דלג לתוכן

סיבים אופטיים בית פרטי

מהפכת הסיבים האופטיים צוברת תאוצה ואולי גם אתם כבר יכולים ליהנות מאינטרנט מהיר במיוחד בלי ״לחלוק״ את המהירות עם השכנים. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על חיבור פייבר ואיך עושים בדיקת כתובת לבית שלכם

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מה זה סיב אופטי

עוד לפני שנצלול להסברים על סיבים אופטיים בית פרטי, נסביר בקצרה על סיב אופטי - סיבים שמאפשרים העברת אור מקצה אחד לאחר. לא נלאה אתכם כאן בחוקי הפיזיקה, רק נספר שסיבים אופטיים הם אחד הסוגים המתקדמים של קווי תקשורת והם מאפשרים תקשורת אינטרנט מהירה במיוחד, בוודאי שבהשוואה לכבלי הנחושת. רוב הצרכנים בישראל מחוברים לאינטרנט בחיבור DSL שמשתמש בכבלי נחושת שמחוברים לארונות התקשורת שאתם מכירים בנקודות שונות ברחובות. 

חיבור אינטרנט בסיבים אופטיים מאפשר מהירויות אדירות, כשהחבילות הפופולריות בישראל מדברות על 500, 600 ו-1,000 מגה (1 גיגה), אבל יש היום אפילו חבילת 2.5 גיגה ובקרוב גם 3. אחד היתרונות הגדולים בחיבור כזה הוא מהירות ההעלאה. אם אתם פה אתם כנראה עדיין בחיבור רגיל, ואתם בוודאי מכירים את ההבדלים המשמעותיים בין מהירות ההורדה בחבילה שלכם לבין מהירות ההעלאה. המשמעות היא שגם אם יש לכם אינטרנט במהירות 100 או 200 מגה, אתם תמתינו זמן ממושך להעלאת קבצים לרשת. חיבור סיבים אופטיים בית פרטי מאפשרים העברת מידע במהירויות גבוהות גם בהעלאה וגם בהורדה והחיבור יהיה יציב יותר בהשוואה לחיבור DSL. 

מה רע לי עם חיבור 100 מגה?

תראו, 100 מגה זה לא רע, אבל פעם התרגשנו גם משדרוג החבילה ל-10 מגה. היום 100 מגה כבר נחשב לתשתית בסיסית ביותר וככל שהעולם הדיגיטלי ימשיך להתקדם גם החבילה הזו תענה על הצרכים שלנו פחות ופחות. אינטרנט כבר לא משמש רק לגלישה ברשת ולבדיקת מספר הלייקים שלנו ברשתות החברתיות, אינטרנט זה העבודה מהבית, פגישות בזום, צפייה בטלוויזיה, ועוד. ככל שיש יותר דיירים במשק הבית ויותר מכשירי קצה מחוברים לרשת הביתית - כך נצטרך מהירות גלישה גבוהה ויציבה יותר. 

אינטרנט ״ישן״ שמעביר נתוני תקשורת על רשת כבלי הנחושת מושפע מפרמטרים כמו המרחק בין הדירה לארון התקשורת ברחוב, כמה דיירים חולקים את אותו ארון, ורמת העומס על הרשת, אנחנו בטוחים ששמתם לב איך בשעות גלישת השיא אתם לא מקבלים את המהירות שהובטחה לכם. סיבים אופטיים בבית פרטי או בדירת בניין פותרים את הבעיה - אתם לא חולקים את המהירות שלכם אם אף אחד ולא תלויים בשכנים או בשכונה. גם בשימוש במספר מכשירים גדול הרשת הביתית נותרת יציבה ואמינה.

איך מתחברים לסיבים אופטיים

נתחיל בשלילי: פריסת סיבים אופטיים החלה לצבור תאוצה רק לאחרונה בקצב איטי יותר ממה שתוכנן תחילה. לא מעט משקי בית כבר הצטרפו למהפכה, אך זה עדיין רחוק מפריסה מלאה, כך שיש עדיין לאן לשאוף. כדי לדעת אם גם אתם יכולים לעבור לאינטרנט פייבר מתקדם ומהיר יש לבדוק עם החברות שמספקות את השירות האם טכנולוגיית סיבים אופטיים כבר הגיעה לשכונה שלכם. אם הכתובת שלכם מופיעה באתרי החברות - מזל טוב! סיכוי גבוה שאפשר לחבר את הבית שלכם לפייבר.

רוצים לערוך בדיקת כתובת ולגלות אם גם אתם יכולים להצטרף לאינטרנט פייבר מהיר?

כדי לגלוש במהירות האור שסיבים אופטיים מספקים, צריך שיהיה הציוד המתאים. חלק מהנתבים כבר מוכנים לטכנולוגיה המתקדמת ומאפשרים גלישה במהירות עד 1 גיגה, אך יש נתבי פייבר ייעודיים שמאפשרים להגיע למהירויות גבוהות של עד 5 גיגה. 

מה ההבדל בין חיבור לבניין לבין בית פרטי

חברות תשתית האינטרנט חיברו בתחילה רק בניינים חדשים שיש בהם פירי תקשורת עדכניים וכדאיות כלכלית גבוהה בשל מספר הדיירים הרב שעשוי להגיע למאות בבניין אחד. חיבור סיבים אופטיים בית פרטי השתלם לחברות פחות משום שמדובר בהשקעת משאבים גבוהה שמחברת בסופו של דבר לקוח אחד. בתים פרטיים, כמו גם בתים ישנים, לא עמדו במוקד תשומת הלב של חברות האינטרנט, אולם משרד התקשורת הכריז על קרן ציבורית למימון פריסת סיבים אופטיים במקומות הכלכליים פחות. 

בדיקת כתובת לפריסת סיבים אופטיים אצלי בבית

משרד התקשורת הצהיר שבכוונתו ליצור מאגר שבאמצעותו אפשר לבדוק אם כבר אפשר להתחבר אצלכם בשכונה ואם קיים חיבור סיבים אופטיים בית פרטי, אבל בינתיים תוכלו לבדוק זאת אצלנו כאן באתר בסקירה על פריסת סיבים אופטיים. מלבד בדיקת כתובת לקראת חיבור הבית שלכם תוכלו לקבל אצלנו מידע על כל חבילות הפייבר שמציעות החברות כולל ההטבות והמבצעים שהן מציעות על חיבור לתשתית סיבים אופטיים. 

אילו חברות מציעות חיבור סיבים אופטיים

את תשתית האינטרנט המהיר במיוחד סיבים אופטיים בית פרטי מציעות החברות הבאות:

פרטנר פייבר: מציעה סיב אופטי פרטי בחבילות 300 מגה, 600 מגה, ו-1 גיגה (1,000 מגה) כשירות אינטרנט נפרד או כחלק מחבילות טריפל. 

סלקום פייבר: שירות סיבים אופטיים בחבילות 300 מגה, 600 מגה, 1 ג'יגה, 2.5 ג'יגה ו- 5 ג'יגה. סלקום מציינת שכבר יותר ממיליון בתים יכולים להתחבר לרשת פייבר של החברה.

בזק פייבר: תשתית הסיבים האופטיים של בזק מציעה חבילות 300 מגה, 600 מגה, שתי חבילות 1 גיגה שנבדלות במהירות ההעלאה - אחת עד 100 מגה והשנייה עד 250 מגה, וחבילות גלישה מהירה במיוחד עם עד 5 גיגה. אם כבר יש לכם נתב Be הוא מוכן לגלישה עד 1 גיגה, למהירות גבוהה יותר דרוש נתב Bfiber. 

הוט פייבר: גם הוט מציעה חיבור אינטרנט מהיר במיוחד בתשתית סיבים אופטיים במהירות של עד 5 גיגה. 

יס פייבר: חברת יס מציעה חבילות אינטרנט סיבים yes+Fiber על תשתית הסיבים של בזק, במהירויות של 300 מגה ו- 1 ג'יגה. 

019 מובייל / 018 אקספון / אינטרנט רימון: מציעות חיבור לאינטרנט סיבים אופטיים בתשתית אנלימיטד או בזק במהירויות 200- 1000 מגה (תלוי חברה וחבילה).

גילת טלקום: מציעה חבילות פייבר במהירויות של 300 מגה, 600 מגה,1 ג'יגה ו- 2.5 ג'יגה על גבי תשתית הסיבים האופטיים של בזק.

טריפל סי: מציעה חבילות אינטרנט סיבים triple C במהירויות של 500 ו- 1000 מגה (על תשתית הסיבים של בזק). 

סיבים אופטיים בית פרטי - איך מצטרפים?

ראשית, יש לבדוק איזו חברה כבר פרסה את התשתית בשכונה שלכם ואם מתבצע חיבור לבתים פרטיים. אם התשתית קיימת, זה הזמן להשוות מחירים בין החברות ולשים לב לכל הפרטים שקובעים את המחיר הכולל - האם יש תשלום נוסף על הנתב, מהם דמי ההתקנה, מבצעים שונים, האם המחיר קופץ אחרי שלושה חודשים או שנה, אולי כדאי לבחור בחבילת טריפל משתלמת, אילו הנחות קיימות על הצטרפות אונליין, או לבקש בשיחה עם הנציג הנחה שכלל לא מתפרסמת. 

הצטרפות לאינטרנט סיבים אופטיים

האם תשתית הסיבים הגיעה גם אליי?

פריסת סיבים אופטיים בדיקת כתובת- תשתית פייבר

סיבים אופטיים פריסה: הדבר החם כרגע בעולם האינטרנט הוא ללא ספק תשתית אינטרנט פייבר מהירה במיוחד. מגוון רחב של חברות כבר מציעות חיבור ביתי לאינטרנט עם...

תגובות