"ד"ר זְכוּת מימוש זכויות רפואיות" הינה חברה למימוש זכויות רפואיות אשר מסייעת בקבלת זכויות מהרשויות: מס הכנסה, ביטוח לאומי וחברות הביטוח הפרטיות....
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
כל מה שצריך לדעת על מימוש זכויות רפואיות: מי זכאי להחזרים והטבות, מה תקבלו במקרה של אובדן כושר עבודה, אילו הטבות מקנה נכות נפשית, כיצד ניתן לקבל תו נכה, אילו חברות יוכלו לסייע לכם בתחום - זכותי, לבנת פורן, יד מכוונת, זכותג, מגן מומחים, לרווחה, שלכם, עצה טובה, וולך, החברה המרכזית למימוש זכויות, מזור, שובל, פסגה מימוש זכויות רפואיות, זכות ויוזמה ועוד.
אולי אתם זכאים להטבות או הנחות בגלל מצבכם הרפואי וכלל לא ידעתם? ישראלים רבים עדיין לא מממשים את זכויותיהם הרפואיות.
אם אתם סובלים מבעיה רפואית מתמשכת, מחלה קשה, כאבים וכדומה, או אם נפצעתם במקום עבודה או פיתחתם מחלה בעקבות עבודתכם, ייתכן מאוד ואתם זכאים להחזרים והטבות. ישנן חברות שמסייעות במימוש זכויות רפואיות, הגשת תביעת נכות נפשית או פיזית, תביעת אובדן כושר עבודה ועוד. מחפשים חברה למימוש זכויות רפואיות? אלה החברות הפועלות היום בתחום זה בישראל הן: כל זכות, יד מכוונת, לבנת פורן, זכותי, מגן מומחים, שלכם, זכותג, עצה טובה, וולך, החברה המרכזית למימוש זכויות, מזור, שובל, זכות ויוזמה ועוד.
כאן תקבלו מידע על מימוש זכויות רפואיות ותוכלו לפנות לנציג לקבלת מידע נוסף ולהתחלת תהליך.
במקרה של מחלה מתמשכת או פציעה אדם זכאי לזכויות רפואיות המתבטאות בין היתר בקצבאות והטבות מרשויות המדינה (ביטוח לאומי, רשות המיסים), ומביטוחים פרטיים אשר ברשותו. בעמוד זה ריכזנו מידע רב על מימוש זכויות רפואיות לפי מצבים בריאותיים שונים.
בין הקצבאות המוכרות יותר ניתן למצוא את קצבת נכות כללית, אשר משולמת למי שאינו יכול לעבוד עוד בגלל מצבו הבריאותי. על מנת לקבל קצבה זו, יש צורך לעבור ועדות רפואיות ומומלץ להתכונן אליהן עם גורם מקצועי על מנת להגיע למיצוי מקסימלי של הזכויות הרפואיות האפשריות.
סכום הקצבה נע בין כ-2000 ועד מעל 3000 ש"ח לחודש, והוא תלוי בכמה אחוזי נכות יקבעו לכם בועדה.
עוד קצבה מוכרת יחסית היא קצבת ילד נכה - אשר משולמת ע"י הביטוח הלאומי להורים אשר ילדיהם סובלים מלקויות קשות. גם כאן מדובר על כמה אלפי שקלים בחודש, בדומה לקצבת נכות כללית, והסכון המדוייק נקבע לפי ועדה, שאליה כאמור מומלץ לגשת בליווי של גורם מקצועי מומחה בתחום לקבלת מירב הזכויות הרפואיות האפשריות.
הביטוח הלאומי מציע הטבות ניידות לסובלים ממחלה או פציעה אשר פוגעים ביכולת הניידות. העזרה ניתנת בצורת קצבת ניידות ובצורת תו נכה למכוניות אשר נמצאות בבעלות נכה או משמשות להסעת נכה.
אם נפגעתם בתאונה אישית, בתאונת דרכים או בתאונת עבודה, מומלץ לבדוק זכאות לקצבה זמנית מהביטוח הלאומי. כנ"ל אם נפגעתם בזמן ביצוע התנדבות (ההתייחסות להתנדבות דומה לנפגעי עבודה).
בנוסף לקצבאות אשר פורטו מעלה, הביטוח הלאומי מציע קצבה לשירותים מיוחדים אשר תקפה עד גיל פרישה. קצבה זו ניתנת לזקוקים לעזרה סיעודית בפעולות היומיות, בינהן אכילה, רחצה, ניידות בבית, הפרשות, או השגחה קבועה למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים.
סכום הקצבה נע בין כ-1400 ש"ח לחודש ועד כ-5300 ש"ח בחודש עבור התלויים לחלוטין באדם אחר בכל שעות היממה. הסכום יקבע לפי אחוזי הנכות שתקבע ועדה רפואית של הביטוח הלאומי.
שימו לב, אם האדם הסיעודי הינו מעל גיל פרישה אז מדובר על איזור שונה של מימוש זכויות רפואיות לגיל השלישי- כאן מדובר על גמלת סיעוד מביטוח לאומי, ועל תביעת ביטוח סיעודי פרטי. הקצבה הן הציבורית והן הפרטית משולמות על מנת לסייע כספית ובאמצעים נוספים לטיפול בקשיש הנדרש לשירותי סיעוד קבועים.
אחד התחומים אשר לא מספיק ידועים ומדוברים הם הזכויות הרפואיות המגיעים במקרה של נכות נפשית.
אלה זכויות שקשה יותר להשיג מאשר במקרה של נכות רגילה, כי ההוכחה כאן מורכבת יותר, ולכן במקרים אלה מומלץ במיוחד להעזר בגוורם מומחה.
המצבים הנפשיים אשר מזכים בקצבת נכות נפשית: דיכאון, פוסט טראומה, מאניה דיפרסיה, סכיזופרניה ועוד.
יש כאן חשיבות רבה לאחוזי הנכות הנפשית שביטוח הלאומי יקבע ע"י הועדה, מהם תיגזר גובה הקצבה.
אולם לא מדובר רק בקצבת נכות נפשית מביטוח לאומי, חלק מהמצבים הנפשיים יכולים לזכות בקצבת אובדן כושר עבודה עבור מתמודדי נפש מתחת לגיל פרישה.
אחת הזכויות החשובות הינה םטור ממס הכנסה, בחלק מהמקרים היא יכולה להינתן גם רטרואקטיבית עד 7 שנים אחורה. יש אנשים שעבורם המשמעות של הטבה זו היא סכום גדול של כסף שיסייע מאוד בהתמודדות עם המצב הבריאותי החדש.
לסיכום, רשויות המדינה וחברות הביטוח הפרטיות מציעות קצבאות נכות מסוגים שונים והטבות נוספות אשר כדאי להכיר. תוכלו לקרוא הרבה מידע נוסף לגבי כל אחד מהמצבים הרפואיים הספציפיים בעמוד זה.
הנה רשימה חלקית של חברות למימוש זכויות רפואיות הפועלות כיום בישראל, סקירות ומידע אודותיהן ניתן מצוא אצלנו בכמהזה בריאות: זכותי, יד מכוונת, לבנת פורן, שובל, שלכם, מזור, עצה טובה, וולך, החברה המרכזית למימוש זכויות ועוד.
למרבה הצער, רבים שוכחים, מתביישים או חוששים מבירוקרטיה ונמנעים ממימוש זכויות רפואיות המגיעות להם כחוק מביטוח לאומי, מקרנות הפנסיה, מרשות המיסים ועוד. אנו בכמהזה בריאות מקווים שקריאת מידע על התחום אצלנו תעודד את הקוראים למימוש הזכויות המגיעות להן ולבני משפחתם.
במקרה של אובדן כושר עבודה מוצעות לא מעט זכויות מרשויות המדינה וחברות הביטוח הפרטיות. כדאי להכיר את כל האפשרויות וגם את הדרך הנכונה להשיג את מירב הזכויות. כתבנו סקירה יעודית על נושא זה תוכלו לראות אותה כאן למעלה.
לסובלים מנכות נפשית יש אפשרות למימוש זכויות רפואיות מול מגוןו גורמים ממשלתיים ופרטיים. תוכלו לקרוא את כל המידע על הזכויות הללו בסקירת קצבת נכות נפשית.
כל זכות אשר קשורה למחלה או פציעה, בין היתר: נכות כללית, תאונות מקצוע, הכנה לועדה רפואית, בקשה לתו נכה, בקשה לגמלת סיעוד, פטור ממס הכנסה, אובדן כושר עבודה ועוד.
בהחלט. חברות רבות מסייעות בקבלת תו נכה ממשרד התחבורה (ניתן לעשות זאת גם בצורה עצמאית ללא סיוע). תו נכה מזכה בהטבות כספיות ואחרות מעבר לנושא החניה הנגישה. למידע נוסף על תו נכה מוזמנים לעיין בסקירה שהכנו בנושא בעמוד מימוש זכויות רפואיות בכמהזה בריאות.