דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  תשתית אינטרנט

רשת ה-NGN החדשה של בזק

בזק השיקה את רשת ה-NGN אשר מאפשרת גלישה במהירות של עד 50 מגה, בדקנו מה החסרונות, מה היתרונות ולמי כדאי לשדרג את מהירות הגלישה

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

רשת ה-NGN החדשה של בזק

בזק השיקה לאחרונה את רשת ה-NGN אשר מבוססת על סיבים אופטיים, ומאפשרת גלישה בקצבים גבוהים של עד 50 מגה בייט ואספקת שירותים חדשים בקו הטלפון. במסגרת הרשת החדשה, מציעה בזק חבילות גלישה של 10 מגה ו-15 מגה, וכעת גם של 20 מגה ו-30 מגה. כמו כן שודרגה גם מהירות ההעלאה שהיא מציעה, שהיום מגיעה עד ל- ל-1000 קילו בייט. פריסת הרשת החדשה מתבצעת בהדרגה בכל רחבי הארץ. בשלב זה בתשתית האינטרנט בכבלים של HOT מהירות הגלישה המקסימאלית היא 10 מגה, אבל בידיה טכנולוגיה של רשת אולטרה מהירה UFI אשר מאפשרת מהירות גלישה של עד 100 מגה בייט. במהלך השנה הנוכחית, HOT  תשיק את רשת ה-UFI החדשה במספר ערים בישראל, ובתוך 3 שנים, היא תפרוס רשת זו בכל הארץ. אז אומנם הדיון כאן הוא ברשת החדשה של בזק, אך רשת זו עומדת בצילה של הרשת החדשה של הוט, ושתי הרשתות ביחד צפויות לחולל מהפכה אמיתית בשוק האינטרנט בישראל במהלכה יטושטשו הגבולות בין עולמות האינטרנט והטלוויזיה.

החדשות הטובות

רשת ה-NGN החדשה מאפשרת מהירות גלישה באינטרנט מהירה יותר בצורה משמעותית, מאפשרת לגולשים פרטיים להוריד ולהעלות תכנים מהר הרבה יותר מבעבר לרשת האינטרנט, ולעסקים יכולים לנהל שרתים על גבי הרשת במקום במחשבי החברה.

הרשת החדשה, היא רשת ירוקה יותר מפני שהיא חוסכת את הצורך בהרבה מרכזיות מקומיות, השילוב של פרוטוקול IP עם סיבים אופטיים שמגיעים קרוב מאוד ללקוח , מאפשר לפשט ו ”לשטח” את טופולוגית הרשת. בכך אנו קטנה צריכת החשמל, ואת “חתימת הפחמן” של החברה, ומשתחררים מהחובה להחזיק מתקני גיבוי,
שתרומתם לסביבה מפוקפקת (כמו מערכות UPS המבוססות על מצברים).

בעתיד ישתנה אופיו של האינטרנט בישראל בעקבות מהירויות הגלישה החדשות שיציעו הוט ובזק, יגבר השימוש ביישומי וידאו ולטלוויזיה באמצעות האינטרנט, וכבר לא מופרך לצפות איחוד בין הטלוויזיה לאינטרנט, מה שצפוי להוזיל את עלויות הטלוויזיה בישראל.

מעבר לכך צפויים שינויים כגון מפגשי ייעוץ עם רופא באמצעות האינטרנט, צמיחה מואצת  של תחום ה-Gaming, אחסון תמונות וסרטי ווידאו משפחתיים על שרת מרוחק, והתפתחות שירותים חדשים בתחום הטלקום, כמו מרכזיה ביתית מרוחקת לכל לקוח, שלוחת טלפון מבוססת מחשב, הגדרת צליל בהמתנה ועוד.

החדשות הפחות טובות


בזמן שבזק עובדת על שדרוג התשתית שלה, לקוחותיה מדווחים על ניתוקי טלפוניה לפרקי זמן של ימים שלמים עקב השדרוג. התקלות נגרמות ממגוון סיבות, וחלקן נובעות מהערבוב שבין רשת ישנה של חוטי נחושת (שהוקמה בעשורים הראשונים ששל מדינת ישראל), עם מערכות תקשורת מתקדמות מבוססות IP.

בעיה נוספת היא שהציבור לא יודע מתי משדרגים והיכן, ורק בדיעבד ניתן לדעת האם איזור המגורים שלך שודרג, באמצעות הקשת מספר הטלפון שלך באתר בזק. בזק, לטענתה, מיידעת  את לקוחותיה לפני השדרוג באמצעות מודעות בתיבות הדואר של הלקוחות, וכן באמצעות הודעות קוליות, על ביצוע העבודות, ואף מעדכנת כי כתוצאה מכך יתכנו תקלות מעטות.

למי כדאי ולמי לא כדאי להשתדרג לרשת החדשה?

בעקבות השקתן של המהירויות הגבוהות החדשות בתשתית בזק, 10-30 מגה, ובעקבות הניסיון השיווקי של חברות האינטרנט לגרום לכולנו לעבור לגלוש במהירות אינטרנט גבוהה יותר מזו שאנו גולשים בה ספקיות האינטרנט (בזק בינלאומי, 012 סמייל, 013 נטוויז'ן ועוד) מציעות מחירים נמוכים במיוחד למי שיתחבר אליהן למהירויות של 10 ו-15 מגה, עד שנוצר מצב אבסורדי בו ספקיות האינטרנט מציעות מבצעים למהירויות  הגבוהות במסגרתם המחירים נמוכים יותר מאלה של המהירויות הנמוכות יותר.

האם המסקנה היא שכדאי לכולנו לשדרג את מהירות הגלישה שלנו באינטרנט ל-10 מגה לפחות? לא בטוח בכלל, יש משתנים נוספים בשיקול האם לשדרג מהירות, שכדאי להיות  מודעים אליהם. ראשית, מה שזול אצל ספקית האינטרנט לאו דווקא זול בתשתית האינטרנט. על אף שהמחירים ירדו משמעותית בחודשים האחרונים, הם עדיין לא זולים. המחירים לתשתית במהירות של 10/12 מגה הם 99.90 ₪ לחודש בבזק ובהוט. בבזק תקבלו מתנה חצי שנה ב- 20 ₪ אך זכרו כי אם אין לכם קו טלפון של בזק תאלצו לשלם 25 שקלים נוספים כל חודש על אינטרנט.

יש גם לזכור שמחירי המהירויות הנמוכות, דוגמת 2.5  מגה, נמוכים מאי פעם, ועדיין זולים משמעותית מתעריפי הגלישה במהירויות הגבוהות. מעבר לשיקול המחיר, אם אתם גולשים פרטיים עם מאפייני גלישה סטנדרטיים, קוראים חדשות, שולחים מיילים, ומשתעשעים בפייסבוק- אין לכם צורך במהירות גלישה של מעל 1.5 מגה. המהירויות הגבוהות מיועדות בשלב זה לגולשים שמורידים ומעלים תכנים כגון סרטים, מוזיקה, תמונות ומשחקים- ואם אתם כאלה, כדאי לכם לשקול את השדרוג.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  תשתית אינטרנט