ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
איזה מסלול סלולרי הכי משתלם לסטודנטים עם דפוסי שימוש ממוצעים, מה יותר מתאים לחסכנים ומה עדיף לגולשים כפייתיים? בדיקת ממון ו-"כמהזה?"
21/10/10, איריס ליפשיץ-קלידר, מוסף ממון (ידיעות אחרונות) בשיתוף אתר "כמהזה?"
איזה מסלול סלולרי הכי משתלם לסטודנטים עם דפוסי שימוש ממוצעים, מה יותר מתאים לחסכנים ומה עדיף לגולשים כפייתיים? בדיקת ממון ו-"כמהזה?"
שנת הלימודים האקדמית נפתחה, וחברות הסלולר מחזרות במרץ אחרי הסטודנטים עם מסלולים מוזלים ומכשירים מתקדמים. בסיוע אתר "כמהזה?" העוסק בהשוואות מחירי התקשורת בישראל, בדקנו איזה מבין המסלולים הכי משתלם לדפוס שימוש טיפוסי של הסטודנט הממוצע.
כיצד נעשתה הבדיקה? כל חברות הסלולר מציעות לסטודנטים מסלולים שבתוכם כבר כלולה חבילת הגלישה בנפחים שונים. כדי לערוך השוואה זהה בחרנו מסלולים שבתוכם כבר כלולה חבילת הגלישה בנפחים שונים. כדי לערוך השוואה זהה בחרנו מסלול שכולל שדרוג למכשיר מתקדם או רכישת מכשיר חדש, ובמקרה שלנו 2 המכשירים הבאים: סמארטפון נוקיה E72 ואייפון 4, המשווקים על-ידי orange סלקום ופלאפון.
בהשוואה התבססנו על דפוס שימוש ממוצע לסטודנט המדבר 450 דקות, מסמס 150 הודעות בחודש ומשתמש בנפח גלישה של עד 1-2 ג'יגה. הנה המסקנות שלנו:
כדאי להתקדם: כדי לזכות בהטבות הכי אטרקטיביות, לסטודנטים הכי משתלם לבחור מסלול שמציע שדרוג למכשיר מתקדם דור שלישי או רכישת מכשיר חדש מתקדם. הכוונה למכשירים כמו סמארטפון, בלקברי או אייפון, על פי שיטת החיוב 'זיכוי מלא', המקובלת בענף. רק קחו בחשבון שכדי להנות באמת מההטבה תהיו מחוברים לאותה חברת סלולר ל-36 חודשים. אחרי 18 חודשים אמנם ניתן לעזוב לטובת חברה אחרת, אך בפועל עדיין תהיו תקועים עם תשלום עבור יתרת המכשיר החדש.
פלאפון משתלמת לסטודנט הממוצע: פלאפון מציעה כרגע את העסקה המשתלמת ביותר לסטודנט, כשמדובר במסלול של 450 דקות ו-150 הודעות אס-אמ-אס ובשדרוג או רכישה של סמארטפון E72 או אייפון 4. זאת הן בהשוואה לחבילות הגלישה הבסיסיות באינטרנט חיצוני בנוסף לגלישה בדאטה שמציעות החברות (כלומר, גלישה באתרים המותאמים לגלישה גם באינטרנט הסלולרי, כאשר רוב הגלישה בדאטה היא בפורטלים של החברות), והן בשדרוג חבילת הגלישה עד 1 ג'יגה. בפלאפון מדובר בעלות חודשית של 207 שקל (גלישה עד 5 מגה במכשירי סמארטפון, למעט בלקברי שלא נכלל בבדיקה) או עד 236 שקל לחודש כאשר משדרגים לנפח גלישה של עד 1 ג'יגה. זאת לעומת עלות של 240-270 שקל במתחרות.
התאחדות הסטודנטים בישראל אף הודיעה אתמול כי בחרה בחברת פלאפון לספק שירותי סלולר לסטודנטים. השתיים חתמו על הסכם שיתוף פעולה, שבמסגרתו תעניק פלאפון לסטודנטים תנאים מועדפים ברכישת מכשירים והרשמה למסלולים.
orange טובה לגולשים: אם אתם נמנים על אותם סטודנטים שכל הזמן בודקים מיילים, הרי שעבורכם נכון יהיה לקחת מראש מסלול גלישה שהוא מעל 1 ג'יגה במכשירי סמארטפון או מעל 2 ג'יגה במכשירי אייפון ובלקברי. כלומר, מראש תשלמו יותר עבור נפח הגלישה במקום להיות מופתעים בכל חודש מחדש מאותן חריגות בנפח הגלישה שביצעתם. אם מדובר בסטודנט שגולש הרבה מעבר לממוצע (יותר מ-2 ג'יגה) ומחזיק במכשיר כמו בלקברי הרי שעבורו רצוי לבחור מראש במסלול גלישה ללא הגבלת נפח, כפי שמציעה למשל חברת אורנג' לסטודנטים. העלות החודשית היא 246 שקל למסלול שיחות של 450 דקות, שליחת 150 הודעות אס-אמ-אס וגלישה מקסימלית של 32 ג'יגה.
סלקום מתאימה לחסכנים: אם אתם עונים על הגדרת "הסטודנט החסכן", לא גולשים באינטרנט הסלולרי וגם לא מדברים הרבה, הרי שעבורכם אין מענה הולם ומשתלם במיוחד במסלולי הסטודנטים. על פי ממצאי הבדיקה, החבילה שמצאנו בסלקום היא המשתלמת ביותר. לסטודנט שכמעט לא מדבר בסלולרי כדאית חבילה שעולה 19.90 שקל לחודש, כאשר על שליחת הודעות גובים 36 אגורות למסרון לכל הרשתות. עם זאת, זכרו שבמסלול מוזל כזה, והיה וכן תנהלו שיחות במכשיר במקום לסמס, תשלמו 56 אג' לדקה- עלות גבוהה יחסית ביחס לעלות המוצעת במסלולים לסטודנטים, ולמעשה זהה לזו שמציעים ללקוח רגיל. החבילה כוללת 50% הנחה לשיחות עם סטודנטים ברשת סלקום.
אין מתנות חינם: כשחברת סלולר מציעה לכם מכשיר דור שלישי ומעלה- כמו סמארטפונים, בלקברי או אייפון- בחינם, אל תפלו בפח. כדי לקבל מכשירים "חינם" יש לעמוד ראשית בתנאי דיבור או תשלום מסוים אותם קבעה כל חברה וחברה.
כך למשל בפלאפון תקבלו את אחד המכשירים הללו בחינם בתנאי שתדברו מעל 200 דקות, ואילו ב-orange תקבלו זיכוי מלא על המכשירים אוטומטית בעת ההצטרפות למסלול סטודנט, כאשר על המסלול המינמלי תידרשו לשלם 198 שקל לחודש בסלקום, לעומת זאת, תיאלצו לשאת בעלות של 10 שקלים בחודש למשך 36 חודשים (כלומר, 360 שקל עבור המכשיר), ואם חפצתם באייפון 4, הרי שאותו תוכלו לקבל "חינם" בתנאי שתדברו מעל 150 שקל בחודש.
למדברים בתוך הרשת: אם אתם סטודנטים שמרבים לנהל שיחות בטלפון הנייד (לפחות 40% מהשיחות) ובתוך אותה רשת, הרי שבשתיים מתוך שלוש החברות רצוי שתבחרו במסלול המציע שיחות חופשיות רבות בתוך הרשת. בפלאפון נותנים 3,000 דקות בתוך רשת פלאפון במסלול סטודנטים לארג'. ב-orange מציעים 3,500 דקות בתוך הרשת במסלול סמארט פרנדלי וסמארט לאקי. סלקום, לעומת זאת, בחרה דרך אחרת, ומציעה חבילות הבנויות על יחידות שהן דקה או מסרון ללא חלוקה מראש. משמע, הסטודנט יכול לנצל את כמות היחידות בהתאם לשימוש, כי יש מספר דרגות של יחידות שהסטודנט יכול לבחור.
בהקשר זה, כדאי מאוד לבדוק את דפוסי השימוש שלכם בחשבונית ב-3-6 החודשים האחרונים. לא לכל סטודנט מתאימים מסלולים בעלי שיחות חופשיות בתוך הרשת. מסלולי סלולר נוספים תוכלו לראות באתר "כמהזה?"- www.kamaze.co.il אשר מרכז ומשווה בין כל הצעותיהן של חברות התקשורת בישראל.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]