דלג לתוכן
קריוסייב - שימור דם טבורי: מידע אודות החברה

קריוסייב - שימור דם טבורי: מידע אודות החברה

כל המידע על שמירת דם טבורי בחברת קריוסייב ישראל. מהו ייחודו של דם טבורי ומיצוי תאי גזע, מה יתרונות החברה ומהו תהליך השימור החל מקבלת הערכה ועד להקפאה.

קריוסייב – שימור דם טבורי

דם טבורי הנו הדם הנשאר בחבל הטבור ובשליה לאחר הלידה. בדם הטבורי ריכוז גבוה של תאי גזע צעירים שעדיין לא נחשפו להשפעות הסביבה (למחלות ולתרופות) ולכן נחשבים לתאים באיכות גבוהה.

תאי גזע ממקור דם טבורי הנם בעלי התאמה גנטית של 100% לאדם ממנו נלקחו ובעלי התאמה סטטיסטית של כ-50% להורים ו-25% לאחים. למרות ההתאמה המושלמת חשוב לדעת שבמחלות מסוימות לא תמיד השתלה מסוג זה תוכל לעזור. עם זאת, במקרה של השתלה יש סיכוי נמוך יותר לדחיית השתל, והמצאות זיהומים היא מקרה נדיר.

הדם הטבורי שנשמר זמין לשימוש המשפחה במקרה הצורך, ההזדמנות לשמור אותו היא חד פעמית.

יתרונות שימור דם טבורי בקריוסייב:

  • טכנולוגיית איסוף מתקדמת באמצעות שקית חדשה עם שתי מחטים, מאפשרת איסוף של עד 62% דם נוסף.
  • עיבוד הדם הטבורי ברמה טכנולוגית גבוהה ובתנאים בינלאומיים. בנוסף, עיבוד הדם בתהליך ממוחשב המאפשר מיצוי מקסימלי של תאי הגזע ומאושר ע"י ה-FDA.
  • אחסון הדם בשתי שקיות הקפאה נפרדות
  • שימור דם טבורי בשני מקפיאים שונים המספקים גיבוי וביטחון
  • שימור רקמת חבל הטבור 
  • איסוף דם טבורי מכל בתי החולים בארץ
  • פוליסת ביטוח משפחתית של חברת הראל הכוללת כיסוי כספי של ההוצאות עבור השתלה, השתלה עצמית ומציאת דגימה חלופית במידת הצורך
  • ניסיון רב, מומחיות ושקיפות מלאה
  • גיבוי מדעי של וועדה רפואית המורכבת מרופאים ומשתילים בכירים שאינם בעלי רווח בחברה
  • שייכות לחברת קריוסייב אירופה המחזיקה בבנק הטבורי הפרטי הגדול ביותר באירופה
  • מערכת מחשוב ייחודית לניהול מאגר הדם הטבורי
  • מוקד אנושי 24/7

איסוף ושימור דם בקריוסייב

במידה ותחליטו לשמר את הדם הטבורי בקריוסייב, תוכלו לבצע את ההרשמה בכל עת עד הלידה. עם זאת בחברה ממליצים לעשות זאת עד שבוע 36 על מנת שתוכלו להגיע לבית החולים עם ערכת האיסוף.

בעת ההרשמה לשירות תדרשו למלא טופס הרשמה ולהעביר תוצאות בדיקות דם שנעשו במהלך ההיריון. את הטפסים ניתן גם למלא בטלפון, בפקס או באימייל. לאחר מכן תקבלו את ערכת איסוף הדם.

ביום הלידה תגיעו לבית החולים עם ערכת איסוף דם טבורי שקיבלתם ותיידעו את המיילדת על רצונכם לאסוף את הדם הטבורי. לאחר הלידה תיצרו קשר עם נציג החברה (המוקד פעיל 24 שעות) שיגיע לאסוף מכם את הערכה.

דגימת הדם הטבורי תעבור לעיבוד ושימור במעבדות קריוסייב באירופה. במעבדה תעבור דגימת הדם תהליך להפקת תאי גזע והכנה להקפאה. כמו כן תעבור הדגימה בדיקת זיהומים. בסיום תהליך העיבוד (באמצעות מכשיר SEPAX) תאוחסן הדגימה בשתי שקיות הקפאה ייעודיות בשני מקפיאי חנקן נוזלי. ההקפאה נעשית באופן הדרגתי (ממוחשב ומבוקר) למינוס 196- מעלות צלזיוס.

לאחר הלידה יעשה תהליך השלמת פרטי זיהוי לתינוק ולבני המשפחה ושאר פרטים לצורך החלת הביטוח של חברת הראל. מספר שבועות לאחר מכן תקבלו מכתב עם תוצאות עיבוד הדגימה. חשוב לציין כי במקרים מועטים התהליך עשוי לא להצליח, לרוב בשל כמות דם נמוכה, ריכוז נמוך של תאי גזע או זיהום בדגימה.

דגימות דם טבורי בקריוסייב נשמרות ל-20 שנה.

עוד מידע על שימור דם טבורי

בנק דם טבורי ציבורי

שימור דם טבורי בבנק ציבורי הוא למעשה תרומה לציבור שתאפשר בעתיד אולי לסייע בטיפול במחלות סרטן ודם למי שיזדקק לכך. כל המידע על בנק דם טבורי ציבורי...

שימור דם טבורי

כל מה שרציתם לדעת על שימור דם טבורי: מה זה דם טבורי? איך שימור שלו יכול לעזור בעתיד? מה היתרונות והחסרונות של השימוש בו? איפה ואיך ניתן לאסוף ולשמור...