ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
האינטרנט הביתי הוא כבר מזמן לא מה שהיה פעם. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת כך גם מתרבות האפשרויות. הסיבים האופטיים מביאים איתם בשורה חדשה של אינטרנט מהיר יותר ועם אפשרויות העלאה טובות יותר. אז מה זה סיבים אופטיים? כל הפרטים בכתבה הבאה.
בשלושת העשורים שבהם הוא הפך בהדרגה לחלק מרכזי בחיינו, עולם האינטרנט עבר תהפוכות רבות. קשה לדמיין שלפני זמן לא רב כל כך, כולנו עוד היינו מתחברים אליו דרך מודם קווי, שלא אפשר להשתמש במקביל בטלפון הביתי וגם כלל צליל חיוג צורם ומעצבן במיוחד. מאז התפתחו טכנולוגיות מתקדמות יותר לחיבור לרשת והמהירויות המרביות רק הלכו ועלו עם השנים.
אחת המהפכות הגדולות בחיבור לאינטרנט היא הכניסה של טכנולוגיית הסיבים האופטיים לתחום, שרבים מאמינים כי שינתה את כללי המשחק. הנה כל מה שחשוב לדעת על צורת החיבור הזאת ועל היישום שלה בישראל:
כיום רוב האנשים בישראל עדיין מחוברים לאינטרנט דרך חיבור DSL. זהו חיבור שעושה שימוש בכבלי נחושת אשר מחוברים לארונות תקשורת שבדרך כלל קיימים בכל רחוב. מהירות החיבור משתנה בין בית לבית ברחוב ותלויה במודם, בתשתית ובמרחק מארון התקשורת. בחיבור כזה, מהירות ההורדה תהיה גבוהה בהרבה ממהירות ההעלאה, מה שאומר שגם אם תשלמו על אינטרנט במהירות של מאה מגה, במקרים רבים תצטרכו להמתין זמן רב כדי להעלות קבצים לרשת.
חיבור לרשת דרך סיבים אופטיים נעשה באמצעות סיבים שקופים ודקים שעשויים מזכוכית ומאפשרים להעביר מידע במהירויות גבוהות גם בהעלאה וגם בהורדה. בנוסף, חיבור כזה בדרך כלל יהיה יציב ורציף יותר מחיבור DSL.
היתרון הגדול של השימוש בסיבים אופטיים הוא כמובן המהירות והיציבות שמספקות ביטחון לאורך זמן. בעידן שבו אנשים משתמשים ברשת כדי לצפות בטלוויזיה, לשחק ולהעלות קבצים גדולים באופן קבוע – אין ספק כי מדובר בבשורה משמעותית ביותר. בנוסף, מומחים מעריכים כי השימוש בטכנולוגיה הזאת הוא גם בטוח יותר ומקשה על אנשים לרגל אחר המשתמשים ולעקוב אחר הפעילות שלהם ברשת.
עם זאת, גם לשירות הזה יש חסרונות שכדאי להכיר. מדובר כאמור בסיבים דקיקים ביותר, בעובי של לא יותר משערה, ולכן יכולים להיגרם להם נזקים שישבשו את החיבור למשך זמן רב, בדרך כלל למשך כמה שעות, עד לתיקונם. הסיבים מעבירים כמויות גדולות של מידע למספר גדול של משתמשים ולעיתים קרע בנקודה אחת יכול לנתק את החיבור למשתמשים רבים.
בישראל פועלות כמה חברות שמבצעות פריסה הדרגתית של תשתית סיבים אופטיים בכל רחבי הארץ וניתן לבדוק בכל חברה את מפת פריסת הסיבים האופטיים. לעיתים, גם כאשר חברה מסוימת פורסת את רשת הסיבים בעיר מסוימת, השירות עדיין לא זמין לכל תושביה בכל הרחובות. על מנת לדעת אם פריסת הסיבים הגיעה למקום מגוריכם תוכלו לערוך בדיקת סיבים אופטיים לפי כתובת.
כאמור, בשוק הסיבים האופטיים פועלים כיום כמה שחקנים מרכזיים:
פרטנר פייבר – פרטנר סיבים, שירות הסיבים של פרטנר, מספק חבילות גלישה במהירויות הורדה של 300, 600 ו-1,000 מגה ומהירויות העלאה של 30, 60 ו-100 מגה בהתאמה. החבילות כוללות תשתית וספק ותוכלו גם להצטרף לטריפל הכולל פייבר במהירות של 300, 600 או 1,000 מגה כאשר המחיר משתנה לפי המהירות בה בחרתם.
סלקום פייבר – סלקום סיב אופטי, השירות של סלקום, מציע גלישה במהירות של 300, 600, 1,000, 2,500 ו- 5,000 מגה הורדה ו- 100, 250 או 1000 מגה בהעלאה. בסלקום תוכלו גם להצטרף לטריפל שכולל סלקום TV וקו טלפון ביתי.
HOT Fiber - לחברת הוט חבילות פייבר הכוללות אינטרנט מהיר על בסיס סיבים אופטיים בשיתוף פעולה עם חברת IBC (אנלימיטד). הוט מציעה חבילות עם תשתית פייבר במהירות של עד 5000 מגה הורדה (ועד 500 מגה העלאה).
יס אינטרנט סיבים (Yes+Fiber)- יס פלוס פייבר, שירות אינטרנט הסיבים של חברת יס, כולל חבילות סיבים במהירויות של 300 מגה ו-1 ג'יגה הורדה ו- 30 מגה ו- 100 מגה העלאה (בהתאמה). לחברת יס גם חבילות טריפל המשלבות שירותי אינטרנט וטלוויזיה יחד.
אנלימיטד (Unlimited) – זוהי החברה הוותיקה ביותר בתחום הסיבים האופטיים בישראל והיא עושה שימוש בתשתית של חברת החשמל כדי לחבר את הסיבים האופטיים לבתי המשתמשים. בניגוד לסלקום ופרטנר שמספקות גם את תשתית הסיבים שלהן וגם את הספק שלהן, אנלימיטד מספקת את התשתית שלה ואת שירותי הספק של הספקית שתבחרו מרשימת החברות אותן היא מציעה (019, 018 אקספון, אינטרנט רימון). החברה מציעה חיבור במהירות של 500 או 1,000 מגה.
Bfiber – זהו שירות הסיבים מבית חברת בזק. בזק מקדמת את פריסת תשתית הסיבים האופטיים שלה ועד כה היא מגיעה למעל ממחצית מבתי האב בישראל. בזק משווקת חבילות אינטרנט סיבים אופטיים באזורים בהם פרסה את התשתית. בזק מציעה גלישה במהירות של 300, 600, 1,000 מגה, 2.5 ג׳יגה או 5 ג'יגה הורדה ו- 100 מגה, 250 מגה או 500 מגה בהעלאה.
טריפל סי - חברת טריפל סי מציעה אינטרנט סיבים על גבי התשתית של בזק. חבילות אינטרנט סיבים של Triple C כוללות מהירויות של 500 או 1000 מגה הורדה ו- 50 או 100 מגה העלאה.
גילת טלקום - חברת גילת טלקום משתמשת בתשתית הסיבים של בזק ומציעה חבילות סיבים במהירויות של 300 או 600 מגה ו- 1 או 2.5 ג'יגה הורדה ו- 30, 60 100 ו- 250 מגה העלאה (בהתאם לחבילה שבה תבחרו)
ספקיות אינטרנט נוספות מציעות אף הן חבילות הכוללות ספק ואינטרנט סיבים כגון:
019 מובייל, בזק בינלאומי, הוטנט ו-018 אקספון.
התשובה הטכנית לשאלה מה זה סיב אופטי היא: סיב העשוי מחומר שקוף (בדרך כלל זכוכית) שמאפשר העברת אור מקצה אחד לאחר (מוליך גלים אופטי), בתחום התקשורת הסיבים משמשים כקווי תקשורת מתקדמים ואחד מיתרונות הסיב האופטי הוא העברת נתונים בקצב מהיר. בפועל, המונח 'סיבים אופטיים' מוכר לנו מחבילות אינטרנט שונות. בזכות שימוש בטכנולוגיית הסיבים, חברות אינטרנט בישראל יכולות להגדיל את המהירויות של האינטרנט שהן מציעות לקהל הרחב, הגדלת מהירויות הורדה והעלאה כאחד ושיפור חווית השימוש באינטרנט.
מעבר למהירות גבוהה של הורדת והעלאת נתונים (רוחב פס גבוה יותר) וחווית גלישה מהירה באינטרנט. סיבים אופטיים מאפשרים חיבור יציב ובטוח יותר ללא קטיעות, מאפשרים רמת אבטחת מידע גבוהה יותר, מאפשרים גלישה ממספר רב של מכשירים בו זמנית ומשפרים את איכות האינטרנט.
כדי להתחבר לחבילת אינטרנט על גבי סיבים אופטיים, צריך לבדוק האם התשתית קיימת בכתובת שלך. חברות התקשורת השונות מבצעות פריסת סיבים אופטיים ברחבי הארץ בהתאם לתוכניות פריסה שנתיות ויש הרבה ערים ושכונות שכבר הצטרפו למהפכת הסיבים! כדי לבדוק בקלות ובמהירות האם הסיבים הגיעו אלייך ואיזה חבילות אינטרנט סיבים מוצעות לך, לחץ/י כאן לביצוע בדיקת סיבים אופטיים לפי כתובת.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]