ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
כמהזה? בשיתוף ynet קיבצו מבחר הצעות לחיסכון בהוצאות התקשורת שלכם. יישומן יכול להוביל לחיסכון במאות ואף באלפי שקלים בשנה.
סתיו יפה, כמה זה, פורסם: 20.10.08
"אחרי החגים" כבר כאן, ובתום חודש כמעט של חופשות, מתנות ועוד הוצאות חריגות, רבים מעוניינים להדק מעט את החגורה. ריכזנו כמה עצות שיסייעו לעשות זאת בתחום התקשורת - טלוויזיה, טלפון קווי, סלולר ואינטרנט
ההוצאה המשפחתית על תקשורת עלתה בעשור האחרון במידה ניכרת, לממוצע חודשי של 1,000 שקל בקירוב. כמהזה? - האתר להשוואת מחירי תקשורת בישראל - בשיתוף ynet קיבץ מבחר הצעות לחיסכון בהוצאות. יישומן באופן מושכל יכול להוביל לקיצוץ ההוצאות במאות ואף באלפי שקלים בשנה.
הפרסומות דוחפות אתכם לרכוש מוצרים שאינכם צריכים באמת, וכך גם נציגי המכירות של החברות השונות. לדוגמה, שאלו את עצמכם האם אתם זקוקים באמת ובתמים למכשיר סלולר דור שלישי מעוצב ב-2,500 שקל, בגלל שמחלקים לכם את התשלום ל- 36 חודשים?
רצוי לזכור שאין מתנות, וששיטת "חיוב- זיכוי" מטעה; המחיר תמיד גלום איפה שהוא, למשל במשך תקופת ההתחייבות, אשר במהלכה לא תוכלו לעבור לעסקה אטרקטיבית יותר. לכן, ריכשו רק מה שאתם באמת צריכים.
למה להמשיך ולשלם על מוצר כאשר אינכם משתמשים בו? לפני נסיעה התקשרו לחברות השונות אשר מספקות לכם את שירותי התקשורת, ובקשו להקפיא את המנוי. הביאו בחשבון שאם התחייבתם לחברה, תקופת ההתחייבות תתארך כאורך התקופה שבה המנוי הוקפא. בדרך כלל, הקפאת המנוי אינה כרוכה בעלויות.
על פי רוב, כשהמבצע יסתיים יעלה המחיר, והחברות לא יעדכנו אתכם בכך. בלי שתשימו לב יקפוץ המחיר ב-50%-20%. גולשים רבים מתלוננים על כך שביום בהיר אחד שמו לב שהם משלמים לספקית האינטרנט שלהם 59.90 שקל בחודש במקום 39.90 שקל. תוכלו להימנע ממצבים מסוג זה, אם תהיו עירניים למועדי סיום המבצעים של עסקותיכם.
אם נמאס לכם לשלם 300-200 שקל מדי חודש ל-HOT או ל-yes, דעו שיש חלופות. ניתן לרכוש צלחת לווין פרטית הקולטת מהלוויין עמוס את ערוצים 1, 2, 10 ו-99, ואת הלוויין האירופי הוטברד - המשדר כ-400 ערוצים עם כל התכנים שעולים על דעתכם - בעלות חד-פעמית של 2,500-2,000 שקל. היתרון הבולט הוא המחיר, שכן עלות חבילות בכבלים ובלווין היא 3,000-2,500 שקל לשנה.
בשנה הקרובה, בכפוף לאישור הצעת חוק של משרד התקשורת ומשרד האוצר, תיפתח אפשרות נוספת: לרכוש ממיר קבוע בעלות חד פעמית של כ-400 שקל, שבעזרתו תוכלו לקלוט בחינם את שידורי ערוצים 1, 2, 10, 33 וערוץ הכנסת.
טלפון קווי
גם כאן, אין סיבה לשלם מחיר גבוה. התחרות בשוק גדולה, והמחירים נהפכים אטרקטיביים יותר-ויותר. החברות השונות פוטרות אתכם מדמי האחזקה היקרים, ומתשלום בעבור שירותים כשיחה מזוהה וכתא-קולי, שהן מעניקות בחינם.
בדקנו ומצאנו את המסלולים המשתלמים ביותר:
למדברים 55-0 דקות בחודש - מסלול "HOT נטו" (25 אג' לדקה, ללא תשלום קבוע. מיועד ללקוחות החברה - בטלוויזיה או באינטרנט).
למדברים 275-55 דקות בחודש - מסלול 012 סמייל - לא דיברת לא שילמת (מתאם שיחות בעלות 9.9 שקל לחודש במשך 36 חודשים, 9.9 אג' לדקה בשיא ו-4.6 אג' בשפל, ובממוצע 7.25 אג' לדקה).
למדברים 868-276 דקות בחודש - מסלול לוקאל של אקספון 018 (29.90 שקל לחודש ל-500 דקות, ו-7.9 אג' בממוצע לכל דקה נוספת).
למדברים 2,000-869 דקות בחודש - מומלצות החבילות של HOT ו-012 סמייל, המציעות 2,000 דקות שיחה בתשלום חודשי קבוע של 59 שקל.
למדברים 2,000 דקות ויותר - החבילה של 012 משתלמת יותר, משום שהמחיר לדקה מעבר ל-2,000 דקות נמוך יותר: 9.9 אג' לדקה, לעומת 12 אג' לדקה ב-HOT.
נציין כי הבדיקה התבצעה לפי דפוסי שימוש, שלהערכתנו מייצגים חלק ניכר מהצרכנים. מומלץ לכל אחד לבחון את כדאיות המסלולים לפי דפוסי השימוש הרלבנטיים בעבורו.
סלולר
צרכן משלם 165 שקל בממוצע מדי חודש בתחום זה. מספיק שלארבעה מבני המשפחה יש טלפון סלולרי, כדי שהוצאתכם השנתית תאמיר ל-8,000 שקל. לכן, זהו התחום שבו רצוי להתאמץ במיוחד כדי להקטין את ההוצאה.
העצה הראשונה: אל תדברו מהסלולרי כאשר אתם בבית. זה אולי נשמע ברור מאליו, אבל רבים מאיתנו עדיין עושים זאת. ייתכן שזה נובע משיקולי נוחות מסוימים - אבל זה יקר מהחלופה. תעריף דקת שיחה מטלפון נייח לטלפון נייח כ-7 אג', לעומת תעריף דקת שיחה מנייח לסלולרי - כ-33 אג'. דקת שיחה מסלולר עולה כ-60 אג' - יותר מפי שניים.
מהבית כדאי לשלוח הודעות כתובות בחינם דרך המחשב, באמצעות תוכנת ICQ או אתרי החברות הסלולריות. עצה זו מועילה במיוחד כאשר אתם שולחים הודעה קבוצתית. 50 הודעות מהסלולר יעלו לכם כ-25 שקל. עדיף לשלוח בחינם מהמחשב.
כדאי גם לבדוק היטב מהם דפוסי השימוש שלכם, ולבחור תוכנית בהתאם. בררו אם אתם שייכים למגזר הזכאי למסלול מוזל: חברות הסלולר מציעות מגוון מסלולים המיועדים, בין השאר, לחרדים, לערבים, לעולים חדשים, לחיילים ולסטודנטים.
מומלץ לנסות "להשתחל" למסלולים של ארגונים או חברות גדולות. במסלולים אלה, התעריפים נמוכים בהרבה לדקת שיחה, וכוללים הטבות משתלמות נוספות.
אינטרנט
מדובר אמנם בהוצאה קטנה יחסית (כ-100 שקל בחודש בעבור ספק ותשתית), אבל דווקא כאן אחוזי החיסכון שתצליחו להשיג באמצעות עירנות והתמקחות משמעותיים ביותר.
זיכרו שעדיף להתחייב. המחיר ללקוחות אשר מתחייבים לחצי שנה עד שנה נמוך בכ-20% מהמחיר ללקוחות שאינם מתחייבים. כמו כן, התמקחות נבונה עם הספקיות יכולה להוביל לחיסכון של עד 66% במחיר.
אל תרכשו שירותים מיותרים; אל תתפתו לגלוש במהירות גבוהה מזו שאתם באמת צריכים. מהירות גלישה של 1.5 מגה-בייט מספיקה לרוב המשתמשים. אם הגלישה איטית, אין זה אומר שיש צורך בשדרוג המהירות; ייתכן שהמחשב עמוס, שיש לכם וירוס, או שיש תקלה בחיבור לאינטרנט.
תשלום בעבור ספק+תשתית לאותה החברה מקצץ את העלויות במידה ניכרת. לכל ספקיות האינטרנט יש אפשרות לחבר אתכם גם לתשתית של בזק או של HOT. תשלום בעבור ספק ותשתית בנפרד במהירות של 1.5 מגה-בייט יעלה לכם כ-100 שקל, ותשלום בעבור שניהם יחד יעלה לכם כ-75 שקל. מדובר בחיסכון של 300 שקל בשנה, וגם על נוחות - שני השירותים מרוכזים באותה חשבונית.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]