דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט

מבצעי ספקיות האינטרנט: כמה זה 'חינם'?

ספקיות האינטרנט מציעות לשדרג את מהירות הגלישה בחינם או בזול מאוד, Bizportal בשיתוף אתר 'כמה זה?' בדק כמה עולה ה"חינם" הזה?

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

רצים לשדרג את מהירות האינטרנט? בדקנו את מחירי המבצעים של ספקיות האינטרנט וכמה זה 'חינם'

18.8.09, מאיה זיסר, Bizportal

ספקיות האינטרנט מציעות לשדרג את מהירות הגלישה בחינם או בזול מאוד, אבל לשם כך, תצטרכו לשדרג גם את מהירות הגלישה בתשתית האינטרנט, תוספת של 240-480 שקל בשנה. Bizportal בשיתוף אתר 'כמה זה?' בדק כמה עולה ה"חינם" הזה?

מהפכה צפויה בשוק האינטרנט הישראלי בעקבות הרשתות החדשות של הוט ובזק, את ניצני המהפכה אפשר לראות בירידת מחירי הגלישה של המהירויות הגבוהות באינטרנט.


רק לאחרונה השיקה חברת בזק את רשת ה-NGN אשר מבוססת על סיבים אופטיים, ומאפשרת גלישה בקצבים גבוהים של עד 50 מגה בייט. בשלב זה מציעה בזק במסגרת הרשת החדשה חבילות גלישה של 10 מגה ו-15 מגה, ובבזק כבר מבטיחים כי בתקופה הקרובה היא תציעה מהירויות נוספות גבוהות יותר, וכמו כן תשודרג גם מהירות ההעלאה שהיא מציעה שהיום מגיעה עד ל-800 קילו בייט. פריסת הרשת החדשה מתבצעת בהדרגה בכל רחבי הארץ.

הוט לא נשארת מאחור, בידיה טכנולוגיה של רשת אולטרה מהירה UFI אשר מאפשרת מהירות גלישה של עד 100 מגה בייט, כאשר על פי חברת הוט, הרשת תושק במהלך השנה הקרובה במספר ערים בישראל, ובתוך 3 שנים, היא תפרוס רשת זו בכל הארץ.

שתי הרשתות הללו צפויות לחולל מהפכה אמיתית בשוק האינטרנט בישראל, במהלכה יטושטשו הגבולות בין עולמות האינטרנט והטלוויזיה.

 Bizportal בשיתוף כמה זה?, האתר להשוואת מחירי תקשורת בישראל, בדקו כמה משלמים עבור שדרוג מהירות 'חינם', ומי צריך מהירות גלישה של 15 מגה בייט.

בעקבות השקתן של המהירויות הגבוהות החדשות בתשתית בזק, 10 מגה ו-15 מגה, וכחלק מהמגמה הכללית של העלאת מהירות הגלישה בארץ, ירדו מחירי המהירויות הגבוהות באינטרנט, עד שנוצר מצב אבסורדי בו ספקיות האינטרנט מציעות מבצעים למהירויות הגבוהות במסגרתם המחירים נמוכים יותר מאלה של המהירויות הנמוכות יותר, למשל חבילת גלישה של 10 מגה בייט, עולה פחות מחבילת גלישה של 8 מגה בייט.

באופן כללי ירדו כל מחירי האינטרנט, למשל, החברות מציעות מבצעים במסגרתם חבילת גלישה במהירות 4 או 5 מגה, עולה כמו שעלתה עד ממש לא מזמן חבילת גלישה של 2 או 2.5 מגה. ספקיות האינטרנט אף מציגות את המבצעים הללו כ"שדרוג חינם", או שיגידו לכם "במחיר שאתם משלמים היום על 2 מגה תוכלו לקבל 5 מגה", מה שלא יגידו לכם, זה שהמחיר של חבילה במהירות 1.5 מגה ירדה משמעותית במחיר, ושהיום תוכלו לשלם עליה חצי מחיר לעומת המחיר ששילמתם על חבילה זו בעבר.

המבצעים האטרקטיביים של ספקיות האינטרנט מעלים את השאלה: האם כדאי לכולנו לרוץ ולשדרג את מהירות הגלישה באינטרנט? לא בטוח בכלל, יש משתנים נוספים בשיקול האם לשדרג מהירות, שכדאי להיות מודעים אליהם.

נכון שספקיות האינטרנט מציעות לשדרג את מהירות הגלישה בחינם או בזול, אבל כדי לשדרג את מהירות הגלישה בפועל, תצטרכו לשדרג גם את מהירות הגלישה בתשתית האינטרנט שלכם, וכאן, אף אחד לא מבטיח לכם מחירים זולים. עבור שדרוג מהירות מ-2.5 מגה ל-5 מגה בתשתית הוט תצטרכו להוסיף מדי חודש כ-40 שקל, תוספת של 480 שקל בשנה. עבור שדרוג מהירות מ- 2.5 מגה ל-5 מגה בתשתית בזק, תצטרכו להוסיף מדי חודש 20 שקל, תוספת של 240 שקל בשנה.

ומה לגבי המבצעים המפתים של ספקיות האינטרנט למהירויות החדשות 10 ו-15 מגה גם כאן המחיר לתשתית אינטרנט במהירות זו רחוק מלהיות זול, מחיר תשתית של הוט למהירות 10 מגה ללקוחות הטלווזיה והטלפון הקווי הינו 251.16 שקל לחודש, וללקוחות שאינם מנויים לשירותים נוספים בהוט: 261.16 שקל.

המחיר בבזק לתשתית במהירות 10 מגה הינו 99.90 שקל בחודש, ולמהירות 15 מגה הינו 129.90 שקל לחודש (לא נלקחו בחשבון מחירים ללקוחות חדשים בתשתית).

בקיצור, אל תתנו לספקיות לתת לכם הרגשה שמדובר בשדרוג חינם, או במהירות גבוהה במחיר נמוך, מה שחינם או זול אצל הספקית עולה הרבה כסף אצל חברת התשתית.

מי צריך את זה?

מפתה לשדרג את מהירות הגלישה גם אם אנחנו לא ממש צריכים את השדרוג, אך כדאי לשים לב למי מהירות סטנדרטית של 1.5 מגה לא מספיקה. נראה כי בעיקר לאלה שעושים שימוש אינטנסיבי בהורדה והעלאה של תכנים כמו סרטים, משחקים, מוזיקה ועוד, ולמשרדים שבהם גולשים באמצעות מחשבים רבים על אותה הרשת.

אבל אם מה שאתם עושים באינטרנט זה לשלוח מיילים, להציץ באתר הבנק, לקרוא חדשות, ולבדוק מי הוסיף תמונה שלכם בפייסבוק - אין לכם, בשלב זה, צורך אמיתי במהירות גבוהה. אולי בהמשך, כשישתנה אופיו של האינטרנט בארץ, ותוכלו להשתמש בו כתחליף לכבלים או ללוויין ולראות באמצעותו טלוויזיה, שדרוג מהירות הגלישה יהיה יותר רלוונטי עבורכם.

מחירי הגלישה במהירויות הסטנדרטיות של 1.5 מגה או 2.5 מגה, ירדו משמעותית גם הם. היום אפשר להתמקח עם ספקיות האינטרנט וגם עם חברות התשתית ולהשיג מחירים זולים מאוד עבור אינטרנט במהירות 1.5 מגה, למשל תשלום לספקית של 25 שקל לחודש, ותשלום לתשתית של 45 שקל בממוצע לחודש.

מחיר מבצע אינו נמשך לנצח

סגרתם מחיר מבצע מיוחד עם חברת אינטרנט? חשוב מאוד להקפיד על רישום תאריך סיום המבצע ביומן, מפני שבתום תקופת ההתחייבות המחיר קופץ בעשרות אחוזים, כך שאם לא תהיו ערניים ותתקשרו אל החברות בתום תקופת ההתחייבות, תוכלו לקבל חשבונית עם מחיר כפול מזה ששילמתם בתקופת המבצע. כשמדובר על המהירויות הגבוהות, היקרות ממילא, הקפיצה במחיר משמעותית מאוד, וערנות תחסוך לכם עשרות ואף מאות שקלים.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  ספקיות אינטרנט