ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
"כמהזה" ו-nrg בדקו ומצאו שהמחיר שמציעות לכם ספקיות האינטרנט אינו אחיד ותלוי בכישורי ההתמקחות שלכם. משא ומתן קטן יכול לחסוך עד 40% מהמחיר הראשוני.
13.06.10, סתיו יפה, NRG בשיתוף "כמהזה?"
מתברר שהמחיר שמציעות לכם הספקיות אינו אחיד ותלוי בכישורי ההתמקחות שלכם. כדאי להתחיל להתאמן - משא ומתן קטן יכול לחסוך עד 40% מהמחיר הראשוני.
לכתבה נוספת בנושא, שהתפרסמה בתוכנית חיסכון בערוץ 2, לחצו כאן
בשוק ספקיות האינטרנט המחיר המוצהר הוא כמעט אף פעם לא המחיר הקבוע של המוצר, ברוב המקרים התמקחות תשיג לכם מחיר נמוך יותר. כך שלמרות הירידה שחלה במחירים השנה, עדיין מדובר בטווח מחירים רחב, ולא במחיר אחיד ובלתי מתפשר.
מבדיקה שערך אתר nrg מעריב בשיתוף עם "כמהזה?" - האתר להשוואת מחירי תקשורת בישראל, עולה כי התמקחות עשויה להשיג הנחה של עד 40% מהמחיר הראשוני שהחברות מציעות.
התקשרנו ל-6 ספקיות אינטרנט וביקשנו הצעת מחיר עבור מהירות של 2.5 מגה. בתגובה להצעה שקיבלנו, אמרנו לנציג המכירות כי בחברה מתחרה הוצע לנו מחיר טוב יותר, הצגנו מחיר פיקטיבי של 29.90 שקל בחודש, ושאלנו אם יוכל להציע לנו הצעה טובה יותר.
להלן ההצעות:
◄ בבזק בינלאומי ההצעה הראשונה עמדה על מחיר ממוצע של 32 שקל בחודש בהתחייבות לשנה וחצי. לאחר התמקחות לא מאומצת במיוחד, עלה על הקו נציג בכיר והציע לנו מחיר של 22.50 שקל בחודש בהתחייבות לשנה בלבד. כלומר, קיצור תקופת ההתחייבות בחצי שנה והנחה של 30% במחיר.
◄ ב-012 סמייל ההצעה הראשונה הייתה מחיר ממוצע של 37 שקל בחודש בהתחייבות לשנה וחצי. לאחר התמקחות לא היסטרית, קיבלה נציגת המכירות אישור מנהל לתת לנו מחיר של 21.5 שקל בחודש בהתחייבות לשנה בלבד. כלומר קיצור תקופת ההתחייבות בחצי שנה, והנחה של 42% במחיר.
◄ ב-013 נטוויז'ן ההצעה הראשונה הייתה מחיר של 39 שקל בחודש בהתחייבות לשנה. לאחר התמקחות לא פשוטה עם נציג שהזדהה בשם "אלכס הגבוה", במהלכה הוא התעקש שייתן הצעת מחיר נמוכה יותר רק אם העיסקה תיסגר - קיבלנו מחיר של 28 שקל בממוצע לחודש: שלושה חודשים ראשונים חינם (ללא התחייבות), ולאחר מכן 35 שקל בחודש למשך שנה. כלומר הנחה של 28% במחיר.
◄ באינטרנט רימון ההצעה הראשונה עמדה על 42 שקל בחודש בהתחייבות לשנה וחצי. לאחר התמקחות, קיבלנו מחיר של 40 שקל בחודש בהתחייבות לשנה וחצי. הוסבר לנו שמערכת הסינון של אינטרנט רימון היא זו שמייקרת את ההצעה ביחס להצעות המתחרות, ולכן ההנחה שקיבלנו היא הנחה של 5% בלבד.
◄ יש לציין כי ב-018 אקספון כמו גם באורנג', לא הועילה ההתמקחות, והמחיר נשאר זהה לזה הראשוני שהוצע לנו. באקספון מדובר ב-25 שקל לחודש בממוצע (שלושה חודשים חינם, ואחר כך תשעה חודשים ב-33 שקל בחודש), ובאורנג' הציעו מחיר ממוצע של 35 שקל בחודש (שלושה חודשים חינם, ואחר כך תשעה חודשים ב-47 שקל בחודש).
מנכ"ל אתר "כמהזה?", נמרוד מן, מציין כי שוק האינטרנט כיום אמנם מעודד התמקחות, אבל עם זאת, ניתן לראות גם מגמה של חברות חדשות כמו אקספון ואורנג', שמציעות מחיר הוגן ואחיד לכל לקוחותיהם.
טיפים למתמקח המתחיל
הכינו שיעורי בית: על פי רוב, אזכור מחיר נמוך יותר של חברה מתחרה הוא המפתח להורדת המחיר. לכן חשוב מאוד לעשות סקר שוק.
אל תמהרו לעזוב: לקוחות קיימים שסיימו את ההתחייבות שלהם לחברה יוכלו להשיג מחיר נמוך אף יותר מזה שישיג לקוח חדש. אם תמה תקופת ההתחייבות לספקית, התקשרו ובקשו את מחלקת שימור הלקוחות של החברה. ברוב המקרים לא ייתנו לכם לעזוב מבלי להציע לכם "מחיר שימור".
להוריד את המחיר אולי נותן תחושה של סיפוק, והתמקחות עם ספקית האינטרנט אולי תחסוך עד 40% ממחיר המחירון, אך צריך לזכור שבסופו של דבר עיקר התשלום עבור האינטרנט מועבר דווקא לחברות המספקות את התשתית - בזק והוט.
שתי חברות אלה נוקטות במדיניות של מחיר אחיד, התקף גם כאשר מדובר בלקוחות חדשים וגם כאשר מדובר בלקוחות קיימים שפונים למחלקות השימור. היתרון הוא שהמחיר הוא הוגן, כיוון שהוא אחיד ואינו תלוי בכישורי ההתמקחות של הלקוח. החיסרון הוא שהלקוח הישראלי נאלץ לבחור בין שתי חברות בלבד - לתחרות זה בטוח לא עושה טוב.
להלן הצעת המחיר של ספקיות תשתית האינטרנט למהירות של 2.5 מגה: בזק מציעה ללקוחות חדשים מחיר ממוצע של 50.90 שקל בחודש (חצי שנה ראשונה ב-20 שקל בחודש, וחצי שנה נוספת ב-81.90 שקל בחודש). יש לציין כי אם אין לכם בבית קו טלפון של בזק, תצטרכו לשלם 25 שקל בחודש עבור קו "אינטרנט נטו". הוט מציעה מחיר של 59 שקל בחודש למשך שנה עבור מהירות זו.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]