דלג לתוכן

טיפול בתא לחץ למחלימי קורונה

טיפול בתא לחץ מסייע לפתרון שורה ארוכה של בעיות רפואיות. מחקר שנערך לאחרונה בישראל מראה שסדרת טיפולים בתא לחץ יעילה במיוחד עבור אנשים שסובלים מתסמונת לונג קוביד, ולנו יש את כל הפרטים שחשוב שתדעו

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

מתעניינים בטיפול בתא לחץ?

אם חיטטתם במאמרים ובסקירות קודמות שלנו, בטח כבר נתקלתם במידע חשוב ומעמיק על תאי לחץ וטיפולים בחמצן מועשר. אם במקרה זו הפעם הראשונה שלכם איתנו, מיד ניתן הסבר קטן על תאי לחץ, אבל כבר עכשיו נספר לכם שטיפול בתא לחץ למחלימים מקורונה יכול להיות יעיל במצבים של פוסט קורונה, או כמו בשם המוכר יותר במהדורות החדשות ובאתרי האינטרנט - לונג קוביד. אז אלה שכבר מכירים תאי לחץ יכולים לקפוץ לפסקה הבאה, ואלה שאיתנו בפעם הראשונה יכולים להתחיל מכאן. 

מה זה תא לחץ ולמה הוא משמש

תא לחץ הוא מקום שבו מטפלים בשורה ארוכה של בעיות בריאותיות בלחץ אטמוספירי גבוה ביחס ללחץ כשאנחנו מסתובבים באוויר החופשי. בנוסף, ריכוז החמצן שאנחנו נושמים בזמן טיפול בתא לחץ עומד על 100%, בהשוואה למעט יותר מ-20% חמצן בלבד באוויר. במקום 100% חמצן אפשר להכין תערובת אחרת של גזי נשימה וכתוצאה מהחמצן העשיר או הגזים האחרים עולה רמת החמצן בדם של המטופלים, והוא מגיע בקלות לרקמות ואיברים שסובלים מאספקת חמצן לקויה. 

שני הסוגים העיקריים של תאי לחץ הם חדר לחץ שנמצא בבתי חולים, הוא מזכיר צוללת או מטוס, אפשר להכניס לשם מטופלים רבים בו זמנית, ונשימת החמצן נעשית דרך ברדס או מסכה. חדרי לחץ כאלה פועלים במספר קטן של בתי חולים. הסוג השני הוא תא לחץ פרטי שמיועד, בדרך כלל, לאדם בודד והוא עשוי מבד מתנפח או ממתכת. החמצן מוזרם לתא בלחץ אטמוספרי גבוה וקליניקות רבות ברחבי הארץ החלו בשנים האחרונות להציע את השירות למטופלים רבים. 

מטרת הטיפול בתא לחץ היא להגביר את רמת החמצן שמגיע לרקמות ולאיברם דרך מערכת הנשימה. כל תלמיד יודע לדקלם שבלי חמצן אין חיים, ולכן רקמות ותאים שלא מקבלים מספיק חמצן מתנוונים ומתים. הזרמת חמצן בריכוז גבוה מאפשר לפצעים להחלים במהירות, הרקמות מקבלות חמצן והתאים חוזרים לחיים. בגלל שכמות מולקולות החמצן גבוהה בזמן הטיפול בתא לחץ, יותר חמצן נספג למחזור הדם ועוזר לבנות את הרקמות מחדש. 

מתעניינים בטיפול בתא לחץ? מלאו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד
יש לבחור יישוב

ואיך תא לחץ קשור לפוסט קורונה
גרסת המקור של נגיף קורונה, כמו גם הווריאנטים הראשונים כמו הדלתא, הייתה קשה יותר, עם תופעות לוואי רבות, ללא חיסונים או תרופות, עם סגרים שהכניסו את כולנו ללחץ, מי בגלל הפחד מהנגיף ומי בגלל הפחד מהעתיד הכלכלי. למערכת הבריאות לא היה ידע רב בנוגע להתמודדות עם הנגיף ולא היה מחקר מעמיק בנוגע לתופעות כמו לונג קוביד. למרבה המזל, וריאנט האומיקרון ותתי הווריאנט שממשיכים להציק לנו אחריו כבר מגיעים עם תסמינים קלים יותר, אך עדיין יש אנשים שסובלים מתסמינים זמן ממושך גם לאחר ההחלמה מהנגיף.

יש לא מעט דיווחים על אנשים שחלו בסבבים הראשונים של 2020, וגם היום, כשנתיים לאחר מכן, סובלים מקשיי ריכוז, מחשבה איטית, עייפות כרונית גם לאחר שנת לילה מלאה, כאבים כרוניים, והפרעות כמו חוסר תיאבון או תיאבון יתר. חלק מהסובלים מתסמיני לונג קוביד מדווחים כי התסמינים אפילו מפריעים בהתנהלות היומית ובשגרה התקינה. 

המחקר הבריטי על תסמיני לונג קוביד

באוניברסיטת קיימברידג׳ הבריטית ערכו מחקר תסמיני לונג קוביד, שם ציינו שהתסמין הנפוץ ביותר של פוסט קורונה הוא קשיי ריכוז, מהם סבלו 78% ממשתתפי המחקר. התסמין הבא הוא ערפל מוחי שממנו סובלים 69% מהמשתתפים, והשלישי בדרך הוא אובדן זיכרון עם 68%. תסמינים נוספים ברמות משתנות כוללים חוסר שינה, קשיי דיבור, קוצר נשימה, דיכאון וחרדה. הפגיעות הן בריאותיות וקוגניטיביות וסובלים מהן אנשים מכל שכבות האוכלוסייה ובגילים שונים. לפני פחות משנה, באוקטובר 2021, פורסמה הגדרה רשמית של תסמונת לונג קוביד על ידי ארגון הבריאות העולמי, והיא כוללת את התסמינים שנמצאו במחקר, וההגדרה היא שאנשים סובלים מהם גם לאחר יותר משלושה חודשים מהאבחון עם נגיף קורונה. 

פוסט קורונה

המחקר הישראלי על תא לחץ לטיפול בפוסט קורונה

במהלך 2020 ו-2021 בוצע ניסוי קליני בישראל. המחקר, שנחשב לפורץ דרך בתחומו, נעשה על ידי מרכז סגול לרפואה ומחקר היפרברית במרכז הרפואי שמיר (שמוכר יותר בשם בית חולים אסף הרופא) בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב. לאחר שנמצא שחלק מהחולים בקורונה סובלים מפגיעה מוחית מתמשכת (כרונית) ולכן סובלים מפגיעה בתפקוד הקוגניטיבי, וכן מהפרעות במצב הרוח, תסמונות כאב כמו פיברומיאלגיה, דיכאון וחרדות, והפרעות שינה, הוחלט כי רקמת המוח שנפגעה מהווירוס צריכה גישה טיפולית יזומה כדי להחלים. 

במרכז סגול שבו חוקרים רפואה היפרברית, שזהו תחום רפואת תאי לחץ, חילקו 73 מטופלים שאובחנו כסובלים מתסמונת לונג קוביד לשתי קבוצות. קבוצה אחת טופלה בתא לחץ של 100% חמצן וקבוצת ביקורת עם טיפול פלצבו בחמצן רגיל, כמובן מבלי שהם ידעו על כך. הטיפול ניתן חמישה ימים בשבוע, שעתיים בכל טיפול, 40 טיפולים בסך הכל, כלומר שמונה שבועות רצופים. 

כדי להעריך את הצלחת הטיפול, נעשו למשתתפים הדמיות מוחיות (MRI), הערכה פיזית, מבדקים קוגניטיביים, וניתוח יסודי של התסמינים. התוצאות הראו כי טיפול בתא לחץ לפוסט קורונה נחשב יעיל. המשתתפים בקבוצת הטיפול הרגישו שיפור משמעותי לא רק בדיווחים הסובייקטיביים שלהם, אלא גם על ידי ניתוח בדיקות ההערכה האובייקטיביות. מנגד, משתתפי קבוצת הביקורת לא דיווחו על שיפור והמבדקים האובייקטיביים לא הראו כל שינו לפני ואחרי הטיפולים. קבוצת הטיפול הראתה שיפור קוגניטיבי משמעותי ביכולות הקשב, התפקוד והביצוע. רמות האנרגיה עלו, איכות השינה השתפרה, רמת הכאב ירדה, ותסמינים פסיכיאטריים כמו דיכאון וחרדה פחתו. 

תוצאות המחקר הראו שפרוטוקול הטיפול בתא לחץ ללונג קוביד עודד תהליך יצירת כלי דם חדשים וכן יצירת נוירונים חדשים. שני התהליכים המקבילים הללו מאפשרים למוח להפעיל תהליכי ריפוי ותיקון לנזק שנגרם כתוצאה מנגיף קורונה, תהליכים שהגוף לא הפעיל בעצמו ללא ההתערבות הטיפולית, ובוודאי שלא באותה המהירות. תמונות MRI הראו את השיפור בסיבי העצבים המוחיים לפני ואחרי הטיפול. 

סובלים מלונג קוביד ומתעניינים בטיפול בתא לחץ? השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד
יש לבחור יישוב

טיפול בתא לחץ למחלימי קורונה - שאלות ותשובות

איך טיפול בתא לחץ מסייע לתסמיני לונג קוביד?

אנשים שחלו בקורונה וסובלים מתסמונת לונג קוביד חווים פגיעה מוחית כרונית שגורמת לפגיעה קוגניטיבית. התסמינים כוללים הפרעות בוויסות מצב הרוח, כאבים, חרדה, דיכאון והפרעות שינה. גישה טיפולית יזומה כמו טיפול בתא לחץ שבו מוזרם חמצן בריכוז 100% מסייע לרקמות הפגועות, מייצר כלי דם ונוירונים חדשים, וכך מפעיל תהליכי ריפוי בגוף. 

כמה טיפולים בתא לחץ צריך במצב של פוסט קורונה?

הפרוטוקול הטיפולי כפי שבוצע במחקר מראה על 40 טיפולים בני שעתיים כל אחד, והם נעשים חמישה ימים בשבוע, בסך הכל שמונה שבועות. ייתכן שבשיחת הייעוץ עם הקליניקה שבה תבחרו לעבור טיפולי תא לחץ למחלימי קורונה ייקבע עבורכם פרוטוקול טיפולים אחר, ארוך יותר או קצר יותר, בהתאם לתסמינים שמהם אתם סובלים. 

איפה עושים טיפול בתא לחץ למחלימי קורונה?

יש מבחר קליניקות ומרפאות פרטיות ברחבי הארץ שמפעילות תאי לחץ פרטיים עם זמן המתנה קצר. תאי לחץ לא כלולים בסל הבריאות ולכן בבתי החולים ההמתנה עלולה להיות ארוכה. ניתן להשאיר פרטים כאן באתר ונציגי חברות תא לחץ יחזרו אליכם. 

כמה עולים טיפולים בתא לחץ לאחר קורונה?

מחיר טיפול בתא לחץ למחלימי קורונה משתנה בין הקליניקות השונות. יש קליניקות שקובעות מחיר לפי טיפול ואחרות לפי סדרת טיפולים. בכל מקרה, מדובר בסדרת טיפולים ולא בטיפול בודד שפותר את הבעיה. 

עוד מידע על רפואה היפרברית

תא לחץ לטיפול בהפרעות קשב וריכוז

לאחרונה הולכות ומצטברות עדויות שמצביעות על כך שתא לחץ עשוי להועיל בהפחתת התסמינים של הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. בדקנו איפה ניתן לקבל את הטיפולים,...

תא לחץ מחיר - כמה עולה טיפול בתא לחץ?

טיפול בתא לחץ יכול לסייע במגוון מחלות ובעיות רפואיות, בעיות נפשיות, וגם בתחום הצערת העור - אנטי אייג'ינג. למי זה מתאים, כמה טיפולים בתא לחץ צריכים,...

מרכזי טיפול בתא לחץ בבתי החולים

כל מה שחשוב לדעת על טיפול בתא לחץ המוצע בבתי החולים בארץ: מרכז סגול באסף הרופא (שמיר), רמב"ם, איכלוב, הדסה עין כרם, אלישע ויוספטל באילת. סוגי הבעיות...

טיפול בתא לחץ יכול למנוע אלצהיימר ודמנציה

בספטמבר 2021 הגיעה פריצת הדרך שכולם חיכו לה במחקר שהוכיח: תא לחץ הצליח לשקם פגיעות מוחיות, ולשפר זיכרון ותהליכים נוספים הקשורים לאלצהיימר ולדמנציה.

טיפול בתא לחץ לחולי סכרת

טיפולים בתא לחץ הפכו בשנים האחרונות לכלי משמעותי לטיפול בחולי סוכרת, עד כדי מניעת קטיעת גפיים במצב של רגל סוכרתית. למי הטיפול מתאים, כמה ביקורים...

טיפול בתא לחץ לסובלים מפיברומיאלגיה

טיפולים בתא חמצן נותנים מענה לשורה ארוכה של מצבים בריאותיים - פיזיים ונפשיים. מחקרים ראשונים מראים שגם מי שסובלים מפיברומיאלגיה, יכולים למצוא...

טיפול בתא לחץ לסובלים מדיכאון

טיפולים בתא לחץ הולכים וצוברים מעריצים מכיוון שהם נמצאו כמסייעים להפחתת תסמינים של שורת מחלות ובעיות רפואיות ובכלל זה גם בעיות נפשיות כמו דיכאון....

רפואה היפרברית: תא לחץ לטיפול בבעיות רפואיות

רפואה היפרברית היא צורת טיפול שהולכת וצוברת תאוצה בישראל ובעולם כולו. הנה המדריך המלא עם כל מה שאתם צריכים לדעת על התחום.