דלג לתוכן

שוק התקשורת הישראלי - 2020

אז מה קרה השנה בשוק התקשורת הישראלי? האמת שלא מעט. היה לנו שר תקשורת חדש (יועז הנדל) שנכנס לתפקידו בחודש מאי וביחד עם המנכ"לית (לירן אבישר בן-חורין) הניעו לא מעט תהליכים. סקרנו עבורכם את הדברים העיקריים שהתרחשו ומשפיעים (ועוד ישפיעו) על כולנו: רשת דור 5, פיתוח תשתית סיבים אופטיים, הוזלת מחירים בטלפון הקווי ועוד

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

 

דצמבר 2020, מערכת כמהזה

סיבים אופטיים

במהלך השנה קידם משרד התקשורת תקנות אשר במסגרתן כל בניין מגורים חדש שיוקם יחויב בתשתית סיבים אופטיים לצד התשתיות של בזק ו-HOT. בנוסף, החברות יהיו חייבות להשתמש בתשתית סיבים אחת לכל הבניין על מנת להפחית עלויות ולמנוע מטרד ציבורי לדיירי הבניין.

בהמשך השנה חייב המשרד את חברות התקשורת לפרסם באתרי האינטרנט שלהן מפה מקוונת המציגה את פריסת הסיבים העדכנית לפי הכתובות בהן נפרסה. זאת על מנת לייצר שקיפות לציבור ולייצר תחרות ושוויוניות בין החברות בפריסת הסיבים.

בנוסף, יצא משרד התקשרות במדיניות חדשה, במסגרתה כל יישוב יוכל להקים לעצמו רשת אינטרנט מהירה על בסיס סיבים אופטיים. מטרת התהליך היא לאפשר לפריפריה וליישובים מרוחקים להתחבר לתשתית אינטרנט אולטרה מהיר מבלי לחכות לפריסה של החברות הגדולות, ובכך גם לאפשר כניסה של שחקנים חדשים לשוק ושיפור רמת המחיר והשירות.

לכל החברות והחבילות המוצעות ברשת הסיבים האופטיים

רשת דור 5 בישראל – 5G 

השנה הסתיים מכרז התדרים של דור 5 בישראל, בו זכו החברות: פלאפון, סלקום ביחד עם גולן טלקום ופרטנר יחד עם הוט מובייל. 

בספטמבר הופעלה לראשונה רשת דור 5 בישראל עם הענקת הרישיונות לזוכים במכרז. בכך הצטרפה ישראל למדינות רבות בעולם שכבר מפעילות את רשת 5G המאפשרת ליהנות מטכנולוגיה מתקדמת. 

אז מה זה בכלל רשת דור 5 שכולם מדברים עליה, אילו חברות מציעות חבילות 5G מתאימות ועם אילו מכשירים תוכלו לגלוש בה? כל התשובות כאן – רשת דור 5 בישראל

רפורמה בשוק האינטרנט – אינטרנט כמוצר אחד

משרד התקשורת החל להניע מהלך לרפורמה בשוק האינטרנט במסגרתו יוצע אינטרנט ללקוחות פרטיים כמוצר אחד ללא חלוקה לספק ותשתית. כבר היום ניתן לרכוש אינטרנט כמוצר אחד במסגרת עסקאות בנדלים או שוק סיטונאי. עד שהרפורמה תצא לפועל יידרשו עוד תהליכים וכרגע לא בטוח אם היא טובה לכל החברות או שאולי משמרת מונופול. 

כאן תוכלו לקרוא עוד מידע על רפורמת האינטרנט כמוצר אחד

חבילות דקות מוזלות בבזק

משבר הקורונה שינה את אופן השימושים שלנו בטלפוניה ובאינטרנט, בעיקר בגלל העבודה מהבית והלמידה מרחוק. בין היתר עלתה באופן משמעותי כמות השימושים שלנו בטלפון הקווי. 

מתוך כך חייב משרד התקשורת את חברת בזק להציע חבילות דקות מוזלות ללקוחות הצורכים דקות שיחה רבות בטלפון הנייח (בשל משבר הקורונה). בנקי הדקות החדשים כוללים 3000-12000 דקות שיחה.

בנוסף, הכריז משרד התקשורת על יציאה לשימוע בעניין הוזלת הטלפון הקווי של בזק בכ-40%.

לכל חבילות בזק טלפון קווי המוצעות כיום

קורונה

לאחר הגל הראשון של הקורונה הצליח משרד התקשורת להשיג סיוע לבעלי עסקים עצמאים ולהעניק 1000 ₪ לעסקים שיתחברו לאינטרנט על בסיס סיבים אופטיים. את הבקשות היה ניתן להגיש עד חודש ספטמבר (2020) והכסף הועבר לעסקים לאחר אישור הבקשה.

איחוד האמירויות

לאחר שנחתמו ההסכמים עם האמירויות הוסרה חסימת המפעילים המקומיים לשיחות עם מספרים ישראלים (+972). החל מהשנה ניתן להתקשר ולקבל שיחות מאיחוד האמירויות!

ומה נאחל לשנה הבא? אז קודם כל הרבה בריאות :) ובנוסף, שמשרד התקשרות ימשיך לפעול לטובתנו, להתקדם בטכנולוגיה ולהוזיל עבורנו את חבילות התקשורת.

תגובות