דלג לתוכן

מחירי האינטרנט ירדו בעשרות אחוזים, גם אצלכם?

מהירות האינטרנט עלתה, הפס התרחב והמחירים צנחו. האם אתם נהנים מכל הטוב הזה, או שנרדמתם בתחרות ואתם ממשיכים לשלם את המחירים הישנים והגבוהים?

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מרץ 2018, רונית רוזנאי אבן הר, מערכת "כמהזה"

חברות האינטרנט בלחץ וזה אומר שאתם יכולים להיות רגועים.. מאז רפורמת האינטרנט וכניסתן של מתחרות חדשות לגזרה, ספקיות האינטרנט והתשתית נלחמות על כל לקוח ובכל האמצעים - מבטיחות יותר מהירות, משפרות תשתיות ומורידות מחירים. אבל אל תתבלבלו מכל המהלכים הנפלאים האלה, אם לא תשוו ותתקשרו לספקים/תשתית, סביר להניח שתמשיכו לשלם את המחיר הישן. רגע, לפני שאתם מרימים טלפון לספקית שלכם.. תעשו קצת שיעורי בית ותלמדו מה האפשרויות העומדות בפניכם ויש לא מעט כאלו.

תשתית אינטרנט

כיום פועלות בישראל שתי ספקיות תשתית בפריסה ארצית: בזק והוט ושלוש ספקיות תשתית בפריסה מוגבלת לאזורים: פרטנר פייבר, סלקום פייבר ואנלימיטד. מחירי החבילות משתנים בהתאם למהירות הגלישה – בין 15 מגה ועד ל 1000 מגה בתשתיות החדשות (ע"ג רשת הסיבים האופטיים של סלקום, פרטר ואנלימיטד).

דברים שחשוב לברר מול נציגי השירות:
• מי שיבחר להתחבר לאחת החברות הנ"ל, יצטרך בנוסף להתחבר לאחת מספקיות האינטרנט הפועלות בישראל. 
• יש לבדוק שמהירות התשתית של המסלול שרכשתם, תואמת למהירות של ספקית האינטרנט. אחרת לא תוכלו לגלוש במהירות שהובטחה לכם.
• התקנת תשתית: בחלק מהמסלולים התקנת התשתית היא בחינם ובחלקם יכולה להגיע לסכום של 49.90 ₪.  
• הטבות: שימו לב להטבות ההצטרפות - על חלקן יש לשלם מחיר מלא בתום התקופה. (הגנת סייבר, אנטי ספאם, הנחה/פטור מתשלום על מודם/ראוטר ועוד).
• טלפון קווי: חלק מספקיות התשתית מציעות גם עסקה הכוללת קו טלפון בתנאים משופרים.

ספק אינטרנט

בישראל פועלות מספר רב של חברות אשר קיבלו רישיון ספקית אינטרנט ולכל חברה מספר מסלולים במגוון מחירים ומהירויות – החל מ 12 מגה ועד ל 1000 מגה (ע"ג רשת הסיבים האופטיים). חלק מספקיות האינטרנט מציעות מסלולי סינון תכנים והגנה ברמות שונות, חלקם כלול במחיר וחלקם בתוספת תשלום.
דברים שחשוב לברר מול נציגי השירות:
מי שיבחר להתחבר לאחת מספקיות האינטרנט, יצטרך בנוסף להתחבר לאחת מחברות התשתית הפועלות בישראל. 
יש לבדוק שמהירות החבילה שלקחתם, נתמכת במהירות התשתית שלכם.
מגיע לכם חינם: כל ספקיות האינטרנט מחויבות עפ"י חוק, לספק שירות סינון תכנים בסיסי ללא תוספת תשלום.
הטבות: חלק מהחברות מעניקות הטבות חינם/בהנחה, רק לתקופת ההצטרפות שלאחריה יש לשלם מחיר מלא (הגנת סייבר, אנטי ספאם ועוד).
חלק מספקיות האינטרנט מציעות מסלולים משולבים (דאבל, טריפל, קוואטרו) הכוללים מספר שירותי תקשורת (טלפון קווי/נייד, טלוויזיה, תשתית). מומלץ לבדוק. 

ספק+תשתית במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי

עד לרפורמת השוק הסיטונאי משנת 2015, לא היה ניתן להתחבר לרשת האינטרנט מול ספק אחד – ההתקשרות היתה מול ספקית האינטרנט בנפרד ומול ספקית התשתית בנפרד (או במסגרת עסקת בנדל – מפורט בהמשך). 
היום, במסגרת הרפורמה, ניתן לרכוש שירות אינטרנט מלא - גם ספק וגם תשתית מחברה אחת ולהתנהל אך ורק מולה (מבחינה כספית ושירות הלקוחות). יש לכך יתרונות רבים אשר בראשם, מחיר נמוך יותר והתנהלות פשוטה יותר מול שירות הלקוחות - אף אחד לא מנסה "להפיל" את התקלה על השני. בין ספקיות האינטרנט אשר מציעות ספק+תשתית ניתן למצוא את: בזק בינלאומי, 012, טריפל סי, 019, נטוויז'ן, הוט נט, 018, פרטנר, אינטרנט רימון ועוד. למרות שהיתרונות מאוד ברורים, להצעה זו מתווספות מספר הוצאות שאינן קיימות ברכישת מסלול משתי ספקיות בנפרד.
דברים שחשוב לברר מול נציגי השירות:
• התקנת תשתית: מי שאינו מחובר לתשתית, יצטרך לשלם (ברב המקרים) סכום חד פעמי שיכול להגיע עד ל-249 ₪.
• ראוטר: ספקיות האינטרנט במסלול זה, לרב יחייבו אתכם עבור הראוטר תמורת דמי שכירות או במחיר מלא. חלקן בחינם. 
• דמי משלוח לראוטר: במידה ולא יגיע אליכם טכנאי ומכשיר הראוטר ישלח לביתכם, לרב תחויבו על דמי המשלוח.
• הטבות: חלק מהספקיות מעניקות שירותי אבטחה ואנטי וירוס כלולים במחיר או במחיר סמלי. כנ"ל לגבי תיבת דוא"ל.
• מגיע לכם חינם: כל חברות האינטרנט מחויבות לספק שירות סינון תכנים בסיסי, ללא תוספת תשלום.

ספק+תשתית במסגרת עסקת בנדל

רגע, אל תיבהלו משם העסקה. מדובר במסלול הכולל ספק+תשתית במודל הישן, שהיה נהוג לפני כניסתה של רפורמת השוק הסיטונאי. הסיבות לכך שמסלול זה עדיין קיים, הן הגבלים עסקיים וניגודי עניינים בין חברות מסוימות. במסלול זה, תקבלו הטבות שונות ומחיר זול מזה שהייתם משיגים מכל ספק בנפרד. 

דברים שחשוב לברר מול נציגי השירות:
• חבילות הבנדל מוגבלות לתקופה מוגדרת מראש ולאחריה המנוי מתפצל לשתי חברות ואיתו גם השירות והחשבוניות. במקרים רבים המחיר יעלה עקב הפיצול.
• מסלול הבנדל מתאים ללקוחות חדשים בלבד. אם אינכם לקוחות חדשים בחברת התשתית, או בספקית האינטרנט (תלוי בחברה ובתנאי המסלול), לא תוכלו להצטרף למסלול זה. 
• התקנת תשתית: תלוי מול מי אתם עושים את עסקת הבנדל. אם מול חברת התשתית, יש לשער שתקבלו את ההתקנה בחינם. אם מול ספקית האינטרנט, ברב המקרים תצטרכו לשלם על התקנת התשתית (בדרך כלל מחיר התקנה נמוך מהמחיר במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי).
• ראוטר: המחיר והתנאים משתנים מחברה לחברה.
• הטבות: בחלק מהמסלולים תוכלו לקבל תיבת דוא"ל, שירותי אנטי וירוס והגנה - לא תמיד רשום בהצעה, אבל שווה לשאול ולברר. 

מודם סלולרי

פתרון מצוין למי שאין לו תשתית אינטרנט בבית, או למי שמרבה להסתובב ולעבוד מחוץ למשרד. ההתחברות לשירות מחייבת רכישת/השכרת מכשיר מודם סלולרי, התקנת כרטיס סים ורכישת חבילת גלישה מחברות הסלולר: הוט מובייל, פלאפון, רמי לוי, פרטנר או סלקום. עלות החבילה, תלויה בנפח הגלישה – בדומה למסלולי הסלולר.
דברים שצריך לברר מול נציגי השירות:
• עלות מודם: מכשיר המודם הוא יחסית יקר ומחירו יכול להגיע עד 699 ₪, תלוי בסוג המכשיר ובחברה המספקת.
• סים: חינם, או תמורת סכום סמלי.
• בחלק מהמסלולים, הגלישה תחסם או תחול האטה, בעת חריגה מחבילת הגלישה. 
• הגלישה מוגבלת לישראל בלבד. יש מספר חברות המוכרות גם מסלולי גלישה במודם סלולרי בחו"ל.
• התחברות של ריבוי מכשירים למודם: חשוב לברר מול נציג השירות כמה מכשירים יכולים להתחבר למודם - זהו נתון שמשתנה ממודם למודם ומסוג החבילה.

לסיכום.. כמו בכל תחום, הכוח הוא בידיים שלנו הצרכנים, אבל רק אם נשאר ערניים לשינויים ולחידושים. ותמיד תזכרו, גם אם מצאתם את החבילה הכי טובה (לכם) בשוק, יום אחד היא תסתיים ותתעדכן למחיר הרגיל. לכן עשו לעצמכם מנהג קבוע ובכל חתימה על הסכם, רשמו תזכורת בין חודש לשבועיים לפני סיום החבילה – בנייד, ביומן או כאן

תגובות