
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
איך נדע באיזה נפח גלישה לבחור? כזה שמצד אחד יספיק לכל צרכנו אך לא יחורר לנו את הכיס? הנה כמה טיפים שיסייעו לכם בכך.
מעטים יערערו על כך שהסמאטרפון הפך את חיינו למחוברים ונגישים יותר. באמצעותו אנחנו יכולים לבצע שלל פעולות: לא רק לדבר בטלפון ולהסתמס, אלא גם לשלוח ולקבל מיילים, להאזין למוזיקה, לצפות בסדרות, לגלוש ברשתות החברתיות, להזמין שירותים שונים, לבצע רכישות, לנווט במרחב (בין אם אנחנו בנהיגה או בהליכה), לשחק משחקים ועוד. אך לשם ביצוע רוב הפעולות האלה, אנחנו זקוקים לחבילת אינטרנט.
חברות הסלולר מציעות חבילות גלישה רבות. אם ניקח כמה דוגמאות עדכניות מחברות הסלולר הישראלית, נוכל לראות שכל אחת מהן מציעה חבילות עם נפחי גלישה שונים: החל מ-100 מגה ועד 2500 ג'יגה ויותר. החבילות הן מגוונות החל מחבילות "הכל כלול", בהן המחיר כולל גם דקות שיחה והודעות ללא הגבלה וגם חבילות גלישה ותוכן, חבילות גלישה ותוכן בלבד, חבילות דור 5G, חבילות משפחתיות, חבילות גלישה עד 200 ג'יגה, בין 250- 950 ג'יגה, ואפילו 1000 ג'יגה ומעלה.
לאנשים שונים יש צרכים שונים, אז איך נדע באיזה נפח גלישה לבחור? כזה שמצד אחד יספיק לכל צרכנו אך לא יחורר לנו את הכיס? הנה כמה טיפים שיסייעו לכם בכך.
1. בדקו את שימושי העבר שלכם בחשבונית החודשית ובהיסטוריית הסמארטפון
האדם הממוצע לא בהכרח יודע האם הוא זקוק לנפח גלישה של 30 ג'יגה, 350 ג'יגה או 1500 ג'יגה בחודש. כדי לדעת איזה נפח אתם צריכים, בדקו את החשבוניות שלכם מהעבר. אם היה לכם נפח מסוים וחרגתם ממנו (לעתים זה מתבטא בחיוב נוסף או בהאטת הגלישה), תוכלו לדעת שאתם זקוקים לנפח גלישה גבוה יותר. דרך נוספת לבצע את הבדיקה היא בסמארטפון שלכם, אשר שומר נתונים על נפח הגלישה שלכם בכל חודש. חשבו את הנפח הממוצע ובחרו בחבילת גלישה מתאימה. לדוגמא, אם נפח הגלישה הממוצע שלכם עומד על 450 ג'יגה, רצוי לבחור בחבילה של 500 ג'יגה ולא של 300 ג'יגה.
2. שקלו לגלוש יותר ב-wifi וכך לצמצם את נפח הגלישה הנדרש לכם
הידעתם? גלישה ב-wifi לא צורכת מחבילת הגלישה שלכם. לכן, כדי לחסוך בכסף (בדרך כלל, ככל שנפח הגלישה גבוה יותר, כך החבילה יקרה יותר), נסו לגלוש ב-wifi איפה שניתן. למשל, כשאתם נמצאים בעבודה אתם יכולים להתחבר ל-wifi של העבודה, וכאשר אתם בבית – לרשת האלחוטית הביתית. גלישה קבועה ב-wifi תצמצם משמעותית את נפח הגלישה הדרוש לכם בחודש.
3. הכירו את נפח הגלישה המוערך לכל שימוש
נפח גלישה נשמע כמו מושג ערטילאי, אבל האמת היא שאם יודעים איזה נפח גלישה דורש כל שימוש בסמארטפון, זה יכול מאד לעזור בהתאמת חבילת הסלולר לצרכים שלכם. כך שאם אתם שואלים שאלות כמו: כמה זה 100 מגה בייט גלישה או כמה זמן גלישה זה 1 ג'יגה או מה נפח הגלישה החודשי שלכם, תצטרכו לחשב זאת לפי השימוש שלכם בסלולר. הנה כמה דוגמאות לנפחי גלישה שיעזרו בחישוב:
• גלישה ב 100 דפי אינטרנט = 50MB
• 100 הודעות דוא"ל בחודש (ללא קובץ מצורף) = 2MB
• העלאה והורדה של 100 תמונת (כולל וואטסאפ ורשתות חברתיות אחרות) = 35MB
• הורדה של 10 אפליקציות = 90MB
• האזנה ל 10 שעות מוזיקה באמצעות אפליקציה = 660MB
• צפייה ב 10 שעות בווידיאו באמצעות אפליקציה = 2.34GB
• צפייה ב 10 שעות ווידיאו באיכות HD באפליקציה = 7GB
• 10 שעות ניווט באמצעות אפליקציית ניווט = 31MB
• 10 שעות שיחת וידאו = 1.8GB
1 ג'יגה (1GB)= 1024MB
לאחר שתסכמו את המספרים שיצאו לכם לפי השימוש האישי, תוכלו לבחור חבילת גלישה מותאמת אישית. כך למשל, אם אתם יודעים שאתם צופים בהרבה יותר מ-10 שעות וידאו בחודש (או שרוצים לצפות בוידאו באיכות hd), מאזינים הרבה מאד למוזיקה ועושים פעולות יום- יומיות שצורכות הרבה נפח גלישה סביר להניח שתזדקקו לחבילת סלולר הכוללת נפח גלישה גבוה.
ישנם שימושים ייחודיים באינטרנט למשל, העברת הרצאה באינטרנט. העברת הרצאה באינטרנט יכולה להיות באמצעות וובינר (סמינר רשת המתקיים בזמן אמת), שידור חי בפייסבוק, או צילום וידאו הרצאה שאתם מקיימים ולאחר מכן העלתה ליוטיוב, לאתר שלכם או לכל מקום אחר. איכות הווידאו של ההרצאה כפי שהוא מתקבל אצל הצופים תהיה תלויה במהירות ההעלאה/הורדה. לכן אם אתם מקיימים הרצאות באופן קבוע, מוטב כי תבחרו באחד מנפחי הגלישה הגדולים יותר, כדי שהצופים שלכם יוכלו לראות אתכם באיכות גבוהה וללא תקלות. הידעתם? צפיה בוידאו באיכות 4k צורכת רוחב פס גדול פי 4 מאשר HD!
4. אמצו את הטיפים הבאים לחיסכון בגלישה בסמארטפון
מלבד כל מה שצוין לעיל, ובפרט ההצעה לגלוש ב-wifi כאשר הוא זמין לכם, הנה עוד כמה דרכים בהם תוכלו לחסוך בגלישה בסמארטפון:
• כבו את כל ההתראות המיותרות (האם אתם באמת צריכים את הכותרות של ynet פעמיים ביום?)
• המתינו עם הורדת תמונות וסרטונים שנשלחים אליכם עד שאתם מגיעים לנקודה עם wifi
• כבו את האופציה לעדכון אוטומטי של אפליקציות
• עקבו אחרי ניצול החבילה שלכם ברמה היומית והחודשית. אולי נפח הגלישה שברשותכם גדול בהרבה ממה שאתם צריכים?
• כבו את אופציית הניגון האוטומטי של סרטונים ברשתות החברתיות
אנו מקווים כי כל הטיפים שלעיל יסייעו לכם בפעם הבאה שיהיה עליכם לבחור נפח גלישה בסמארטפון. מאחלים לכם גלישה נעימה וחסכונית!
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]