דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  חבילות סלולר

איפה כדאי לקנות מכשיר סלולרי פשוט?

nrg ו-"כמהזה?" בדקו איזה מכשירים פשוטים וזולים מציעות היום חברות הסלולר- ומצאו שזול ממש יש רק בחנות.

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

איפה כדאי לקנות מכשיר סלולרי פשוט?

2.12.09, nrg מעריב

לא מאוד פופלארי לדבר על מכשירי סלולר פשוטים וסולידיים בעידן בו כולם משדרגים לאייפון. ובכל זאת, לא כולם רוצים מכשיר סלולרי שהוא מפלצת מולטימדיה, ויש כאלה שכל מה שהם רוצים זה פשוט לדבר (ואולי גם לשלוח SMS) מהמכשיר.  nrgבשיתוף אתר "כמהזה?"- www.kamaze.co.il, האתר להשוואת מחירי תקשורת בישראל, בדקו איזה מכשירים פשוטים וזולים מציעות היום חברות הסלולר, והגיעו למסקנה שבעקבות כניסת החוק החדש לפיו חברות הסלולר מחויבות לתת זיכוי גם עבור מכשיר שלא נקנה מהן, לאלה שרוצים מכשיר זול באמת- עדיף לגשת לחנות ולוותר על הרכישה מחברות הסלולר.

אם אתם חובבי גאדג'טים ואוהבים מכשירי סלולר מתקדמים ומעוצבים, מתרשמים מהאייפון, או שוקלים לרכוש את נוקיה N97 ב-4644 ₪ - זו לא הכתבה בשבילכם. אבל אם המכשיר שתרכשו מיועד להיות בעיקר בתוך תיק בית הספר של ילד, שישתמש בו רק במקרה חירום (ובשאר הזמן סבירות גבוהה שהמכשיר יהרס, יגנב או יאבד), או אם המכשיר מיועד לסבא שלא מרבה לדבר, ואפילו אם המכשיר פשוט מיועד לאדם שאינו חובב מכשירי סלולר יקרים, ומאמין שלא מדובר בתכשיט או משחק אלא במכשיר פונקציונאלי שמיועד לשיחות והודעות (כמו רבים מאיתנו)- אז כדאי שתדעו שיש אלטרנטיבה, ואין שום סיבה שתשלמו 80 ₪ לחודש למשך 36 חודשים רק עבור מכשיר. 

זיכוי לכולם

במשך הרבה זמן חברות הסלולר פיתו את הצרכן לרכוש מכשיר דרכן בשיטת חיוב זיכוי, שכבלה את הצרכן לחברה ולפעמים גם למסלול מסוים למשך 36 חודשים. בימים אלה החלו ליישם חוק חדש שלפיו חברות הסלולר חייבות לתת זיכוי עבור המכשיר גם אם הוא לא נקנה מהן. לפי החוק עבור מכשיר שרכשתם בחנות תקבלו את אותו זיכוי כמו זה שהייתם מקבלים לו רכשתם את אותו המכשיר מחברת הסלולר. בעקבות יישום חוק זה, סוף סוף הרכישה של מכשיר בחנות מכשירים, נהייתה אופציה כדאית ממש.

אחרי שראינו מהן עלויות המכשירים ה"זולים" בחברות הסלולר (רובם עולים מעל 1000 ₪), בדקנו כמה עולים המכשירים הללו בחנויות, וגילינו שהם זולים משמעותית, וכדאי בהחלט לשקול רכישה מחנות. אז נכון, לא תקבלו חלוקה ל-36 תשלומים, אבל אם אתם מאלה שמחפשים מכשירים זולים, החלוקה ל-36 תשלומים שתקבלו אצל חברת ההסלולר לא מהותית עבורכם, הרי אם המכשיר עולה 500 ₪ קל יותר לשלם אותו בתשלום אחד או שניים.

חשוב לציין שמי שרוכש מכשיר סלולרי מחנות, לא מחויב לשלם לחברת הסלולר בעד חבילת גלישה, גם אם מדובר במכשיר דור שלישי. כלומר, אם תרכשו מחנות ולא ישירות מחברת הסלולר, תחסכו עוד 25 ₪ מדי חודש למשך 36 חודשים, שזה עוד 900 ₪ (כמובן בהנחה שאתם לא גולשים באינטרנט באמצעות הסלולר).

מה מציעות חברות הסלולר?

במהלך חיפושינו אחר מכשיר פשוט, התקשרנו לחברות הסלולר ואמרנו שאנחנו רוצים לרכוש מכשיר, זול, פשוט ונוח ורצוי גם לא דור שלישי (על נושא הדור השלישי נפרט בהמשך). כל אחת מהחברות הציעה לנו מספר מכשירים פשוטים ונוחים, הבעיה היא שהם לא היו זולים מספיק לדעתנו, ולכן בדקנו את המחיר של המכשירים הללו בחנויות פרטיות- וגילינו ששם ניתן להשיג אותם בפחות מחצי המחיר. למשל, סלקום הציעו לנו את נוקיה 7210 בעלות של 1440 ₪, ובחנות תוכלו למצוא אותו בכ-600 ₪. אורנג' הציעו את סמסונג E1310 בכ-1044 ₪, בחנות העלות שלו היא 440 ₪. כלומר מדובר על הבדל של מעל 600 ₪ למכשיר, הבדל משמעותי. 

פערים במחיר

ישנו מגוון גדול של חנויות סלולר באינטרנט וברחבי הארץ. לצורך המחשת הבדלי המחירים, השוונו בין המחיר שהוצע לנו בחברות הסלולר, למחיר בשתי חנויות סלולר בולטות- Go mobile ו- Eline

עוד כמה סיבות לבחור במכשיר זול

לכאורה גם אם אתם מדברים הרבה, חברות הסלולר יציעו לכם החזר גבוה יחסית עבור עלות המכשיר, ככה שבפועל לא ממש תרגישו את העלות שלו. אבל אם אתם מדברים מעט, סביר להניח שלא תגיעו לסכום המינימום שממנו ואילך מקבלים זיכוי על המכשיר, אז ברור שכדאי שההוצאה הראשונית לא תהיה גבוהה. גם אם אתם מדברים הרבה, קחו בחשבון שכאשר אתם רוכשים מכשיר יקר ובונים על הזיכוי, במקרה של גניבה, אובדן או תקלה, עלות ההשתתפות העצמית במידה ויש לכם ביטוח, תהיה יקרה, ואם אין לכם ביטוח, אז בכלל יכאב לכם הלב.

חשוב לדעת גם שלא תמיד יקר יותר משמעותו טוב יותר. זה שהמכשיר עלה לכם הרבה לא בהכרח אומר שאיכות השמע או הרמקול שלו טובים יותר. יקר יותר משמעותו בדרך כלל היא עמוס תכונות וגאדג'טים ולפעמים גם מעוצב יותר. בנוסף, יש לקחת בחשבון שעומס של תכונות בדרך כלל פוגע באורך חיי הסוללה.

לגבי עיצוב, מכשיר מעודכן ואופנתי עולה הרבה כסף, ואם עדכניות חשובה לכם, קחו בחשבון שתוך כמה חודשים המכשיר הזה יראה ישן יחסית למכשירים המעודכנים והמעוצבים שיושקו בקרוב.

ולסיום, אם אתם מתכננים לקנות מכשיר יקר מתוך מחשבה שבמילא חברת הסלולר תזכה אתכם עליו מדי חודש, קחו בחשבון שרב משתמשי הסלולר מחליפים מכשיר מדי 18 חודשים, בעוד שהזיכוי על המכשיר נפרש על 36 חודשים, ככה ששיטת "חיוב-זיכוי", היא לא סיבה לבחירה במכשיר יקר.

תגובות:

ממירס נמסר בתגובה כי "חברת מירס מעניקה ללקוחותיה היצע רחב של מכשירים וביניהם גם מכשירים העונים על הצורך הבסיסי של הלקוח לשימוש פשוט ונוח. יש לציין כי גם במכשירים מהסוג המוזכר בכתבה מספקת מירס שרותי ווקי טוקי ו- GPS מובנה המקנים חווית שימוש קלה ומהירה".

מחברת פרטנר נמסר בתגובה כי "החברה מקפידה לאפשר ללקוחותיה לבחור מתוך מגוון רחב של מכשירים, את המכשיר המתאים ביותר לדרישות ולצרכים".

מפלאפון נמסר כי החברה מוכרת גם את המכשיר נוקיה 6120 בעלות של 39.90 ש"ח למשך 36 חודשים.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  חבילות סלולר