: תשתית האינטרנט שמשגעת את ישראל

למה כולם מדברים על סיבים אופטיים, איך אינטרנט סיב אופטי משנה לנו את החיים, למה אתם חייבים לעשות בדיקת מהירות גלישה סיב אופטי, וכמה הטכנולוגיה הזו עולה לנו? בדקנו על מה כל הרעש - ויש לזה סיבות טובות מאוד

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מעוניינים בהצטרפות לאינטרנט סיבים אופטיים?

פעם בכמה שנים מספרים לנו על טכנולוגיה חדשה שעומדת לשנות לנו את החיים. לפני שנים בודדות התחילו להופיע כתבות בתקשורת על טכנולוגיה כזו שתשנה את כל הצורה שבה אנחנו גולשים באינטרנט, רשת של סיבים אופטיים. זה התחיל עם חברה אחת בפריסה איטית במיוחד, בהמשך גם חברות התשתית בזק, הוט, סלקום ופרטנר הצטרפו. ובחודשים האחרונים נראה שמישהו ממש שם רגל על הגז ומהירות הפריסה הואצה. בדקנו מה הסיפור סביב סיבים אופטיים, למה כולם רוצים לגלוש על סיב אופטי, איך זה משפר לנו את חיי השגרה, אילו חברות מציעות שירות, כמה זה אמור לעלות לנו, ומהם המספרים שתקבלו כשתערכו בדיקת מהירות גלישה סיב אופטי. יאללה, יוצאים לדרך במהירות הסיב!

למה כולם רוצים להתחבר לסיבים אופטיים

ב-2022 אינטרנט נחשב ממש לאוויר לנשימה. כל מי שמצא את עצמו באזור ללא קליטה למשך דקה וחצי מכיר את תחושת המחנק שעוטפת אותנו עד שהחיבור חוזר. הרשת הביתית עובדת בטכנולוגיות שונות, כשהחדשה שבהן היא רשת מבוססת סיבים אופטיים. הטכנולוגיה שקדמה לה הייתה רשת שעברה על כבלי נחושת עם יכולות שהיו טובות לשעתן, אך כבר לא עונות על הדרישות שלנו היום. 

בעבר היה מחובר מחשב אחד לרשת, גלשנו באינטרנט, חיפשנו מידע, שיחקנו קצת, התכתבנו, וזהו. לאט לאט האינטרנט התפתח והתחיל להשתלט על החיים שלנו - רשתות חברתיות, ניהול אלבומי תמונות, צפייה בטלוויזיה ובסרטים בין אם באתרים כמו יוטיוב ובין אם בחיבור לטלוויזיה רב-ערוצית על גבי הרשת, טלפוניה מבוססת אינטרנט, ואפילו מכשירים חכמים עם תקשורת אינטרנט שנקראת ״האינטרנט של הדברים״. כבר מזמן לא מדובר במחשב אחד שמחובר לאינטרנט, אלא במספר מחשבים ניידים ונייחים, טלוויזיות חכמות, כל המכשירים הסלולריים של בני הבית ואורחיהם. השימוש הגובר והרצון שלנו לראות את הכל עולה בלי שבריר שנייה של עיכוב יוצרים עומס על המערכות, והטכנולוגיה הישנה מתקשה לעמוד בעומס.

אם פעם שפשפנו עיניים בהשתאות כשחברות האינטרנט החלו להציע אינטרנט במהירות 100 מגה וזה נראה לנו דמיוני כמעט, היום מהירות של 1,000 מגה כבר ממש לא בגדר מדע בדיוני. עכשיו אתם בטח אומרים לעצמכם ״טוב טוב, בסדר, גם כשהצטרפתי לאינטרנט 100 מגה, כמעט אף פעם לא קיבלתי את המהירות הזאת״. אתם צודקים, טכנולוגיית DSL שכנראה יש לכם מושפעת מעומסי שימוש, ממרחק מהמרכזייה, ומגורמים נוספים שהופכים את המהירות שעליה אתם משלמים ל״עד״, כלומר תקבלו עד 100 מגה, וגם 70-80 נחשבים למצב ״תקין״. המצב הזה לא קיים בסיבים אופטיים, ואם יש לכם חברים עם סיב אופטי תוכלו לערוך אצלם בדיקת מהירות גלישה סיב אופטי ולהתפעל מהעמידה בהבטחות.

איך אינטרנט סיבים משפר לנו את החיים

שלושה משתנים משפיעים על חווית הגלישה שלנו באינטרנט.

  1.  קצב הורדה: רובנו מכירים את מהירות ההורדה שעל פיה אנחנו בוחרים את המסלול שלנו.
  2.  קצב העלאה: גם למהירות ההעלאה יש חשיבות ובוודאי למדתם את זה במהלך הקורונה כשהייתם צריכים להעלות מצגות כבדות בעבודה. 
  3. פינג: ויש עוד דבר, פינג (Ping), זמן התגובה לשרת.

אם אתם עובדים עם קבצים גדולים כמו סרטונים, או גיימרים במשחקים שדורשים זמן תגובה מהיר במיוחד, תשתית סיבים אופטיים תשנה לכם את חווית הגלישה. קצב הגלישה מגיעה ל-1,000 מגה ואפילו ל-2,500 מגה, עם עד 250 מגה להעלאה. גיימרים ייהנו מה-Wi-Fi6 שיודע לתת רוחב פס גדול יותר בהשוואה למכשירים אחרים בבית שמחוברים לרשת. חווית הגלישה על סיב אופטי רציפה ובהתאם לצרכים הייחודיים של כל מכשיר. 

אין יותר ריבים, אין יותר צעקות בבית ״מי מוריד עכשיו קובץ בדיוק כשאני צריך להיכנס לפגישת זום״, ואין יותר את העיגול המעיק שמבשר על אינטרנט תקוע וסרטון שמנסה להיטען מחדש, כל אלה הופכים להיסטוריה רחוקה. 

אילו חברות מציעות סיבים אופטיים

תשתית סיבים אופטיים ניתן להזמין מהחברות הבאות: 

פרטנר פייבר: פרטנר סיבים מציעה סיב אופטי פרטי במסלולים של 600 מגה ו-1 ג׳יגה (1,000 מגה), וחבילות פרטנר פייבר במהירויות 300, 600, ו-1,000 מגה. מהירויות ההעלאה נעות מ-30 מגה עד מהירות של 250 מגה.  

סלקום פייבר: שירות סלקום סיב אופטי מגיע במהירויות 300, 600, 1,000, 2,500 ו- 5,000 מגה עם מהירות העלאה בנפח של כ- 10% ממהירות ההורדה, כלומר 30, 60, 100 מגה ואפילו 1000 מגה. 

בזק פייבר: שירות בזק סיבים אופטיים של בזק מציע חבילות 300 מגה, 600 מגה, 1 ג'יגה, 2.5 ג׳יגה – 2,500 מגה ו- 5 ג'יגה. אם יש לכם נתב Be מהחבילה הנוכחית שלכם הוא מסוגל לגלוש במהירויות עד 1,000 מגה, ולמהירויות גבוהות יותר יש לעבור לנתב Bfiber. 

הוט פייבר: גם הוט סיבים אופטיים מציעה חיבור אינטרנט מהיר על תשתית סיב אופטי במהירויות הורדה של 300 מגה, 600 מגה, 1 ג׳יגה, 2 ג'יגה ו- 5 ג'יגה. 

יס פייבר (yes+fiber): חבילות אינטרנט סיבים של חברת יס במהירויות של 300 מגה ו- 1 ג'יגה.

גילת טלקום: ניתן לבחור בין חבילות פייבר 300 מגה, 600 מגה, 1 ג'יגה ו- 2.5 ג'יגה שפעולות על גבי רשת הסיבים האופטיים של חברת בזק.

הודות לרפורמת האינטרנט שביטלה את ההפרדה בין ספק לתשתית, אפשר להצטרף לשירות אינטרנט סיבים אופטיים גם דרך החברות הקטנות יותר, ובהן בזק בינלאומי, אינטרנט רימון, 018 אקספון, הוט נט, 019 מובייל ועוד.

איך אפשר להתחבר לאינטרנט מהיר בסיבים אופטיים

הזכרנו שקצב פריסת רשת סיבים אופטיים הואץ לאחרונה, אך עדיין, למרבה הצער, לא כולם יכולים ליהנות מהמהירויות החלומיות הללו. אתם יכולים לעשות בדיקת סיבים על פי כתובת כאן אצלנו באתר, ותקבלו את המידע אם גם אתם יכולים להתחבר ודרך איזו חברה. לאחר החיבור אל תשכחו לעשות בדיקת מהירות גלישה סיב אופטי, ולגרום לחברים שלכם שעדיין לא באזורי החיבור לקנא בכם. 

טווח המחירים של חבילות אינטרנט פייבר נכון לספטמבר 2022 מתחיל ב-79 שקלים לחודש עבור חבילות במהירות 300 מגה, וככל שהמהירות עולה גם המחיר עולה, ל-149-159 שקלים עבור מהירות הורדה 1 ג׳יגה והעלאה 250 מגה. חלק מהחברות מאפשרות להגדיל את מהירות ההעלאה שבחבילה בתוספת תשלום.

החל מסוף הרבעון הראשון של שנת 2023 ובזכות טכנולוגיה מתקדמת (PON-XGS), חברות שפועלות על גבי רשת סיבים אופטיים של חברת אנלימיטד יציעו לקהל הלקוחות חבילות אינטרנט במהירות של עד 10 ג'יגה  (2.5 ג'יגה ו- 5 ג'יגה) ומהירות הורדת קבצים זהה למהירות העלאת הקבצים. הספקיות שפועלות על גבי תשתית הסיבים של Unlimited: אקספון 018, הלו 015, סלקום, אינטרנט רימון, 019 מובייל ו-HOT.
נכון לאוקטובר 2022, סלקום ו- HOT הודיעו כי ישווקו חבילות גלישה במהירויות גבוהות על בסיס הסיבים של Unlimited.

הצטרפות לאינטרנט סיבים אופטיים

סיבים אופטיים- שאלות ותשובות

למה כדאי לעבור מתשתית רגילה לסיבים אופטיים?

סיבים אופטיים שמחליפים את קווי הנחושת מאפשרים שימוש לטווחים ארוכים ולהעברת נפח עצום של נתונים ללא פגיעה במהירות הגלישה. רוחב הפס גדול מאוד ויגדל בהמשך בהתאם לצרכי התקשורת ההולכים וגדלים שלנו. סיבים אופטיים לא פולטים קרינה אלקטרומגנטית ולכן הם חסינים מפני הפרעות חיצוניות בהשוואה לכבלי נחושת. התקשורת אמינה יותר ללא חשש גילוי המידע שעובר על גבי הסיב, וכל זה במחירים משתלמים בהשוואה למהירויות נחותות בהרבה בתשתית הרגילה. 

אילו חברות מספקות שירות סיב אופטי?

ניתן להתחבר לפרטנר סיבים באמצעות פרטנר פייבר, סלקום סיב אופטי באמצעות סלקום פייבר, בזק סיבים אופטיים באמצעות בזק פייבר, והוט פייבר מציעה גם היא את שירות הוט סיבים אופטיים. אפשר להזמין שירות אינטרנט סיב אופטי גם מהחברות הקטנות יותר כמו גילת טלקום, 018 אקספון, בזק בינלאומי, 018 מובייל, הוט נט, ואינטרנט רימון. 

איך אפשר לעשות בדיקת סיבים לשירות בשכונה שלי?

תשתית סיב אופטי עדיין לא הגיעה לכל הארץ ואפילו בערים שכבר קיימת התשתית, היא לא מוצעת בכל שכונה. אפשר לעשות בדיקת סיבים על פי כתובת בקישור הזה, שבו תקבלו מידע אם התשתית הגיעה אליכם ואיזו חברה מציעה את השירות בשכונה שלכם. 

כמה עולה חיבור סיבים אופטיים?

טווח המחירים נע מ-85 שקלים לחודש ומגיע ל-238 שקלים ומעלה במהירות הורדה 5 ג׳יגה. ניתן להשוות מחירים בין כל החברות בכל המסלולים בקישור הזה.

בדיקת סיבים אופטיים לפי אזור המגורים שלי

פריסת סיבים אופטיים בדיקת כתובת- תשתית פייבר

סיבים אופטיים פריסה: הדבר החם כרגע בעולם האינטרנט הוא ללא ספק תשתית אינטרנט פייבר מהירה במיוחד. מגוון רחב של חברות כבר מציעות חיבור ביתי לאינטרנט עם...