דלג לתוכן

סים חינם: המבצעים של חברות הסלולר

בין חברות הסלולר קיימת תחרות גדולה והיא לא רק קשורה לגודל החבילה. מחירי כרטיסי הסים אותן מציעות החברות השונות ירדו, עד שחלק מהחברות מציעות סים חינם. מהם סוגי הסים הקיימים בשוק? איפה תקבלו סים חינם? והאם יש אותיות קטנות שחשוב להתייחס אליהן?

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מעודכן לתאריך אוגוסט 2022

סים חינם: המבצעים של חברות הסלולר 

התחרות בין חברות הסלולר רק הולכת ומתלהטת, לא רק בגודל החבילה. כתוצאה מכך גם מחירי כרטיסי הסים ירדו, עד שחלק מהחברות מציעות סים חינם. איפה תקבלו סים חינם, אילו סוגי סים קיימים, והאם יש אותיות קטנות שחשוב להתייחס אליהן?
נראה שאף אחד כבר לא זוכר את זה, אבל פעם שילמנו מאות ואף אלפי שקלים בחשבון הסלולר שלנו. זה עוד היה כשהטלפונים היו טיפשים, בלי חיבור אינטרנט מהיר, וממש השתמשנו במכשיר הזה עבור שיחות. מאז זרמו הרבה ג'יגה ברשתות הסלולריות, חברות חדשות הצטרפו, החברות הוותיקות הוסיפו מותגים מוזלים, ובזמן שמספר הדקות ונפח הגלישה תפחו - החשבון לתשלום דווקא הצטמצם. 

משלוש חברות גדולות לכ-10 מפעילות סלולר

עד שנת 2012 פעלו בישראל שלוש חברות סלולר. בעקבות הרפורמה שהחלה באותה השנה, קמו חברות נוספות, חלקן מפעילות מלאות ואחרות מפעילות וירטואליות שפועלות על תשתית של רשת אחרת. התחרות העזה הביאה לצניחת מחירים חדה. גם חוק ניוד המספרים תרם למחירים הזולים: לא מרוצים מההצעה שקיבלתם בחברה אחת? אין בעיה, מעבירים את המספר לחברה אחרת שיש לה הצעה טובה יותר. כדי לצמצם את אובדן ההכנסות המשמעותי שחוו כל החברות, נכנסו לחיינו שני תעריפים חדשים: דמי חיבור, ותשלום עבור כרטיס סים. סים חינם כמעט לא היה קיים, ועלותו בחלק מהחברות הגיעה גם ל-50 שקלים. 

מבצעים והטבות עם כוכביות לא כל כך קטנות

את הטריק הזה אנחנו מכירים לא רק מתחום הסלולר, אלא כמעט בכל שירות שכרוך בדמי מנוי. השיטה פשוטה: החברה מציעה ללקוח חבילה גדולה במחיר קטן, אבל ההטבה ניתנת לזמן מוגבל בלבד. זה יכול להיות למשך שנה, שנתיים, או אפילו שלוש שנים, אבל בתום התקופה המחיר מזנק ואפילו מוכפל. 
כאן אתם אלה שצריכים להיות עם היד על הדופק ולעקוב אחרי שינויי המחיר בחברות השונות. אם יש לכם קו בחברה א' במחיר מסוים, בדקו מה התעריף בחברות ב' ו-ג'. אבל לא רק זה, בדקו גם האם ההצטרפות לחברה החדשה היא באמת בחינם, או שיש תעריפי הצטרפות. למשל, האם ניתן סים חינם? ואם כן, האם יש דמי חיבור שמקזזים את גובה ההטבה? 
כשאתם רוצים לעבור לחברה מתחרה, קחו כמה דקות לערוך את החישוב. אם חברה אחת מציעה סים חינם אך יש דמי הצטרפות של 50 שקלים, המעבר יהיה משתלם יותר לחברה אחרת שגובה 20 שקלים על כרטיס סים אך אין דמי חיבור. 

אילו חברות מציעות סים חינם?
מבצעי החברות משתנים מעת לעת וכדאי לבדוק אם יש מבצע סים חינם טרם ההצטרפות. מחיר כרטיס סים בחברות נע בדרך כלל בין 9.90-49.90 שקלים. לעיתים מחיר כרטיס SIM מוצג ביחד עם דמי ההתחברות, אך לרוב הם יוצגו בנפרד. כדאי תמיד לבדוק עם החברה את העלות המעודכנת, ולוודא שעלות דמי ההתחברות לא גבוהה ולא מגלמת בתוכה את עלות הטבת סים חינם. עלות נוספת שכדאי לקחת בחשבון היא עלות דמי המשלוח של הסים (אם תרצו שה-SIM יגיע עד אליכם), גם במקרה זה עלות זו יכולה להינתן בחינם, להיות מוצג בנפרד או להכלל כחלק מעלות הסים.

כרטיסי סים בתשלום מראש (פריפייד)
חברות הסלולר השונות מציעות מבצעים אטרקטיביים לכרטיסי סים בתשלום מראש, כרטיסים נטענים. את הכרטיסים מהסוג הזה ניתן לרכוש במגוון מקומות, מדוכני חברות הסלולר בקניונים, דרך חנויות משווקים, ועד תחנות דלק. כרטיסים אנונימיים אלו מתאימים למי שאינו רוצה להרגיש מחויב לחברת סלולר מסוימת, למי שצריך לשמור על פרטיות, וגם לתיירים שמגיעים לישראל ורוצים כרטיס סים מקומי בעלות נמוכה.
כרטיסי סים פריפייד מגיעים בשתי צורות עיקריות: עם תוכנית סלולרית מוטענת מראש, וסים ללא תוכנית שניתן להטעין אותו בהמשך על פי התוכניות הקיימות בחברה שאליה הכרטיס משויך. הסים מהסוג השני לרוב יעלה כמה עשרות שקלים. הסים מהסוג הראשון, זה שמגיע עם חבילה מוטענת, יכול להיות סים חינם ללא עלות שנוספת על מחיר החבילה, והוא יכול להיות בתשלום נוסף. לדוגמה, סים שכולל חבילת גלישה ושיחות בשווי של 79 שקלים יעלה 99 שקלים, כלומר עלות הסים 20 שקלים. כמובן שזו עלות חד פעמית ובהטענות הבאות ברוב המקרים אין תשלום נוסף. 

אז איך יודעים איזו חברת סלולר הכי זולה?
כמו שכבר הבנתם, סים חינם נשמע מפתה, אך הוא לא הגורם היחיד שאתם צריכים להתייחס אליו. הנה הדברים העיקריים שכדאי לתת להם תשומת לב:

  • דקות והודעות: כמה דקות והודעות כלולות בחבילה? רוב החברות היום מגבילות גם את הכמות בתוכניות "ללא הגבלה", לשימוש סביר והוגן, שנע בין 3,000-5,000 דקות. 
  • נפח גלישה: בדקו האם אתם באמת צריכים את החבילה הגדולה ביותר או שתוכלו להסתפק בנפח גלישה צנוע. שימו לב שבחלק מהחבילות הגלישה ברשתות חברתיות ובווטסאפ ללא הגבלה, בנוסף על חבילת הגלישה.
  • משך החבילה: האם מדובר בהתחייבות של החברה לא להעלות מחיר במשך שנה? שנתיים? אולי שלוש שנים? היום קיימות גם חבילות לכל החיים, בדקו אם המחיר משתלם יותר.
  • סיום מבצע: מה קורה בתום תקופת המבצע - האם המחיר עולה, ואם כן בכמה? ייתכן שיהיה משתלם יותר לעבור לחברה אחרת אפילו אם היא לא מציעה סים חינם. 
  • הנחות לקווים נוספים: רוב החברות מציעות מחיר מוזל להוספת קווים שמשולמים מאותו החשבון. ייתכן ששווה להעביר את כל המשפחה לתוכנית כזו.
  • סים חינם או בתשלום: משמעותי במיוחד אם אתם משפחה שעוברת כולה לחברה חדשה, ההוצאה עלולה לתפוח. 
  • דמי חיבור: גם את התשלום הזה יש להוסיף להוצאה הכוללת.
  • דמי מעבר: בחלק מהחברות יש דמי מעבר בין תוכניות ללקוחות קיימים.
  • שירותים נוספים: האם החברה מציעה שירותים נוספים ללא תשלום? ואם כן, לאיזו תקופה, והאם אתם באמת זקוקים לשירות הזה?

כל המידע שציינו בסעיפים הללו מופיע באופן ברור באתר שלנו. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להקליק על המסלולים והחבילות, להשוות, ולהשאיר פרטים ונציג יחזור אליכם עם ההצעה המשתלמת ביותר עבורכם. 

תגובות