
ישראליות וישראלים רבים המתמודדים עם קשת רחבה של מצבים נפשיים כמו דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, סכיזופרניה, ועוד, ממשיכים בשגרת חייהם. רבים מהם כלל לא מודעים לזכויות והטבות שמגיעות להם מהמדינה על רקע מצבם הרפואי. לא מעט אפילו לא מבררים בנוגע לזכאויות וזה נובע מכמה גורמים. חלק מזה נובע מההעדפה להימנע מתקשורת עם הרשויות - הביטוח הלאומי, מס ההכנסה, וחברות הביטוח, וחלק מזה נובע מחוסר הרצון להתמודד עם המושג "נכות". למרות זאת, מגיע לכם לקבל את הזכויות שלכם.
נכות נפשית
הכרה בנכות נפשית ניתנת כתוצאה מהפרעות ומחלות בתחום הנפש. המצבים הללו עלולים לנבוע ממצב בריאותי, טראומה כלשהי, או פציעה. קיים מנעד רחב של מצבים, החל מדיכאון קל ועד למחלות קשות יותר. המצבים המוכרים יותר הם אלו הדורשים השגחה ואף אשפוז, אך ההכרה והזכויות ניתנות גם במצבים קלים יותר שפוגעים בתפקוד החברתי וביכולת התעסוקה של החולה, גם כאשר הפגיעה היא חלקית.
קצבת נכות נפשית
כדי לקבוע קצבת נכות נפשית יש לקבוע תחילה קביעת נכות רפואית. תביעה לקצבת נכות למתמודדי נפש יכולה להיעשות במסגרת הליך התביעה לקצבת נכות מהביטוח הלאומי. לקצבת נכות זכאים תושבי ישראל מגיל 18 ועד גיל פרישה, עקב ליקוי רפואי, כולל בתחום הנפש, שפוגע ביכולתם לעבוד ולהשתכר. מי שכתוצאה מהנכות הנפשית נפגעת יכולתם להתפרנס, זכאים לקבל קצבת נכות כללית ושירותי סל שיקום ממשרד הבריאות. כל זאת, אם הוועדה הרפואית קבעה לפחות 40 אחוז נכות נפשית ומעלה.
אחוזי נכות נפשית
לאחר שתגישו תביעה לקבלת קצבת נכות נפשית, ועדה רפואית תבחן את התיק. כל ליקוי וכל סעיף בבקשה ייבחנו לעומק כדי לבדוק את מידת החומרה וההשפעה על התפקוד בשגרת היום-יום. ישנה חשיבות רבה להגשה נכונה של הטפסים על מנת לקבוע את אחוזי הנכות שיאפשרו מיצוי זכויות מלא. אחוזי הנכות ייקבעו על ידי הוועדה בהתאם לטפסים, מסמכים, וצילומים שהגשתם, וכן בחלק מהמקרים גם בדיקה רפואית.
הוועדה תקבע דרגת אי-כושר אם נקבעו 40% נכות נפשית לפחות, או 60% במקרה שישנם כמה ליקויים, או 50% לעקרת בית. על פי דרגת אי הכושר תיקבע זכאות לקצבת נכות. חשוב להדגיש כי גם במקרים קלים יותר של מי שלא נמצאו זכאים לקצבה, מגיעות זכויות שונות ששוות הרבה מאוד כסף. כדי לוודא שבסופו של דבר תמצו את מלוא הזכויות המגיעות לכם, יש חשיבות לסיוע של מומחים לזכויות רפואיות.
מעוניינים בסיוע של חברה למימוש זכויות רפואיות? לחצו כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם

דיכאון וחרדה
דיכאון היא הפרעת נפש שתפוצתה בעולם המערבי הולכת וגוברת. חלק מהסובלים מדיכאון לא מסוגלים לעבוד מספיק כדי להתפרנס והם זכאים לקצבת נכות או הטבות אחרות הקשורות לאובדן כושר עבודה. המוסד לביטוח לאומי מכיר במצבים של הפרעות חרדה, הפרעות תלויות דחק, הפרעות נפשיות המתבטאות בתסמינים גופניים, והפרעות נוספות במצב הרוח לקבלת דרגת נכות נפשית. במקרים של דיכאון עם תסמינים קלים, טיפול תרופתי, והפרעה תפקודית בינונית ניתן לקבל 20 אחוז נכות נפשית. במקרים של הפרעה קשה יותר ניתן לקבל 40 אחוז נכות נפשית וניתן להגיע גם עד 100% נכות.
פוסט טראומה
אזרחים רבים שמשרתים בכוחות הביטחון נחשפו לאירועים קשים שעלולים לגרום לפוסט טראומה. זו בעיה מוכרת גם אצל נשים ואנשים אחרים שחוו פגיעה רגשית, מינית, או תאונה קשה שהובילה למחלה. ניתן לקבל 20 אחוז נכות נפשית במקרים בהם ההפרעה עם הגבלה בינונית בכושר התפקודי. ככל שההפרעה בעלת סימנים ניכרים יותר, עם הפרעות בריכוז ובחשיבה, ומגבילה את הכושר התפקודי באופן ניכר, אחוזי הנכות שייקבעו יהיו גבוהים יותר.
סכיזופרניה
סכיזופרניה היא קשת של מצבים בתחום הנפש. אחוזי הנכות ייקבעו לפי סוגי ההפרעה. במצבים קלים, או במצבים שבהם חלה נסיגה במחלה, יהיו זכאויות של 20 אחוז נכות נפשית, 40 אחוז נכות נפשית, ועד 70%. במקרים של אשפוז מלא תיקבע 100% נכות. במקרי סכיזופרניה ניתן לקבוע נכות וזכאות להטבות הכלולות בסל השיקום ללא זימון לוועדה רפואית.
מאניה דיפרסיה
רבים מהסובלים ממאניה דיפרסיה לא יכולים להתפרנס כראוי, או לא יכולים לעבוד בעבודה מסודרת ולאורך זמן. אם הביטוח הלאומי קובע 40 אחוז נכות נפשית ומעלה, ניתן לקבל קצבת נכות כללית. בנוסף קיימת זכאות לתוכנית השיקום של משרד הבריאות, עם זכויות והטבות כמו דיור מוגן, תעסוקה נתמכת ועוד.
ליווי דיסקרטי ותומך
על מנת שתוכלו למצות את מלוא הזכויות שלכם, בין דרך קצבת נכות נפשית דרך הביטוח הלאומי ובין אם בהטבות והקלות בתשלומי מיסים דרך מס ההכנסה, השאירו את פרטיכם כאן ונציג מקצועי ייצור איתכם קשר בהקדם האפשרי. בשלב הראשון אינכם חייבים להשאיר שם מלא ומובטחת לכם דיסקרטיות מוחלטת וליווי תומך. מגיע לכם לקבל את כל הזכאויות וההטבות, והן שוות הרבה כסף.
מימוש זכויות רפואיות - חברות בתחום

החברה המרכזית למימוש זכויות

תביעת ביטוח סיעודי - מגן מומחים

לרווחה - מימוש זכויות רפואיות

ד"ר זְכוּת- מימוש זכויות רפואיות
