ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
חשבון הטלפון הסלולרי עלול להתנפח באלפי שקלים בגלל נסיעה בודדת לחו"ל. "כמהזה?" ותוכנית חיסכון יצאו לבדוק איך אפשר לצמצם באופן משמעותי בהוצאה הזאת
23/11/11, "כמהזה?" ותוכנית חיסכון
טסים לחופשה קצרצרה באירופה? האם לקחתם בחשבון כמה יעלה לכם לחייג לארץ או לקבל שיחות מהארץ במהלך החופשה? אם חשבתם שכיוון ואתם נוסעים רק לכמה ימים אין לכך חשיבות, דעו כי מחירי השיחות יכולים להגיע בקלות רבה למאות שקלים.
תוכנית חיסכון בשיתוף אתר "כמהזה?" www.kamaze.co.il האתר להשוואת מחירי תקשורת בישראל, בדקו דפוס של משתמש שנוסע ל-4 ימים לאירופה, מוציא 2 שיחות ביום ומקבל 2 שיחות ביום, אורך כל שיחה היא 3 דקות. בנוסף הוא שולח 3 הודעות SMS ביום.
לכתבה כפי שפורסמה בתוכנית חיסכון, לחץ/י כאן
סה"כ שימושים במהלך החופשה: 24 דקות יוצאות, 24 דקות נכנסות ו-12 הודעות SMS.
4 ימים באירופה 24 דקות נכנסות, 24 דקות יוצאות 12 SMS | |
---|---|
סלקום | החבילה שנלקחה: חבילת 55 דקות/הודעות (95 ₪) + השלמת 5 דקות עפ"י תעריף 8.9 ₪ (44.5 ₪) |
140 ₪ | |
אורנג' | החבילה שנלקחה: חבילת 50 דקות + 10 SMS(148 ₪) + השלמת 2 SMS עפ"י תעריף 2.9 ₪ (5.8 ₪) |
154 ₪ | |
פלאפון | החבילה שנלקחה: חבילת 25 דקות נכנסות + 25 דקות יוצאות (132 ₪) + השלמת 12 SMS עפ"י תעריף 2.5 ₪ (30 ₪) |
162 ₪ |
* נתונים: "כמהזה?" www.kamaze.co.il
** בפלאפון וסלקום נלקחו מחירים ב-5% הנחה אותם ניתן לרכוש באתרי החברות.
יש לציין כי הבדיקה נעשתה לפי דפוסי שימוש ספציפיים. במידה ודפוסי השימוש משתנים ייתכן וגם התוצאות ישתנו.
כשמתכננים לקחת את הטלפון הסלולרי לחו"ל יש ליצור תחילה קשר עם חברת הסלולר ולהירשם לחבילה מתאימה. שימוש בטלפון בחו"ל ללא הרשמה מראש לחבילה יכול להגיע למאות ואלפי שקלים, שכן תעריף לדקת שיחה (לפי תעריפון בינלאומי) יכול לעמוד גם על 11 שקלים ויותר, תלוי ביעד הנסיעה, וכמו כן ישנו תשלום לא קטן גם על הדקות הנכנסות. החבילות שמציעות חברות הסלולר אמנם מוזילות משמעותית את עלות השיחות, אך עדיין מדובר בתעריפים יקרים, כך שמשתמש שנוסע ל-4 ימים לאירופה יכול להגיע בקלות לחשבון של כ-150 שקלים. בנוסף, החבילות המוצעות על ידי חברות הסלולר הן חבילות עם תשלום קבוע מראש, כך שגם אם לא תנצלו את מכסת הדקות תשלמו על מלא החבילה, ומצד שני אם תחרגו, תוכלו להגיע לתשלום של כ-9 שקלים עבור כל דקה נוספת! (תלוי בחברה וביעד הנסיעה).
באתר "כמהזה?" מציינים כי חיוג ישירות מהסלולר באמצעות המפעילה הסלולארית אינו הפתרון היחיד לחיוג מחו"ל וחשוב להכיר אפשרויות נוספות כגון שימוש בכרטיסי SIM מקומיים, כרטיסי חיוג מחו"ל ושימוש ב- Wi-Fi.
כרטיסי SIM
כרטיס SIMבינלאומי למעשה מחליף את הכרטיס הקבוע במכשיר הסלולר שלכם, מאפשר לקחת אותו לחו"ל ולדבר דרכו יחסית בזול. את ה-SIMניתן לקנות במדינת היעד אליה אתם נוסעים או דרך חברות המשווקות אותו בארץ דוגמת חברות השיחות הבינלאומיות (בזק בינלאומי, 013 נטוויז'ן, 012 סמייל, 018 אקספון), simzol, telemost sim, Tel Away, tasim ודומותיהן.
אם לא השתמשתם בכרטיס SIM מסוג זה בעבר, דעו שעליכם לפנות לחברת הסלולר על מנת לפתוח את המכשיר ל-SIM חיצוני. החברות מחויבות לעשות זאת עבורכם ללא תשלום.
היתרון העיקרי של כרטיסי ה-SIM, בעיקר בנסיעה לאירופה, מלבד התעריפים המוזלים, הוא שרוב חברות ה-SIM נותנות את הדקות הנכנסות בחינם.
אפשרויות נוספות
אפשרות נוספת לחיוג מחו"ל היא באמצעות כרטיסי החיוג. שיטה שאולי נוחה פחות אך זולה בהרבה. חברות דוגמת: 012 סמייל, 013 נטוויז'ן, ובזק בינלאומי מספקות כרטיסי אלו שמגיעים לרוב עם מספר דקות מוגבל והתשלום עליהם הוא מראש. יש לשים לב, כי בכרטיסים אלו העלות המובטחת לדקת שיחה מתקיימת רק בניצול מלא של הכרטיס. בנוסף, רוב הפעמים התעריפים המוצגים רלוונטיים רק לחיוג לטלפון קווי, בעוד לחיוג לסלולר יש עלות שונה, גבוהה יותר. כמו כן, כדאי להתעדכן במבצעים השונים שהחברות מציעות כגון: דקה + דקה מתנה, מבצעים ליעדים מסוימים ועוד.
כמובן שקיימת גם האופציה החינמית. כיום, ניתן למצוא Wi-Fi בהרבה מאוד ממקומות הלינה ובתי הקפה בחו"ל, באמצעותו ניתן לבצע שיחות חינם לארץ דרך הסקייפ, פרינג', וויבר או כל תוכנה אחרת. בעידן המכשירים החכמים, דרך הופכת לנוחה הרבה יותר.
באתר "כמהזה?" ממליצים לנסות ולהעריך את דפוסי השימוש מראש ובכך לחסוך בעלויות. אם תדעו כמה אתם מתכננים לדבר תוכלו לבחור את החבילה המתאימה ביותר עבורכם. בכל מקרה, חשוב שתשימו לב שדקות החריגה מהחבילות הן יקרות ולכן לא כדאי לחרוג. וכמובן שתמיד כדאי לחפש Wi-Fi ולשוחח בחינם.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]