דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  מודם סלולרי

המחירים השערורייתיים של גלישה בחו"ל

TheMarker בשיתוף "כמה זה?" בדקו ומצאו כי מחירי הגלישה בחו"ל שערורייתים ועדיף לכם לחפש פתרון שפוי אחר באופן פרטי

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

המחירים השערורייתיים שמציעות חברות הסלולר לגלישה בחו"ל

רותי לוי,TheMarker 12.04.11

המחיר ההתחלתי של חבילת גלישה מחו"ל סטנדרטית של 250 מגה-בייט הוא 1,300 שקל

קניתם כרטיס טיסה ואתם מתכוונים להמשיך ולעדכן את החברים בפייסבוק על החופשה שלכם? אתם נוסעים לטיול ארוך ורוצים לרפרף בחדשות מישראל או להתכתב עם המשפחה בבית? אולי אתם זקוקים לחיבור רשת זמין גם בחופשה כי אתם וורקוהוליקים חסרי תקנה ורוצים לקבל מיילים בצורה סדירה?

כדאי שתתעדכנו: אירופה וארה"ב אינן ישראל. רשתות אלחוטיות הפתוחות לשימוש חינמי הן נדירות ומצטמצמות לכמה סניפי סטארבקס, וגם השירות החינם לעתים מוגבל לרבע שעה ראשונה בלבד. אם כך - עליכם לרכוש חבילת גלישה סלולרית שתתאים להרגלי הגלישה שלכם.

מבדיקת TheMarker ואתר כמהזה להשוואת מחירים בתחום התקשורת בישראל עולה כי חבילות הנדידה של חברות הסלולר הישראליות יקרות עד כדי מחדל. המחירים לגולשים בינוניים וכבדים הם חסרי פרופורציה ביחס לחבילות הגלישה המוצעות בגלישה סלולרית פנים-ארצית. נציגי חברות הסלולר הקפידו לציין בפנינו שהגלישה בחו"ל היא "מאוד מאוד יקרה". הנציגה של סלקום ציינה שוב ושוב במהלך השיחה עם נציגת כמהזה כי "זה לא כמו שיש לך פה בארץ".

"הנציגה הציעה בפשטות שאולי אצמצם את הרגלי הגלישה שלי בזמן החופשה", אומרת ליאת נחום, מנהלת התוכן באתר כמהזה, שביצעה את הבדיקה מול החברות הישראליות. "חברות הסלולר משכנעות אותנו בחשבון החודשי שדרושים לנו 2 ג'יגה-בייט בשביל להתנהל עם אייפון בישראל, העמוסה ברשתות אלחוטיות חינמיות זמינות, אך כשאנו רוצים לטוס לחו"ל לפתע משתנה היקף השימוש הממוצע ומספיקים לנו 4 מגה-בייט ליום".

בפלאפון החבילה בעלת הנפח הגדול ביותר כוללת 80 מגה-בייט ועלותה 699 שקל. כשהצגנו בפני נציגת השירות דרישה לחבילה של 250 מגה-בייט, התבשרנו שלא תהיה בעיה, מאחר שהחבילות החדשות כוללות אפשרות חריגה בתעריף מוזל. "מי שלא לוקח חבילה, משלם 60 שקל למגה, פה את לוקחת חבילה מראש ועל כל מגה חריגה תשלמי רק 8.70 שקלים". בחישוב כזה הגענו לתעריף של יותר מ-2,000 שקל עבור 250 מגה ובשביל חבילה של ג'יגה כבר הגענו ל-8,911 שקל.

הנציגה הבהירה כי "אין משהו זול יותר ואני יכולה להגיד לך שכאלה שבדקו בחברות אחרות הגיעו למסקנה שאצלנו הכי זול. לא ייתנו לך ג'יגה בשום חברה". ההשוואה שהנציגה ערכה מופרכת בהתחשב בכך שללקוחות הסלולר בישראל אין כל אפשרות לקנות את חבילת הגלישה שלהם מחברת סלולר שהם אינם מנויים בה.

פרטנר, אגב, מציגה באתרה בגלוי אפשרות לרכישת חבילת גלישה בנפח 50 מגה לניצול בכל העולם בלא פחות מ-2,459 שקל - כאילו מדובר בתעריפים מציאותיים לחלוטין.

"החברות מרוויחות הון עתק מכל מגה-בייט שמועבר ללא רכישת חבילת גלישה מראש", אומרת נחום, "אך הן לא מציעות חבילות גלישה מציאותיות לאנשים שרוצים להיות מחוברים בזמן החופשה".

פלאפון מסרה בתגובה: "מרכיב עלויות הגלישה בחו"ל נקבע על בסיס הסכמים עם הספקים הבינלאומיים, ואנו עושים מאמצים מתמידים להורדת העלויות. לאחרונה השקנו את הדאטה פס, חבילות גלישה בחו"ל ללא הגבלה בתעריף ידוע מראש, גם אם קיימת חריגה בנפח החבילה. יודגש כי נפח הגלישה של לקוחותינו בחו"ל הוא 31 מגה-בייט בממוצע, לכן רבים בוחרים להצטרף לחבילות הדאטה פס לפני נסיעתם".

פרטנר מסרה בתגובה: "הגלישה בחו"ל מתבצעת מה-SIM האישי, כלומר, הלקוח שומר על מספר הטלפון, הזיכרונות והמייל שלו. פרטנר מציעה מגוון אפשרויות לנוסעים בהתאם לתמהיל השימוש והתקציב האישי. בנוסף, נשלחות התראות בניצולת של 75% ולקראת סיום החבילה".

סלקום מסרה בתגובה: "סלקום מציעה ליוצאים לחו"ל את הפתרונות הטובים ביותר גם בחבילות הגלישה וגם בהשוואה לפתרונות החלופיים. בסלקום אפשר ליהנות משירותי החברה ללא צורך בציוד נוסף או בהחלפת כרטיס SIM".

הפתרון השפוי של Webbing

עם זאת, אין צורך להיפרד מאלפי שקלים כדי לרכוש חבילה של 250 מגה-בייט. חברה ישראלית בשם Webbing, שהצטרפה לשוק לאחרונה, מציעה פתרון נוח וזול יחסית.

Webbing מספקת שירות השכרה של נתב סלולרי, שגודלו ככרטיס אשראי ומשקלו 65 גרם. הנתב מופעל באמצעות סוללות, והחברה מכניסה לתוכו כרטיס SIM מקומי לגלישה סלולרית בהתאם ליעד הנסיעה של הלקוח. הלקוחות מסתובבים עם הנתב והוא יוצר בסביבתו רשת Wi-Fi ניידת המאפשרת חיבור של עד חמישה מכשירים שונים.

היתרון ברור - ברכישה אחת אפשר להסתמך על רשת אלחוטית קבועה הזמינה לכמה מכשירים - בלי לאבד את המספר הישראלי. מוקד השירות של החברה זמין בכל שעות היממה בטלפון וברשת, ורמת המחירים אטרקטיבית ביחס לזו של חברות הסלולר ועוד יותר כאשר מודדים מחיר לעומת נפח.

בעוד חבילת הגלישה הזולה ביותר עבור 250 מגה לשבוע עולה 1,350 שקל בפרטנר, חבילה לתקופה זהה ובנפח גדול פי שמונה (2 ג'יגה) ניתנת ב-Webbing במחיר זול ביותר מ-70% - 371 שקל.

שירות דומה מציעה Virgin Mobile האמריקאית. במחיר של 687 שקל מקבלים 2.5 ג'יגה ואת הנתב - שאינו ניתן להשכרה. לחברה קשה להתחרות בהצעות הפריפייד של הרשתות המקומיות בחו"ל, אך למי שמעוניין ברכישה ישראלית ובנסיעה ללא ביקורים עם חברות הסלולר הזרות מדובר בפתרון היחיד ביחס למתחרים.

פריפייד בחו"ל - זול, אבל מסורבל

הפתרון המשתלם ביותר לגלישה בחו"ל הוא רכישת כרטיס פריפייד בארץ היעד - כרטיס בתשלום מראש וללא התחייבות, הכולל גלישה סלולרית. האפשרות הזו פחות מתאימה לצרכנים מסוימים מכיוון שהיא מצריכה הגעה למוקד השירות והתנהלות בשפה זרה. החיסרון הנוסף הוא שמדובר בכרטיס SIM מקומי, כך שמי שיבחר לעשות זאת לא יוכל לעקוב אחר שיחות והודעות טקסט שיתקבלו למספרו הישראלי, אלא אם יתנהל עם שני מכשירים במקביל. כמו כן, לרוב יש צורך בסקר שוק מקדים ומתברר שלעתים רכישה כזו כוללת מוקשים שאינם ברורים לצרכן הממוצע - למשל, חברות בארה"ב שאינן פועלות בתדרים המתאימים למכשירים הסלולריים שאנחנו מביאים מישראל.

מבין המפעילות הגדולות והמוכרות בארה"ב, T-Mobile היא היחידה המספקת כרטיסי פריפייד הכוללים חבילות גלישה מובנות. בעבור 90 דולר (308 שקל) קיבלנו מספר מקומי עם יכולת להוציא שיחות למספרים קוויים ללא הגבלה ולשלוח הודעות טקסט למספרים סלולריים בארה"ב. בעבור 10 דולרים (34 שקל) נוספים איפשרו לנו במוקד של החברה לפתוח את הקו לשיחות ללא הגבלה לטלפונים קוויים גם בישראל.

החבילה המקורית כוללת חבילת גלישה מכובדת בנפח 2 ג'יגה. מי שירצה, יכול לרכוש כרטיס SIMהמיועד לגלישה סלולרית בלבד, ללא תוספות, בעלות שנעה בין 20 דולר (70 שקל) ל-100 מגה ל-60 דולר (200 שקל) ל-1 ג'יגה - לאפשרויות אלה אין אח ורע בחבילות המוצעות לרכישה מוקדמת מהחברות הישראליות. בחברה האירופית Three מצאנו תעריפי פריפייד הכוללים גלישה סלולרית במחירים אטרקטיביים אפילו יותר.

בעלי סמארטפונים שגם אנשי הקשר הקרובים שלהם מחזיקים בסמארטפון יכולים ליהנות ולצמצם עלויות באמצעות כמה הורדות מחנויות אייפון, אנדרואיד, בלקברי ונוקיה. האפליקציות האלה יעילות לשימוש בארץ ובחו"ל - הן אינן מגבילות אתכם בכמות ההודעות או באורך השיחות החינמיות.

החידוש שבהן הוא שלושה מאפיינים חשובים:

מתוחכמות יותר - הן פועלות ברקע ואינן מצריכות התחברות מוקדמת, כך שניתן לקבל שיחות והודעות מבלי לתאם זאת מראש.

יעילות יותר - הן עובדות גם על גלישה אלחוטית (Wi-Fi) וגם על גלישה סלולרית בדור שלישי, אפשרות שפעמים רבות חסומה לשירותי Voip.

נוחות יותר - הן מציגות בפשטות את כל אנשי הקשר המחזיקים באפליקציה מתוך רשימת אנשי הקשר השמורה על המכשיר שלכם ואף מעדכנות את הרשימה בהתאם למצטרפים חדשים - בשונה מאפליקציות ותוכנות ותיקות יותר, כמו סקייפ, התלויות בצרוף מייגע של רשימות חברים על פי שמות.

מצרך חובה נוסף לכל מי שרוצה להימנע מחריגה יקרה מחבילת הגלישה הוא אפליקציות בקרת גלישה סלולרית 3G. אפליקציות אלה יאפשרו להגדיר את נפח החבילה החודשית ואת מחזור החיוב שבו היא מתאפסת. הן אף מציגות הערכה לגבי נפח הגלישה החודשית שאתם עשויים לצרוך אם תתמידו בהרגלים הנוכחיים שלכם.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  מודם סלולרי

תגובות