חברת הכפתור מציעה לחצן מצוקה לרכב מחובר למוקד אנושי ומאפשר מענה תוך 30 שניות. מה עלות מערכת הכפתור? באיזה מצבים היא יכולה להועיל? מה יתרונות השירות?...
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
לחצן מצוקה לקשישים- למה כדאי שיהיה לכם את השירות, כמה זה עולה, מה ההבדל בין לחצן מצוקה סטטי לשעון מצוקה, באילו מקרים השירות מסובסד, השוואת מחירי לחצני מצוקה, ועוד דברים שאתם חייבים לדעת על שירות שיכול להציל חיים
לחצן מצוקה הוא אחד האביזרים המשמעותיים להצלת חיים ברגעי חירום. לחצן מצוקה לקשישים, אך גם לאוכלוסיות שזקוקות להשגחה צמודה ואפילו לילדים, הוא אביזר פשוט להפעלה שיכול להציל חיים בלחיצת כפתור, פשוטו כמשמעו. אותה לחיצה אחת מחברת את המנוי למוקד השירות שייתן פתרון או יזעיק עזרה נוספת תוך שניות.
כשאתם עורכים השוואת מחירים בתחום של לחצן מצוקה, בדקו את העלויות במספר חברות, הנה כמה דוגמאות לידועות שבהן:
נטלי: לצד שירותים אחרים, בנטלי מציעים לחצני מצוקה בטכנולוגיות שונות כמו טלפון רגיל, לחצן מצוקה ביתי נייח, לחצן נייד, משדרי מצוקה, מערכות סלולריות, ועוד.
מוקד אמון: החברה מציעה מספר דגמים של לחצן מצוקה ובהם לחצן מצוקה נייד בדמות שעון או תליון לצוואר, וישנם לחצני מצוקה שמותקנים במקומות קבועים בבית. ישנם גם אביזרים לאוכלוסיות מיוחדות כמו לחצן מצוקה לקשישים, לחצנים מותאמים לחירשים או כבדי ראייה, לבעלי מוגבלויות, ושעון עם לחצן מצוקה ואיתור שצבר פופולריות בקרב חולי דמנציה ואלצהיימר.
מוקד אנוש: החברה מייצרת ומשווקת לחצן מצוקה מדגם CAREPHONE, מכשיר מתקדם שכולל כפתור הפעלה מהמכשיר בנוסף ללחצן אלחוטי דמוי שעון ועמיד במים. בנוסף קיימים מכשירי מצוקה מדגמים נוספים, ובהם גם לחצן עם חיישן לאיתור נפילה. מוקד אנוש מציעה לחצנים שמתחברים לקו הטלפון שנמצא בבית הלקוח, וגם לחצנים אלחוטיים שניתן להשתמש בהם בכל מקום בבית ומחוצה לו, ללא תלות במיקום.
1. אין תלות בטלפון הנייד או הנייח: מקרי חירום עלולים להתרחש בכל מקום וכשהם קורים אתם עשויים להיות ללא הטלפון הסלולרי שלכם ורחוקים מהטלפון הנייד. לחצן מצוקה בצורת שעון או תליון עמידים למים יהיו כל הזמן איתכם ועליכם. זה חשוב במיוחד כשמדובר בלחצן מצוקה לקשישים שיתקשו מאוד לקום ולטפל בעצמם.
2. לא צריך לזכור מספר טלפון: בזמן מקרה חירום הגוף והמוח נכנסים לרמת לחץ שגורמת לנו לשכוח אפילו מספרים פשוטים. שיש מנוי למוקד מצוקה כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור המצוקה. המשדר מתחבר מיד למוקד שממשיך את הטיפול.
3. חיבור מיידי למוקד מקצועי: מיד עם הלחיצה על כפתור מצוקה תחוברו למוקד של ספק השירות שלכם. מבלי שתצטרכו להסביר דבר, מיד יראו נציגי המוקד את התיק הרפואי שלכם ואת ההיסטוריה הרפואית. זה יוכל לסייע להם להחליט האם להזניק ניידת עוד לפני שהתחלתם לדבר.
4. שקט נפשי: כולם מקווים שלעולם לא תצטרכו להשתמש בלחצן מצוקה, אך עצם הימצאותו מספקת שקט נפשי וביטחון אישי. לחצן מצוקה לקשישים מגביר את הביטחון גם עבור הקשיש וגם עבור בני המשפחה שיכולים להיות רגועים, שאם קורה משהו - יש מי שיטפל בכך באופן מיידי.
5. אוזן קשבת: קשישים רבים מדווחים על בדידות. החברות שמציעות שירותי לחצן מצוקה דואגות ליצור קשר עם הקשיש, לדרוש בשלומם באופן סדיר, ולהיות אוזן קשבת בכל שעה שהם זקוקים לה.
כשעורכים השוואת מחירי לחצן מצוקה, חשוב לשאול בחברות הנבדקות מהן אוכלוסיות היעד שלהן. אנחנו נוטים לחשוב בעיקר על לחצן מצוקה לקשישים, אך יש חברות שמייעדות את השירות לאוכלוסיות נוספות. ככלל, לחצן מצוקה מתאים כמעט לכל אחד ובכל בית והם פשוטים להפעלה אפילו עבור ילדים. כפתור מצוקה מיועד לסיוע במצבים של:
חברות רבות מציעות לחצני מצוקה וטווח המחירים רחב. כשעושים סקר שוק ומבצעים השוואת מחיר לחצן מצוקה, אפשר למצוא אביזרים שמתחילים במאות בודדות של שקלים ללחצן ועד יותר מ-1,000 שקלים להתקנת מערכת שלמה שכוללת כפתור מצוקה, שעון מצוקה, תאורה, קריאה למטפל מהחדר השני אם יש כזה, ועוד.
בנוסף לעלות לחצן מצוקה, יש להוסיף את דמי המנוי. אם אתם מנויים לשירות של לחצן מצוקה בלבד, דמי המנוי מתחילים ב-80 שקלים בחודש, ויכולים להגיע לכ-300 שקלים במעטפת שירות שכוללת סל שירותים נרחב. החברות השונות מציעות הנחות על יותר ממנוי אחד באותו הבית וישנם מבצעי הצטרפות נוספים מעת לעת.
מי שזכאי לקצבת סיעוד יכול לרכוש בעזרתה שירות לחצן מצוקה. המוסד לביטוח הלאומי עובד עם חברות כמו מוקד אנוש ונטלי, בהתאם לאזורי השירות, והעלות היא רבע שעת טיפול בשבוע. למשל: אם אתם או בני המשפחה זכאי ל-10 שעות טיפול בשבוע במסגרת קצבת סיעוד, ניתן לרכוש שירות לחצן מצוקה ולהיות זכאים ל-9 שעות ו-45 דקות טיפול בשבוע. אין תשלום נוסף מעבר לכך עבור לחצן מצוקה.
נוסף לכך, חלק מהרשויות המקומיות מעניקות זכאות ללחצן מצוקה לתושבים שעומדים בקריטריונים מסוימים. הזכאות ניתנת במסגרת סבסוד של שירותים במסלול קהילה תומכת. גם קרובי משפחה של חללי צה”ל ואזרחים שנרצחו בפעולות איבה עשויים להיות זכאים ללחצן מצוקה על פי קריטריונים בריאותיים שנקבעו. אם יש לכם ביטוח בריאות פרטי באחת מחברות הביטוח, בדקו אם תנאי הפוליסה שלכם כוללת שירות לחצן מצוקה ובאיזו ספקית שירות.
מי שמכיר לחצני מצוקה משנות ה-90 ותחילת ה-2000 יודע שבעבר הנוהג היה להתקין לחצן מצוקה ביתי בנקודות מסוימות ברחבי הבית. כך למשל לחצני מצוקה הותקנו ליד המיטה, בכניסה לדירה, בחדר האמבטיה, וכדומה. אולם גם אם אירע מקרה שדרש שימוש בלחצן בחדר שבו הוא הותקן, לא תמיד האירוע התרחש במרחק נגיעה מהלחצן. עם השיפורים הטכנולוגיים והיכולת לייצר לחצני מצוקה ניידים התייתר הצורך לחשוב על מה הן הנקודות החשובות ואפשר לקחת את לחצן מצוקה נייד לכל מקום.
וכך כיום, ניתן לרכוש שעון מצוקה (צמיד מצוקה) או תליון לצוואר עמידים למים. באופן הזה ניתן להתקלח עם הלחצן והביטחון האישי מובטח גם בבית וגם מחוץ לו.
שעוני מצוקה ולחצני מצוקה בסלולר הופכים להיות חכמים יותר ויותר ומאפשרים איתור קשישים שהולכים לאיבוד (למשל ע"י GPS מובנה), מאפשרים חיוג מהיר לאנשי קשר שנקבעים מראש וחלקם אף מאפשרים שיחה מתפרצת במקרה שהקשיש לא עונה. על כל הפונקציות המתקדמות והמחירים של שעוני מצוקה תוכלו לקרוא כאן
המובילת בתחום של לחצני המצוקה לקשישים הן חברות נטלי, שחל ואנוש. כל אחת מהן מציעה מוקד מצוקה אשר זמין 24/7.
כשעורכים השוואת מחירי לחצן מצוקה, חשוב לשאול בחברות הנבדקות מהן אוכלוסיות היעד שלהן. אנחנו נוטים לחשוב בעיקר על לחצן מצוקה לקשישים, אך יש חברות שמייעדות את השירות לשימושים נוספים, כמו מקרי חירום של שריפה או פריצה לבית ולעסק, או אנשים צעירים יחסית הזקוקים להשגחה אחרי ניתוח.
השוואת מחיר לחצן מצוקה תמצא עבורכם אביזרים שמתחילים במאות בודדות של שקלים ללחצן ועד יותר מ-1,000 שקלים למערכת כוללת עם כפתור מצוקה, שעון מצוקה, תאורה, קריאה למטפל, ועוד. בנוסף לעלות לחצן מצוקה, יש להוסיף את דמי המנוי שנעים סביב 80-300 שקלים, בהתאם לחבילת השירות.
מי שזכאי לקצבת סיעוד יכול לרכוש בעזרתה שירות לחצן מצוקה. המוסד לביטוח הלאומי עובד עם חלק מהחברות והעלות היא רבע שעת טיפול בשבוע מתוך הקצבה. חלק מהרשויות המקומיות מעניקות זכאות במסגרת קהילה תומכת. גם קרובים של חללי צה”ל ואזרחים שנרצחו בפעולות איבה עשויים להיות זכאים ללחצן מצוקה.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]