דלג לתוכן

פיברומיאלגיה זכויות - מה מגיע לסובלים מפיברומיאלגיה?

מה זה פיברומאלגיה? מהם התסמינים? אילו טיפולים קיימים להקלה על התסמינים? מה הן הזכויות המגיעות לסובלים מפיברומאלגיה? כל המידע במדריך הבא

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

זקוקים לסיוע מקצועי במימוש זכויות רפואיות?

פיברומאלגיה הינה תסמונת על תסמונת שמתאפיינת בכאבים כרוניים ומפושטים בשרירים, במפרקים, ובשלד, ומכאן בא שמה העברי - דאבת השרירים. בשונה ממחלות דומות, הכאבים לא מגיעים מרקע דלקתי. התסמינים הנפוצים דומים יחסית למחלת השפעת, וכוללים סחרחורות, חום גוף לא תקין (אך לא גבוה מדי), רגישויות לאור, לרעש, ולריח, וכן להפרעות בשינה, לעייפות, לכאבי ראש, ולקשיים בריכוז ובזיכרון. אנשים, ובמקרה של פיברומיאלגיה בעיקר נשים, שאובחנו כלוקים בתסמונת, עשויים להיות זכאים למימוש זכויות רפואיות ולקצבאות שיפורטו בכתבה הבאה.

כמה אנשים סובלים מפיברומיאלגיה

תסמונת פיברומיאלגיה אינה קלה לאבחון ולפי ההערכות כ-5% מאוכלוסיית העולם סובלת ממנה. בגלל הקושי לאבחן אותה ומשום שרבים שלוקים בה כלל לא הולכים לאבחון, הנתונים הרשמיים מראים על 2% עד 2.5% מכלל האוכלוסייה, מהם בעיקר נשים, אך גם גברים ואפילו ילדים לוקים בה. את התסמינים העיקריים מנינו בפתיחה, ולעומת מצבים אחרים שמאפשרים מימוש זכויות רפואיות זה נשמע פשוט, לכאורה. אבל פיברומיאלגיה כלל אינה פשוטה ומי שלוקה בתסמונת סובלים מאוד והתפקוד היומי שלהם נפגע באופן משמעותי כתוצאה מכאבים רבי עוצמה בלתי נשלטים, ועייפות כרונית שמשתלטת על החיים. 

הגורמים להתפרצות פיברומיאלגיה

עדיין אין מידע מלא שמצליח למפות את הגורמים להתפרצות פיברומיאלגיה, מה שמקשה על ירידה לשורש הבעיה. 

בין הסיבות שידועות ככאלו שעלולות להוביל להתפרצות התסמונת:

תאונות, חבלות ופציעות: נמצא קשר בין חבלות בעמוד השדרה או בראש, פציעות בתאונות, וזיהומים נגיפיים כמו מחלת הנשיקה. 

לחץ נפשי ודיכאון: גם מצב של סטרס נפשי ומצבי דיכאון כרוניים נמצאו קשורים להתפרצות פיברומיאלגיה.

גנטיקה: רבים מהסובלים מתסמיני פיברומיאלגיה נמצאו בעלי היסטוריה משפחתית של תסמיני המחלה. 

זקוקים לסיוע מקצועי במימוש זכויות רפואיות? לחצו כאן ונציגי חברה מובילה בתחום יחזרו אליכם בהקדם

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד

תרופות וטיפולים במסגרת קופות החולים

במסגרת מימוש זכויות רפואיות, עוד לפני שמגישים תביעה לקצבאות כמו תביעת אובדן כושר עבודה, ניתן לקבל מגוון טיפולים במסגרת קופות החולים. מבוטחות ומבוטחים שמוגדרים כחולים כרוניים זכאים לפטור מתשלום עבור תרופות עד תקרה מסוימת. יש לבדוק עם קופת החולים מהי תקרת התשלום עבור חולים כרוניים. 
הסובלים מפיברומיאלגיה זכאים גם לטיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה, טיפולים במים. במקרים של קבלת טיפול במרפאת כאב מוכרת יותר משנה, תינתן אפשרות להגיש בקשה לקבלת קנביס רפואי. במצבים מסוימים ישנן זכאויות גם לטיפול ואבחון פסיכולוגי על ידי פסיכולוגים רפואיים או שיקומיים. 

טיפול בתא לחץ לסובלים מפיברומיאלגיה

מחקרים מצאו כי טיפול בתא לחץ עשוי לסייע להפחית את הכאב הכרוני שמלווה את הסובלים מהתסמונת. אלו טיפולים שבשלב זה אינם כלולים בסל הבריאות והתשלום עליהם נעשה באופן פרטי. אם יש לכם ביטוח בריאות באחת מחברות הביטוח, מומלץ לבדוק אפשרות למימון או סבסוד עלות הטיפולים. 

פיברומאלגיה זכויות - מימוש זכויות רפואיות לחולי פיברומיאלגיה

ישנם מקרים שבהם התפרצות פיברומיאלגיה מקנה את הזכות להגיש תביעה לקצבה מהביטוח הלאומי:

תאונת עבודה: אם התסמונת נגרמה בשל תאונת עבודה ניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי. התהליך דומה אם ההתפרצות נבעה מתאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה. הזכאות לפיצוי ניתנת אם הוועדה הרפואית קבעה 9% נכות לפחות. 

שירות בכוחות הביטחון - שב״ס, משטרה, צבא: בהתאם למקרה, ניתן להגיש תביעה אל הביטוח הלאומי או אל משרד הביטחון. פיצוי ישולם אם הוועדה תקבע נכות של 10% לפחות, ונדרשים לפחות 20% נכות עבור תשלום גמלה. התהליך דומה גם בפגיעה בפעולות איבה. 

מקרים אחרים: אם ההתפרצות נבעה מסיבות אחרות, ניתן להגיש תביעת קצבת נכות כללית. אם הוועדה תקבע נכות של 40% לפחות, תשולם הקצבה. רק אם החולה תוכיח או יוכיח שכושר העבודה נפגע ב-50% או יותר, ניתן להגיש תביעת אובדן כושר עבודה. 

מימוש זכויות פיברומאלגיה

הקשיים להוכיח נכות ואובדן כושר עבודה 

במקרים לא מעטים הסובלים מתסמונת פיברומיאלגיה מתקשים להוכיח את זכאותם לקצבת נכות וכך הגשת תביעת אובדן כושר עבודה מצידם נדחית. הסיבה לקושי הזה, היא משום שלא פשוט להוכיח לחברי הוועדות הרפואיות שמדובר בכאב אקוטי, משמעותי, כרוני, ומתמשך. כאב הוא נושא סובייקטיבי והיכולת להתמודד איתו משתנה מאדם לאדם. 

תסמונת פיברומיאלגיה גורמת למחלות ולתסמינים מעולמות שונים, כמו כאבי ראש, כאבי שרירים, בעיות נפשיות, הפרעות שינה, ועוד. לא תמיד חברי הוועדה מאבחנים שאכן מדובר בפיברומיאלגיה ולעיתים משייכים את התסמינים למחלות אחרות. 

פיברומיאלגיה עדיין לא מופיעה ברשימת הליקויים והמחלות שמזכות באחוזי נכות רפואית. היא עדיין לא מוגדרת כמחלה אלא כתסמונת. מכיוון שהביטוח הלאומי עדיין לא סיים את ההכרה במחלה, ההתייחסות בשלב זה נקבעת לפי סעיף בתקנה שמתייחסת למחלות של עצמות ופרקים (סעיף 35). 

אם יש בקרן הפנסיה או בביטוח המנהלים שלכם סעיף אובדן כושר עבודה, ייתכן שתהיו זכאים לפיצוי. זהו סעיף ביטוחי שקיים כמעט בכל הפוליסות, שכיום אפילו עצמאים רבים רוכשים אותו. סעיף אובדן כושר עבודה מקנה פיצוי כספי במצבים של אובדן כושר העבודה שנגרם בשל תאונה או מחלה. לצורך מימוש הסעיף הזה מוגדרת פיברומיאלגיה כמחלה כרונית. 

אז איך להצליח בתהליך מימוש זכויות פיברומיאלגיה

קודם כל להיות נחושות ונחושים, ולדעת כי מימוש זכויות בשל פיברומיאלגיה זו זכות בסיסית שמגיעה לכם. אל תיבהלו מהבירוקרטיה, אל תחששו מהוועדה הרפואית ומהמוסד לביטוח הלאומי. 

עכשיו מגיע הקטע העיקרי - איסוף מסמכים רפואיים שמוכיחים שמדובר בתסמונת פיברומיאלגיה. בראש ובראשונה מדובר כמובן באבחנה מהרופא המטפל שמדובר בפיברומיאלגיה. הוסיפו חוות דעת מפורטת ככל הניתן שבה יצוינו כל המגבלות שמפריעות לכם בחיי היום-יום. אל תסתפקו במשפט כללי כמו ״אני סובלת מכאבים לאורך כל היום״, אלא ממש לתאר איך הכאבים האלו מפריעים, באיזה אופן הם פוגעים, אילו פעולות קשות לביצוע כתוצאה מהכאבים, וכדומה.

אחרי שאספתם את כל האישורים, חוות הדעת, והטפסים - הגיע הזמן להגיש את התביעה למוסד לביטוח הלאומי. כמו כל הגשת תביעה לביטוח הלאומי, גם מימוש זכויות פיברומיאלגיה ניתן לעשות לבד, אבל בגלל הקושי להוכיח את הקשר בין הנכות או אובדן כושר עבודה חלקי או מלא לבין התסמונת הייחודית הזו, ובגלל שהיא עדיין לא ברשימת המחלות שמזכות בקצבאות, מומלץ לעשות זאת בסיוע מומחי מימוש זכויות רפואיות.

בחברות למימוש זכויות ידעו להפנות אתכם לטפסים ולאישורים המדויקים, ויוכלו לסייע לכם להגיש אותם. מכיוון שהחברות הללו יכולות לגבות תשלום רק על בסיס הצלחה וכאחוזים מהפיצוי או הקצבה, כבר בשלב שיחת הייעוץ תוכלו לדעת אם יש לתביעה שלכם סיכוי להתקבל. 

זקוקים לסיוע מקצועי במימוש זכויות רפואיות? לחצו כאן ונציגי חברה מובילה בתחום יחזרו אליכם בהקדם

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד

מימוש זכויות רפואיות פיברומאלגיה - שאלות ותשובות

מהם הגורמים להתפרצות פיברומיאלגיה?

בין הסיבות שידועות ככאלו שעלולות להוביל להתפרצות התסמונת: חבלות בעמוד השדרה או בראש, פציעות בתאונות, זיהומים נגיפיים כמו מחלת הנשיקה, לחץ נפשי ודיכאון, ומאפיינים גנטיים. עדיין אין מידע שמצליח למפות באופן מלא את הגורמים להתפרצות פיברומיאלגיה, מה שמקשה על ירידה לשורש הבעיה. 

פיברומיאלגיה זכויות - באילו מקרים ניתן מימוש זכויות לחולי פיברומיאלגיה?

פיברומיאלגיה זכויות - אם התסמונת נגרמה בשל תאונת עבודה ניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי. התהליך דומה אם ההתפרצות נבעה מתאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה. ניתן להגיש תביעה גם במקרים שההתפרצות אירעה במסגרת שירות צבאי, במשטרה, או בשב״ס. ישנם מקרים נוספים שמאפשרים הגשת תביעת נכות כללית. 

אילו תרופות וטיפולים ניתנים לסובלים מתסמונת פיברומיאלגיה?

בין התרופות וההטבות: פטור מתשלום עבור תרופות עד תקרה מסוימת, טיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה, ואפשרות להגיש בקשה לקבלת קנביס רפואי לטיפול בכאב. במצבים מסוימים ישנן זכאויות גם לטיפול ואבחון פסיכולוגי על ידי פסיכולוגים רפואיים או שיקומיים.

איך להצליח להוכיח זכאות מימוש זכויות פיברומיאלגיה?

יש לאסוף את כל המסמכים הדרושים, ובהם אבחנה מהרופא המטפל שמדובר בפיברומיאלגיה. לצרף חוות דעת רפואית מפורטת ככל הניתן איך תסמיני המחלה פוגעים בחיי היום-יום. לא לחשוש מהבירוקרטיה ולא לפחד מהוועדה. שירות מקצועי של חברת מימוש זכויות רפואיות עשוי לסייע בהגשת התביעה. 

מימוש זכויות רפואיות - סקירות בתחום

מימוש זכויות רפואיות - המדריך השלם

פגיעה בעבודה, קצבאות נכות, קצבת נכות ביטוח לאומי, קצבת ילד נכה, תו נכה, החזרים, הקלות ופיצויים - המדריך שעושה סדר בהטבות שמגיעות לכם ואתם אולי לא...

סיוע מקצועי למימוש זכויות רפואיות

בישראל פועלות מספר חברות מובילות שמסייעות במימוש זכויות רפואיות, קבלת החזרים והטבות, קצבאות וסכומי כסף גדולים במגוון מצבים בריאותיים. אילו חברות...

קצבת נכות נפשית - המדריך למימוש זכויות על רקע נפשי

זכאויות לקצבת נכות נפשית מגיעות גם לחלק מהמקרים הקלים והבינוניים של פגיעה נפשית כמו חרדה, דיכאון, מאניה דיפרסיה מתונה ועוד. כך תוכלו לממש את...

מימוש זכויות רפואיות הנובעות מאובדן כושר עבודה

הסקירה המלאה על הזכויות המגיעות במקרה של אובדן כושר עבודה: באילו מקרים אפשר להגיש תביעות אובדן כושר עבודה, מהם הקריטריונים למימוש הזכויות הרפואיות...