דלג לתוכן
סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  מכשירי סלולר

מדריך: כך תבחרו מכשיר סלולרי

nrg מעריב בשיתוף אתר "כמהזה?", מציג כמה פרמטרים חשובים שכדאי לבחון לפני רכישת המכשיר החדש.

4 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה

כל מה שחשוב לדעת לפני שבוחרים מכשיר סלולרי

נכון, כולם יקנאו במכשיר המתקדם שלכם עם המצלמה המשוכללת, הנגן המתקדם והעיצוב החדשני, אבל עזבו את השיקולים האסתטיים בצד: nrg מעריב בשיתוף אתר "כמהזה?", מציג כמה פרמטרים חשובים שכדאי לבחון לפני רכישת המכשיר החדש.

דפוסי שימוש

רגע לפני שאתם משעבדים את עצמכם ל-36 חודשים לפחות, כדי שתגדירו לאלו שימושים נועד המכשיר. האם אתם מתכננים לעשות בו שימוש "בסיסי" שכולל רק שיחות ומשלוח SMS? האם הוא נועד לשמש כתחליף למצלמה הביתית או לנגן ה-MP3 שלכם? או שאולי אתם בכלל זקוקים למחשב כף יד משוכלל, שיחליף את הלפטופ שלכם?

דפוסי השימוש שלכם הם המשתנה הקריטי ביותר, מפני שאין כל סיבה לרכוש מכשיר מולטימדיה משוכלל ואז כלל לא להשתמש בפונקציות שהוא מציע. כמו כן, בדרך כלל, מכשיר משוכלל הוא גם פחות עמיד, ואורך חיי הסוללה שלו קצר יותר. לכן, אם דפוסי השימוש שלכם בסיסיים, השתדלו לבחור במכשיר בסיסי.

מחיר

בשוק הפתוח, מחירו של מכשיר סלולר יכול לנוע בין כמה מאות שקלים עד ל-5,000 שקל ואפילו יותר עבור מכשיר מתקדם. 
שיטת "חיוב-זיכוי" של החברות, תפרוס את התשלום עבור המכשיר ל-36 תשלומים, וגם תחזיר לכם חלק מהעלות בצורת זיכוי עבור זמן אוויר. אבל, השיטה הזו גם תיאלץ אתכם להישאר עם חברה ספציפית ולפעמים גם במסלול ספציפי, עד תום קבלת ההחזר עבור המכשיר, מה שלא תמיד יוצא משתלם. לכן, בכל מקרה כדאי לברר כמה עולה המכשיר לפני קבלת הזיכוי ולא להניח שמדובר במכשיר שניתן "חינם". 
לפיכך, כדאי שתשאלו את עצמכם כמה אתם מוכנים לשלם עבור מכשיר סלולרי. אם הוא נועד להחליף את הלפטופ, המצלמה ואת נגן ה-MP3, בטוח תסכימו לשלם עבורו אלפי שקלים. אבל, אם המכשיר נועד לשימוש סטנדרטי של שיחות ומשלוח הודעות, אין סיבה שתוציאו כל כך הרבה כסף. 
כמו כן, מרבית החברות יעניקו לכם זיכוי חודשי אם תדברו מעל לסכום מסוים (שנע ברוב המקרים בין 100 ל-300 שקל). אם אינכם מגיעים לסכומים אלו, כדאי לבדוק אופציה של רכישת מכשיר בחנות, באינטרנט או מיד שנייה. לפני, מומלץ לוודא שה-SIM מתאים, או אפילו לרכוש מחברת הסלולר את ה-SIM בלבד.

מבנה הטלפון ונוחות השימוש

ברוב החברות תוכלו למצוא שלושה סוגי טלפון: אחד בעל מבנה רגיל (מלבני פשוט), מבנה צדפה (טלפון שנפתח ונסגר) או סליידר (2 מלבנים שמחליקים זה על זה לכיוון אחד או לשני הכיוונים). לפני שבוחרים מכשיר, חשוב לדעת כי המסך בטלפון הרגיל (לעומת הסליידר או הצדפה), חשוף יותר לשריטות. כמו כן, כדי למנוע חיוגים בטעות, מומלץ להקפיד לנעול אותו.

לאחר שבחרתם את המבנה הרצוי, שימו לב לגודל המקשים ולמרווח ביניהם. מקשים קטנים מדי או צמודים מדי, עלולים גם הם לגרום לכם לטעויות בחיוג.
כמו כן, אם יש תכונה במכשיר שחשובה לכם כמו למשל ספיקר חיצוני, חיזוי מילים או חיוג קולי, בררו אם היא קיימת במכשיר שאתם עומדים לבחור, מפני שלא בכל המכשירים קיימות התכונות הללו. 

אינטרנט וקישוריות

ההבדל בין מכשיר מדור 2, דור 2.5, דור 3  או דור 3.5 הוא מהירות העברת הנתונים. כלומר, טלפון מדור 3 הוא לא בהכרח משוכלל או מתקדם יותר מטלפון מדור 2. ההבדל הוא במהירות ההעלאה וההורדה של נתונים לרשת האינטרנט וממנה, צפייה בסרטים ובשיחות וידאו. אם אתם ממעטים בשימוש בפונקציות אלה, חבל שתשלמו עבור מכשיר ועבור חבילת גלישה, שכן מכשירי דור שלישי נמכרים בחברות הסלולר רק עם חבילת גלישה.
השימושים העיקריים באינטרנט הסלולרי הם הורדת תכנים (צלצולים, משחקים, רקעים, שומרי מסך, סרטונים ושירים), צפייה בתכנים באמצעות נגן הווידאו (למשל, צפייה בטלוויזיה בשידור חי), גלישה באינטרנט באתרים שונים ושליחת וקבלת דואר אלקטרוני.
מלבד הגלישה באינטרנט באמצעות המכשיר, ניתן להחליף נתונים עם המחשב או עם סלולריים אחרים, באמצעות כבל תקשורת, אינפרא אדום או Bluetooth. 
בחלק מהמכשירים המתקדמים יש גם תמיכה ברשת WiFi. מדובר ברשת אלחוטית המאפשרת גישה לאינטרנט באזורי כיסוי בהן הוקמה תשתית כזו כשירות לציבור הרחב. באמצעות שימוש ברשת זו, ניתן לחייג גם באמצעות חברות שאינן החברה הסלולרית שלך, כמו למשל פרי טלקום או סקייפ.

צילום

במרבית מכשירי הסלולר קיימת מצלמה מובנית. בעבר זו היתה מצלמה בסיסית, אך היום כמעט בכל המכשירים יש מצלמת 2 מגה פיקסל ומעלה - כשמעל ל-3.2 מגה פיקסל, מדובר במצלמה איכותית ממש. מצלמה שהיא פחות מכך, אמנם בינונית ברמתה, אך אם אינכם מתכננים להפוך בקרוב לצלמים מקצועיים, היא בוודאי תוכל להספיק לכם.
מצלמה של 3.2 מגה פיקסל ומעלה מפיקה תמונות באיכות גבוהה, ממש כמו מצלמה דיגיטלית רגילה. תוכלו להעביר את התמונות למחשב, להדפיס או להגדיל אותן ואפילו להקרין אותן על מסך הטלוויזיה. 
מצלמות הווידיאו הן סיפור אחר - כאן יש פערי איכות משמעותיים בין המכשירים השונים. בדרך כלל לא מדובר בצילום באיכות גבוהה, אך בחלק מהמכשירים יש מצלמות איכותיות שיכולות אפילו להחליף את מצלמת הווידאו הביתית.
מבחינת איכות התמונה, כאשר צופים בה במכשיר עצמו, מה שמשנה זה גודל ורזולציית המסך ומספר הצבעים שהמכשיר תומך בהם. אם אתם מרבים לצלם או לראות סרטונים באמצעות המחשב, כדאי שתשימו לב שהמסך במכשיר מספק אתכם מבחינת צבעים, גודל ורזולציה.

נגן מוזיקה

אם המכשיר מוגדר כנגן מוזיקה, הוא יאפשר לכם לאחסן ולנהל שירים רבים ולשמוע אותם בדרך כלל באמצעות אוזניות סטריאופוניות שיגיעו עם המכשיר. אם אתם מתכננים להשתמש בפונקציית הנגן, שימו לב שהמכשיר בעל זיכרון מספיק או בעל אפשרות להרחבת הזיכרון.
קבצי מוזיקה כמו תמונות וסרטונים, תופסים מקום רב בזיכרון המכשיר. כך שאם אתם מתכננים שהסלולרי יחליף את ה-MP3 שלכם, שימו לב שאיכות השמע בו באוזניות וברמקול, מספיק צלולה וחדה גם כשמגבירים את העוצמה.

טלפונים חכמים

מדובר במכשירים עם מערכות הפעלה מתקדמות יותר. מערכות כאלה כמו Windows Mobile, Palm, או Simbian, כוללות מגוון תוכנות ויישומים משוכללים כמו יומן, תוכנה לעריכת מסמכי אופיס, דואר אלקטרוני, משיבון פנימי, GPS מובנה.

לרוב, מגיעים המכשירים הללו עם מקלדת מלאה (כמו זו של מחשב), או מסך מגע ומקלדת וירטואלית ש"מקישים" בה בעזרת עט ייעודי.
למי מיועד הטלפון החכם? חובבי גאדג'טים שלא אכפת להם לשלם את המחיר הגבוה יחסית וליהנות מהטכנולוגיה, או אפילו אנשי עסקים שמתכננים להשתמש במכשיר כמו במחשב כף יד.

זיכרון וסוללה

הזיכרון המובנה במכשירים הסלולרים נע בין מגה בייטים בודדים ועד ל-16 ג'יגה בייט. בחלק מהמכשירים יש אף אפשרות להרחיב את הזיכרון, עד 8 ג'יגה בייט, באמצעות כרטיס המיועד לכך.
אם אתם משתמשים במכשיר כנגן וכמצלמה ושומרים בו סרטונים, שימו לב שאתם רוכשים מכשיר עם זיכרון מספק או עם אפשרות להרחבתו. אם השימוש שלכם במכשיר הוא בסיסי יחסית, ואתם רוצים לשמור עליו מעט שירים או תמונות בודדות, אז גם המכשיר עם הזיכרון המינימלי ביותר יספיק לכם.

לקחת את הצהרות היצרן בערבון מוגבל

סוללה היא אחד הדברים החשובים ביותר במכשיר, וגם הראשונה להיפגע במכשירים מתקדמים. כך שאם בזבזתם את הסוללה על שמיעת מוזיקה, יש סיכוי שברגע קריטי במיוחד לא תוכלו להוציא שיחה.
מהיכרות עם חלק מהמכשירים, בהרבה מקרים, הצהרות היצרן לגבי אורך חיי הסוללה הן קצת אופטימיות. רוב היצרנים מבטיחים מאות שעות המתנה רצופות (אם לא תדברו במכשיר), וכמה שעות שיחה רצופות.
בפועל, כדאי לקחת את ההצהרות הללו בערבון מוגבל. ועדיין אם מדובר על 100 שעות המתנה לעומת 300 שעות המתנה, זה אומר משהו על התדירות בה תצטרכו להטעין את המכשיר.

עכשיו, אחרי שבחנתם את הצרכים שלכם והחלטתם על הדברים החשובים לכם, אפשר לעבור לחלק המהנה יותר ולבחור מכשיר מבין שלל המכשירים המוצעים: נוקיה מכשירים, סמסונג מכשירים, סוני אריקסון מכשירים, מוטורולה מכשירים וחברות נוספות.

סקירה זו הינה מארכיון ואינה עדכנית. לסקירות עדכניות עבור לעמוד  מכשירי סלולר