דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  חבילות סלולר

לא רוצים להתחייב לחברות הסלולר? תשלמו ביוקר

חברות הסלולר חייבות להציע מסלולים ללא התחייבות, חדשות ערוץ 10 ו-"כמהזה?" מצאו כי מסלולים אלה יקרים משמעותית, ונציגי המכירות לא תמיד מכירים אותם.

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

לא מעוניינים להתחייב לחברת סלולר? תשלמו על זה ביוקר

9/5/10, נגה ניר נאמן, חדשות ערוץ 10 בשיתוף "כמהזה?"

לפי חוק של משרד התקשורת, כל אחת מחברות הסלולר חייבת להציע לפחות מסלול אחד ללא התחייבות. ערוץ 10 בשיתוף "כמהזה?"- www.kamaze.co.il חיפשו (ומצאו, למרות שלא היה קל) את המסלולים האלה בכל אחת מהחברות, וגילו פער של עשרות עד מאות שקלים בחודש בין מסלולים הכוללים התחייבות למסלולים ללא התחייבות. 

לצפיה בכתבה כפי ששודרה בחדשות ערוץ 10 לחץ כאן

אתם בין עבודות וצפויים לקבל בקרוב  סלולר מהעבודה החדשה? מתכננים השנה טיסה לשהות ארוכה בחו"ל? או אולי סתם חוששים להתחייב לחברת סלולר ספציפית? במקרים האלה מסלולי הסלולר הרגילים אשר כרוכים בהתחייבות למסלול של 18 חודשים (ובתשלומים על המכשיר ל-36 חודשים אשר בהם אם לא תדברו בסלולר- לא תקבלו זיכוי) לא נראים מתאימים.

חוק משרד התקשורת קובע שכל חברת סלולר חייבת להציע לפחות מסלול אחד ללא התחייבות, ואף על פי כן לא כל מוקדי המכירות של החברות מעודכנים במסלולים אלה. למשל, בצענו שלוש שיחות למוקד סלקום- בשלושתן אמרו הנציגים כי לא קיים מסלול ללא התחייבות (באחת מהשיחות העבירו אותנו ישר למוקד טוקמן- סלולר עם תשלום מראש). בפלאפון ובאורנג' גם טענו תחילה שאין מסלול ללא התחייבות, אך די מהר חיפשו ומצאו מסלול כזה.

רוצים לדחות את קניית הסלולר החדש? לרובינו יש מכשיר סלולר ישן בבית, אם יש לכם מכשיר ישן אבל אין בו סים, וברצונכם לקבל מהחברות מסלול ללא התחייבות, תוכלו לרכוש מכל אחת מהן סים בעלות חד פעמית של 170- 99 ₪. היוצאת מהכלל כאן היא מירס, אשר בה הטכנולוגיה שונה קצת, והסים והברזל הם מקשה אחת, לכן המסלול ללא התחייבות של מירס מתאים למי שכבר ממילא יש לו מכשיר של מירס בבית (מי שמעוניין במסלול של מירס אך אין לו מכשיר- יוכל לבחור במסלול מירס פרי פייד- עליו פירוט בהמשך).  

החבילות ללא התחייבות אשר מציעות החברות :

  דמי מנוי חודשיים עלות דקת שיחה עלות SMS
אורנג' 25 ₪ 70 אג' 57 אג'
פלאפון 20 ₪ 60 אג' 52 אג'
סלקום 20 ₪ 80 אג' 64 אג'
מירס 27 ₪ 55 אג' 39 אג'

*דמי המנוי בטבלה מעוגלים כלפי מעלה (5-20 אגורות)

מקור: אתר "כמהזה?"-  www.kamaze.co.il

הערה חשובה: יש לציין שבחלק מהחברות אפשר להוסיף "חבילות הטבה" גם למסלולים שאינם בהתחייבות, כמו למשל חבילת SMS, או הנחה בחיוג ליעדים מסוימים תמורת תשלום חודשי קבוע. אפשרויות אלה יכולות להוזיל מאוד את עלויות המסלולים שאינם בהתחייבות.  

פרי פייד

מלבד מסלולים אלה, מציעות חברות הסלולר אפשרות של כרטיסי חיוג עליהם משלמים מראש (פרי פייד). במסגרת אפשרות זו אין התחייבות, אין דמי מנוי חודשיים, ואפילו אין חשבונית (כי משלמים על הכל מראש), אך גם כאן העלויות לדקת שיחה ול-SMS גבוהות מאוד (אף יותר מאלה שהצגנו בטבלה מעלה). היוצאת מהכלל כאן היא מירס, שמציעה מסלולים זולים יחסית לשאר החברות גם במסלול ללא התחייבות שבטבלה, וגם במסלול הפרי פייד שלה. החיסרון של מסלולי הפרי פייד הוא העלות הגבוהה להוצאת שיחה, אך היתרון הוא ביטול התשלום החודשי הקבוע. כמו במסלולים הרגילים ללא התחייבות גם בפרי פייד תצטרכו לשלם סכום של כ-100 שקלים עבור פתיחת המכשיר לסים חיצוני (במירס אין אפשרות לסים חיצוני, לכן היא מציעה ללקוחות הפרי פייד  מכשיר ייעודי שלה, בעלות של 150 ₪ בלבד).

בכמה מסלול ללא התחייבות יקר יותר ממסלול עם התחייבות?

בכדי לראות בכמה מייקרות חברות הסלולר את המסלולים ללא התחייבות בחרנו דפוס שימוש נפוץ של 350 דקות ו-50 SMS, וביקשנו מכל אחת מהחברות הצעה למסלול עם התחייבות ובלי התחייבות. נציגי "כמהזה?" חישבו את ההפרשים בין שתי ההצעות של כל אחת מהחברות, וכפי שניתן לראות בטבלה, הגיעו למסקנה שמדובר בפערים של מאות שקלים עבור אותו דפוס שימוש.

  תיאור חבילה עם התחייבות עלות חבילה עם התחייבות (לחודש) תיאור חבילה ללא התחייבות עלות חבילה ללא התחייבות  (לחודש) הפרש  
פלאפון "פלאפון אופטימום"

עד 395 דקות בעלות של 189 ₪. חבילת SMS – 35.5 ₪.
  225 ש"ח   דמי מנוי: 20 ₪
דקת שיחה: 60 אג', 52 אג' ל-SMS                           
  256 ₪                           31 ₪
אורנג' "ידוע מראש" 400 דקות+ 200 SMS ב-198.15 ₪   198 ₪ דמי מנוי: 25 ₪
דקת שיחה: 70 אג'57  אג' ל-SMS
   299 ₪   101 ₪
סלקום "משתלם לבחור" .            

דמי מנוי: 10 ₪ 156.80 עבור 320 דקות, דקת חריגה ב- 49 אג', SMS  ב-60 אג'
   212 ₪   דמי מנוי: 19.80 ₪ דקת שיחה: 79.66 אג'
64 אג' ל-SMS
  331 ₪     119 ₪  
מירס תשלום חודשי: 26.90 ₪, 53 אג' לכל דקה, 42 אג' לווקי טוקי, 200 דקות ל2 יעדים ב- 15 אג', SMS 39 אג'   223 ₪ דמי מנוי: 27 ₪
דקת שיחה: 55 אג'39  אג' ל-SMS
  239 ₪   16 ₪

הסכומים הסופיים מעוגלים.

SMS : נלקח בחשבון מחיר כולל קישוריות (מחיר SMS בתוך אותה רשת סלולרית יוזיל עלות שליחת SMS ב-3 אג').

הערות חשובות לטבלה:

1.       בפלאפון ההפרש בין מסלול ללא התחייבות למסלול עם התחייבות נראה קטן יחסית בגלל שכל התוכניות בפלאפון שהן בהתחייבות כוללת חבילת גלישה בסיסית של  39.90 ש"ח. גם באורנג' העלות של בנק הדקות כוללת בתוכה גם חבילת גלישה, מה שמקטין את ההפרש בין המסלולים. בפועל העלות לדקה במסלולים עם התחייבות זולה עוד יותר מהעלות לדקה ללא התחייבות ממה שרואים בטבלה.

2.       דבר נוסף שמגדיל את ההפרש בין המסלולים, מעבר למה שרואים בטבלה, הוא שבמסלולים ללא התחייבות לא תוכלו לקבל זיכויים והטבות מיוחדות- כמו למשל הטבות ניוד, החזרים בגין שימוש, הנחות בעלויות מכשירים ועוד.

מסלולים ללא התחייבות- לא לצרכנים כבדים

אם אתם לא רוצים להתחייב ומדברים מעט יחסית, תוכלו לבחור במסלול ללא התחייבות. אך ככל מדברים יותר ההפרש בעלויות בין מסלול עם התחייבות למסלול ללא התחייבות הופכים לגדולים, והסכומים אשר משתמש כבד יידרש לשלם במסלולים ללא התחייבות יכולים להגיע לסכומי עתק. אם אתם מדברים הרבה יחסית ומחליטים להתחייב למסלול אף על פי שלא בטוח שתישארו בחברת הסלולר כל תקופת ההתחייבות, חשוב לברר כיצד ניתן להקטין עלויות במידת הצורך. חשוב לברר אופציה זו היטב ובמה בדיוק היא כרוכה לפני שמתחייבים.  

לסיכום, יש לשקול כל מקרה לגופו, אבל כדאי להכיר את האלטרנטיבה אשר מציעות החברות אשר אינה כוללת התחייבות. אם לא מציעים לכם אותה- דעו שהיא קיימת ודרשו אותה, (ובדקו גם את אופציית הפרי פייד שגם יכולה להתאים). אף על פי שמדובר באלטרנטיבה יקרה לעתים היא משתלמת יותר מאשר תשלום קנס בגין הפרת התחייבות.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  חבילות סלולר

תגובות