דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט

כך תוודאו שילדכם לא נחשפים לסכנות ברשת

לכבוד יום האינטרנט הבטוח ריכז nrg מעריב בשיתוף עם אתר "כמהזה?" את הדרכים בהן אפשר להפוך את הגלישה ברשת לבטוחה יותר

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

להגן על ילדינו: כך תוודאו שהם לא נחשפים לסכנות ברשת

nrg מעריב, 17/2/2010

לכבוד יום האינטרנט הבטוח ריכז nrg מעריב בשיתוף עם אתר "כמהזה?" את הדרכים בהן אפשר להפוך את הגלישה ברשת לבטוחה יותר.

בתקופה האחרונה קיבלנו תזכורת לא נעימה לסכנות האורבות לילדים באינטרנט. מעבר לסכנות המתבטאות בחשיפה לתכנים לא הולמים (מין, אלימות וכדומה), קיימת גם סכנה ממשית: האפשרות שהילדים ייצרו קשר עם אדם שעלול לנצלם או לפגוע בהם לרעה.

גם אם תלמדו את הילדים איך נכון לגלוש, הקלדה לא נכונה או סקרנות גדולה עשויות להוביל אותם למגוון אתרים עם תכנים לא רצויים. כדי למנוע מילדים להגיע לתכנים שכאלה, עומדים לרשות ההורים מספר מנגנונים טכנולוגים. nrg מעריב בשיתוף עם אתר "כמהזה?", האתר להשוואת מחירי תקשורת, סקר את תוכנות סינון התכנים השונות ואת אפשרויות הבקרה שמציעות החברות השונות.

עם זאת, בכל מקרה ובכל דרך שתבחרו לנקוט, כדאי ומומלץ לשוחח עם ילדיכם ולצייד אותם בידע שיוביל אותם לפעול בצורה נבונה בזמן הגלישה באינטרנט. להלן מספר טיפים חשובים לחווית גלישה מהנה ובטוחה, שכדאי שתעבירו להם.

◄ לא לספק מידע מזהה, כגון שם פרטי ומשפחה, טלפון, כתובת מגורים וכדומה

◄ לא להעביר תמונות למישהו שלא מכירים אישית

◄ לא להיפגש לעולם פנים מול פנים עם אנשים שפוגשים ברשת

◄ לפתוח רק הודעת דואר אלקטרוני ממקור מוכר

◄  להיכנס רק לאתרים שמתאימים לגילם

◄ לא לכתוב באינטרנט דברים מעליבים ופוגעים

◄ לא להתקין תוכנות או משחקים שמצאו באינטרנט בלי ליווי מבוגר

◄ להיזהר ממתנות חינם באינטרנט

וגם כמה טיפים להורים...
◄ מקמו את המחשב באזור בבית ממנו ניתן לצפות על הילדים בזמן השימוש באינטרנט

◄ הסבירו לילדכם על הסכנות האורבות באינטרנט ועל דרכי ההימנעות מכך

◄  צרו רשימת מועדפים עם אתרים אהובים עליהם, כך ימנעו משיטוט מיותר ברשת

◄ לימדו כיצד מגדירים במחשב חסימת אתרים לא רצויים

◄ אימייל משותף לכם ולילד יאפשר לכם לעקוב אחר ההודעות הנכנסות והיוצאות שלו

מה עוד כדאי לדעת?

כדאי להכיר את "קו לאשנ"ב" (אנשים למען שימוש נכון באינטרנט). באתר (בכתובת: http://eshnav.org.il/) יש צ'אטים ופורומים אשר מספקים אוזן קשבת ותמיכה לנפגעי אינטרנט. כמו כן אפשר למצוא בו הנחיות ועצות לגבי גלישה נכונה.

013 נטוויז'ן מפעילה מוקד שפועל בכל שעות היממה שבעה ימים בשבוע, ומאוייש על ידי צוות תמיכה מקצועי שעבר הדרכה מיוחדת על מנת שיוכל לייעץ להורים לגבי אפשרויות חסימה, שימוש נבון ברשתות חברתיות ועוד. השירות מיועד לכל ההורים - לא רק ללקוחות החברה. למוקד התמיכה להורים: 073-7560000.

גם ספקיות האינטרנט האחרות מעבירות לנציגי התמיכה שלהן הדרכות בנושא גלישה בטוחה, סכנות ברשת ופתרונות אופטימאליים להתמודדות עמן.

אולם, לפני שנתחיל לפרט על כל דרכי הסינון והבקרה שמציעות ספקיות האינטרנט, חשוב להזכיר כי יש דרך חינמית, קלה ונוחה לחסום תכנים ואתרים באמצעות דפדפן אינטרנט אקספלורר.

הדפדפן מאפשר חסימת גישה לאתרי אינטרנט וכן מאפשר הפעלת מנגנון סינון תכנים המונע גישה לאתרים המשלבים תכנים כגון אלימות, פורנוגרפיה ודומיהם. כל שעליכם לעשות הוא לבחור בתפריט "כלים" ובתוכו לבחור ב"אפשרויות אינטרנט". לאחר מכן יש ללחוץ על "תוכן" ואז "הפעלה" ולבחור את הנושאים אותם תרצו לחסום. כמו כן ניתן לבחור את עוצמת החסימה - מעט, מוגבל או ללא.

שירותים בתשלום

בזק בינלאומי, 012 סמייל ואורנג' מציעות שירות זהה, אשר נקרא בשם אחר בכל חברה: שירות סינון אתרים לפי 6 רמות חסימה לבחירת ההורה (כולל תוכנות למסרים מיידיים). מדובר בסינון רשתי המותקן על שרתי החברה הספקית ולא על המחשב האישי. לשירות יש ממשק ניהול פשוט ונוח כך שההורה יכול לקבוע בקלות יחסית את רמת ההגנה, ואף לבטלה במחשב האישי כשהוא לא חפץ בה.

◄ את השירות ניתן למצוא בבזק בינלאומי תחת השם מורשת, ב-012 סמייל תחת השם בקרת הורים ובאורנג' תחת השם סינון אתרים מתקדם.

◄ מחירים: בסמייל - 11.90 שקל לחודש, באורנג' - 12.90 שקל לחודש ובבזק בינלאומי - 13.90 לחודש

מלבד שירות זה מציעות החברות שירותי חסימת אתרים ובקרת הורים נוספים, בעלות חודשית שנעה בין 5 לבין 14 שקלים. שירותים אלה אינם כרוכים בהתחייבות כלשהי, וניתן להפסיקם בכל עת.

בזק בינלאומי

◄ i-Keeper היא תוכנה המסננת אתרים ותכנים לא רצויים באופן אוטומטי (או לפי הגדרת ההורה). נוסף לכך מאפשרת התוכנה להגדיר ולהגביל את זמני הגלישה של הילדים באינטרנט.

◄ שירות נוסף שמציעה בזק בינלאומי הוא IM-Keeper. מדובר ברחבה של האיי-קיפר, המאפשרת סינון וחסימה של תוכנות נוספות כגון תוכנות מסרים מידי כמו ה-ICQ ותוכנות שיתוף קבצים כמו Emule.

◄ עוד שירות הוא ה-Safe Web. שירות זה מותקן על שרתי בזק בינלאומי ומסנן תכנים ואתרים לא הולמים (כמו אתרים פורנוגרפיים, אתרים בעלי תוכנות מזיקות, גזענות ועוד).

◄ מחירים: 13.90 שקל לחודש עבור ה-i-Keeper וכן 13.90 שקל לחודש עבור ה-Safe Web. עבור IM-Keeper תוספת של 5 שקלים. חבילות מוזלות לרוכשים יותר ממוצר אחד.

012 סמייל

◄ שמרטף היא תוכנה החוסמת תכנים וגישה לאתרים לא רצויים ולצ'אטים. מאפשרת להגביל את זמן הגלישה של הילד. כמו כן יכול ההורה לקבל דוחות מפורטים על הרגלי הגלישה שלו.

◄ נוסף על כך מציעה סמייל שירות בקרה והתראות. שירות זה שולח להורים התראה על כל שיחה חשודה של הילד בצ'אט, באימייל או בתוכנת מסרים מידיים. על ההורים להגדיר רשימת מילים המפעילות את ההתראה, וברגע שהילד שולח מסר חשוד, ההורה הרשום לשירות מקבל התראה במסרון ישירות לנייד והתראה לאימייל הכוללת את תצלום המסך בו נשלח המסר.

◄ מחירים: 10.90 שקל לחודש עבור שמרטף וכן 10.90 שקל לחודש עבור בקרה והתראות. מבצע עד סוף חודש זה: 5 שקלים עבור כל אחד מהשירותים. עלות המסרון שנשלח לנייד: 50 אגורות.

013 נטוויז'ן

◄ מסננט הוא שירות שמאפשר באופן אוטומטי חסימה וסינון אתרים ותוכן לא רצויים הקשורים בסקס, הימורים ואלימות. כמו כן מגביל השירות את הילדים בשעות הגלישה שלהם באינטרנט על פי בחירת ההורים.

השירות כולל גם אפשרות סינון, חסימה ובקרה של אתרים, תוכנות מסרים מיידיים ותוכנות שיתוף קבצים. השירות יכול לחסום באופן אקטיבי מילים בשיחה וכן להפסיקה אוטומטית במקרה בו התוכנה מזהה מילה שההורה הגדיר כבעייתית.

כמו כן, מאפשר השירות שליחת התראה בזמן אמת לכתובת הדואר האלקטרוני של ההורה על נושאי תוכן בעייתיים. השירות מאפשר להורים להפיק דוחות שיציגו רשימת אתרים אליהם גלשו ילדיהם, וכן אתרים אשר ניסו לגלוש אליהם ונחסמו.

◄ מחיר: חודש ראשון ללא עלות ובהמשך - 10 שקלים לחודש.

אורנג'

◄ שירות סינון אתרים מאפשר לסנן ולהגביל את הגלישה לאתרים לא רצויים ברשת. באמצעות השירות אפשר להגביל גישה לאתרי תוכן למבוגרים ולאתרי הימורים, וכן לשלוט בשיתוף קבצים ובהורדת תוכנות מסרים מידיים. השירות אינו כרוך בהתקנת תוכנה על המחשב, ואינו משפיע על מהירות הגלישה.

◄ מחיר: 9.90 שקלים לחודש 

אינטרנט רימון

◄ חברת אינטרנט רימון היא חברה המספקת אינטרנט בעיקר לציבור הדתי, אך לא רק. החברה מציעה באופן מובנה בחבילותיה מסלולים מוגנים לפי 5 רמות הגנה לבחירת הלקוח. התוכן הלא רצוי נמחק אוטומטית משרת החברה.

◄ כמו כן, החברה מספקת את שירות נטו שלי, המאפשר חסימת אתרים על פי בחירה אישית ואת שירות תזמונטו, המאפשר לנהל את שעות הגלישה בבית.

◄ מחירים: 7.90 שקלים לחודש עבור נטו שלי ו-9.99 שקלים לחודש עבור תזמונטו. 

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט

תגובות