ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
איך לנווט בעולם ההולך והמתרחב של שירותי התוכן והטלוויזיה, האם ללכת על המסורתי ולהתחבר לכבלים? אז איזה חברת כבלים מומלצת? האם להתחבר לאפליקציית סטרימינג? או לשלב ביניהם ולהתחבר לשירותי טלוויזיה על גבי האינטרנט? והאם קיימת בכלל חבילת טלוויזיה מומלצת? מדריך שיכווין אותך עד ההתחברות
בעידן שבו האפשרויות לבידור בטלוויזיה הן אין סופיות, החלטה על חבילת הטלוויזיה שנתחבר אליה יכולה להיות משימה שנעדיף לדחות לאחר כך ובינתיים לבחור במשהו בלית ברירה. כבר שנים שתחום הטלוויזיה והתוכן מתפתח מעבר לטלוויזיה בכבלים המסורתית ועכשיו כולל גם טלוויזיה על גבי האינטרנט ואפליקציות סטרימינג שונות, אז אין פלא שתהליך הבחירה יכול להסתבך! ולכן אנחנו כאן, כדי לפשט לכם עד כמה שניתן את העניין כדי שתדעו איזה חבילת טלוויזיה מומלצת לכל מצב.
תחילה נאמר שיש כמה קריטריונים בסיסיים שעל פיהם ניתן להחליט על חבילת הטלוויזיה כגון: נוחות, העדפות תוכן, תקציב והצעות נוספות. אבל, הכל יכול להשתנות מאדם לאדם ויכולים להתווסף עוד שיקולים שישפיעו על בחירת החבילה.
הבנת העדפות התוכן שלך
האם מה שמעניין אותך בצפייה בטלוויזיה אלו השידורים בלייב או שההעדפה היא של צפייה לפי דרישה, בזמן ובמקום שנוח לך?
חברות ותיקות עם חבילות הכוללות מגוון ערוצים ושידורי לייב (יס והוט)- חבילות טלוויזיה הכוללות מנעד רחב של ערוצים בין אם אלה ערוצי חדשות, בידור, ספורט, סדרות דרמה, קומדיה וכו', סרטים ועוד. זוהי האופציה המסורתית שמעניקה לצופה את חוויית הצפייה בשידורים בלייב. חברות טלוויזיה אלה מציעות ממירים משודרגים שנכללת בהם האופציה להקליט, או לצפות מהתחלה בפרק מתוכנית או מסדרה שפספסתם וגם גישה לספריית VOD המכילה תכנים שונים ומגוונים לכל. מלבד לערוצים בעברית בטלוויזיה, ניתן למצוא הרבה ערוצים בינלאומיים ויותר תוכן לדוברי שפות שונות.
אפליקציות בינלאומיות כגון: נטפליקס ודיסני פלוס, שמציעות רק VOD- אפליקציות כמו נטפליקס, אמזון פריים וידאו, דיסני פלוס ועוד מספקים גישה לספריית תוכן עצומה של סרטים, סדרות ותוכן בלעדי. התכנים האלה קיימים תמיד באפליקציות וניתן לצפות בהם על פי דרישה, כלומר, אם אתן מעדיפים גמישות בלוח הזמנים ובצפייה, באפליקציות הסטרימינג תוכלו לשלוט על כך ולהחליט מתי ברצונכם לראות את התוכן, כמה פרקים ממנו תראו, תוכלו לעצור לעבור למשהו אחר ולחזור שוב במועד מאוחר יותר וכדומה.
חברות ישראליות שמציעות ערוצי ברודקאסט לצד הצע VOD עשיר (סלקום, פרטנר, סטינג, נקסט ופרי טיוי)- חבילות טלוויזיה אלה משלבות את הנוחות של הסטרימינג עם ספריות תוכן (VOD) שונות ושילוב אפליקציות כמו: נטפליקס או דיסני פלוס, יחד עם המבנה של הטלוויזיה המסורתית והערוצים המוכרים המשדרים בשידורים ישירים, כך שבבחירת אפשרות זו ניתן להנות גם מתוכן בזמן אמת וגם מתוכן לפי דרישה.
ערוצים נוספים והצעות שונות
חוץ מהסעיף הקודם, שאלה חשובה נוספת היא באיזה תוכן אתם מעוניינים לצפות? האם תכנים בשפה העברית זה מה שחשוב לכם? או שאתם מעדיפים תכנים בשפה אחרת? האם שידורי ספורט זה העיקר או שאלה דווקא הערוצים שאתם לא מדליקים אף פעם? אם תענו על השאלות הללו (בשלל הנוסחים שמתאימים לכל אחד באופן אישי) אולי תגלו שחלק מחבילות הטלוויזיה לא ישרתו אתכם. כך למשל, באפליקציות הסטרימינג הבינלאומיות לא תוכלו לצפות בחדשות לייב או במשחקי ספורט ישירים ובלעדיים ותצטרכו תמיד לחפש חלופה לכך. ולהפך, אולי יש ז'אנר שאתם נהנים לצפות בו, אך, בחלק מחבילות הטלוויזיה לא תמצאו מספיק מהתוכן שאתם מעוניינים בו ולכן שוב תצטרכו לחפש ולהשלים לכם את חווית הצפייה במקום אחר.
בנוסף, קיימות חבילות טלוויזיה של חברות ישראליות: יס, הוט, סטינג טיוי, נקסט, סלקום טיוי ופרטנר טיוי, שמשלבות בהן גם שירותים נוספים כמו: אינטרנט וטלפון קווי, מה שכולנו מכירים בשם- חבילות טריפל. זוהי נקודה נוספת שיש להתעכב עליה בעת בחירת חבילת הטלוויזיה המתאימה לכם שיכולה לסגור פינה גם מבחינת הטלוויזיה והתוכן וגם מבחינת האינטרנט הביתי וקו הטלפון, ובכך לחסוך את כאב הראש, כי ההתנהלות תהיה מול חברה אחת בלבד.
התחשבות במגבלות תקציב
לאחר שזיהיתם את העדפות התוכן שלכם והשידור שלו, השיקול הבא יהיה התקציב.
כאשר מדובר בחבילות טלוויזיה כבלים ולווין, בחבילות טלוויזיה על גבי האינטרנט או באפליקציות סטרימינג (ישראליות), בעת בחירת החבילה בדקו טוב האם כל הערוצים שאתם מעוניינים בהם נכללים כערוצי בסיס, אם לא, יתכן ותצטרכו לשלם תוספת חודשית עבור צפייה בערוצים אלה. בנוסף, בדקו בפירוט האם עליכם לשלם עמלות נוספות עבור החזקה בציוד כמו: ממיר, נתב, סטרימר וכדומה. הרבה חברות כוללות במחיר ההתחלתי של החבילה כמות מסוימת של ציוד, ורק מעבר למספר שנקבע מתחילות לגבות תשלום, דוגמה אחת היא חברות שכוללות שני ממירים במחיר החבילה והחל מהממיר השלישי, גובות עליו מחיר סמלי כל חודש, כך שאם יש לכם שלוש טלוויזיות או יותר בבית, מתווסף לכם עוד סכום לחשבון החודשי.
יחד עם הציוד, לעיתים יש גם תוספת חד פעמית של התקנה שבה טכנאי החברה מגיע ומתקין לכם את הציוד שכלול בחבילה. קיימות חבילות שבהן שליחת הציוד ו/ או ההתקנה מתבצעת בחינם, לכן זהו עוד סעיף שיש לשים לב אליו. כאשר מדובר באפליקציות תוכן וסטרימינג, בין אם של חברות הטלוויזיה הישראליות או חברות מחו"ל, ההתקנה מתבצעת עצמאית ובקלות, ולכן לא תידרשו לשלם עבורה. לעיתים בכלל לא נדרש שום ציוד מיוחד, בעיקר כשההתחברות מתבצעת דרך אפליקציה בטלוויזיה חכמה, בסמארטפון, במחשב וכדומה.
מידי פעם מתפרסמים מבצעים או הנחות על חבילות טלוויזיה השונות ועל חבילות טריפל למצטרפים חדשים, אז אם כבר תקופה אתם חושבים ומתלבטים האם לשנות משהו או לעבור חברה שווה להציץ קודם ולראות האם יש מבצע משתלם. תמיד תוכלו לראות את טבלאות ההשוואה שבאתר כמהזה, לטבלת השוואת מחירים טלוויזיה, הקליקו כאן, ולטבלת השוואת מחירים טריפל, הקליקו כאן. בטבלאות ההשוואה תוכלו לערוך השוואת מחירים בין החברות השונות שקיימות בשוק, לבדוק מה כוללת כל חבילה בפרטים הנוספים, וכך לבחור את חבילת הטלוויזיה שהכי משתלמת לכם באופן אישי.
מעבר בין חברות טלוויזיה הוא לא הליך מסובך וניתן בקלות לעבור מחברה לחברה, כרצונכם. רוב חבילות הטלוויזיה הן ללא התחייבות כך שאם לא מתאים לכם, בכל רגע תוכלו להתנתק ולהתחבר לחברה אחרת.
אם אינכם יודעים לאיזה חברה אתם מעוניינים לעבור, או שלא מצאתם את החבילה שהכי מתאימה לכם, תוכלו "להרכיב" לבד את שירותי התוכן שיספקו לכם את חווית הצפייה הטובה ביותר, ניתן לשלב בין חבילות של חברות ישראליות ובינלאומיות וליהנות משני העולמות (יש חברות שכבר כוללות בתוך החבילה גם אפליקציות תוכן שונות תמורת תשלום מסוים או כהטבה, ואם אתם מעדיפים אחרת, ניתן להצטרף לכל אחד בנפרד באופן עצמאי).
אז בין אם תבחרו בחוויית הכבלים המסורתית, הגמישות של אפליקציות סטרימינג, הגישה ההיברידית של שירותי טלוויזיה על גבי האינטרנט או שילוב של הכל, זכרו, חבילת טלוויזיה מומלצת היא חבילה שעונה ומתאימה לצרכים הייחודיים של המשתמש.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]