ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
חברות האינטרנט מציעות מבחר חבילות במהירויות משתנות שעד לא מזמן נחשבו למדע בדיוני. איך משווים מחירים, מקצצים בהוצאות ומוצאים אינטרנט ביתי הכי זול? בדקנו
התחרות בשוק האינטרנט הביתי לא מאטה לרגע, במיוחד לאור הרפורמה ששמה סוף לטרטור הצרכני בין שירות הלקוחות של ספקית האינטרנט לבין שירות הלקוחות של התשתית. חברות האינטרנט משנות את התעריפים מעת לעת, וכן את מהירות הגלישה שמוצעת תמורת מחיר מסוים. כדי למצוא איזה אינטרנט ביתי הכי זול, צריך לעשות השוואת מחירים, וגם אחרי שכבר רכשתם חבילה לא לנוח, ולהמשיך לחפש איזו חברה מציעה את ההצעות המשתלמות ביותר.
בואו נתחיל עם הסבר קצר על האינטרנט הביתי בישראל. כדי להתחבר לעולם החיצון אנחנו צריכים תשתית שתאפשר את הגלישה וספק שיאפשר לנו את השירות. ננסה להסביר את זה הכי פשוט שאפשר: התשתית היא הצינור שמעביר את המידע שאנחנו מחפשים ברשת, היא הקישור בין המחשב הנייד, הסמארטפון, הטאבלט, או כל ציוד אחר שבאמצעותו אנחנו גולשים ברשת הביתית, לבין האתר או האפליקציה שאליהם אנחנו נכנסים. ספק האינטרנט מעביר את המידע מהאתר או השרת שאליו גלשנו, אל ציוד הקצה שלנו.
בעבר הדרך היחידה להצטרף לשירות אינטרנט בישראל הייתה לרכוש שתי חבילות נפרדות - אחת מספקית תשתית והשנייה מספקית גלישה. עד אז נאלצנו להתקשר לשתי חברות, לשני שירותי לקוחות ואם יש בעיות - כבר ניחשתם, להתקשר לשני מספרי תמיכה טכנית. הצורך לרכוש שני שירותים מחברות שונות הקשה מאוד על השוואת מחירים כדי למצוא אינטרנט ביתי הכי זול, משום שלכל עלות תשתית היינו צריכים להשוות חבילה של הספקית, לעשות הצלבות, השוואת מהירויות, בקיצור - יותר קל לכתוב תזה לתואר באוניברסיטה.
בנוסף, פעמים רבות לא הייתה התאמה בין שתי התוכניות, כך למשל ספקית אינטרנט שכנעה אותנו להצטרף למהירות 100 מ״ב, בזמן שספקית תשתית אפשרה רק 50 מ״ב. צרכנים שעברו לתשתית חדשה עם ספקית חדשה חשבו שהספיק לשנות את התוכנית רק בשירות הלקוחות של התשתית והמשיכו לשלם לספקית שכבר לא צרכו את שירותיה, ואנחנו לא צריכים לספר לכם על כאב הראש ובזבוז הזמן בהתקשרויות הלוך וחזור האלה בין החברות.
לאחר מכן, היו כל מיני רפורמות כמו בנדל, בנדל הפוך והשוק הסיטונאי, כולן ניסו לפשט את תהליך של השוואת אינטרנט ביתי הכי זול וקבלת שירות טוב יותר על ידי רכישת השירותים מחברה אחת, אך עדיין היו שתי חשבוניות, שני סוגי שירותים שונים, והכי גרוע - הטרטור בין הספקית לתשתית המשיך. הרפורמה שנכנסה לתוקף באפריל 2022 מחזירה את השליטה לידיים של הצרכנים - כלומר אתם, וכעת מתבצעת רכישה מול חברה אחת, עם שירות לקוחות אחד, חשבונית אחת ויחידה וכתובת אחת בודדה לבעיות.
בישראל יש כיום שלוש תשתיות אינטרנט:
תשתית בזק הוותיקה, תשתית הוט (כבלים), ותשתית פייבר - סיבים אופטיים שמציעות מגוון חברות דוגמת פרטנר, סלקום, אנלימיטד וגם הוט ובזק.
סיב אופטי הוא הכוכב החדש של האינטרנט בישראל מאפשר אינטרנט ביתי הכי זול עבור מהירויות שבעבר אפילו לא העזנו לדמיין. תשתית סיבים אופטיים, שמותגה כאן כתשתית פייבר, בנויה על סיבים אופטיים. הסיבים האופטיים מעבירים אור מקצה לקצה ומסוגלים להעביר מידע אדיר למרחקים עצומים. חבילות הגלישה ה״איטיות״ ביותר בתשתית פייבר הן 300 מגה, והן מגיעות גם עד 2.5 ג׳יגה, כלומר 2,500 מגה ואפילו עד 5 ג'יגה. רוצים להוריד סדרה לבינג׳? לא תספיקו להכין כוס קפה בזמן שהסדרה כולה יורדת.
בישראל פועלות כמה חברות שמוכרות שירותי ספק ותשתית. שימו לב, לא ניתן יותר לרכוש שירותי ספק בלבד או תשתית בלבד, אלא רק ספק ותשתית משולב.
בזק: אחת מקבוצות התקשורת הגדולות בישראל שמציעה ללקוחותיה חבילות שונות של תשתית וספק בזק במהירות של 100 ו200 מגה. בנוסף, חבילות במהירות של 300 ו-600 מגה ו-1 ו-2.5 ג'יגה המבוססות על תשתית הסיבים של בזק Bfiber.
הוט: אפשר להצטרף לחבילות בתשתית כבלים במהירות 200 ו-500 מגה, או לאינטרנט פייבר של הוט על תשתית הסיבים האופטיים של החברה במהירויות 300, 600, 1000 ו- 5000 מגה.
סלקום: סלקום משווקת שלוש חבילות אינטרנט בתשתית הסיבים של בחברה תחת השם סלקום פייבר, במהירויות 300, 600, 1000, 2500 ו- 5000 מגה.
פרטנר: חברת התקשורת הוותיקה מציעה אינטרנט במהירות עד 100 מגה במסגרת חבילת הטריפל שלה לצד שלושה מסלולי פייבר, אינטרנט ביתי בתשתית סיבים אופטיים במהירויות 300, 600 ו-1000 מגה.
019 מובייל: מציעה אינטרנט בתשתית טלפון במהירות עד 100 מגה, או מסלולי פייבר במהירויות 500 ו-1,000 מגה על תשתית אנלימיטד.
018 אקספון: משווקת חבילות 100 ו-200 מגה בתשתית בזק, וחבילות פייבר במהירויות 500 ו-1000 מגה בתשתית אנלימיטד ובזק.
טריפל סי: משווקת חבילות 40, 100, 200, 500 ו- 1000 מגה בתשתית בזק.
גילת טלקום: משווקת חבילות אינטרנט סיבים אופטיים במהירויות של 300, 600, 1000 ו- 2500 מגה על תשתית בזק.
אינטרנט רימון: אינטרנט עם רמות הגנה שונות לציבור הדתי והחרדי, לגלישה בראש שקט ללא חשש להיקלע לתכנים שאינם הולמים את אורח החיים הדתי.
אינטרנט בתשתית בזק או הוט עד 200 מגה נע בין 69 שקלים בחודש ל- 109 שקלים בחודש. במקרים מסוימים אינטרנט במהירות 200 מגה יהיה זול יותר מחבילת גלישה במהירות 100 מגה. חלק מהחברות מציעות מבצעי הצטרפות עם מחירים נמוכים משמעותית בשלושת החודשים הראשונים. העלויות של אינטרנט רימון יהיו מעט יותר גבוהות ברוב המקרים, כיוון והן כוללות את עלויות סינון התכנים.
הנה טווחי המחירים עבור חבילות הגלישה בתשתית פייבר (נכון לאוגוסט 2023):
300 מגה: בין 69 שקלים ל-119 שקלים.
500 מגה: בין 97 שקלים ל-129 שקלים.
600 מגה: בין 69 שקלים ל-129 שקלים.
1000 מגה: בין 69 ל-150 שקלים.
2.5 ג׳יגה: בין 129 ל- 174 שקלים.
5 ג׳יגה: בין 189 ל- 199 שקלים.
כל המחירים הם לפני מבצעי הצטרפות לחודשים הראשונים ככל שיש כאלה ונכונים ליום הבדיקה באוגוסט 2023. כפי שניתן לראות, אינטרנט ביתי הכי זול הוא לאו דווקא במהירות הנמוכה יותר, כך שתמיד כדאי לחפש את ההצעה המשתלמת ביותר שאתם יכולים לקבל עבור המהירות הגבוהה ביותר.
תמיד ניתן לצפות במחירים העדכניים ולהשוות בין החבילות והחברות בעמוד ובטבלת ההשוואה של מחירי חבילות אינטרנט בלחיצה כאן
החברות שדרכן אפשר להצטרף לשירותי אינטרנט הן 019 מובייל, 018 אקספון, טריפל סי, הוט, סלקום, פרטנר, גילת טלקום ואינטרנט רימון. השירות ניתן על גבי תשתיות טלפון של בזק, כבלים של הוט, וסיבים אופטיים של אנלימיטד, סלקום, פרטנר, ובזק.
לא, נגמר העידן שבו אנחנו צריכים להתקשר לחברת תשתית ולחתום איתה על חוזה, ואחר כך להתקשר לספקית ולהצטרף לשירות אצלה. אין יותר לקבל שתי חשבוניות ואין טרטורים בין שני שירותי לקוחות. מעכשיו ההצטרפות היא דרך ספקיות האינטרנט והן הכתובת היחידה לכל בעיה. חלק מהספקיות מציעות אינטרנט על גבי תשתית מסוימת, אחרות מציעות מספר אפשרויות. שימו לב שתשתית פייבר המהירה עדיין לא זמינה בכל מקום בארץ, ולכן ייתכן שלא תוכלו להצטרף לאינטרנט המהיר ביותר. לחצו לבדיקת סיבים אופטיים לפי אזור מגורים.
אצלנו באתר כמהזה תוכלו לבדוק את מחירי כל החבילות של כל ספקיות האינטרנט. המחיר המוצג כולל את הספק והתשתית שתקבלו בחשבונית אחת. שימו לב להצעות מיוחדות, הנחות למצטרפים חדשים, ולכמה זמן המחיר בתוקף. כך תוכלו למצוא אינטרנט ביתי הכי זול בקלות עם מינימום מאמץ מבחינתכם.
כל ספקית אינטרנט מחליטה על איזו חבילה היא מעדיפה לתת דגש ולכן בהחלט ייתכן שחברה מסוימת תציע אינטרנט במהירות 600 מגה במחיר נמוך יותר מ-500 מגה. בנוסף ייתכן שחברה מסוימת תציע שתי מהירויות שונות באותו המחיר כדי לשכנע אתכם לרכוש את החבילה המהירה יותר. כדאי לשים לב לכך שלא בכל מקום בארץ ניתן להגיע למהירויות הגבוהות ביותר.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]