דלג לתוכן

סים כשר, טלפון כשר וכל מה שצריך בשביל סלולרי כשר

שירות קו כשר הוא שירות שחברות הסלולר התאימו עבור אורח החיים הדתי והחרדי. איזה סים צריך עבור קו כשר, האם צריך מכשיר טלפון כשר מיוחד (סלולר כשר), במה הקו שונה מקווי סלולר אחרים, אילו חברות מציעות סים כשר ושירות קו כשר בסלולר, וכמה זה עולה.

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

24/10/2021

קשה להאמין, אבל הטלפון החכם הוא המצאה חדשה יחסית ואף אחד מאיתנו לא גדל למציאות שבה כל העולם נמצא בכף היד. נראה שרובנו שכחנו שבעבר מכשיר הטלפון הנייד נועד כדי לנהל שיחות עם בני משפחה, חברים, ולענייני עבודה, ואיך פעם כולנו התפעלנו מהטכנולוגיה החדישה של שליחת הודעת טקסט. אבל הקפיצה הטכנולוגית האדירה גרמה לטלפון הנייד להחליף כל כך הרבה מכשירים אחרים כמו שעון, רדיו, טלוויזיה, מחשב, מד צעדים, מכשיר הקלטות, יומן, ועוד. היום אנחנו כמעט לא מדברים בטלפון ומשתמשים בו יותר לצריכת תכנים, לתרבות, ולפנאי.

בציבור החרדי והדתי החלו להשתמש במכשירים החכמים ודרכם נחשפו לתכנים שאינם עומדים בקנה אחד עם מאפייני המגזרים הללו, ולכן עלה הצורך לספק פתרון שיאפשר להם להמשיך להחזיק בקו נייד מבלי לפגוע באורחות חייהם. לאורך השנים היו מספר ניסיונות כמו אספקת קומת מספרים ספציפית שנחסמה לגלישה, עד שבסופו של דבר התפתח הפתרון של היום - קו כשר שניתן באמצעות מכשיר טלפון וכרטיס סים כשר.

מה הבדל בין קו כשר לקווים אחרים?

שירותי קו כשר לא מאפשרים שימוש בכל האפליקציות והתוכנות שבחנויות האפליקציות. לעיתים אפילו לא ניתן להשתמש בכל תכונות החומרה של הטלפונים החכמים. ברוב הטלפונים הכשרים ניתן רק לקבל שיחות ולהוציא שיחות והודעות בלבד. הקו יכול לחסום לחלוטין הוצאת וקבלת שיחות בשבתות וחגים. במכשירים שמאפשרים גלישה מסוימת באינטרנט ניתן לחסום את הגלישה בזמנים אלו ולהשתמש באינטרנט נטפרי שמפוקח על ידי רבנים.

למי מיועד סים כשר?

סים כשר ומכשיר כשר מיועדים למגזר הדתי-לאומי והמגזר החרדי. ועדת הרבנים לענייני תקשורת מפקחת על הקווים הכשרים ומבקשת את חסימות המספרים לצריכת שירותים שאינם הולמים את הציבור הדתי. הוועדה גם עוברת על ההצעות, התוכניות, החבילות, והציוד שחברות הסלולר משווקות לציבור החרדי והדתי ומספקת להן תעודת כשרות. במגזר החרדי הכללים נוקשים מאוד בנוגע למה יכול להיכלל בחבילה ולדרישות החברה החרדית מאנשיה בנוגע לאילו מכשירים מותר להם לרכוש.

לעומת זאת, בציבור הדתי יש הנוקטים בגישה מחמירה שאוסרת לחלוטין על טלפונים פתוחים ודורשים טלפון כשר בדרישות קשוחות, ואחרים מתירים גלישה באינטרנט עם חסימה לאתרים אירוטיים, אתרי הימורים, ואתרים אחרים שמוגדרים פסולים.  

למה חשוב לשים לב כשקונים סים כשר וקו כשר?

כשצרכנים מעוניינים לרכוש טלפון כשר יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון. הדבר החשוב ביותר שאתם צריכים לדעת הוא שסים כשר ניתן להפעיל רק במכשיר כשר. המשמעות היא שלא ניתן להפעיל את הסים הכשר במכשיר סלולרי רגיל.

אם הצורך שלכם במכשיר טלפון נייד הוא רק כדי להוציא ולקבל שיחות, חשוב לקנות טלפון בעל חותמת הכשר של ועדת הרבנים לענייני תקשורת. ישנה סדרת מכשירים כשרה ומאושרת שגם בה יש רמות שונות של מחיר. מכשירים בעלי חותמת של ועדת הרבנים יכול להפעיל רק כרטיס סים כשר ולא ניתן להפעיל איתו כרטיסים אחרים. המכשירים הפופולריים להפעלת קו כשר הם בעלי מסך גדול, מקשי מספרים גדולים וברורים, יומן ותזכורות עם לוח השנה העברי, ניתן להקליט שיחות, ומחירם זול מאוד. ישנם מכשירים ללא חותמת הוועדה שכן ניתן להפעיל בהם כרטיס סים רגיל, אך הטלפונים עצמם לא מאפשרים תכונות חכמות, כך שאין אפשרות לפעול בדרך שנוגדת את ערכי החברה החרדית והקו מתפקד כמו קו כשר. 

שימוש באפליקציות במכשיר טלפון כשר

בחנויות האפליקציות ישנם יישומונים רבים שעוזרים לכולנו בשגרת היום-יום, אך שימוש בקו כשר מונע אותם. שתי הדוגמאות הבולטות ביותר לכך הן אפליקציית הניווט ווייז ושימוש בווטסאפ. הפתרון לכך הוא טלפון כשר שמגיע ללא דפדפן אינטרנט אבל עם חנות אפליקציות כשרה, שמוצעים בה רק יישומונים מסוימים ואין גישה חופשית להורדת אפליקציות שאינן בחנות.

סים כשר אינו מאפשר שימוש באפליקציות כלל, אפילו לא כשרות. מצב זה אפשר לפתור ברכישת טלפון כשר עם יציאה לשני כרטיסי סים, אחד סים כשר ואחד רגיל. בסים הכשר משתמשים לשיחות ובשני לצורך שימוש באפליקציות. כיוון שהטלפון עצמו כשר וללא דפדפן אינטרנט, המכשיר עצמו מוגן משימוש שאינו כשר.

מסלולי קו כשר בחברות הסלולר

חברות הסלולרי מציעות מגוון מסלולי קו כשר במחירים משתנים בהתאם לאפשרויות שהקו מציע. חלק מהמסלולים מציעים שיחות בלבד, ובאחרים ניתן גם נפח גלישה מסוים, כך שכל מגזר בחברה הדתית והחרדית יוכל למצוא את המסלול הנכון עבורו במחירים משתלמים*. כל המסלולים שכאן כוללים שיחות ללא הגבלה בשימוש סביר והוגן. הנה כמה דוגמאות למסלול קו כשר:

רמי לוי תקשורת: המסלול הזול ביותר עולה 18 שקלים בחודש, המחיר יורד ל-14 שקלים למנוי בהצטרפות ארבעה מנויים לאותו החשבון. אין גישה לאינטרנט, לתכנים שונים, והמסלול ללא הודעות. המחיר מובטח למשך שנתיים. ניתן להוסיף 500 דקות שיחה ל-43 יעדים ב-14.90 שקלים לחודש.

019 מובייל: המסלול הזול ביותר של החברה עולה 25 שקלים, הוא כולל 10 ג׳יגה גלישה באינטרנט נטפריי מסונן ומאושר על ידי רבנים. 40 ג׳יגה יעלו 42 שקלים ובשמונה שקלים נוספים נפח הגלישה יזנק ל-100 ג׳יגה. כל המחירים קבועים לשלוש שנים מיום ההצטרפות.

גולן טלקום: הקו הבסיסי ניתן בעלות של 19.80 שקלים בחודש, לשיחות בלבד ולשימוש עם סים כשר. ב-26.90 שקלים ניתנות גם 500 דקות שיחה לחו״ל ל-56 יעדים. מתניידים מחברות תקשורת אחרות יקבלו הטבת חו״ל. המסלול המקיף ביותר עולה 79 שקלים והוא כולל גם 100 דקות שיחה לירדן, לרשתות פלסטיניות, ולטלפונים ניידים בצרפת. העלות כוללת גם חיוג ללא הגבלה מהטלפון בזמן שהייתכם בחו״ל במדינות שבהן ניתן השירות, וניתן לנצל זאת עד 45 ימים בשנה. גם במסלול זה ניתנת הטבת חו״ל למתניידים.

פלאפון: חברת הסלולר הוותיקה ביותר מציעה קו כשר ב-29 שקלים עם שיחות בלבד ללא הגבלה. כל מנוי נוסף שמצטרף לחשבונית ישלם 19 שקלים.

*המחירים נכונים לאוקטובר 2021

תגובות