דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  תקשורת

האם אתם משלמים יותר?

מחירי האינטרנט, הכבלים והשיחות משתנים כל הזמן • מבצעים מלפני חצי שנה כבר לא רלוונטיים היום • מה אתם צריכים לדעת?

5 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

האם אתם משלמים יותר מדי?

מחירי האינטרנט, הכבלים והשיחות משתנים כל הזמן • מבצעים מלפני חצי שנה כבר לא רלוונטיים היום • כדי שלא תמשיכו לשלם מחיר מופקע, ריכזנו את המחירים המינימליים ואת אלה שיציעו בשימור הלקוחות אם תבקשו לעזוב

6.12.13 היאלי יעקובי הנדלסמן, ישראל היום

מי מנוי לשירות האינטרנט של אחת מחברות האינטרנט הגדולות. את העיסקה הוא ביצע שנה קודם ומאז לא הקדיש לכך מחשבה. יום אחד התקשרה אליו נציגה של החברה ובפיה הצעה "לשדרג" אותו. "נעביר אותך מחבילת 30 מגה ל־100 מגה בתוספת ארבעה שקלים לחודש בלבד", אמרה לו. כשעמי שאל כמה הוא משלם היום, ענתה הנציגה: "91 שקלים".

זה הדליק אצל עמי נורה אדומה. "שמעתי שכל מי שמתחבר היום מקבל רבע מחיר", הוא אמר והחליט לבדוק את הנושא. בשיחת טלפון קצרה לחברה אחרת התברר לו שבמשך כמעט שנה שילם מחיר מופקע על שירות שאפשר לקבל גם תמורת 30-20 שקלים לחודש. בשירות הלקוחות של החברה שלו טענו שאין מחירים כאלה, וכשהודיע שהוא מבקש להתנתק חזרו אליו בהצעה לשלם 20 שקלים לחודש, שתתעדכן לאחר חצי שנה ל־30 שקלים. מחיר זה יהיה מחיר קבוע, הבטיחה הנציגה, "למרות שאתה יכול לצלצל בעוד חצי שנה ולהתמקח על המחירים". 

עמי, שהבין שבטלפון אחד אפשר לחסוך הרבה כסף, התקשר גם לחברה המספקת לו תשתית לאינטרנט, שעליה שילם כ־100 שקלים ל־15 מגה, ושיפר את תנאיו ל־119 שקלים ל־100 מגה.  

הדוגמה של עמי ממחישה היטב את מה שמתחולל בשוק התקשורת. המחירים של ספקי האינטרנט, חברות הכבלים והטלפונים הסלולריים משתנים כל הזמן, הרבה פעמים בכיוון מטה, ומבצעים שהיו נכונים לפני חצי שנה כבר אינם רלוונטיים היום. רוב הצרכנים מנויים לכמה שירותים בו בזמן ולרוב לא שמים לב לתנאי השוק המשתנים, וממשיכים לשלם את המחיר הישן. 

היום, כשהמעבר מחברה לחברה הוא פשוט, חשוב מאוד לבדוק אם המחיר שאתם משלמים הוא ריאלי, ולדרוש שינוי אם מתברר שאפשר להשיג מחירים טובים יותר בחברות אחרות. 

לדברי עו"ד אהוד פלג, מנכ"ל המועצה לצרכנות, אחת ההמלצות החשובות היא לשמור את החשבונית, את מסמך ההזמנה, את הסכם הרכישה או את חוזה ההתקשרות שבהם הובטחו הדברים. כך אפשר להשוות את החשבונות להסכם המקורי ולבדוק בכל כמה חודשים מה באמת יש לכם ואם לא כדאי לחפש דיל חדש. לצורך כך מומלץ, בייחוד בתחום שבו מתבצעות עסקאות בעל פה או בבירורים בטלפון, לדרוש את הדברים בכתב: מה הזמנת, באיזו כמות, באיזה מחיר, לאיזו תקופה, מה המבצע ומה קורה לאחר מכן. "על הצרכן לצמצם את מרחב חוסר הוודאות, ולשם כך נועדו המסמכים", אומר פלג.

המועצה לצרכנות גילתה במחקר שערכה כי 60% מהצרכנים שבודקים את החשבונות גילו בהם טעויות. ההיקף של טעויות אלה נאמד במאות מיליוני שקלים. "זה נתון מדהים, שלא כולל את אלה שלא בודקים חשבונות", אומר פלג וממליץ לבדוק את החשבונות.

בעקבות הדוגמה של עמי ופניות אחרות שהגיעו למערכת החלטנו לבדוק מהם הסכומים הריאליים היום עבור שירותי התקשורת השונים; כמה יציעו לכם נציגי שימור הלקוחות אם תבקשו לעזוב. אם אתם משלמים יותר מהסכומים הבאים, כדאי שתרימו טלפון לחברה שלכם ותדרשו לעדכן את הסכום.

תשתית אינטרנט

בתחום הזה יש למעשה שתי חברות: בזק והוט. המחיר לתשתית אינטרנט של 20-12 מגה נע בין 69 ל־89 שקלים. מחיר התשתית ל־100 מגה נע בין 110 ל־139 שקלים. לדברי נמרוד מן, מנכ"ל אתר האינטרנט "כמה זה?" (www.kamaze.co.il), כדאי תמיד לבדוק את מחירי החבילות המשולבות (בנדל) הכוללים ספק ותשתית. לפעמים הם משתלמים יותר". 

מחיר בנדל של  12 ו־15 מגה ינוע בין 79 ל־99 שקלים. ככל שעולים במהירות, כך התשתית מתייקרת, ולכן צריך להתאים את המהירות לצורך האישי של הצרכן. לא כדאי לקחת מהירות גבוהה מדי אם כל מה שאתם עושים זה לגלוש ברשת ולהוריד מדי פעם בפעם איזשהו סרט.

ספק אינטרנט

עד 20 מגה המחיר נע בין 20 ל־30 שקלים. עבור 100 מגה המחירים הנמוכים ביותר שאפשר למצוא נעים בין 20 ל־35 שקלים. 

טלפון סלולרי

מחירי חבילות הסלולר צנחו בפעם הראשונה עם כניסתו של רמי לוי ושוב עם כניסתה של חברת גולן טלקום, שהציעה שיחות ללא הגבלה ב־99 שקלים. מאז ירדו מחירי החבילות ללא הגבלה משמעותית, עד שהשבוע הודיעה חברת 012 על תוכנית ללא הגבלה הכוללת שיחות, הודעות טקסט וגלישה ללא הגבלה של 3 ג'יגה ב־59 שקלים למשך שנה. רמי לוי לא נשאר מאחור והכריז על חבילה הכוללת שיחות והודעות טקסט ללא הגבלה וגלישה של 1 ג'יגה במחיר של 49.90 שקלים. מי שירצה 3 ג'יגה ישלם תוספת של עשרה שקלים. גם גולן טלקום הודיעה מייד לאחר רמי לוי על חבילה ללא הגבלה הכוללת שיחות, הודעות טקסט וגלישה של 3 ג'יגה במחיר של 59 שקלים לחודש למשך שנה. רמי לוי הסביר: "אנחנו מציעים כעת את המחיר הנמוך ביותר בארץ ובחו"ל. הודענו על מחיר לשנה מראש כדי לא לבלבל את הצרכנים עם  שלושה חודשים חינם ומבצעים דומים". 

לדברי מן, "אם הצרכן רוצה לשלם פחות ולא אכפת לו לעבור בכל כמה חודשים לחברה אחרת, הוא יכול להוזיל את החשבון החודשי שלו באופן משמעותי. היום אין התחייבות, וכל מה שהצרכן צריך לשלם עליו זה כרטיס סים חד־פעמי שעולה כמה עשרות שקלים. כמו כן, גם בסלולרי יש היום בנדלים של שירותים נוספים, כגון שיחות לחו"ל או ספק אינטרנט ביתי. לכן צריך לשים לב למחיר עם השירות הרלוונטי, כי גם זה יכול לחסוך עלויות".

מחיר חבילה ללא הגבלה (שיחות, הודעות וגלישה של לפחות 3 ג'יגה) נע בממוצע שנתי בין 59 ל־75 שקלים.

ביטוח סלולרי

גם בתחום הזה מתרחשת מהפכה. רמי לוי נכנס לשוק ביטוחי הסלולר, וברגע שגברה התחרות - המחירים צנחו. ניקח כדוגמה את מכשירי אייפון וגלקסי. רמי לוי מציע ביטוח חודשי ב־12.5 שקלים ללקוחות החברה או ב־20 שקלים ללקוחות מזדמנים, אולם יש צורך בהתחייבות לשנתיים. התשלום מקנה לצרכן את הזכות לתקן את מכשירו בעלות של 150-120 שקלים לכל תיקון. למשל, שבר מסך, אובדן או גניבה. 

אם אין לכם ביטוח, ההוצאה יכולה להיות גבוהה הרבה יותר. החלפת מסך אייפון 5, למשל, עלתה באחת מחברות הסלולר הגדולות 1,500 שקלים, לעומת 700 שקלים במעבדה פרטית בתל אביב. 

טלפון קווי

חברות הטלפון הקווי מציעות קו קל לכאלה שלא מדברים הרבה וחבילת דקות (דוגמת 1,000 דקות) למי שאוהב לשוחח בטלפון. לדברי מן, "תחילה צריך לבחון אם יש צורך בטלפון קווי, יש צרכנים שיכולים להסתדר בלעדיו. כמו כן, מומלץ לבדוק אם יש חבילות בנדלים הכוללות טלפון קווי ושירותים נוספים דוגמת חבילת הטריפל, ואז זה יכול להיות זול יותר".

דמי מינוי חודשיים של קו קל נעים בין 0 ל־10 שקלים לחודש, ועל זה מוסיפים תשלום פר דקת שיחה. 

המחירים הנמוכים ביותר של חבילת שיחות מהטלפון הקווי לנייח ולנייד ללא הגבלה נעים בין 35 ל־50 שקלים. 

שיחות לחו"ל

בשיחות לחו"ל מהטלפון הקווי כדאי לבדוק, בראש ובראשונה, מה הם דפוסי השימוש שלכם, ורק לאחר מכן לחפש חברה שתציע דיל המתאים לכם. אם ניקח, כדוגמה, את ארה"ב - המחירים של דקת שיחה בחברות הזולות ביותר יכולים לרדת מ־10 אגורות לדקה. על מחיר זה יכול להתווסף תשלום חודשי קבוע נמוך של עד 10 שקלים לחודש. יש חברות שאינן גובות כלל תשלום חודשי קבוע. דקת שיחה לבריטניה תעלה כ־10 אגורות לדקה.

אפשרות אחרת היא לקבל את השיחות לחו"ל בחבילה הסלולרית - חינם אצל החברות שמציעות את ההטבה הזאת. מובן שאפשר להשתמש גם בתוכנות חינמיות דוגמת וואטסאפ וסקייפ.

טלוויזיה

לדברי נמרוד מן, המחיר של חבילה צרה גם בהוט וגם ביס עומד על 149 שקלים לחודש. חבילה זו כוללת את ערוצי הבסיס, אבל לא ממיר מקליט.

עידן פלוס מספקת את הערוצים 1, 10, 2, 23 ו־33 ואת ערוץ הכנסת תמורת מחיר חד־פעמי של כ־400 שקלים.

*   *   * 

טיפים:

• בחברות בונים על הזיכרון הקצר שלכם - באתר "כמה זה?" אפשר להזין את פרטי המבצע שאליו התחברתם ומהאתר ישלחו לכם תזכורת לפני שהוא מסתיים 

• חשוב להביא בחשבון את עלות ההתקנה לפני שעוברים חברה. בכל מקרה, כדאי לנסות להתמקח על עלות ההתקנה.

הטיפים באדיבות נמרוד מן, מנכ"ל אתר האינטרנט "כמה זה?"

 

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  תקשורת

תגובות