ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הבטרייה הנגמרת בטרם עת. ערוץ 10 ו"כמהזה?" כמה טיפים שיסייעו לכם בהארכת הזמן שבין טעינה לטעינה.
26/4/10, 5 עם רפי רשף
ערוץ 10 בשיתוף אתר "כמהזה?"- www.kamaze.co.il אספו 8 טיפים להארכת חיי הבטרייה בסלולר שלכם, כדי שלא תגיעו למצב שאתם צריכים להטעין את הסלולר בתדירות גבוהה מדי, וכדי שלא תכלו את הבטרייה מהר מדי ותצטרכו להחליפה בחדשה.
כיום, בעידן הסלולריים "החכמים", רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הבטרייה הנגמרת בטרם עת. לכן, אספו ערוץ 10 ו"כמהזה?" כמה טיפים שיסייעו לכם בהארכת הזמן שבין טעינה לטעינה, ההמלצות הללו נכונות ברובן גם לגבי מכשירים פשוטים, ועל אחת כמה וכמה עם המכשיר שלכם משוכלל ורווי יישומים זוללי בטרייה .
1. לא גולשים באינטרנט? העדיפו מכשיר דור 2
מכשירי הדור השני, המוצעים בחברות הסלולר אורנג', סלקום ומירס הם חסכוניים יותר מבחינת הבטרייה ובנוסף יחסכו לכם את התשלום עבור חבילת גלישה. יש גם טענות (אך אין הוכחות) שבמכשיר דור שני הקליטה טובה יותר. בכל מקרה, אם אתם לא גולשים באינטרנט באמצעות המכשיר- יש לכם הרבה סיבות לא לבחור במכשיר דור שלישי, אחת הבולטות בהן הוא אורך חיי סוללה ארוך יותר בדור השני.
2. גולשים באינטרנט מדי פעם? כשאתם לא גולשים כבו Wi-Fi
החיבור לרשת האינטרנט האלחוטית Wi-Fi ידוע כזולל בטרייה רציני. לאחר שימוש ב- Wi-Fi, עשו לכם הרגל קבוע לכבות את הפונקציה הזו, אם לא תכבו, הסלולר ימשיך לחפש רשת אינטרנט (במקומות שאין בהם כזו), חיפוש זה מיותר, ופוגע קשות בחיי הבטרייה.
3. ועוד בעניין הכיבוי- כבו גם Bluetooth
כמו Wi-Fi, גם Bluetooth זולל בטרייה. אם אתם לא נוהגים להשתמש בפונקצית ה- Bluetooth כבו אותה אחת ולתמיד. אם אתם נוהגים להשתמש בפונקציה זו לעתים, כדאי שתקפידו לכבות אותה בסוף כל שימוש.
4. במקום רטט בוחרים בצלצול רגיל או ב"מצב שקט"
לא רבים יודעים זאת, אבל כשבוחרים שצלצול הסלולר יהיה רטט (או מנגינה+רטט) פשוט מקצרים את אורך חיי הסוללה באופן משמעותי ובלי סיבה אמיתית. רוצים טלפון ללא צלצול? בחרו באופציית "השתקה" או "מצב שקט", רוצים צלצול סולידי ולא כזה שמושך תשומת לב? בכל סלולר יש אפשרות קיימת לצלצולים כאלה (בדרך כלל אנשים משתמשים בהם ל-SMS).
5. מכהים מעט את המסך: מסך בהיר יותר = צורך יותר חשמל
גם את העניין הזה לא רבים יודעים- בכל מכשיר סלולר בהגדרות התצוגה ניתן לבחור את רמת בהירות המסך, ככל שתבחרו ברמת בהירות גבוהה יותר, אתם דורשים מהסלולר שלכם לספק יותר אור, ולכן לצרוך יותר חשמל. בהרבה מכשירים (בתצורת צדפה) ניתן להגדיר בנפרד בהירות תצוגה למסך חיצוני ובהירות תצוגה למסך פנימי, אופציה שימושית, כי בדרך כלל אין צורך שהמסך הפנימי יהיה בהיר כמו החיצוני.
6. מנמיכים את הווליום בשמיעת מוזיקה
משתמשים בסלולר כנגן מוזיקה? הנמיכו מעט את הווליום. כמו בהירות המסך שדורשת חשמל, כך גם הווליום, ככל שאתם מגבירים את הווליום אתם דורשים יותר חשמל, וגורמים לבטרייה להיגמר מהר יותר.
7. משתדלים לא להפעיל יותר מדי אפליקציות בו זמנית
אם יש לכם מכשיר "חכם", חשוב שתקפידו לסגור אפליקציות בתום השימוש, וחשוב שגם תדעו שהפעלה של יותר מ-2 אפליקציות בו זמנית, מבזבזת הרבה מחיי הסוללה.
8. קשיים בקליטה
נמצאים באזור ללא קליטה (במדבר נניח)? המכשיר שלכם עבד כל העת לחפש קליטה, והסוללה נגמרת ככה מהר מאוד. אם אתם נמצאים באזור ללא קליטה- פשוט כבו את הסלולר. אם אתם נמצאים באזור בו יש קליטה אבל היא חלשה, אין צורך לכבות את המכשיר, אבל כדאי לנסות לדחות הוצאות שיחות וגלישה, כשיש קשיי קליטה המכשיר צורך יותר בטרייה, ואם אתם מנהלים שיחה באזור קליטה חלשה, אתם גם נחשפים ליותר קרינה.
ולסיום, איך תדעו כשהגיע הזמן להחליף בטרייה? כל סוללה יכולה להתרוקן ולהתמלא מספר מוגבל של פעמים (כמה מאות פעמים, תלוי בסוללה), כך שבסופו של דבר, אם הנייד אצלכם זמן רב, בסוף תצטרכו להחליף לו סוללה. כשתראו שזמן ההמתנה בין טעינה לטעינה הולך ומתקצר- תחשדו שיש צורך בהחלפה. על רב הבטריות גם כתוב תאריך התפוגה שלהן, וגם אליו כדאי להתייחס כשרוצים לדעת אם כדאי להחליף או לא.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]