דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט

מה הילד שלך רואה במחשב?

בחופש הילדים מבלים המון מול המחשב, ממון בשיתוף "כמהזה?" בדקו איך אפשר לוודא שהם גולשים רק במקומות הנכונים.

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

מה הילד שלך רואה במחשב?

03/07/13, ישראל וולמן ואיריס ליפשיץ-קליגר, ממון בשיתוף "כמהזה?"

בחופש הילדים מבלים המון מול המחשב, בשיתוף "כמהזה?" בדקנו איך אפשר לוודא שהם גולשים רק במקומות הנכונים.

אף הורה לא משלה את עצמו: החופש הגדול ב-2013 הוא בעיקר חופש גדול לילדים לרבוץ שעות ארוכות מדי מול מסך המחשב.

סקר שערך איגוד האינטרנט הישראלי מעלה כי 37% מההורים בארץ לא מעורבים בפעילות ילדיהם באינטרנט. המשמעות פשוטה: בחודשיים הקרובים ילדינו חשופים יותר לכל נפלאות הרשת, אבל גם לפגעיה - ממטרידנים אנונימיים בפייסבוק עד אתרי אלימות ופורנוגרפיה. במרבית המקרים החשיפה היא בתום לב, בלחיצת כפתור על קישור זדוני. הרשתות החברתיות ותוכנות הצ'אט חושפות את הילדים גם לפגיעה מצד חברים.

רשת האינטרנט עמוסה בתוכנות חופשיות וגם בתשלום, היודעות לפקח על הגלישה במחשב. אבל למה ללכת רחוק: במהדורות מערכת ההפעלה חלונות 7 ו-8, חברת מייקרוסופט מספקת תוכנה מובנית בעברית, המכונה "בקרת הורים", שמאפשרת להורה להיכנס למחשב ושם להגדיר את כמות הזמן שניתן להשתמש בו ברצף, את התוכניות והמשחקים. להנחיות חפשו בגוגל לפי "בקרת הורים".

תוכנה נוספת, שניתן להוריד מאתר מייקרוסופט, נקראת "בטיחות משפחתית של windows Live", והיא מאפשרת גם לקבוע את סוג האתרים שבהם הילדים יוכלו לצפות, ואפילו להגדיר את האנשים שעימם יוכלו לשוחח באינטרטנט. שתי התוכנות סובלות משתי בעיות: הראשונה היא שרבים מהילדים כבר למדו לעקוף אותן, והשנייה - הן לא מצליחות לכסות את כל האתרים הבעייתיים ופה ושם גם חוסמות אתרים תמימים למהדרין.

שירות בסיסי בחינם

משרד התקשורת מחייב את כל ספקיות האינטרנט, כולל דרך הסלולר, להעניק חינם שירותי סינון בסיסיים וליידע את לקוחותיהם על האופציה הזו (שימו לב בחשבונית שלכם). מדובר בשירות החוסם אתרים בעלי תכנים לא רצויים לילדים, על-פי כללים שנקבעו אצל הספקית, ללא אפשרות בחירה או שליטה שלכם. מסתפקים בזה? הרימו טלפון לספקית שלכם ובקשו להפעילת את השירות מיידית.

כל הספקיות מציעות שירותי סינון מתקדמים בתשלום: כאן הלקוח יכול לסנן את החומרים לפי העדפות אישיות, לחסום או להתיר אתרים מסויימים, להגביל את זמן הגלישה של הילדים, לחסום או להתיר רשתות חברתיות וצ'אטים, ואפילו להגדיר מראש את זמני הסינון והגלישה בבית.

על פי הנתונים שאספנו יחד עם ליאת נחום, מנהלת התוכן של "כמהזה?" (www.kamaze.co.il - אתר השוואת מחירים בתחומי התקשורת), עלות שירותי הסינון המתקדמים אינה קבועה ותלויה ב"עומק" החסימה ובפרטי השירות, אך מתחילה ב- 9.90 שקלים לחודש. אצל חלק מהספקיות מדובר בתוכנה שיש להתקין במחשב, ואצל חלק הסינון מתבצע כבר בשרת שלהן ואין צורך בהתערבות בבית.

ספקיות כמו אינטרנט רימון ונט-צח אף מתמחות בשירותי חסימה קבועים ופרטניים מאוד, לאורך כל השנה. בספקיות אלה, שהציבור הדתי מכיר, אבל מיועדים גם למשפחות חילוניות, הגלישה ברשת "מסוננת" באופן בסיסי עוד בטרם בחרתם ברמת הסינון המתאימה לכם (מתוך 6 אופציות). כך למשל, ניתן יהיה לגלוש באתר אך לא ניתן יהיה לראות את התכנים ה"לא ראויים".

ולמי שצריך עזרה: איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל את "המרכז לאיטרנט בטוח". צוות מיומן מייעץ לפונים ומפנה לגורמים מקצועיים (בטלפון - 03-9700911, במייל [email protected] או דרך אתר "יותר חכמים מהאינטרנט").

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט

תגובות