דלג לתוכן

תתחילו לדרוש את הזכויות הרפואיות שמגיעות לכם!

זה יכול לקרות בעקבות תאונת עבודה, או אולי חלילה מחלה קשה או בעיה רפואית מתמשכת. אתם תוציאו סכומים גדולים ומשמעותיים של כסף על מגוון רופאים וטיפולים ולא תהיו מודעים כלל לזכויות הרפואיות שמגיעות לכם מהמדינה או מחברות הביטוח.

2 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

 

יוני 2020 | מערכת "כמהזה? בריאות"

רבים מאתנו מנהלים חיים נורמטיביים כביכול, הולכים יום-יום לעבודה ועומדים בכל החובות שלנו, אך במקביל "סוחבים" מחלות או מגבלות שמקשות מאוד על ההתנהלות השגרתית. בעיות אורתופדיות, סוכרת, בעיות לב, כולסטרול גבוה ועוד מגוון בעיות. אך האם אנחנו בודקים את האפשרות למימוש זכויות רפואיות?

מימוש זכויות רפואיות

ידעתם שיותר מ-50% מהזכאים להקלות, הנחות והחזרים בנושאים בריאותיים כלל לא מגישים תביעת נכות למימוש הזכויות שלהם?

אולי זו הביורוקרטיה שמלחיצה אותנו, חלקינו מעדיפים להימנע מאינטראקציה עם ביטוח לאומי, מס הכנסה, חברות ביטוח, משרד הביטחון וגופים ממשלתיים נוספים. אולי זה ההליך למימוש זכויות רפואיות שנתפס לא פשוט כלל ודורש ים של סבלנות. אבל אולי הבעיה העיקרית היא – שאנחנו לא חושבים שמגיע לנו! ייתכן מאוד שאנחנו זכאים להטבות מהמדינה אבל נדמה לנו שהבעיה הרפואית שלנו לא כל כך חמורה שבגינה מגיעות לנו הקלות. אבל זו פשוט תפישה מוטעית!

החשיבה השגויה, שכלל לא מגיעים לנו החזרים והטבות עבור בעיות רפואיות שאנחנו מחשיבים כ"קלות" מולידה בעיות נלוות. אנחנו מחכים עד שהבעיה הרפואית נהיית כבר ממש חמורה, ואז אנחנו נזכרים לגשת לתהליך של מימוש זכויות רפואיות. אבל לפעמים זה כבר מאוחד מידי. מי שלא ניגש בזמן לבצע בדיקות ואבחונים יכול לפספס חלק מהקצבאות החל מגיל מסוים.

כדאי לממש את הזכויות הרפואיות שמגיעות לנו כבר עכשיו!

בדקו כבר עכשיו אם מגיעות לכם זכויות רפואיות! פנו לנציג:

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד

איפה אנחנו בעיקר מפספסים?

הסיטואציות הנפוצות בהן אנחנו "מפספסים" את ההזדמנות למימוש זכויות רפואיות הן במקרים רבים בקושי להוכיח נכות, בחוסר מידע לגבי הזכויות שלנו (כגון הזכות לקבלת פטור מתשלומים לרשויות השונות או זכויות משתנות מחברות הביטוח), ולעתים גם בחוסר ידע בתהליכים הנדרשים לקבלת הזכאות המלאה.

לדוגמא, נפגעי תאונות עבודה שאינם מודעים לכך שלאחר שליחת הטפסים לביטוח לאומי והכרתם כנפגעי עבודה עליהם להמשיך לשלב קביעת אחוזי הנכות. ללא שלב זה הם מפסידים את כל הזכויות שלהם.

דוגמא נוספת היא זכאות לפטור ממס הכנסה בעקבות נכות רפואית, גם במידה שעובדים ומתפרנסים יפה.

אז איך עושים את זה?

ניתן לעשות את זה באופן עצמאי ולהיעזר באתר כל זכות שהוקם על ידי משרד המשפטים, המשרד לשוויון חברתי וג'וינט ישראל ופועל בחינם וללא כוונת רווח. באתר מאגר מידע מקיף על כל הזכויות המגיעות לכם והדרכים למימוש הזכויות. בנוסף ניתן להיעזר במרכזי יד מכוונת המסייעים בהכנת תיק רפואי והכנה לוועדה רפואית ללא תשלום.

לחלופין, ניתן לפנות לאחת החברות הפרטיות שעוסקות במימוש זכויות רפואיות שתלווה אתכם יד ביד לאורך כל הדרך ועד לקבלת הזכאות שמגיע לכם:יד מכוונת, כל זכות, זכותי, לבנת פורן, זכותי, מגן מומחים, שלכם, עצה טובה, וולך, החברה המרכזית למימוש זכויות, מזור, שובל, זכות ויוזמה ועוד.

פתיחת תיק לרוב דורשת תחקיר ראשוני בו תיבדק ההיסטוריה הרפואית, הסטטוס המשפחתי, היקף ההכנסות ונתונים נוספים. בנוסף תידרש בדיקה רפואית אצל רופא מומחה ו"תרגום" הבעיה הרפואית (ובעיות נלוות אם יש) בסופו של התהליך ולאחר וועדה רפואית לאחוזי נכות- שהם למעשה המדד לזכאות ולהטבות. אם נמצא שאתם אכן זכאים להטבות והקלות, והבעיה הרפואית שלכם מצדיקה פנייה לקבלת זכאות תוכלו להתחיל בתהליך בו תגדירו את הקריטריון עליו אתם מגישים את התביעה ולאיזה גופים אתם יכולים להגיש אותה.

החברה בה תבחרו תלווה אתכם בכל השלבים הנדרשים, החל משלב מילוי הטפסים, וועדות רפואיות, ערעורים במידת הצורך וכל מה שיידרש בנוסף על לקבלת הזכאות.

בדקו כבר עכשיו אם מגיעות לכם זכויות רפואיות! פנו לנציג:

יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד

מימוש זכויות רפואיות - סקירות בתחום

קצבת נכות נפשית - המדריך למימוש זכויות על רקע נפשי

זכאויות לקצבת נכות נפשית מגיעות גם לחלק מהמקרים הקלים והבינוניים של פגיעה נפשית כמו חרדה, דיכאון, מאניה דיפרסיה מתונה ועוד. כך תוכלו לממש את...

מימוש זכויות רפואיות - המדריך השלם

פגיעה בעבודה, קצבאות נכות, קצבת נכות ביטוח לאומי, קצבת ילד נכה, תו נכה, החזרים, הקלות ופיצויים - המדריך שעושה סדר בהטבות שמגיעות לכם ואתם אולי לא...

תג נכה | תו נכה

תג נכה - מידע על תהליך הגשת הבקשה, חברות המסייעות בכך, הטבות נוספות אשר התו מקנה, מחלות ומצבים רפואיים אשר מקנים זכאות לתו ועוד.

מימוש זכויות רפואיות הנובעות מאובדן כושר עבודה

הסקירה המלאה על הזכויות המגיעות במקרה של אובדן כושר עבודה: באילו מקרים אפשר להגיש תביעות אובדן כושר עבודה, מהם הקריטריונים למימוש הזכויות הרפואיות...

מימוש זכויות רפואיות שאלות ותשובות

מה הן הזכויות אשר נכנסות תחת ההגדרה של מימוש זכויות רפואיות?

מדובר על זכויות כספיות והטבות נוספות אשר מיועדים למי שסובל ממחלה או פציעה באופן זמני או קבוע. את הזכויות ניתן לקבל מרשויות המדינה כגון ביטוח לאומי ומס הכנסה, ומחברות הביטוח הפרטיות. 

אילו חברות למימוש זכויות רפואיות פועלות היום בישראל?

להלן רשימה של חברות אשר פועלות בתחום של מימוש זכויות רפואיות בישראל:
זכותי, וולך מיצוי ומימוש זכויות, יד מכוונת, לבנת פורן, החברה המרכזית למימוש זכויות, ד"ר זכות, זכותג, לרווחה, שלכם, עצה טובה, מזור, שובל ועוד.  

מדוע אנשים מוותרים על הזכויות הרפואיות אשר מגיעות להם?

שתי סיבות מרכזיות גורמות לעובדה המצערת שאנשים לא דורשים את מלוא זכויותיהם בתחום הזה: הראשונה היא אי ידיעה שהם זכאים לזכויות, השניה היא החשש מהתהליך המסורבל והארוך לאישור הקצבאות וההטבות. קטגוריית מימוש זכויות רפואיות אצלנו בכמהזה בריאות מציגה מידע רב בתחום, וניתן לפנות כאן למגוון חברות הפועלות בתחום, להקלה ומקסום סיכויי הצלחה של קבלת מלוא הזכויות הרפואיות המגיעות לכם.