דלג לתוכן
תא לחיים - שימור דם טבורי

תא לחיים - שימור דם טבורי

מה שחשוב לדעת על שמירת דם טבורי בתא לחיים: יתרונות שימור דם טבורי בחברת תא לחיים, איפה מתבצע השימור ומה דורש התהליך.

* המידע בעמוד זה נכתב ע"י האתר ואינו מסופק מטעם החברה המוצגת.

תא לחיים – שימור דם טבורי

תא לחיים הוא שירות לשימור תאי גזע מדם טבורי. מחקרים הוכיחו שתאי גזע שהופקו מדם טבורי יכולים לסייע בטיפולים רפואיים שונים במקרים של מחלות דם וסרטן. תאים אלו נשמרים בהקפאה עבור התינוק ובני משפחתו לשימוש עתידי במקרה הצורך.

לתא לחיים ידע, ניסיון רב ואמצעים מתקדמים לשמירת דם טבורי בצורה המיטבית.

יתרונות תא לחיים:

  • מרכז שימור בינלאומי – במרכז שימור דם טבורי של תא לחיים שנמצא במרכז הרפואי הדסה, נשמרים תאי גזע ממקור של דם טבורי ממדינות רבות בעולם ביניהן:  ארה"ב, צרפת, בריטניה, בולגריה, איטליה ויוון.
  • צוות מקצועי – הצוות המדעי כולל מומחים בעלי שם עולמי בטיפול עם תאי גזע מדם טבורי.
  • טכנולוגיה מתקדמת – הפרדת תאי הגזע בטכנולוגיה מתקדמת אשר מתבצעת באמצעות מכשיר Sepax המאפשר מיצוי של רוב תאי הגזע הנמצאים בדם הטבורי.
  • מומחיות וניסיון – המרכז הרפואי הדסה עין כרם מוביל בתעשיית הביו-טכנולוגיה בעולם.
  • פריסה כלל ארצית – איסוף דם טבורי נעשה מכל בתי החולים בארץ, בהרשמה מראש.
  • שקיפות וצרכנות הוגנת – החברה מצהירה כי לא מובטח ריפוי באמצעות הדם הטבורי, אלא הגדלת סיכויי ההחלמה. חברת תא לחיים קיבלה את תו אמון הציבור.

הצטרפות לתא לחיים

במידה ותחליטו להצטרף לשירות שימור דם טבורי של תא לחיים, תקבלו לביתכם ערכת הרשמה בה תמסרו מידע כללי והיסטוריה רפואית של היולדת ובני משפחתה. תחתמו על הסכם ההתקשרות ותתבקשו לבצע בדיקת דם לשלילת זיהומים. לאחר שתחזירו את ערכת ההרשמה למשרדי תא לחיים תקבלו ערכה לאיסוף דם טבורי, אותה יש לשמור במקום נקי ובטמפרטורת החדר ולהביאה לחדר הלידה בבוא העת.

שירות תא לחיים פועל בשיתוף פעולה עם כל בתי החולים בארץ. כאשר תגיעו לבית החולים כדי ללדת, יש ליידע את הצוות הרפואי בבית החולים על רצונכם באיסוף דם טבורי ולהגיש להם את הערכה שקיבלתם לצורך האיסוף. לאחר הלידה יש ליצור קשר עם מוקד השירות ולבקש ששליח יבוא לאסוף את הדם הטבורי אותו הוא יעביר למעבדת תא לחיים בבית חולים הדסה עין כרם בירושלים.

במעבדה יוודאו שמנת הדם הגיעה באופן תקין ויבצעו בה בדיקות והכנות להקפאה. חלק קטן מדגימת הדם מועבר לבדיקות סטריליות נוספות שתוצאותיהן יגיעו לאחר כ-3 שבועות. בינתיים שקית ההקפאה מסומנת באופן קפדני ונכנסת לקסטת מתכת מיוחדת שמוכנסת למיכל הקפאה. מיכל ההקפאה מחובר למערכת התראות המתריעה על כל בעיה אפשרית, ובנוסף טכנאים בודקים את תקינות המיכלים מספר פעמים ביום.

שימור דם טבורי בתא לחיים – כמה זה עולה?

המחיר ותנאי התשלום יינתנו לכם בשיחה עם נציג, ישנם כמה מסלולים לבחירה.
החברה מאפשרת לשמור דם טבורי למשך 20 או 40 שנה
לקוחות קופות החולים זכאים להנחות והטבות, יש לבדוק זאת מול הקופה.

עוד מידע על שימור דם טבורי

בנק דם טבורי ציבורי

שימור דם טבורי בבנק ציבורי הוא למעשה תרומה לציבור שתאפשר בעתיד אולי לסייע בטיפול במחלות סרטן ודם למי שיזדקק לכך. כל המידע על בנק דם טבורי ציבורי...

שימור דם טבורי

כל מה שרציתם לדעת על שימור דם טבורי: מה זה דם טבורי? איך שימור שלו יכול לעזור בעתיד? מה היתרונות והחסרונות של השימוש בו? איפה ואיך ניתן לאסוף ולשמור...