ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
מה עושים בעת מצב חירום ברכב? לחצן יעודי לרכב נותן מענה ואף מסייע בהצלחת חיים. באילו מצבים ניתן להשתמש במערכת, אילו חברות מציעות לחצני מצוקה לרכב, כמה זה עולה, וכל מה שצריך לדעת על הכפתור שיכול להציל חיים
הטלפון הנייד נמצא איתנו בכל מקום, גם ברכב בזמן הנהיגה. הוא מסייע לנו כמעט בכל מצב שבו נצטרך עזרה, פשוט מתקשרים לקרוב משפחה, חברים טובים, או כוחות חילוץ והצלה, והבעיה גדולה כקטנה נפתרת. אבל מה עושים במקרי חירום שבהם לא ניתן להשתמש בטלפון הסלולרי מכל סיבה שהיא? לחצן מצוקה לרכב נותן מענה לכל מקרה שבו הטלפון יצא מכלל שימוש, או שמרוב לחץ לא הצלחתם להבין מה עליכם לעשות, וגם במקרים של שכחת ילדים באוטו. בסקירה שלפניכם נסביר מה זה בדיוק לחצן מצוקה לרכב ואיך הכפתור הקטן יכול לשרת אתכם בכל מצב.
לחצן מצוקה לרכב הוא כפתור ייעודי שנותן מענה מיידי לשורה של מצבי חירום. באמצעות השירות ניתן לאכן את מיקום הרכב ולעמוד על סוג הפגיעה בו. המערכת יוצרת תקשורת בין יושבי הרכב לבין מוקד השירות או כוחות ההצלה כדי לצמצם באופן משמעותי את זמן התגובה לאירוע באופן שיכול להציל חיים. בהתאם לסוג הכפתור שבחרתם, בחלק מהשירותים ניתן גם לקבוע מספר טלפון לאיש קשר קבוע, שהמערכת תקשר ביניכם בזמן חירום.
ישנן מערכות שונות של לחצן מצוקה לרכב, אך אלו השירותים העיקריים שניתנים על ידי הכפתור הקטן שיותקן ברכב:
סיוע בעת תאונת דרכים: מי שחוו תאונת דרכים בחייהם מכירים את תחושת ההלם הגדול שמלווה בלחץ אדיר, בבלבול, ובחרדה. עם מערכת לחצן מצוקה לרכב אפשר להיות רגועים - המערכת מזהה תאונת דרכים מיד בעת התרחשותה. באמצעות טכנולוגיית e-call המערכת יודעת בדיוק היכן אתם נמצאים ויישלח אליכם סיוע רפואי מיד. לחצן מצוקה לרכב יכול לקצר משמעותית את זמן ההמתנה לכוחות ההצלה והחילוץ ובכך להגדיל את סיכויי ההישרדות בתאונה קשה עם נפגעים.
מצב רפואי פתאומי: אתם נוסעים ברכב ופתאום מרגישים רע באופן שלא מאפשר לכם להמשיך בנסיעה. ניתן פה דוגמה קיצונית של התקף לב בזמן נסיעה. עם מה שמתחולל בגוף וההלם מהמצב, סביר להניח שרובנו נתקשה עם לקחת את הטלפון ולחייג מספר. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על הכפתור ונציג במוקד לחצן המצוקה יענה תוך שניות. לאחר בירור ראשוני של הפרטים יישלח אליכם סיוע רפואי.
מיכל דלק ריק: לא שמתם לב ואזל לכם הדלק? בלחיצת כפתור תוכלו להזמין אספקת דלק ולהמשיך בנסיעה. שירותים נוספים שכלולים בחלק מהחוזים - התנעת רכב, החלפת צמיגים, ושירותים נוספים כדי שתוכלו להמשיך בנסיעה בטוחה.
אין קליטה: בין אם אתם נמצאים במקום ללא קליטה ובין אם נגמרה לכם הסוללה בנייד, תוכלו ליצור קשר עם איש קשר קבוע. תוכלו גם ליצור קשר עם מוקד השירות ולקבל סיוע בניווט עד שהקליטה תחזור או שתמצאו דרך להטעין את הנייד.
איומים וסכנות: אם אתם נמצאים במצב סכנה או איום, לחיצה על הכפתור תחבר אתכם עם מוקד מאויש שיקבל את מיקומכם בזמן אמת. בהתאם לצורך יוזעקו כוחות הביטחון.
מעקב באמצעות אפליקציה: תוכלו לעקוב אחרי מיקום הרכב באמצעות אפליקציה. ניתן להשתמש ביישומון במצבים שונים, כמו למשל התרעה על גרירת הרכב או מעקב אחרי נהג צעיר במשפחה, וגם במקרים של גניבת הרכב.
זה קורה לאורך כל השנה, אבל בקיץ התוצאות עלולות להסתיים בטרגדיה - שכחת ילדים ברכב. בחדשות אנחנו שומעים רק על המקרים הקיצוניים שמסתיימים במוות, אבל שכחת ילדים ברכב היא תופעה יותר נפוצה ממה שאנחנו מדמיינים. חברות שונות בתחום לחצן מצוקה לרכב מציעות שירות שימנע זאת וייתן להורים רשת ביטחון נוספת.
מאוד קל לשפוט כשרואים את הכתבות במהדורות, אבל סדר היום העמוס, מיעוט שעות השינה, והלחצים מהעבודה עלולים לגרום לכל אחד ואחת למהר החוצה מהרכב ולשכוח את היקר לנו מכל. הכפתור למניעת שכחת ילדים ברכב ייתן התרעה במקרים כאלה היישר לטלפון שלכם וגם ישלח הודעה למוקד חירום. גם כאן ישנן מערכות שונות, חלקן יתקשרו להורה נוסף או איש קשר אחר, חלקן ידליקו את האורות ברכב על מנת שהעוברים והשבים ישימו לב, ובמקרה שלא תתקבל תגובה - יוזעקו כוחות החילוץ.
חשוב לציין שמאוגוסט 2021 חלה חובת התקנת מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב למשפחות עם ילדים בני 4 ומטה. כדאי לשקול רכישת לחצן מצוקה לרכב מחברה שמציעה גם שירות למניעת השארת ילדים במכונית.
ישנן כמה חברות שמייצרות ומשווקות לחצן מצוקה לרכב. הנה הגדולות והמוכרות שבהן:
חברת הכפתור: חברה שפועלת משנת 2014 ומתמחה בטיפול במצבי חירום ומצוקה ברכב ובכביש. שירות הכפתור נותן מענה לתאונות דרכים, מצוקות רפואיות, אירועים ביטחוניים, שכחת תינוקות ברכב, ומתן שירותי דרך בזמן קצר. הכפתור מפעילה מוקד שירות וחירום טלפוני שפועל 364 ימים בשנה 24 שעות ביממה ומאות מחלצים בכל רחבי הארץ.
איתוראן: החברה מוכרת בעיקר מתחום מעקב אחרי כלי רכב שנגנבו, אך היא נותנת מענה גם למקרים אחרים שבהם יש צורך בסיוע וליווי. לחברה שירות לחצן סמוי ששולח קריאה למוקד הבקרה הארצי של איתוראן, המאויש 24/7. המוקד מאתר את הרכב ושולח בעת הצורך את אוכפי איתוראן או את כוחות הביטחון.
פוינטר: מערכת שמספקת מכלול רחב של שירותים מבוססי מיקום כמו שחזור מסלול, מניעת שכחת ילדים ברכב, שמירה על נהג, חיווי מתח מצבר, אופציית ניווט אל הרכב, לחצן ישיר למוקד מאויש 24/7, עדכון איש קשר במיקום הרכב אם יש צורך בסיוע, קודנית וירטואלית, ושירותים נוספים.
לכל חברה יש מודל חיוב שונה, בחלקן מדובר בהשכרת המערכת ובאחרות מדובר ברכישה. החברות מציעות מסלולים שונים והאפשרויות רבות ומגוונות, החל משירות בסיסי ועד שירות מקיף, ובאפשרותכם לבחור האם אתם זקוקים רק לשירות לחצן מצוקה למקרי חירום, להוסיף שירותי דרך, ולכלול גם מניעת שכחת ילדים. מחיר הכפתור למצבי חירום יכול לנוע בין כמה מאות שקלים למעט יותר מ-1,000 שקלים עבור מערכת שכוללת כפתור, מצלמות, והתקנת המערכת. לכך יש להוסיף דמי שירות חודשיים שנעים בין 40 ל-115 שקלים לחודש, בהתאם לחברה ולמסלול המתאים עבורכם.
כל מה שאתם צריכים לעשות זה להשאיר כאן פרטים ונציג יחזור אליכם. בשיחת טלפון קצרה ניתן יהיה לבדוק מה הצרכים הייחודיים שלכם, לאילו שירותים אתם זקוקים, ולבחור את חבילת השירות שמתאימה לכם. מכאן והלאה - הנסיעה שלכם תהיה הרבה יותר רגועה ובטוחה.
החברות השונות מציעות מסלולי שירות שונים, אך העיקריים שבהם כוללים סיוע בזמן תאונת דרכים, מצב רפואי פתאומי כמו התקף לב במהלך נסיעה, שירותי דרך כמו אספקת דלק וגרירה, סיוע במצב של אין קליטה או שהסוללה בנייד אזלה, ומתן עזרה והזעקת כוחות הביטחון במצב של איומים וסכנות.
מאוגוסט 2021 חלה חובת התקנת מערכת למניעת שכחת ילדים ברכב למשפחות עם ילדים בני 4 ומטה. חלק מחברות לחצן מצוקה לרכב מציעות גם שירות שמונע השארת ילדים ברכב על ידי שליחת התרעה באפליקציה, התקשרות להורה נוסף, והזעקת מחלצים במקרה שאין תגובה.
ישנן מספר חברות שפועלות בתחום בישראל, המוכרות שבהן הן חברת הכפתור, איתוראן, ופוינטר. כולן מפעילות מוקד מאויש 24 שעות ביממה, והן נותנות שירות בפריסה ארצית.
החברות מציעות מסלולים שונים והאפשרויות רבות ומגוונות, החל משירות בסיסי ועד שירות מקיף. המחיר יכול לנוע בין כמה מאות שקלים למעט יותר מ-1,000 שקלים עבור מערכת שכוללת כפתור, מצלמות, והתקנה. לכך יש להוסיף דמי שירות חודשיים בין 40 ל-115 שקלים לחודש, בהתאם לחברה ולמסלול שבחרתם.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]