דלג לתוכן

החלפת מסכי פלאפון שבורים

מחירם הגבוה של מכשירי הסמארטפון הפך את ההשקעה בתיקונם למשתלמת למדי ופעמים רבות תשלום של כמה מאות שקלים יכול להחזיר את המכשיר שלכם לחיים מעולם המתים הדיגיטלי.

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

החלפת מסכי פלאפון שבורים

אחת התופעות היותר מרעננות בשוק מכשירי הסמארטפון בישראל היא חדירתם של מכשירי סמארטפון המצוידים (ברובם תוצרת חברות סיניות) במפרט טכנולוגי מתקדם ועם זאת משווקים בליווי תג מחיר נגיש יותר מזה שלמדנו להכיר ולקבל מיצרניות הפלאפון המובילות בעולם: אפל, סמסונג וכו'. ועם זאת גם בהתחשב בשינוי זה, מרבית הישראלים עדיין מחזיקים בכיסם או בארנקם מכשיר סמארטפון עבורו שילמו במרבית המקרים כמה אלפי שקלים. 

למרבה הצער דגמי פלאפון אלה, למרות מחירם הגבוה אינם מגיעים עם יכולת בלתי מוגבלת לשרוד את התלאות הכרוכות בתפקידים כאביזר הטכנולוגי הצמוד אלינו ביותר. נפילת המכשיר לרצפה, למדרכה או לכביש, חבטות, שריטות, שמיטת המכשיר לאסלה, לכיור ועוד, תאונות אלה ודומות להן הן אירועים כמעט בלתי נמנעים עבור רובנו. כפועל יוצא רגע של חוסר תשומת לב או בלבול עשוי להפוך את מכשיר הסמארטפון האהוב שלכם למלבן אלומיניום וזכוכית חסר שימוש. האמנם? ובכן לא בהכרח. מחירם הגבוה של מכשירי הסמארטפון הפך את ההשקעה בתיקונם למשתלמת למדי ופעמים רבות תשלום של כמה מאות שקלים יכול להחזיר את המכשיר שלכם לחיים מעולם המתים הדיגיטלי.

מעבדה פרטית או מעבדת היבואן?
על פי מספר סקרים שנערכו בעניין עולה כי התקלה השכיחה ביותר במכשירי סלולר הוא מסך שבור, שרוט או סדוק. במידה ומקרה שכזה אירע גם לכם. האופציה הראשונה העולה לביצוע פעולת החלפת מסכי פלאפון היא באמצעות מימוש אחריות היצרן או היבואן למכשיר, זאת במידה ובחרתם לרכוש אחריות שכזו. במקרה זה דרך הפעולה היא פשוטה למדי – ניגשים למעבדה הרשמית המופקדת מטעם היבואן על תיקון המכשירים. יש לציין כי למעבדות אלו יש נטייה לבחון היטב את תנאי האחריות זאת במטרה למצוא במקרה תנאי שיאפשר לחברה להתנער מן האחריות ולדרוש מן הלקוח מחיר מלא עבור התיקון. על כן רצוי לעיין היטב בתנאי האחריות זאת על מנת שתהיו מוכנים להתמודד עם טענות לשבירת האחריות במידה וכאלה יועלו. 

דרך פעולה נוספת מתקיימת במידה ורכשתם אחריות למכשיר המסופקת על ידי מעבדות שאינן מעבדות היבואן וגם במקרה זה דרך הפעולה פשוטה למדי ודומה לזו המוזכרת קודם. במקרה הלא פחות סביר שבחרתם לחסוך את תשלום דמי האחריות עומדות לכם שתי אפשרויות עיקריות לתיקון המכשיר: פנייה למערך המעבדות הרשמיות של יבואן המכשיר או פניה למעבדה פרטית העוסקת בתיקון מכשירי סלולר (כאלה פועלות כיום בישראל כמה עשרות לכל הפחות). 

הבחירה בין מעבדת היבואן הרשמית ובין מעבדה פרטית דומה במידה רבה להחלטה האם להביא את רכבכם לתיקון במוסך מורשה או להעדיף לפנות דווקא למוסך שאינו מורשה, שכן השיקולים בעד ונגד כל אחת מן האלטרנטיבות דומים למדי: מעבדות רשמיות נהנות ממוניטין של אמינות ומקצועיות, אך מתאפיינות גם ברמת תמחור גבוהה, מנגד, פנייה למעבדות פרטיות מהווה סוג של הימור, יתכן בהחלט כי תפגשו בעל מקצוע אמין שישיב את המכשיר לחיים בעלות משתלמת ומנגד יתכן גם כי תשלמו סכום גבוה עבור תיקון לא מקצועי. הבחירה בידיכם.