דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  טלוויזיה

שידורי הטלוויזיה: כמה זה עולה לנו?

nrg מעריב בשיתוף עם אתר השוואה המחירים כמהזה? בדק מה האופציות המוזלות לצפייה בטלוויזיה העומדות בפני הצרכן כיום.

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

שידורי טלוויזיה: כמה זה עולה לנו?

27/4/10, nrg מעריב בשיתוף "כמהזה?"

על רקע הדיונים על חוק השידורים, ועל רקע פרסומים על כך שייתכן שבשנים 2014-2013 יחויבו חברות הכבלים והלווין Hot ו-Yes להציע לצרכנים חבילה מצומצמת במחיר סביר, nrg מעריב בשיתוף עם אתר השוואה המחירים כמהזה? בדק מה האופציות המוזלות העומדות בפני הצרכן עוד לפני שנת 2013.

למי שמחפש כבר היום אופציות מוזלות לצפייה בשידורי הטלוויזיה – יש אלטרנטיבות. האופציות הקיימות בשוק כיום הן צלחת לווין פרטית וממיר דיגיטאלי (DTT). אופציה שלישית היא - האינטרנט. 

צלחת לווין פרטית

צלחת הלווין מותקנת על גג הבית או הבניין ומחוברת לטלוויזיה בעזרת ממיר. היא קולטת מאות ואלפי ערוצי טלוויזיה ורדיו מכל העולם באיכות דיגיטאלית באמצעות לוויינים. אפשר לקלוט באמצעותה גם מגוון ערוצים באיכות HD.

הצלחת דורשת השקעה חד-פעמית שנעה בין 1500 שקל ל-2500 שקל, תלוי בחבילה בה תבחרו. מחיר חבילה בסיסית נע בין 1500 שקל  ל-2000 שקל, והיא מתבססת על הלווין הישראלי "עמוס". חבילת הבסיס קולטת את הערוצים הבאים בשיטה דיגיטאלית: 1, 2, 10, 33 וערוץ הכנסת (99) ואת ערוצי הרדיו רשת א', ב', ג', ד', קול המוזיקה, קול הדרך ורדיו רקע.

מחיר החבילה הפופולארית נע בין 2000 שקל ל-2500 שקל. היא מתבססת על הלווין הישראלי "עמוס" ועל הלווין האירופי "הוטברד". הלווין האירופי מאפשר צפייה בכ-400 ערוצים מאירופה הכוללים: חדשות, כלכלה, ספורט, סרטים, סדרות ועוד. חבילות יקרות יותר כוללת ממיר לוויני בשיתוף אינטרנט ושידורי HD.

חישוב פשוט מגלה כי הצלחת הלוויינית מציעה חיסכון אדיר בהוצאות התקשורת. בעוד שמחיר מנוי לחברת הכבלים או הלווין נע בין 185 ל-300 שקל בממוצע לחודש (ובהתאמה בין 2220 ל-3600 שקל לשנה) -  עבור צלחת הלווין תשלמו תשלום חד-פעמי נמוך מהתשלום השנתי לכבלים או ללווין.

אז מה החסרונות של צלחת הלווין? ראשית, הערוצים הנקלטים מהעולם מגיעים ללא תרגום. לכן, אם אינכם דוברים את השפה בסרט או התוכנית - זה פחות מוצלח. שנית, מי שנהנה לצפות בתוכניות המקור שמפיקות חברות הכבלים והלווין, יאלץ לוותר עליהן. עניין אחרון הוא נושא האחריות. חברות ההתקנה נותנות אחריות של שנה על צלחת הלווין, אך לאור התחרות הקיימת בשוק, חלקן לא שורדת שנה. כדאי לבחור בחברה מוכרת ואמינה כדי שתזכו לאחריות מלאה.

ממיר DTT

ה-DTT הוא ממיר דיגיטלי המאפשר צפייה בחמישה ערוצי חינם בקליטה טובה וללא הפרעות, ללא חיבור לאינטרנט, לקו טלפון או לכבלים וללווין. הממיר מתחבר לטלוויזיה ולחשמל - וזהו. באמצעותו אפשר לצפות בערוצים: 1, 2, 10, 33 ו- 99, והוא אף מציג מדריך שידורים אלקטרוני (EPG) בו מופיעות התוכניות המשודרות בערוצים אלה.

מחירו של הממיר הוא כ-400 שקלים, תשלום חד-פעמי. ניתן לרכוש אותו ברשתות החשמל והאלקטרוניקה ובחנויות מקוונות באינטרנט. חברת דואר ישראל החלה אף היא לשווק ממירים אלו בסניפיה, וכל הרוכש ממיר זוכה להתקנה חינם.

חשוב לציין, כי כל ממיר מתחבר לטלוויזיה אחת בלבד ולכן יש לרכוש מספר ממירים כמספר הטלוויזיות בבית. הממיר מתאים בעיקר לכאלה שלא צופים הרבה בטלוויזיה ומעוניינים לראות בעיקר את הערוצים 1, 2 ו-10. וכמובן לאלו שרוצים לחסוך אלפי שקלים בשנה בהוצאות התקשורת.

צרכנים התלוננו בעבר כי קליטת הממיר אינה טובה, אך בקרוב יוצבו תשע אנטנות חדשות מהגליל המערבי ועד לערבה. ייתכן שבעתיד ישולבו שידורי רדיו בממיר ואולי אף יתווספו ערוצים.

דבר נוסף שכדאי לדעת הוא כי יש חברות שונות ודגמים שונים לממיר זה, חלקם אף מאפשרים הקלטה. שירות ההקלטה של הממיר מאפשר להפסיק צפייה באמצע ולהריץ אחורה וקדימה. השירות תקף לכל הערוצים ולכל התוכניות. אפשר גם לבצע הקלטה תוך כדי שידור או לתכנן הקלטה מראש בערוץ המבוקש.

אינטרנט

אי אפשר לדבר על חיסכון בעלויות שידורי הטלוויזיה מבלי להתייחס לאינטרנט. נראה כי בעתיד הלא רחוק ישולבו מכשיר הטלוויזיה והמחשב למכשיר אחד - כבר היום ניתן לרכוש מסך שמותאם גם למחשב וגם לשידורי הטלוויזיה.

אך עד שהשניים יהפכו לאחד, האינטרנט מספק מגוון רחב מאוד של תכנים שניתן לצפות בהם: החל מערוצי החדשות (של ערוץ 2 ו-10) וכלה בסדרות ייבוא, סדרות מקור, תוכניות וסרטים שמוצעים בחינם באתרים השונים.

לא מדובר בהורדות לא חוקיות, אלא ממש בערוצים המשודרים בטלוויזיה. ערוצים 2 ו-10 וחברות הכבלים והלוויין מעלים חלק מן התוכניות והסדרות לרשת, כך שניתן לצפות בהן דרך האינטרנט, מתי שרק מתחשק. 

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  טלוויזיה

תגובות