ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
לוויני התקשורת מספקים לנו שירותים שונים כגון: ערוצי טלוויזיה, תקשורת בינלאומית וטלפון לוויני המאפשר יצירת קשר ממקומות בהם אין קליטה סלולארית
תקשורת, המהווה את הבסיס לחיינו, היא העברת מידע בין שתי נקודות. המידע שעובר בין נקודות אלו יכול להיות מסוגים שונים: רדיו, קול או אור. התקשורת כוללת סימנים מוסכמים, מאפשרת לנו להבין זה את זה ולהעביר מסרים חשובים. תקשורת לוויינית הנה כזו המתבססת על לוויינים מלאכותיים, אשר יוצרו ושוגרו אל החלל על ידי בני אדם. מטרת השיגור העיקרית היא לצורך תקשורת, אך קיימים גם לוויינים למטרות שונות כגון: ניווט, צילום, מטאורולוגיה ועוד.
השירותים השונים שמציעים לנו לווייני תקשורת
לוויין התקשורת ששוגר לראשונה לחלל היה ה"ספוטניק", הוא שוגר על ידי ברית המועצות עוד בשנת 1957, ומטרתו העיקרית הייתה לשדר אותות לכדור הארץ בזמן הקפתו. כחלק מההתפתחות הטכנולוגית הרבה והמתקדמת במיוחד בתחום, יוצרו ושוגרו לוויינים נוספים במהלך השנים. כיום, לווייני התקשורת מספקים לנו שירותים מסוגים שונים, וביניהם גם ערוצי טלוויזיה הכוללים את הסרטים והסדרות שאנו כל כך אוהבים. שירות נוסף של לווייני התקשורת הוא האפשרות לתקשר עם גורמים ברחבי העולם. למשל, חברות או ארגונים אשר להם מספר רב של סניפים יכולים לקיים את התקשורת ביניהם באמצעות אנטנת תקשורת לוויינית, הממוקמת על גגותיהם של הסניפים עצמם. בעזרת תקשורת זו, יכולים העובדים בכל הסניפים לשמור על קשר ולהעביר מסרים חשובים, גם אם אינם נמצאים פיזית באותו המקום.
הטלפון הלווייני הינו שירות נוסף אותו יכולים לספק לנו לווייני התקשורת, והוא משמש כמעין מכשיר איתור. הזמנת טלפון לוויני מתבצעת פעמים רבות על ידי תרמילאים, המגיעים למקומות מרוחקים מאד, בהם אין גישה לאמצעי תקשורת מסוג אחר. הטלפון הלווייני שברשותם מאפשר להם לשמור על קשר, במיוחד במצבים מסוכנים המצריכים קריאה לעזרה מכל סיבה שהיא. עבור מטיילים שעולים על הרים גבוהים בהם אין קליטה סלולארית או מגיעים ליעדים שכוחי אל, זהו פתרון מצוין, שיכול גם להציל חיים. לטלפון הלוויני ישנן מספר פונקציות מתקדמות וגם לחצן מצוקה, המקושר למוקד חירום של חברות איתור וחילוץ. הטלפון מספק כיסוי נרחב במיוחד, ללא הצורך בשימוש ברשת אינטרנט או ברשת סלולרית כלשהי.
תקשורת לוויינית בארץ
בישראל פותחה סדרה של שישה לווייני תקשורת בשם "עמוס", שנבנו על ידי התעשייה האווירית. עמוס 1 הינו הלוויין הראשון מהשישה ששוגר לחלל (בשנת 1996), והוא מאפשר להביא לביתנו את שפע הערוצים השונים, בהם אנו צופים עד היום. בשל מוגבלויות שונות, החלו לפתח לוויינים נוספים במרוצת השנים: עמוס 2, עמוס 3, עמוס 4, עמוס 5 ועמוס 6. הקשר עם עמוס 5 נותר בעינו, אך עמוס 6, ששוגר בספטמבר האחרון (2016) נהרס בזמן פיצוץ במשגרו. סיבות הפיצוץ טרם פוענחו, והן נחקרות עד היום. עמוס 7 הוא לוויין התקשורת החדשני ביותר, שנמצא בשלבי תכנון והוא מכונה גם "עמוס E". שיגורו אל החלל צפוי להתבצע לפני שנת 2018.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]